גלי שליט,
אסטרטגית מותג
התפקיד הקריטי של מנהלי מוצר בהצלחת מכירות לארגונים גדולים
2025-03-13
•
6 דקות קריאה
ברכות! הגעתם לשלב שבו החברה או הסטאראפ שלכם החליט למקד מאמצי מכירות מול לקוחות Enterprise. אתם עומדים מול ה"גביע הקדוש" של מכירות B2B: זכייה בלקוחות כאלה מביאה עמה הכנסות שנתיות מרשימות (ARR), לוגואים יוקרתיים שתוכלו להציג באתר שלכם ולקשור למותג שלכם, נאמנות לקוחות גבוהה, בסיס משתמשים עצום, ואם תצליחו לספק את הערך שהבטחתם – גם מוניטין מדהים שיפתח דלתות לארגונים נוספים באותו התחום.
זה אמנם עשוי להשמע כמו מהלך מכירתי לחלוטין, אבל מהר מאוד תגלו שהצלחה בשוק ה-Enterprise דורשת טרנספורמציה ארגונית מקיפה: החל מהתאמת מהלכי השיווק והמכירות, בניית תמיכה ושירות לקוחות ברמה הגבוהה ביותר, וגם התאמת המוצר לדרישות הייחודיות של ארגונים מסוג זה. בתור מנהלי מוצר, יש לכם תפקיד מפתח בהובלת השינוי הזה. אז מה צריך מנהל מוצר לעשות כדי להצליח בעולם הזה? בואו נצלול פנימה!
היבטים אסטרטגיים: מינוף מאפייני הארגון
ארגוני Enterprise פועלים אחרת מחברות קטנות - יש להם מבנה מורכב, תהליכים מוגדרים, ושרשרת החלטות ברורה. במקום להיאבק במורכבות הזו, אפשר להפוך אותה ליתרון. הבנה עמוקה של איך הארגון עובד - מי מחליט, איך מתקבלות החלטות, ואיך מתנהלים תהליכים - תאפשר לכם למנף את המבנה הארגוני לטובתכם.
השתלבות בתהליכים קיימים: המפתח להטמעה מוצלחת
בארגונים גדולים, הבירוקרטיה היא חלק בלתי נפרד מהמערכת - וזה בסדר. כך מנהלים ארגון מורכב. בניגוד לארגונים קטנים, כאן הארגון מכתיב את הכלים והתהליכים, ולא כל עובד יכול לבחור לעצמו במה להשתמש. וכאן טמון יתרון משמעותי עבורנו: במקום להשקיע מאמצים אדירים בשכנוע משתמשים לאמץ את המוצר שלנו, השתלבות בתהליכים הארגוניים הקיימים תבטיח אימוץ כמעט אוטומטי.
למשל, אם פיתחתם כלי לבדיקת איכות קוד, במקום לנסות לשכנע כל מפתח להשתמש בו, התממשקות לתהליך ה-CI/CD של הארגון תהפוך את הכלי שלכם לחלק בלתי נפרד מתהליך העלאת הקוד. ברגע שהארגון מגדיר שכל PR חייב לעבור בדיקה במערכת שלכם לפני שהוא מאושר למיזוג, לא צריך לשכנע אף אחד להשתמש בה - זה פשוט הופך לחלק מהתהליך הסטנדרטי.
"One-stop-shop": מינוף תהליכי האישור המורכבים
בארגוני Enterprise, כל ספק תוכנה חדש נדרש לעבור תהליך אישור קפדני ממספר מחלקות - אבטחת מידע, משפטית, רכש ועוד. זה תהליך ארוך ומורכב, ולכן ארגונים גדולים מעדיפים לעבוד עם ספקים שמציעים פתרונות נרחבים יותר. כשכבר עברתם את כל המשוכות האלה והצלחתם להיכנס, אתם נמצאים בעמדת יתרון משמעותית.
זו הזדמנות אסטרטגית: חשבו על הרחבת סל השירותים שלכם. הלקוח יעדיף להרחיב את ההתקשרות עם ספק מאושר קיים מאשר להתחיל את כל תהליך האישורים מחדש עם ספק אחר.
מענה לפי פרסונות: הבנת המורכבות הארגונית
בארגוני Enterprise קיימת הפרדה ברורה בין ה"קונה" לבין ה"משתמש". זו לא רק הבחנה טכנית - היא משפיעה על כל ההתנהלות שלכם מול הארגון. הקונה, שהוא לרוב מנהל בכיר או בעל תפקיד אסטרטגי, מתמקד בהחזר על ההשקעה (ROI) ובהשפעה העסקית הכוללת. לעומתו, המשתמשים בשטח מחפשים פתרון שיקל על חיי היומיום שלהם - ממשק ידידותי ותמיכה זמינה ואיכותית.
חשוב להבין שאלו לא רק שני קהלי יעד שונים, אלא שתי נקודות מבט שונות לחלוטין על המוצר שלכם. עליכם לבנות אסטרטגיה ברורה ומותאמת לכל אחת מהפרסונות - החל מהחומרים השיווקיים, דרך הדגשת היתרונות הרלוונטיים, ועד לאופן שבו אתם מציגים ומדגימים את המוצר.
היבטים טכניים: התשתית שמאפשרת הצלחה
עד כה התרגלתם לפתח פיצ'רים שנותנים ערך ישיר למשתמשים. אבל בעולם ה-Enterprise, יש שכבה שלמה של דרישות תשתיתיות שחייבים להתייחס אליהן. זה אולי נשמע פחות מרגש מפיצ׳רים במוצר עצמו, אבל בלי התשתית הנכונה - גם הפיצ'רים הכי מדהימים לא יעזרו לכם להצליח.
סקיילביליות: כשהכל גדול פי עשר
בארגוני Enterprise, המספרים שאתם רגילים אליהם מוכפלים בסדרי גודל. זה לא רק עניין של "יותר משתמשים" - זו דרישה לתשתית שיכולה להתמודד עם עומסים משמעותיים בלי לקרוס. קריסת המוצר תחת עומסים כאלה עלולה לפגוע באמון הלקוחות ובמוניטין החברה.
המשמעות היא שצריך לתכנן מראש את התשתית כך שתתמודד עם כמויות משתמשים גדולות במיוחד, עומסי עבודה משמעותיים בשעות השיא, נפחי מידע עצומים ודרישות לביצועים עקביים גם תחת עומס.
ניהול הרשאות: מורכבות היא שם המשחק
ארגונים גדולים עם מבנים היררכיים מורכבים לעיתים קרובות מחייבים תמיכה ברמת גרעיניות גבוהה. לדוגמה, יחידות עסקיות נפרדות בארגון עשויות לדרוש ניהול שירותים עצמאי לחלוטין, דבר שמצריך בניית מערכת גמישה התומכת בהפרדה ברורה ובו-זמנית בניהול מרכזי. אם עוד אין לכם מנגנון הרשאות מפותח בארגון, זה הזמן להכניס כזה, כמו למשל תמיכה במודל RBAC (ניהול גישת משתמשים מבוסס תפקידים) הפופולרי.
ניהול משתמשים מרכזי: מקור אחד של אמת
ארגונים גדולים מאופיינים במספר משתמשים גדול, וגם כזה שמתחלף לעיתים תכופות. ניהול משתמשים ידני הופך במהרה לבלתי אפשרי. מעבר לעומס התפעולי, ניהול מבוזר של משתמשים יוצר בעיות אבטחה, חוסר עקביות, וקושי בבקרה ובפיקוח. לכן, ארגוני Enterprise משקיעים במערכות ניהול זהויות מרכזיות (IdM) כמו Azure AD, Okta או Ping Identity. התממשקות למערכות אלו תאפשר למשתמשים שלכם הזדהות מרכזית (SSO), תהליכי רגיסטרציה אוטומטיים (SAML JIT) ואפילו ניהול כל חיי המשתמש מיצירה, דרך מתן הרשאות ועד מחיקה ע״י פרוטוקולים מתקדמים יותר כמו SCIM (מנגנון לרישום וניהול משתמשים בצורה מרכזית). האינטגרציה מבטיחה ש"מקור אחד של אמת" מנהל את כל הזהויות, כך שכל שינוי במערכת המרכזית (כמו עזיבת עובד או שינוי תפקיד) ישתקף מיידית במוצר שלכם. זהו צורך משולב - תפעולי, אבטחתי וארגוני - שהפך לסטנדרט הכרחי בעולם ה-Enterprise.
התאמה לפריסה גלובלית: מעבר לגבולות הגיאוגרפיים
כשעובדים עם ארגוני Enterprise, המוצר שלכם צריך לתמוך במבנה הגלובלי שלהם. זה דורש הרבה יותר מאשר תרגום לשפות שונות או התמודדות עם אזורי זמן - המוצר צריך לאפשר לכל אזור או יחידה עסקית להגדיר ולהתאים אותו לצרכים המקומיים שלהם. למשל, תהליך העבודה שעובד מצוין ביפן עשוי להיות בלתי ישים בגרמניה, ומה שנחשב למידע סטנדרטי באזור אחד עשוי להיות מוגבל ברגולציה באזור אחר. נקודה קריטית נוספת היא היכולת לאחסן מידע באזורים גיאוגרפיים שונים בהתאם לדרישות רגולטוריות מקומיות. לכן, המוצר צריך לספק תשתית גמישה שמאפשרת לכל יחידה להגדיר את שיטות העבודה, התצוגות, השדות והתהליכים שמתאימים לה, תוך שמירה על יכולת ניהול וראייה כוללת ברמה הגלובלית.
היבטים תהליכיים: התאמת הפיתוח לסטנדרטים ארגוניים
בעולם ה-Enterprise, האופן שבו אתם מפתחים ומתחזקים את המוצר חשוב לא פחות מהמוצר עצמו. תהליכי הפיתוח והעבודה שלכם חייבים להתאים לסטנדרטים המחמירים של ארגונים גדולים, שכן הם משפיעים ישירות על רמת האמון והביטחון שהלקוחות ירגישו כלפי המוצר שלכם.
רגולציות וממשל: תהליך מתמיד, לא אירוע חד פעמי
ארגונים גדולים כפופים למגוון רגולציות ותקנים, למשל: GDPR לפרטיות, SOC לאבטחה, MiFID לפיננסים, ו-ADA לנגישות. הטעות הנפוצה היא לראות בעמידה ברגולציות אלו מאמץ חד פעמי - "נסדר את זה ונמשיך הלאה". אך רגולציות מתעדכנות וכל שינוי במוצר מחייב בחינה מחודשת של ההשלכות הרגולטוריות. בחברות המוכרות ל-Enterprise, עמידה בסטנדרטים רגולטוריים חייבת להיות מוטמעת בשגרת הפיתוח. בעת תכנון כל פיצ'ר חדש, יש לבחון את ההיבטים הרגולטוריים כחלק בלתי נפרד מהתהליך. לדוגמה: עדכוני ממשק עוברים בדיקת נגישות, שינויים בטיפול במידע אישי נבחנים מול GDPR, ועדכונים בתהליכים עסקיים נבדקים אל מול דרישות תיעוד רגולטוריות. המפתח הוא יצירת תרבות של מודעות רגולטורית בארגון - הכשרות, צ'קליסטים לבדיקה, ולעתים אף מינוי "נאמני רגולציה" בכל צוות. כך ההתאמה הרגולטורית הופכת לחלק טבעי מתהליך הפיתוח עצמו, ולא מכשול שמתגלה בסופו.
תהליך שחרור גרסאות: כשיציבות קודמת לתדירות
בניגוד לארגונים קטנים ואג׳יליים ולפרקטיקה הפופולרית בעולמות ה-B2C של שחרור גרסאות תכוף, ארגונים גדולים מעדיפים יציבות ובקרה. חברות Enterprise דורשות סביבת Sandbox לבדיקת שינויים לפני העלאתם לסביבת הייצור, תיעוד מפורט של השינויים ואפשרות לדחות עדכונים למועד נוח יותר עבורן. כל זאת כדי לוודא שהגרסאות החדשות לא שוברות פונקציונליות, משפיעות על ביצועים או מכילות חריגות רגולטריות. גם כשמדובר במוצר SaaS, הלקוחות הגדולים ביותר ידרשו סביבות ייעודיות ולוח זמנים מתוכנן מראש לעדכונים.
המעבר למכירות Enterprise הוא הרבה יותר מאשר שינוי במודל המכירות - זוהי טרנספורמציה מקיפה שמשפיעה על כל היבט במוצר ובארגון. כמנהלי מוצר, תפקידכם הוא להוביל שינוי זה בצורה מושכלת.
הצלחה בשוק ה-Enterprise אינה מגיעה בן לילה. זהו מסע ארוך שדורש תכנון מדוקדק, סבלנות והתמדה. אבל ההשקעה משתלמת - כי לקוחות Enterprise שמרוצים מהפתרון שלכם יכולים להפוך לשותפים אסטרטגיים לטווח ארוך ולהוות בסיס איתן לצמיחה משמעותית.
גלי שליט היא Director of Product Manangement בסטארטאפ Lightrun אשר פיתח את הפלטפורמה הראשונה בעולם עבור מפתחים לניטור ושירותי "shift left observability״
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
4 דק'
04/2025
דברים שלמדנו על Sale Cycles ארוכים ב-Retail
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
בלוג
5 דק'
03/2025
הצד המשפטי של מכירות: דברים שחשוב לדעת או יותר נכון – ממש לא כדאי לפספס
בלוג
3 דק'
03/2025
ROI של כנסים: איך להפוך כנס להזדמנות עסקית ולכלי מכירתי?
בלוג
6 דק'
03/2025
שימור לקוחות: איך לגרום ללקוח להרגיש שהוא עשה את הבחירה הנכונה
בלוג
5 דק'
03/2025
כשהמוצר חוצה את הקווים: מ-B2C ל-B2B בלי תכנון מסודר
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup