138: איך בוחנים התאמה בין תרבות ארגונית למועמדים
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
איך אפשר לכמת תרבות ארגונית לתוך תהליך גיוס? למה התאמה בין מועמד לתרבות ארגונית היא חשובה? ואיך מודדים התאמה כזו?
תרבות ארגונית היא מה שמייצג את עולם הערכים הארגוני של חברה – סט ההתנהגויות והערכים של העובדים בחברה, הדרך שבה אנשים מתקשרים וגם התקשורת הלא מפורשת שעוברת ברחבי הארגון. בעולם שבו מועמדים מחפשים במקום העבודה שלהם את מה שמעבר לתפקיד ולשכר, התרבות הארגונית מקבלת משמעות גדולה.
אצלנו במאנדיי, מועמדת שמתאימה מקצועית במאה אחוז יכולה להיפסל על חוסר התאמה לתרבות, ואילו מועמד עם פחות ניסיון יכול להתקבל בזכות התאמה תרבותית גבוהה. הסיבה היא שהיכולת של מועמדים להצליח בארגון תלויה הרבה בהתאמה שלהם לתרבות והיא יכולה לסייע לכל אחד להביא את עצמו ואת היכולות והכישורים שלו לידי ביטוי בתפקיד.
השבוע, ליאור קרנכל מדברת עם אושרת בנימין, סמנכ״לית משאבי אנוש ועם שחף עוז, Senior Talent Acquisition Partner, על השאלות שאפשר לשאול בתהליך גיוס כדי למדוד התאמה של מועמדים לתרבות, מה קורה כשאין התאמה בין העובדים המגויסים לתרבות ועל איך בכלל נוצרת תרבות ארגונית.
—
פרקים נוספים בנושא:
136: למה גיוס מוצלח עובר דרך שיתוף פעולה של מנהלים ומגייסים
33: על חמשת התכונות המרכיבות את הדנ״א של מאנדיי.קום
8: איך מגייסים עובדים בכמות ובמהירות תוך שמירה על איכות
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Oshrat Binyamin, VP HR monday.com
שתפו אותנו בתובנות שלכם בנושא
עדי לאונרד
משאבי אנוש, תרבות ארגונית
לפני כחודש העליתי שאלה בעמוד הפייסבוק של Startupforstartup וקיבלתי המון תגובות מעניינות שגרמו לי לשאול את עצמי עוד שאלות. השאלה הייתה לגבי תרבות ארגונית בסטארט-אפ חדש, איך היא נבנית, במי ובמה היא תלויה. קיבלתי הפניות לפודקאסט הזה ולקטגוריה בה אוכל לקרוא המון מידע על הנושא, חידדו עבורי את ההבדל בין תרבות ארגונית לתרבות ארגונית מנוהלת - לשם כך יש להגדיר שלושה דברים שאנו רוצים להיות – תפיסת הלקוח אותנו, איך אנו מצטיירים בפני מועמדים ולמה שעובדים יישארו איתנו ובעיקר להתמקד ב - product value proposition and employee value proposition. חיזקו כי התרבות הארגונית תלויה הן במייסדים הן בהנהלה הבכירה, והדוגמא שהם משמשים והציפיות שלהם מהעובדים הם שיוצרים את התרבות הארגונית. כמו כן, הפרקטיקה של תרבות ארגונית תגזר מתוך תרבות מגובשת. היה שהגדיר בתגובתו תחילה מהי תרבות – "סך כל ההתנהגויות של הפרטים בקבוצה מסוימת" וכך גם בחברה עסקית, היא מתרחשת באופן אקטיבי ותמידי – והתעדוף בתשומת הלב אליה היא כחלק מהתרבות הארגונית, אך מכיוון והיא קורית תמידית, היא מתקיימת תמידית - כלומר, "אין דרך לבחור אקטיבית בהתעלמות ממנה". כל התשובות לשאלתי יצרו עבורי שלד שנראה כעוגן עבור כל אחד שענה לי – בראש ובראשונה – הפאונדרים, אלו שמנווטים את הסירה, הם אלו שיסללו את הדרך ליצירת הDNA, התחושות והתרבות של החברה. לעיתים, במיוחד בתחילת הדרך, ישנה נטייה מסוכנת להתעלם מהפן הכה חשוב בבניית תרבות החברה, ולפעמים צריך עזרה מקצועית כדי לנווט את הסירה הזו – והיום אני מבינה עד כמה סטארט אפ גאוני ככל שיהיה, עם פוטנציאל אדיר שעטוף במספיק כסף לקיומו, יכול להתרסק אם הקפטנים בראשו לא ישימו את הכבוד הראוי לתרבות הארגונית. אני מלאת סקרנות על הירקמות התרבות הארגונית ושזירתה בכל שלוחה בארגון, גם בתחילת דרכו של ארגון וגם כאשר הוא כבר מבוסס.