

מירי יודוביץ׳,
איך אקסלרטורים יכולים לסייע במציאת שותפים
2022-03-31
•
2 דקות קריאה
לפני שלוש שנים מצאתי את עצמי על מטוס עם השותפים שלי היום והמייסדים טרם הצטרפותי, כשיצאנו לגייס את סבב הסיד שלנו בארה"ב. רגע לפני שהמרנו, חשבתי על מה שעברנו ואיך הספקנו לטוס יחד לפגישות, לריב, להשלים, לצחוק, לשתות ולהבין שאנחנו צריכים אחד את השני כדי לגרום ל-Safehouse Technologies להצליח באמת, וכל זה אחרי שאני בחברה רק יומיים.
הסיפור שלי כיזמית התחיל למעשה כמה חודשים קודם, אחרי שני תארים ב-London School of Economics, שנים בבנקאות השקעות וליווי של מנכ"לים, מצאתי את עצמי מוכנה ליצור בידיים, להפשיל שרוולים וליצור משהו שהוא שלי. הסיפור הקלאסי של יזם (כמו שמוכרים בסרטים) זה מישהו שחולם רעיון ויוצא להגשים אותו. המציאות היא אחרת. חוץ מרעיונות, בסוף יש צוות שמשלים ומרכיב ובו כל אחת מביאה משהו ייחודי למרקם.
היה לי סט כלים ייחודי ויכולת לקחת מיזמים ולהרים אותם, אבל עוד לא הכרתי את הצוות המנצח שאייתו אעשה זאת. לשמחתי נפלה בחלקי ההזדמנות להצטרף לאקסלרטור של Techstars Tel Aviv (וברקליס), לא כיזמת אלא דווקא כחברת צוות.
שלוש מילים על אקסלרטורים: זה ממש מוצלח!
וברצינות, אקסלרטור מספק בועה ייחודית מאוד בעולם היזמות. מעצם הגדרתו, אקסלרטור מייצר מעין מערכת אורגנית של יזמים שמצד אחד יודעים שהם יכבשו את העולם (אחרת למה אתם פה?) ומצד שני יודעים שיש להם המון מה ללמוד ושהם לא יודעים הכל (אחרת למה אתם פה?!).
קבוצה טובה של אקסלרטור בנויה מיזמים שמראש מגיעים פתוחים ומוכנים לספוג כמה שיותר רעיונות ומידע ולהעיף את המיזם כמה שיותר קדימה.
מהצד השני של המתרס, באקסלרטור טוב מגיע צוות (בתשלום או בהתנדבות) שיש לו מה להציע. חבורה של אנשים שבדומה ליזמים מוכנים לשים את החיים המקצועיים שלהם על הולד לכמה חודשים ונטו לעזור לסטרטאפים להתקדם מהמקום שבו הם נמצאים, להשתמש בכלים שרכשו "בעולם העסקי", להשלים את החורים הקיימים ולקחת את המיזמים לשלב הבא.
האירוע הסינגולרי הזה מייצר חבורה של אנשים שעובדים כתף אל כתף אבל בעלי אינטרס ייחודי בלי העיסוק המקדימים בתנאים, אופציות או אפילו שכר. החיבור בין היזמים לאנשי הצוות נעשה נטו על בסיס עבודה משותפת. אקסלרטור מייצר הזדמנות באמת לעבוד יחד כשנושאים כמו תנאים, העסקה ואפילו האגו לא מהווים בעיה (לפחות לפרק זמן אקסלרטור). מצאתי את עצמי יושבת שעות עם יזמים ונכנסת לריבים על התוכן המקצועי ודיוני עומק על התכלס. זו היתה הזדמנות אדירה להכיר היטב את תכונותיו, מגרעותיו ויתרונותיו של כל אחד מהצדדים.
בואו נזכור שכמחפשים שותף בסטארטאפ, לא מחפשים את השותף המושלם שיודע לעשות הכל. גם לא את זה עם המצאת המאה ולא בהכרח את מי שנושא פרופיל זהה לזה שלכם ועבר באותן התחנות. אנחנו מחפשים את מי שידע להשלים את הפערים שלנו בצורה המדויקת ואת זה שנוכל לנהל איתו מערכת יחסים לטווח ארוך. שותפות בסטארטאפ היא לא נוצצת ואקסקלוסיבית כמו שזה נראה מבחוץ, וטומנת בחובה לחץ מטורף, עליות ומורדות, התנגשות אינטרסים ושלל אלמנטים היוצרים מתחים קשים. אבל שותפים טובים יודעים לנווט בין הטיפות ולהקל זה על זה במרוץ (וגם לעשות בייביסיטר שצריך). מרוץ שהוא יותר מרתון מספרינט.
יותר מהכל, השילוב של כמה "חודשי בועה" יחד בתקופת אקסלרטור, עם חוסר העיסוק במסביב והעבודה עם מטרה משותפת מאפשרת ליצור קשר אמיתי, מקצועי ומלא בערך. זה מעין מבחן מושלם המאפשר תנאים אידיאלים להכיר לעומק את השותפים רגע לפני שמתחייבים. וכשמתחייבים יודעים על מה חותמים.
השיא זה אם קורה הקסם (כמו במקרה שלי) ואחרי שהקשר נוצר, החברות נרקמת, והערך המשותף מוביל אותך ואת החברה קדימה. כשזה קורה, גם השותפים וגם את ישר יודעים, והדרך לשותפות ברורה.
אחרי שיש את זה אפשר לדבר על תנאים עסקיים וכל הבלאגן (החשוב לא פחות), אבל אנחנו כבר בשלב שבו ברור מה כל אחד מביא לשולחן, ואיך יראו הצעדים ביחד בשביל להשתלט על העולם.
באותה נסיעה מצאתי את עצמי כמעט בכל סיטואציה, מספה בהארלם ועד משרדי יוקרה בוואלי. אבל ידעתי שהאנשים שאיתי הם הצוות שבחרתי, ושיש לי על מי להישען, וככה זה היה מאז ועד היום. אם מישהו שואל, אני יודעת להגיד שאת הריב הראשון שלנו, את פיצוח המוצר ואפילו את ההנגאובר הצוותי שעשיתי עם השותפים שלי לדרך, עשינו עוד לפני שבכלל שקראתי לעצמי שותפה.
—--------------
מירי יודוביץ׳ יזמת שותפה ו-COO בחברת SafeHouse Technologies, חברת סייבר B2C עם למעלה ממיליון משתמשים ברחבי העולם.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
7 דק'
04/2025
איך עושים אידיאיישן וולידציה - סיכום סדנה
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
איך אקסלרטורים יכולים לסייע במציאת שותפים לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
10 דק'
03/2025
בקצרה: המענקים שכדאי לסטארטאפ שלכם להכיר ואיך לשלב אותם באסטרטגיה רחבה
בפרק נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.
בלוג
3 דק'
03/2025
איך להצליח בפגישה ראשונית עם תאגיד – טעויות נפוצות וטיפים
בלוג
4 דק'
02/2025
בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות – איך לא ללכת לאיבוד
וידאו
02/2025
איך משקיעים אמריקאים רואים השקעות בטכנולוגיות AI?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup