183: על גיוס ושילוב ג׳וניורים בחברה
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
כשמדובר על גיוס ג׳וניורים, איזה אינדיקציות חיוביות אפשר לקבל מקורות החיים? איזה התאמות כדאי לעשות בתהליך הראיונות? ומה המשמעות של שילוב ג׳וניורים בצוות?
גיוס עובדים הוא אחד מהאתגרים הכי משמעותיים של כל סטארטאפ, וגיוס מוצלח של ג׳וניורים יכול להקל משמעותית על האתגר ולהרחיב את אפשרויות הגיוס. עם זאת – גיוס של ג׳וניורים מביא איתו אתגרים משלו, כמו תהליכי גיוס שצריכים לעבור התאמות, והבנה שללא תהליכי שילוב נכונים בצוות, גיוס כזה יכול לפגוש גם במועמד וגם בצוות שהוא נכנס אליו.
השבוע אדוה שיסגל מדברת עם אפרת ינאי, Talent Aquisition Team Leader ואייל רזניק, Talent Aquisition Partner, שגם גויס לפני שנתיים על ידי אפרת בתור ג׳וניור. אפרת ואייל משתפים בפרק שאלות שכדאי לשאול בראיונות, למה אנחנו משקיעים בזה מאמצים, ואיזה דגלים אדומים אפשר לזהות בקו״ח ובראיונות.
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
וידאו
54 דק'
10/2024
איך השתמשתי ב-AI כדי למצוא עבודה
איך כלי AI יכול להפוך לגורם מרכזי שמוביל להצלחה בתהליך חיפוש העבודה? בסשן נלמד איך להשתמש ב-ChatGPT כדי לעשות אופטימיזציה לקורות החיים, איך לשדרג את פרופיל הלינקדאין כך שיבליט בדיוק את הכישורים שהמגייסים מחפשים, ואיך להתכונן לראיונות עבודה בצורה כזו, שאפילו השאלות הקשות ביותר יהפכו לנושאים שקל להתמודד איתם. נועה פרבר עובדת בתעשיית ההייטק ב-15 שנה האחרונות בתפקידי אופרציה בשיווק, מכירות ועסקים, ומתמחה בהובלת תהליכי אופטימיזציה ואוטומציה טכנולוגיים. לאחרונה, לאחר חופשת לידה, היא נאלצה לחפש עבודה בתוך מציאות מאתגרת של מלחמה ואתגרים אישיים. בעזרת הידע שלה בתחום האופטימיזציה, היא נעזרה בכלים מבוססי AI כדי לייעל את תהליך חיפוש העבודה שלה. לינקים שימושיים: קובץ הפרומפטים: https://www.noafarber.com/ai-job-search-guide? utm_source=webinar&utm_medium=presentation&utm_campaign=ai_job_search_guide ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel: https://www.coursera.org/projects/chatgpt-for-beginners-save-time-with-microsoft-excel Prompt Engineering for ChatGPT: https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering
בלוג
6 דק'
09/2024
איך צולחים את גיוס העובד הראשון בארה"ב? המדריך המלא
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
איך תרבות ארגונית מובילה למוצר איכותי
פודקאסט
24 דק'
08/2024
264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות
אנחנו מדברים על שימוש בכלי AI כדי לייעל שיחות הפידבק ואת ההכנה אליהן במהלך השנה.
בלוג
5 דק'
08/2024
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
בלוג
5 דק'
07/2024
מתודולוגיה לקליטה מהירה של עובדי פיתוח
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
אייל רזניק, Talent Acquisition Partner
היי לכולם! אני אייל רזניק, ואני Talent Aquistion Partner במנדיי.
לפני כמעט 3 שנים, קיבלתי טלפון מאפרת ינאי, שהיום היא מנהלת בצוות שלי, ואז ראיינה אותי לתפקיד, שעדכנה אותי שלא נתקדם בתהליך הגיוס למנדיי, כי לא נמצאתי מתאים למשרה אליה הייתי בתהליך. כמובן שמאוד התאכזבתי, אך הסיפור שלי עם מנדיי לא נגמר שם.
כמה ימים לאחר מכן, אפרת התקשרה אליי שוב (איזה כיף!) והציעה לי הזדמנות אחרת – להצטרף לצוות הHR, לתפקיד שלא בדיוק ידעתי מה הוא – HR Coordinator. בתור מישהו שהגיע לתפקיד ללא ניסיון, ראיתי את ההזדמנות לצמוח, לגדול, להשתלב בחברה מדהימה וללמוד מקצוע – וכמובן שמיד אמרתי כן.
בדיוק מתוך המקום הזה, של ג׳וניור שהאמינו בו ונתנו לו הזדמנות – וכמעט 3 שנים אחרי, בתור מגייס בצוות – היה לי חשוב לעשות פרק בפודקאסט על למה ואיך לגייס ולשלב ג׳וניורים בצוות.
אין ספק ששילוב של ג׳וניורים בצוות יכול להיות מאתגר – עקומת הלמידה ארוכה יותר, צריך לקחת זמן של מישהו מהצוות להשקיע בחפיפה, וזה יכול להאט את הקצב שלנו. יחד עם זאת, זה מספק לנו הזדמנות להכשיר מישהו מאפס ולהצמיח אותו בתוך החברה, ואם יודעים לגייס את האדם הנכון, על בסיס הכישורים ולאו דווקא הניסיון – הפערים שמגיעים כתוצאה מניסיון יילכו ויצטמצמו ונישאר עם עובדים מעולים.
אז למה צריך לשים לב בראיונות של ג׳וניורים, כדי לוודא שאנחנו מגייסים את האדם הנכון לתפקיד גם בלי שיש לנו ניסיון רלוונטי?
1. בראש ובראשונה מיינדסט – מוטיבציה של המועמדים. ננסה להבין למה בדיוק מחפשים ומה בדיוק מחפשים בתפקיד הבא שלהם. Growth Personality – נחפש מועמדים ג׳וניורים שיש להם את הרצון להתחיל ולצמוח ולגדול בתפקיד. אנשים שרעבים וצמאים ללמידה.
2.תקשורת רציפה ויכולת העברת מסרים ברורה. כושר ביטוי טוב, אבחנה בין עיקר לתפל והיכולת באמת להעביר את עיקר הדברים בצורה טובה. קצב הדיבור, הניסוח והיכולת לדקור את הנקודה.
אם אתם רוצים לשמוע עוד, בפרק דיברנו אדוה, אני ואפרת (זוכרים אותה מהתחלת הפוסט?) על מי הוא ג׳וניור, על אילו פרמטרים נסתכל בשלב סינון קורות החיים של מועמדים ג׳וניורים, אילו התאמות נעשה במהלך תהליך הגיוס, לאילו דגלים אדומים כדאי לשים לב ואיך נכין את הצוות המגייס על מנת שתהליך הקליטה יהיה מיטבי.שיתפנו גם במה המשמעות של להכניס מישהו ג׳וניור לצוות, מה המחירים שזה גובה ומה זה דורש מהמנהלת, מה הציפיות מהם כשהם נכנסים לתפקיד, ואיך נדייק את תהליך האונבורדינג שלהם.