

שרונה מזרחי ,
HR & Recruiting Specialist, Blumberg Capital
מדוע פיטורים יכולים להיות הדבר הטוב ביותר לקריירה שלכם?
2022-09-20
•
4 דקות קריאה
פיטורים הם הזדמנות לעצור רגע, לזקק את האני הפנימי והמקצועי שלנו, ורק אז לזנק להזדמנות הבאה.
בעבודתי כמנהלת ההון האנושי והגיוס בקרן ההון-סיכון Blumberg Capital, המשקיעה בסטרטאפים בשלבים מוקדמים מאוד, אני פוגשת מדי יום אנשים מדהימים המחפשים את ההזדמנות הבאה שלהם — ישנם כאלה שהחליטו להעז ולהתחבר לקולות הפנימיים שאומרים להם ״זה הרגע שלך״, וישנם כאלה שבעקבות פיטורים "נאלצים" להתארגן מחדש ולחפש את הדבר הבא, בין אם זו עבודה חדשה או האתגר הבא.
אצל מרביתם של אלו שפוטרו אני מזהה כי החוויה הייתה קשה עבורם, וגרמה לשינוי פתאומי ולא מתוכנן, לתחושות זעם, אכזבה, הלם ופגיעה בביטחון העצמי, רעידת אדמה אישית המערערת את תחושת המסוגלות והאמון העצמי ומחבלת ביכולתם להתרומם ולצמוח מהסיטואציה הכפויה.
האנשים הם אנשים מצוינים, איכותיים והישגיים שמרביתם לא חוו כישלון בעבר, ולכן הם גם מתקשים לראות בכך הזדמנות לצמיחה ולהתפתחות, לפעול בצורה נכונה ולחזור באפקטיביות לשוק העבודה. היכולת לעצור ולבצע Re-research על כל השלבים בקריירה, הניסיון, הכישורים והיכולות שצברתם ולחשוב איך אתם מכיילים את עצמכם מחדש למול תמונת המציאות וההזדמנויות, גם אם האתגרים רבים — היכולת הזו היא Game Changer.
הנה כמה תובנות משיחות רבות שהיו לי עם אנשים מדהימים שפוטרו:
חכו עוד רגע.
אל תתחילו מיד להתרוצץ ולחפש עבודה אחרת, להיפגש עם חברים רבים במעגל הנטוורקינג ולתכנן להגיע לכמה שיותר ראיונות כדי להוכיח לעצמכם שאתם רלוונטיים ומשמעותיים. עצרו רגע, יהיו לכם ימים בהם תסתובבו בלי מטרה, בין כעס לייאוש, עם הרבה מחשבות ושאלות שיתרוצצו בראשכם. זוהי הזדמנות לחשוב לעומק גם על השאלות הקשות שצפות (לא משנה כמה זה כואב), כי הן עתידות לצוף על השולחן גם בראיונות העתידיים שתגיעו אליהם. זכרו, אובדן עבודה אינו בהכרח כישלון ולא סיבה למבוכה.
העריכו את המתנה.
להיות מפוטר יכולה להיות מתנה נהדרת! זו הזדמנות לעשות חיתוך מצב, ספירת מלאי פנימית של מי אני, להפיק לקחים ולהתייחס לשאלה הגדולה — מה נכון לי ולאדם שאני, ומשם לקפוץ קדימה! לאנשים בעלי הישגים גדולים שמעולם לא נכשלו בעבר, יש קושי רב להסביר איך הם נכשלו כעת. אך זוהי הזדמנות להציב בפניכם מראה, גם בסיוע הקולגות, החברים והחברות, כדי להתרכז בעצמכם ולנתח את המסרים שהועברו לכם.
זנקו לאתגר חדש.
פיטורים זו נקודה בזמן שבה נכון לבחון את המטרות שהצבתם לעצמכם עד כה, ייתכן והן הושגו וצריך כיול מחדש, לייצר מטרות חדשות שלא יהיו פול גז בניוטרל. זאת הזדמנות עבורכם להתנסות במשהו חדש. שאלו את עצמכם, האם הגיע הזמן לעשות קפיצה?
אמונה עצמית.
גם אם פוטרתם מהעבודה ואתם מרגישים כישלון ותחושת אכזבה עצמית ניתן להפוך זאת לתהליך למידה משמעותי שיאפשר לכם להתמודד עם הדחייה, להיות אמיצים ומחוזקים באמונה בעצמכם, ומהמקום הזה לאתר את ההזדמנויות המתאימות לכם!
