אמיר שבט על Minimum LOVABLE Product
למה להחליף את מודל ה-MVP?
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
רוצים להתעדכן בכל וידאו חדש שיוצא? לחצו "Subscribe"
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
שתפו את הוידאו:
עוד תוכן בנושא:

פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.

בלוג
3 דק'
04/2025
פיבוט כמנוע צמיחה: איך לעשות שינוי נכון בסטארטאפ שלכם

וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה

בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?

פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.

פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר

פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.

פודקאסט
10 דק'
03/2025
בקצרה: המענקים שכדאי לסטארטאפ שלכם להכיר ואיך לשלב אותם באסטרטגיה רחבה
בפרק נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.

פודקאסט
33 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך עוזרים למשתמשים שלנו להתחיל, או: מה עושים עם בעיית הדף הלבן? (רזיאל איינהורן, Pecan AI)
איך יודעים שהפתרון שלנו עובד? למה לפעמים חוויה קלה מדי דווקא עלולה לפגוע בהבנה של המשתמשים? מה אפשר ללמוד מחוויות Co-pilot ואיך ליישם אותן נכון?

בלוג
6 דק'
03/2025
התפקיד הקריטי של מנהלי מוצר בהצלחת מכירות לארגונים גדולים

פודקאסט
24 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך מאזנים בין טווח קצר לטווח ארוך בבניית רואודמאפ? (יהונתן כהן, Upwind)
אנחנו מדברים על איך לזהות הזדמנויות מתוך בקשות קטנות של לקוחות, איך להחליט אם להשקיע ב-POC זריז או בפיצ'ר עמוק יותר, ואיך מוודאים שהמוצר נשאר קוהרנטי ולא הופך ל"פרנקנשטיין"

בלוג
4 דק'
02/2025
בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות – איך לא ללכת לאיבוד
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
אמיר שבט
כמו כל יזם פחות או יותר, גם אני ניסיתי לייצר MVP בתחילת דרכי. זה קרה בחברת reshuffle שהקמתי, ולונג סטורי שורט – זה לא הלך. המוצר שלנו היה מפוזר, ואמנם הלכנו לפי התורה וניסינו לצאת עם משהו צר ככל האפשר – אבל זה לא עבד. ניסינו להביא מוצר למפתחים, אבל זה פשוט לא התאים. הקהל היה רחב מידי. חישבנו מסלול מחדש.
אחת התפניות המשמעותיות שלנו הגיעה כשנפגשנו עם מנהל IT בחברה מאוד גדולה במטרה ברורה: להבין ממנו מה הבעיות איתן הוא מתמודד. כשיצאנו מהפגישה הזו היה לנו הרבה יותר ברור במה אנחנו צריכים להתמקד כדי שהמוצר שלנו יתאים לצרכיו.
בעיניי, ההבדל המהותי בין MVP ל-MLP זו החוויה של היוזר בעת השימוש באותו מוצר מינימלי: עם V, התחושה היא במקרה הטוב ״אני יכול לראות איך זה מתפתח למשהו שאשתמש בו״, ובמקרה הרע זו פשוט חוויית ״meh״. עם L – אני מייצר ״וואו״. אמנם זה לא ״וואו״ אצל המוני אנשים – אבל זו לא המטרה. אני בא לייצר ״וואו״ אצל קהל מאוד מאוד מאוד ספציפי. אם הצלחתי בזה, ה-MLP שלי הצליח.
אין ספק, עם זאת, ש-MLP לא חף מבעיות. קהל כל-כך ספציפי עלול להסב לי נזק כשארצה לעשות את הצעד הבא בצמיחה שלי. בעיה נפוצה שעולה אחרי MLP היא סקיילביליות. יש לזה פיתרונות, אבל הפוסט הזה כבר נהיה ארוך. דיברתי על הכל בוידאו החדש של Startup for Startup: מה זה MLP, למה הוא עדיף בעיניי על MVP, כיצד אפשר לשלב בין השניים, אילו שימושים ראיתי ועשיתי במודל הזה, מה הבעיות שלו, וכיצד אפשר לפתור אותן.
מוזמנים לשאלות פולואו-אפ בתגובות!