182 - מעבירים את זה הלאה: איך בונים חברה מגוונת (Minute Media)
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
לחברות מגוונות יש 33% יותר סיכוי להוביל את הענף שלהן מבחינת רווחיות. הנתון המדהים הזה מגיע משורת מחקרים שנערכו על ידי חברת ״מקנזי״ שבדקו את הקשר בין גיוון לבין ביצועים העסקיים, בקרב 1000 חברות ב-15 מדינות. יותר מזה? לחברות שנמצאו ברבעון התחתון מבחינת הגיוון התעסוקתי סובלות מסיכוי נמוך ב-29% להגיע לרווחיות הממוצעת. אז אם זו ההשפעה על הרווחיות של החברה, למה ישנן חברות רבות שהן עדיין הומוגניות כמעט לחלוטין?
התשובה היא שזה לא תמיד פשוט. בניית חברה מגוונת שיודעת גם להכיל עובדים מרקעים תרבותיים ואתניים שונים מגיעה עם לא מעט אתגרים, שיכולים להיות קשים במיוחד עבור סטארטאפים קטנים. אבל לכל אתגר כזה יש גם פתרון שיאפשר לבנות חברה שיש בה מקום לסוגים רבים של עובדים, מה שישפיע בצורה חיובית גם על המוצר שלה – וגם, כמו שהזכרנו, על הביצועים העסקיים.
בחודשים האחרונים אנחנו מדברים הרבה כאן ב-Startup for Startup על הכח שיש לנו כאקוסיסטם. אנחנו תעשייה גדולה ומשמעותית בארץ, ומעבר לשינוי בשיח שיצרנו בשנים האחרונות סביב שיתוף ידע ועזרה הדדית, יש לנו כח ויכולת לעשות שינוי אמיתי בתחומים שמשפיעים על היומיום של כולנו – אתגרים חברתיים, סביבתיים וכלכליים. ולכן החלטנו להתחיל סדרה חדשה בפודקאסט, שבה בכל פרק נדבר עם סטארטאפ שהצליח לייצר אימפקט אמיתי באחד מהתחומים האלה.
השבוע, דריה ורטהיים מדברת עם ליאת שחר, Chief People Officer ב-Minute Media, על איך יוצרים גיוון והכלה בסביבת העבודה. ב-2022, Minute Media נבחרה לאחת מ-3 החברות המובילות בישראל עם ייצוג נשי בתפקידים טכניים ותפקידי לידרשיפ, ובשנים האחרונות הם פיתחו תוכניות מיוחדות לשילוב עובדים ועובדות מהמגזר החרדי והערבי. ליאת משתפת בהזדמנות והאתגרים שמגיעים עם הרצון להגדיל את הגיוון בחברה, איך אפשר לרתום את כל החברה למטרה הזו, ואיך אפשר לא רק להגדיל את הגיוון אלא גם לייצר אווירה שמכילה אנשים שונים, מבלי לפגוע בתרבות של החברה.
אם אתם רוצים לעשות תהליכים דומים אצלכם בחברה ומחפשים במי להיעזר, אתם מוזמנים לפנות ל-Power in Idversity דרך המיילים info@powerindiversityisrael.com או shahar@powerindiversityisrael.com.
לעוד מידע על היוזמה והתהליך אפשר להיכנס לאתר https://powerindiversityisrael.com
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
9 דק'
03/2025
ללמוד מטעויות: 5 אתגרים ושיעורים בצוותי פיתוח
אנחנו מדברים על שיעורים חשובים שלמדנו: מבחירות טכנולוגיות, דרך דילמות של Outsource מול פיתוח פנימי, ועד מבנה הצוותים, גיוס מפתחים ודוקומנטציה.
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
35 דק'
01/2025
287: סטארטאפים בניו-יורק - איך התחלנו בשוק האמריקאי? (יותם כהן)
אנחנו מדברים על המעבר מישראל לניו יורק, על הבחירה להתקרב לשוק האמריקאי ועל האתגרים שבניהול חברה בשני צדי האוקיינוס.
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
פודקאסט
53 דק'
12/2024
״על הספה״ פרק 1: רן רבנזפט על שתי מערכות היחסים החשובות בדרך היזמית
שיחה אינטימית עם רן ריבנזפט קו-פאונדר של חברת ״אפסגון״ על שני הקשרים שעיצבו את חייו כיזם: מערכת היחסים עם השותף שלו ניצן, והמערכת הזוגית שלו עם אשתו נטע.
פודקאסט
31 דק'
12/2024
283: בואו נדבר על Startup for Startup - פרק מטא במיוחד
אנחנו מדברים על השינוי שStartup for Startup עברה במהלך השנים, איך היוזמה נראית היום וגם על האתגרים שעומדים בפנינו במסע לדחוף את האקו-סיסטם הישראלי קדימה.
בלוג
3 דק'
12/2024
כולנו רוצים עובדים מלאי תשוקה לעשייה. איך גורמים לזה לקרות?