לאחר השלב של "העצירה הפתאומית" והזיקוק הפנימי והמקצועי, אני ממליצה להתחיל לזנק להזדמנות הבאה:
- להגדיר את תחומי העיסוק אשר מעניינים אתכם ובהתאמה את מאפייני התפקידים אותם אתם מחפשים.
- להכין רשימת מכולת של הניסיון המקצועי ו/או לצד הניסיון הניהולי שצברתם בשנים האחרונות ורלוונטיים לכיוונים העתידים אליהם אתם מכוונים, או במילים אחרות: מה אתם מביאים מהקריירה המפוארת שלכם להזדמנות הבאה.
- השקיעו זמן במחקר של כלל החברות המעניינות אתכם להמשך פיתוח הקריירה והצמיחה שלכם, לצד ההשפעה המקצועית והניהולית שלכם על יעדיהן העסקיים. בצעו מחקר יסודי של החברות באקוסיסטם, אל תלכו רק למוכרות, תתעניינו גם בכאלה שלא שמעתם עליהן כי אולי יחד איתכם עוד ישמעו עליהן.
- עדכנו את קורות החיים ואת פרופיל הלינקדין שלכם על בסיס הכיוונים שאליהם אתם מכוונים ובהתאם לניסיון המקצועי, הבינאישי והניהולי שצברתם עד כה. בין השורות כדאי להעביר מסרים לקהל המטרה, כלומר, המעסיק הרלוונטי שאליו אתם מכוונים, בכדי שיבין מדוע כדאי לו להיפגש ולהכיר אתכם, גם ללא תוצאה שקיוויתם. הזדמנויות מגיעות מכיוונים בלתי צפויים).
- על בסיס ההזדמנויות שסימנתם לעצמכם ומתוך ההבנה של מה אתם מביאים אתכם בקשו מחברים וחברות טובים לחבר אתכם עם הנטווריקינג הרלוונטי שלהם, לקראת השלב הבא. השתמשו נכון בקשרים שלכם!
ייתכן שכרגע זה נראה קשה, וכי פסגת ההר רחוקה, אך זכרו כי אתם בונים קריירה ולא רק מחפשים עבודה. המון בהצלחה!
---------
שרונה היא מנהלת תחום משאבי אנוש, גיוס והון אנושי בקרן Blumberg Capital, ולשעבר ראש משאבי אנוש ב-8200
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
וידאו
54 דק'
10/2024
איך השתמשתי ב-AI כדי למצוא עבודה
איך כלי AI יכול להפוך לגורם מרכזי שמוביל להצלחה בתהליך חיפוש העבודה? בסשן נלמד איך להשתמש ב-ChatGPT כדי לעשות אופטימיזציה לקורות החיים, איך לשדרג את פרופיל הלינקדאין כך שיבליט בדיוק את הכישורים שהמגייסים מחפשים, ואיך להתכונן לראיונות עבודה בצורה כזו, שאפילו השאלות הקשות ביותר יהפכו לנושאים שקל להתמודד איתם. נועה פרבר עובדת בתעשיית ההייטק ב-15 שנה האחרונות בתפקידי אופרציה בשיווק, מכירות ועסקים, ומתמחה בהובלת תהליכי אופטימיזציה ואוטומציה טכנולוגיים. לאחרונה, לאחר חופשת לידה, היא נאלצה לחפש עבודה בתוך מציאות מאתגרת של מלחמה ואתגרים אישיים. בעזרת הידע שלה בתחום האופטימיזציה, היא נעזרה בכלים מבוססי AI כדי לייעל את תהליך חיפוש העבודה שלה. לינקים שימושיים: קובץ הפרומפטים: https://www.noafarber.com/ai-job-search-guide? utm_source=webinar&utm_medium=presentation&utm_campaign=ai_job_search_guide ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel: https://www.coursera.org/projects/chatgpt-for-beginners-save-time-with-microsoft-excel Prompt Engineering for ChatGPT: https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering
בלוג
6 דק'
09/2024
איך צולחים את גיוס העובד הראשון בארה"ב? המדריך המלא
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
איך תרבות ארגונית מובילה למוצר איכותי
פודקאסט
24 דק'
08/2024
264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות
אנחנו מדברים על שימוש בכלי AI כדי לייעל שיחות הפידבק ואת ההכנה אליהן במהלך השנה.
בלוג
5 דק'
08/2024
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
בלוג
5 דק'
07/2024
מתודולוגיה לקליטה מהירה של עובדי פיתוח
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup