194: השיעורים שלמדנו בוול-סטריט 01 - מסכמים שנה וחצי (עם ערן זינמן ואלירן גלזר)
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
ב-10 ביוני 2021, מאנדיי הפכה לחברה ציבורית. מאז עברה יותר שנה וחצי, ולא משנה איך חשבנו שהחיים כחברה ציבורית יראו – פגשנו לא מעט אתגרים חדשים, ואנחנו ממשיכים ללמוד בכל יום שעובר. בנוסף לזה, השוק הפיננסי שבו הנפקנו שונה במאה שמונים מעלות מהשוק הפיננסי שבו אנחנו פועלים היום.
אז עכשיו, יותר משנה וחצי לאחר ההנפקה המסע שלנו ממשיך, ואחרי שלמדנו לא מעט שיעורים, חלקם טובים וחלקם כואבים, רצינו לשתף אתכם בנסיון שצברנו. ובדיוק בגלל זה התחלנו סדרה חדשה, שבה בכל פרק דריה ורטהיים תדבר עם ערן זינמן ואלירן גלזר, CFO במאנדיי, על נושא אחר שקשור לחיים כחברה ציבורית. הם ישתפו במשמעות שלו, מה למדנו עליו ומה למדנו ממנו, מה עשינו נכון ומה חשבנו והתגלה כלא נכון, ומה השתנה בעקבות המצב בשוק. במהלך הסדרה נדבר על עבודה עם אנליסטים ומשקיעים ציבוריים, על דוחות רבעוניים ועל מחיר מניה.
אבל לפני שנתייחס לכל השיעורים האלו, את הפרק הראשון של הסדרה רצינו להקדיש להסתכלות אחורה על השנה וחצי האחרונות כדי להבין מה השתנה אצלנו מאז ההנפקה, ובעיקר מה נראה אחרת בפרספקטיבה שלנו לגבי החברה, והתקשורת שלנו עם השוק.
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
194: השיעורים שלמדנו בוול-סטריט: 01 – מסכמים שנה וחצי (עם ערן זינמן ואלירן גלזר) לקריאה »
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
10 דק'
03/2025
בקצרה: המענקים שכדאי לסטארטאפ שלכם להכיר ואיך לשלב אותם באסטרטגיה רחבה
בפרק נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.
בלוג
3 דק'
03/2025
איך להצליח בפגישה ראשונית עם תאגיד – טעויות נפוצות וטיפים
בלוג
5 דק'
02/2025
זהות מותגית מדויקת ככלי ליצירת עניין ואמון בתהליכי גיוס
פודקאסט
07 דק'
12/2024
סקייל ארגוני: האתגר האנושי (אודיו-בלוג)
אודיו בלוג על סקייל ארגוני: תובנות בדגש על ניהול צוותים אפקטיביים, עקביות וצמיחה אישית כחלק משגרת העבודה.
וידאו
57 דק'
11/2024
רעיון שמספר סיפור-הדרך ללב הלקוח
וידאו
01 דק'
11/2024
איך לבנות מצגת משקיעים- יעל אלרואי
פודקאסט
39 דק'
10/2024
276: לתכנן את השנה הבאה - מיעדים לבניית תוכנית עבודה (גל עומר)
אנחנו מדברים על תהליך בניית תוכנית העבודה במחלקות ה״קליינט פייסינג״, על השיקולים שלוקחים בחשבון בביית תוכנית כזו, ועל איך מתאימים את עצמנו כשהמציאות משנה לנו את התוכניות.
בלוג
5 דק'
10/2024
מהו Down Round ומהן ההשלכות בטווח הקצר והארוך?
פודקאסט
32 דק'
10/2024
272: ישראלים ממאדים, אמריקאים מנגה: תקשורת בין ישראלים לאמריקאים בעולם הסטארטאפים
אנחנו מדברים על נקודות חיכוך שישראלים נתקלים בהם בעבודה מול קרנות וקולגות אמריקאים וגם איך אפשר להתמודד איתן.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
אלירן גלזר, CFO, monday.com
אז איך נראים החיים כחברה ציבורית?
ב-10 ביוני 2021, מאנדיי הפכה לחברה ציבורית. מאז עברה יותר שנה וחצי, ולא משנה איך חשבנו שהחיים כחברה ציבורית יראו – למדנו המון שיעורים חדשים ואנחנו ממשיכים ללמוד בכל יום שעובר. בנוסף לזה, השוק הפיננסי שבו הנפקנו שונה במאה שמונים מעלות מהשוק הפיננסי שבו אנחנו פועלים היום, אפשר לומר בלי להגזים שזו רכבת הרים למיטיבי לכת (:.
היי לכולם! אני אלירן גלזר, ואני ה-CFO במאנדיי. הנפקה משנה הרבה דברים בחיים של חברה – בין אם זה הדברים שפתאום אסור לומר כלפי חוץ, העבודה השוטפת בעיקר במחלקת הכספים אבל גם במחלקות אחרות, והתקשורת עם המשקיעים שלנו. ברמה האישית אני יכול לספר שהיום יום שלי נראה אחרת לגמרי ממה שהוא היה לפני ההנפקה, ווחלק משמעותי ממנו כולל פגישות עם בנקאים, אנליסטים, ומשקיעים וחברי בוארד .
וכל זה, בלי שבכלל הזכרנו את הפיל שבחדר – המניה (או מחיר המניה…) – שהתנודות שלה יכולות להשפיע על מצב הרוח של עובדי החברה, המשקיעים וכדומה, לעיתים בגלל גורמי מאקרו שכלל לא קשורים אלינו והסנטימנט בשוק הפיננסי והגאו-פוליטי.
אז עכשיו, יותר משנה וחצי לאחר ההנפקה המסע שלנו ממשיך, ואחרי שלמדנו לא מעט שיעורים, חלקם טובים וחלקם כואבים, רצינו לשתף אתכם בנסיון שצברנו. ובדיוק בגלל זה התחלנו סדרה חדשה, שבה בכל פרק ערן זינמן ואני ניגע בנושא אחר שקשור לחיים כחברה ציבורית – נשתף מה המשמעות שלו, מה למדנו עליו ומה למדנו ממנו, מה עשינו נכון ומה חשבנו והתגלה כלא נכון, ומה השתנה בעקבות המצב בשוק. נדבר על עבודה עם אנליסטים ומשקיעים ציבוריים, על דוחות רבעוניים ועל מחיר מניה.
אבל לפני שנתייחס לכל השיעורים האלו, את הפרק הראשון של הסדרה שיצא ממש היום, רצינו להקדיש להסתכלות אחורה על השנה וחצי האחרונות כדי להבין מה השתנה אצלנו מאז ההנפקה (עדיין יש לנו שיער…), ובעיקר מה נראה אחרת בפרספקטיבה שלנו לגבי החברה, והתקשורת שלנו עם השוק.
אני חושב שזו סדרה שיכולה להתאים לכל מי שעובד כיום בחברה פרטית שחושבת להפוך לציבורית בעתיד, לכל מי שעובד בחברה ציבורית ורוצה להבין את ההתנהלות שלה טוב יותר, אבל גם למי מכם שפשוט מתעניין בשוק ורוצה להתעמק וללמוד מה המשמעות של מושגים שבטח יצא לכם לשמוע לא מעט סביבכם.
אשמח אם תשאלו בתגובות כל שאלה שתרצו לדעת לגבי הנושאים שפירטתי למעלה – ונוכל לענות עליהן בפרקים הבאים.