בלוג
4 דק'
12/2024
CEO Loneliness Affect: האתגר המרכזי בהובלת חברה
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
ליאת שחר, Chief People Officer, Minute Media
"50% נשים בתפקידים טכנולוגיים" זו הכותרת שתפסה לאדוה את העין כשהיא הזמינה אותי לפודקאסט הנהדר של Startup for Startup. לשמחתי, חברות רבות משקיעות היום בנושא של גיוון והכלה, וזו הזדמנות טובה לחלוק את הלמידה שלי מהמסע הארגוני שעברנו. המסע הזה שהוא תהליך מתמשך הדורש מעורבות ומחויבות גבוהה של מנהלים/ות ועובדים/ות וכרוך ביצירתיות, ניהול התנגדויות והתמדה.
אז קודם כל שלום לכולם! אני ליאת, ואני בחברת מינט מדיה שש שנים, בתפקיד Chief People Office ולפני זה מלאתי מגוון תפקידים שכללו פיתוח ארגוני וניהול משאבי אנוש בחברות גדולות, כמו אינטל למשל, ובחברות Start up. מעבר לפיתוח התרבות אני אוהבת את הקשר עם האנשים ונהנית מהיכולת לשלב בין קידום ההצלחה העסקית של החברה לבין פיתוח צוותים וההון האנושי, שמבחינתי הם המשמעותיים ביותר. למי שלא יצא להכיר, מינט מדיה היא חברה ישראלית המייצרת פלטפורמה טנולוגית לניהול והפצה של תוכן ויש לנו גם ברנדים מובילים בתחום התרבות והספורט ב- 12 שפות ועבור 350 מיליון משתמשים. החברה שלנו מונה כיום מעל 500 עובדות/ים גלובלית וב Site הישראלי שהוא גם מרכז הפיתוח כ-200.
המסע שלנו לגיוון והכלה התחיל עם שני תהליכים משמעותיים שקידמו אותנו בדרך: הראשון בישראל והוא שיתוף הפעולה עם Power in Diversity, שעזרו לנו להבין את הפערים הקיימים ולסלול תוכנית מעמיקה לשינוי. השני בארה"ב, עם הרצח הנורא של ג'ורג' פלויד, שהביא להתעוררות ומחויבות בלתי מתפשרת של מנכ"ל החברה, אסף פלד, ושל צוות ההנהלה לקדם את הנושא. כשאני אומרת "מחויבות בלתי מתפשרת" אני מכוונת לכל המשמעויות שנגזרות: הבנת הפערים, דיוני עומק עם עובדי/ות החברה וההנהלה, שינוי ערכי החברה והוספת ערך שממוקד בגיוון והכלה, הגדרת יעדים ותוכנית פעולה שנתית ורבעונית, הקמת צוות DEI גלובלי שמלווה ותורם לתהליך השינוי ושקיפות אמיתית ועמוקה לגבי ההתקדמות וההישגים לאורך כל הדרך.
אני מאמינה, וגם מחקרים מוכיחים, שקבוצות מגוונות הן יותר יצירתיות ויותר מצליחות בטווח הארוך. ייצוג של כל האוכלוסיות, באופן שדומה לייצוגן האמיתי באוכלוסייה, הוא קריטי להצלחה עיסקית. ואני מבינה שזה לא תמיד פשוט בעיקר ב Startup שהכל קורה מהר וצריכים תוצאות מיידיות, גם בגיוס. ולכן צריכה להיות מחויבות עמוקה לערך הזה. למשל ההבנה שאם אנחנו מספרים סיפורים של אתלטים/יות, ומשתפים בתוכן של ספורט שמיוצג ע"י Talent of Color ונשים, הכרחי שגם בתוך החברה יהיה לנו ייצוג והכלה של אותן האוכלוסיות. זה מבחינתי חלק מה Integrity שלנו כחברה. השאיפה שלנו כבני אדם היא לראות את מי שמולנו כפי שהוא/היא, להיות מודעים לשונות שקיימת, לוודא שההבדלים לא גורמים להטיות בהחלטות שלנו, להכיל ולעודד דעות וצורות חיים שונות מבלי להתפשר לרגע על איכות והצלחה.
קריטי לזכור ולהבין ש 50% נשים בחברה, וגיוס של א.נשים מהאוכלוסייה הערבית, האתיופית, החרדית, זה רק ההתחלה כי גיוון ללא הכלה לא יחזיק לטווח רחוק . דוגמא שמוזכרת בפודקאסט ומדגימות את המעבר מגיוון להכלה: גם שהצלחנו לגייס כותבות תוכן הכי מקצועיות ומובילות בתחום, אם לא נכיר בזה שהן מתמודדות עם תגובות פוגעניות ומוטרדות ברשתות החברתיות רק כי הן נשים שכותבות בתחום הספורט ולא נבנה הדרכה בנושא ותהליכים תומכים, אז לא נעשה את תפקידנו בהכלה שלהן בחברה.
בעולם וגם אצלינו בחברה יש עוד הרבה דרך לעשות, אז כשאדוה ודריה הזמינו אותי לספר על כל זה בפרק הראשון בסדרה החדשה של Startup for Startup, שמחתי ולא רק בגלל שאנחנו שכנות (שמאנדיי יושבים בניין לידנו), אלא כי חשוב לי לשתף את הדרך שעברנו בחברה ולעודד אחרים להתחייב ולפעול בחברות שלהם/ן.
ואיך כל זה קשור לפתיח של רחוב סומסום? טוב אני לא יכולה לספר הכל … תציצו בפתיח של רחוב סומסום ואז מוזמנים/ות להקשיב לפודקאסט.