נמרוד כהן ,
Managing Partner, TAU Ventures
כמה כסף נכון לגייס?
2022-05-04
•
3 דקות קריאה
השאלה כמה כסף נכון לסטארטאפ לגייס היא שאלה שחוזרת המון, לא רק לפני הגיוס הראשון של חברה, אלא לכל אורך החיים שלה.
כל הרעיון סביב עולם הסטארטאפים הוא שבתחילת הדרך יש אינסוף סימני שאלה וסיכון עצום, לכן לרוב ניתן לגייס סכום קטן יחסית בשווי נמוך, וככל שמקטינים את הסיכון (כלומר “מוכיחים” משהו), מגייסים סכום כסף גדול יותר בשווי גבוה יותר. זה נכון לפני גיוס ראשון של מיליון דולר, ונכון גם לגבי גיוס של 50 מיליון דולר.
אם לדוגמה חברה תגייס חצי מיליון דולר (כי ככה שמעו שמקובל או כי ככה חברים שלהם גייסו…), תעבוד עם הסכום הזה, תתקדם לא רע, אבל לקראת סוף הכסף לא תעשה “וי” על משהו משמעותי שהיה ספק לגביו, מעשית החברה תהיה באותו מקום ולא תוכל להצדיק גיוס בשווי גבוה יותר.
בנקודה הזו נכנסים למסלול של גיוסי “bridge”, סיבוב בשווי נמוך או זהה לשווי הקודם וכל מיני פתרונות פחות כיפיים.
השאלה שכל צוות צריך לשאול את עצמו לפני שהוא יוצא לגיוס היא – מהי אבן הדרך המשמעותית הקרובה של החברה? מה הדבר הכי קרוב/ישים בעתיד הנראה לעין, שיוכיח (לצוות ולמשקיעים) שהצלח־ תם לעשות משהו מאתגר בעזרת הכסף שגייסתם? משהו שהיה סימן שאלה משמעותי לגבי האם אפשר לעשות אותו.
זו יכולה להיות אבן דרך טכנולוגית (הוכחת היתכנות/פיתוח אלגוריתם ייחודי וכו’), או עסקית (לקוח משלם בישראל/10,000 הורדות/לקוח בינלאומי/הכנסות של מיליון דולר ועוד).
כפי שהזכרתי למעלה, ההגדרה של אותה אבן דרך (קודם כל כלפי עצמכם) היא קריטית כי החברה תהיה ממוקדת בהשגת אותה אבן דרך ותקצה את המשאבים שלה לטובת השגתה.
אחרי שהבנתם מהי אותה אבן דרך, תחשבו כמה זמן וכסף אתם צריכים כדי לממש אותה, תוסיפו עוד 50%-30% (כי דברים לעולם לא קורים כמו שאנחנו מתכננים אותם) וזה הסכום שאתם צריכים לגייס.
כמה כסף נכון לגייס?
כאמור, הרציונל הזה נכון גם לגבי חברות שגייסו כבר לא מעט כסף, מייצרות הכנסות ורוצות לבצע קפיצה נוספת (נניח – לפתוח שוק חדש, מוצר נוסף וכו’).
אם נחזור לרגע לתחילת הדרך ואתם שואלים את עצמכם מתי נכון לגייס את ההון הראשוני – דעתי האישית היא שהדרך הנכונה ביותר ליזמים היא להתקדם ככל הניתן מבלי לגייס, ובלבד שניתן להתקדם בקצב סביר.
בהנחה שיש צוות חזק שמאייש את כל הפוזיציות הקריטיות של המיזם (שזה רעיון טוב באופן כללי…), לרוב אין מניעה מהתחלה של פיתוח המוצר וקבלת ולידציה מסוימת מהשוק. זה יסייע לכם לגייס באופן כללי ותצטרכו לוותר על חלק קטן יותר מהחברה שלכם (זוכרים? הוכחתם משהו, אפשר לגייס יותר כסף והשווי עולה).
-----------
נמרוד הוא השותף המנהל ב-TAU Ventures, קרן ההון סיכון של אוניברסיטת ת”א. בין השאר השקיע בעבר בחברות ,YOTPO BRINGG, HouseParty, Coralogix, WSC Sports, Cimagine ועוד. בעברו נמרוד היה יזם והקים ״שתי חברות שהצליחו, ועוד כמה שלא ממש״.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
בלוג
4 דק'
03/2025
איך להפוך נטוורקינג למכירות
פודקאסט
10 דק'
03/2025
בקצרה: המענקים שכדאי לסטארטאפ שלכם להכיר ואיך לשלב אותם באסטרטגיה רחבה
בפרק נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.
בלוג
3 דק'
03/2025
איך להצליח בפגישה ראשונית עם תאגיד – טעויות נפוצות וטיפים
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup