

Startup for Startup,
למה בכלל צריך Onboarding
2021-11-01
•
3 דקות קריאה
עבודה חדשה, כמו כל התחלה חדשה, מגיעה מלווה בהתרגשות וגם בחששות. הימים הראשונים הם לרוב ימים של השקפה מהצד, תוך-כדי למידה של מושגים ותהליכים ומפגש עם אנשים חדשים. מחקרים מראים שתקופת הזמן הזו כל-כך משמעותית, עד כדי כך שהדרך שבה נחווה את התקופה הראשונית בעבודה יכולה להשפיע על הפרודוקטיביות, על המוטיבציה והרצון שלנו להישאר בה לאורך זמן. לכן חברות רבות בנו תהליך Onboarding שמטרתו לעזור לכל עובד חדש להיקלט בחברה בצורה טובה יותר.
חלפו הימים שבהם עובד היה מקבל קלסר שכתוב עליו בענק ״חפיפה״ ונשאר לנסות לפענח את המקום והתפקיד שלו בעצמו. במקום, תהליך Onboarding עוזר לעובד להבין טוב יותר את הארגון שאליו הוא הגיע, התרבות שלו, החלקים השונים בחברה. התהליך הזה גם עוזר לעובד להרגיש שהוא לא לבד, שיש לו למי לפנות וממי ללמוד. אז איך יוצרים תהליך קליטה מיטבי לעובדים חדשים בחברה? איך מוודאים שתקופת הזמן הראשונה הזו של עובדים בארגון תורמת לחיבור שלהם לתרבות הארגונית?
מה היתרונות של תהליך ה-Onboarding
״הנושא של כניסה לארגון בעיניי הוא מאוד מאוד משמעותי מכמה מקומות״ אומרת אושרת בנימין, סמנכ״לית משאבי אנוש במאנדיי, ״בראש ובראשונה כי זה נותן לעובד או לעובדת איזושהי תחושת חיבור מאוד עמוקה עם המקום שאליו הם נכנסים. בסוף לכל חברה יש תרבות, תהליכי עבודה, אנשים ומנהלים שונים, ותהליך ה-onboarding יכול גם לייצר איזושהי תחושת אורינטציה בסיסית במקום חדש, וגם לתת לעובדים את הכלים שהם צריכים בשביל להצליח בתפקיד החדש שלהם״.
״מחקרים מראים שעובדים שעוברים onboarding יהיו עובדים אפקטיביים ב-70 אחוז יותר״ אומרת רינת לבני, מובילת תחום Learning and Development במאנדיי. ״אני חושבת שזו חוויה מאוד משמעותית עבור העובדים. קודם כל זה יכול לעזור לגרום להם להרגיש שהם עשו בחירה נכונה בכך שהם הצטרפו לחברה. זה אחד המפגשים הראשונים שלהם עם החברה, ואני חושבת שיש בזה קודם כל אספקט מאוד רגשי להיכנס למקום חדש. חשוב לנו להקנות את הביטחון הזה שמקבלים בכך שקולטים אתכם ומבינים מה אתם צריכים, עוזרים לכם להכיר את הארגון ואפילו את השפה של הארגון, ה-ceremonies הקטנים שעושים בחברה. כשאני מגיעה למקום חדש ועוזרים לי להבין אותו טוב יותר, זה מפנה אותי להתחיל להתרכז בעבודה שיש לי. עובדים שירגישו מהר ביטחון בארגון החדש, שיבינו מהר יותר את התרבות של הארגון ואיך דברים מתנהלים בו, שירגישו שיש להם engagement אמיתי עם הארגון - אלה עובדים שיוכלו לעשות אימפקט אמיתי מהר יותר״.
״אני גם רואה בזה הזדמנות גם מצד הארגון״ אומרת אושרת. ״כי אותם אנשים שנקלטו עכשיו בחברה באים עם זווית ראייה חדשה. הם שמים לנו הרבה פעמים מראה על איך אנחנו מתנהלים, על מה המקומות שאנחנו כחברה חזקים בהם אבל גם איפה המקומות שאולי אנחנו יכולים לעשות דברים אחרת. אז אני מסתכלת על תהליך ה-onboarding ככזה שברור שהחברה היא כביכול הצד היותר חזק בו מבחינת המשאבים שלה, אבל יש גם לה מה ללמוד מהעובדים החדשים שלה, והיא יכולה בעזרתם לקבל פרספקטיבה על תהליכי העבודה שלה עצמה״.
אז איך מתנהל תהליך ה-Onboarding במאנדיי? ״אנחנו מחלקים את התהליך לשלושה חלקים״ אומרת רינת.
Pre-onboarding
״החלק הראשון הוא חלק שקורה עוד הרבה לפני שהעובד שלנו הגיע. ביום החתימה העובדים מקבלים לינק לאתר pre-onboarding, וכבר באתר הזה יש איזשהו תהליך שמדבר על הארגון, על מאנדיי, לאן הם הולכים להגיע, והמטרה היא לתת להם איזושהי הבנה של התרבות והערכים שלנו. יש שם אפילו סרטון שמראה את האווירה במשרד".
"בנוסף, יש דף שנותן קונטקסט והסברים על כל צוות. כל דפי הצוותים פתוחים לכולם. כל עובד יכול להיכנס לכל הצוותים ולהבין מי הם חברים הצוות ובמה הם עוסקים. אבל זה לא רק תיאור של מי האנשים בכל צוות - העובדים החדשים יכולים להעמיק וללמוד מה כל צוות עושה ומה הז׳רגון המיוחד שהוא משתמש בו. ודבר נוסף שאפשר למצוא באתר זה תיאור של איך יראה השבוע הראשון בחברה, עם לוח זמנים מסודר. המטרה היא שהעובדים לא יהיו מובלים, אלא יובילו בעצמם״.
השבוע הראשון
״השבוע הראשון הוא שבוע של onboarding ארגוני ברובו, ושם אנחנו נקדיש את הזמן בעיקר ללמידה של הארגון, התרבות שלו, ואיך הערכים שלנו באים לידי ביטוי בכל אחד מה-business units שלנו.
במהלך השבוע הזה יפגשו העובדים החדשים את ראשי המחלקות השונים, שיוכלו להסביר להם מה המחלקה שלהם עושה, איך היא מתקשרת למוצר של מאנדיי, מהם האתגרים שהם עומדים בהם וכיצד הם מודדים את ההצלחה שלהם. העובדים לא רק מקבלים סדרה של הרצאות. במקום, אנחנו מעודדים אותם לנהל ממש שיחה עם המנהלים השונים, לשאול אותם שאלות ולהתעניין.
המטרה שלנו היא שהעובדים החדשים יגיעו לסוף השבוע כשהם מבינים איך כל אחד מהחלקים מתחברים ביחד ויוצר תמונה שלמה במוצר שנקרא מאנדיי״.
ה-Onboarding המקצועי
״אחרי השבוע הראשון מגיע החלק שבו מתאפשר לעובד או לעובדת פעם ראשונה לעשות אימפקט. זה חלק מאוד משמעותי, הוא לוקח הרבה יותר זמן ואני חושבת שאם אני רגע מחלקת את השלבים, אז השלב הראשון והשני מדבר על ביטחון, על היכרות ראשונית, היכולת להרגיש בבית ולהכיר מסביב - וכל זה כדי שאני אוכל להגיע לשלב השלישי ובאמת לעשות אימפקט. מה זה אומר אימפקט? זה אומר שכבר בשבוע הראשון העובד או העובדת מקבלים איזושהי משימה שהם צריכים לעשות, שהיא משימה שמשאירה את חותמה על החברה, שיכולה לעשות שינוי״.
״אני יכולה לתת דוגמה ממחלקת ה-R&D, שבה המשימה ראשונה שנותנים היא לבנות פיצ'ר, ובכך העובד או העובדת יכולים לעשות אימפקט אמיתי על המוצר. זה משהו שנותן המון ביטחון ותחושה של עצמאות, וכך גם העובד או העובדת יכולים לראות שאנחנו סומכים עליהם״.
בפרק 101 בפודקאסט דיברנו בהרחבה על איך חווית הקליטה של עובדים חדשים יכולה לתרום להצלחה שלהם. תוכלו לשמוע את הפרק במלואו כאן.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
וידאו
54 דק'
10/2024
איך השתמשתי ב-AI כדי למצוא עבודה
איך כלי AI יכול להפוך לגורם מרכזי שמוביל להצלחה בתהליך חיפוש העבודה? בסשן נלמד איך להשתמש ב-ChatGPT כדי לעשות אופטימיזציה לקורות החיים, איך לשדרג את פרופיל הלינקדאין כך שיבליט בדיוק את הכישורים שהמגייסים מחפשים, ואיך להתכונן לראיונות עבודה בצורה כזו, שאפילו השאלות הקשות ביותר יהפכו לנושאים שקל להתמודד איתם. נועה פרבר עובדת בתעשיית ההייטק ב-15 שנה האחרונות בתפקידי אופרציה בשיווק, מכירות ועסקים, ומתמחה בהובלת תהליכי אופטימיזציה ואוטומציה טכנולוגיים. לאחרונה, לאחר חופשת לידה, היא נאלצה לחפש עבודה בתוך מציאות מאתגרת של מלחמה ואתגרים אישיים. בעזרת הידע שלה בתחום האופטימיזציה, היא נעזרה בכלים מבוססי AI כדי לייעל את תהליך חיפוש העבודה שלה. לינקים שימושיים: קובץ הפרומפטים: https://www.noafarber.com/ai-job-search-guide? utm_source=webinar&utm_medium=presentation&utm_campaign=ai_job_search_guide ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel: https://www.coursera.org/projects/chatgpt-for-beginners-save-time-with-microsoft-excel Prompt Engineering for ChatGPT: https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering
בלוג
6 דק'
09/2024
איך צולחים את גיוס העובד הראשון בארה"ב? המדריך המלא
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
איך תרבות ארגונית מובילה למוצר איכותי
פודקאסט
24 דק'
08/2024
264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות
אנחנו מדברים על שימוש בכלי AI כדי לייעל שיחות הפידבק ואת ההכנה אליהן במהלך השנה.
בלוג
5 דק'
08/2024
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
בלוג
5 דק'
07/2024
מתודולוגיה לקליטה מהירה של עובדי פיתוח
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.