לילך נחמיאס,
Software Team Lead, Own Company
איך לאזן בין דרישות מוצר לפיתוח
2024-10-10
•
3 דקות קריאה
שלום, שמי לילך נחמיאס, ראשת צוות Archive בחברת Own, המאפשרת למעל 6,500 לקוחותיה ברחבי העולם, לנהל את המידע המניע את העסקים שלהן, באופן עצמאי ובטוח על גבי אפליקציות SAAS.
כשהצטרפתי ל-Own ב-2019, התחלתי כמפתחת Backend במוצר יחסית חדש שהחברה השיקה. בזמנו, היו למוצר שעבדתי עליו 17 לקוחות ובתוך 4 שנים גדלנו למעל 1000 לקוחות. עם הגדילה של הקבוצה קודמתי לתפקיד ניהולי והיום אני מנהלת צוות של 6 מפתחים. וכמובן שעם הלקוחות מגיעות גם הדרישות ליכולות חדשות במוצר.
מתוקף תפקידי כמנהלת צוות בפיתוח, אני נתקלת לא אחת בבקשות ממנהל המוצר לפתח epics גדולים ומורכבים. בתיאוריה, צוות הפיתוח יעבוד כל האלמנטים ב-epic ויגיש לכלל הלקוחות מוצר אחיד מושלם. בפועל, בכל רגע נתון אנחנו עובדים על מספר epics למגוון לקוחות. אלו משימות שדורשות זמן, ועלי מוטלת המשימה לדלוור.
כדי לייצר ערך עבור הלקוח, מנהל המוצר ואני, ממפים יחד את האלמנטים הקריטיים שאיתם ניתן להתקדם לפרודקשן בשלב הראשון, שיתנו מענה מהיר ויעיל ללקוח, וגם יאפשרו לו להשיב פידבק לצוות הפיתוח, איתו נטייב את עבודת הפרודקשן לשלב הבא.
אז איך אנחנו עושים את זה?
מיפוי - כשמגיע רעיון ממנהל המוצר, בתור נציגת הפיתוח שמכירה את היכולות, אני בשלב ראשון ממפה את הדרישות על מנת לבדוק מה התהליך הכי מתאים לאיזו דרישה. חלק מהדרישות אנסה להתאים למימוש קיים, על מנת לחסוך בזמן, חלק אחר, שאולי דורש זמן לפיתוח ושאינו קריטי לשלב זה, אדחה לשלב מתקדם, ואתמקד בתעדוף הדרישות שהכי קריטי לטפל בהן בשלב הראשוני.
מו״מ - כמובן שלא על הכל יסכים איתי מנהל המוצר, שמייצג את הלקוח. זה הזמן להיכנס לדיון משותף, לשטוח בפניו את התעדופים וההמלצות שלי מבחינת מורכבות היישום והערכות הזמנים, להסביר למה יש דברים שבעדיפות נמוכה כרגע, לשמוע ממנו מה קריטי ללקוח ולהתאים את תכנית העבודה בהתאם. הדיון הפתוח הזה מאפשר לנו לקבוע מה ואיך נדלוור מהר יותר, עם מה אפשר לחכות איתו ולדלוור בהמשך, מה נרצה לשחרר עכשיו ולקבל עליו פידבקים, ולנסות להבין האם אנחנו פותרים את הבעיה הנכונה תוך שאנחנו נותנים מענה למספר לקוחות שונים בו זמנית.
המו״מ הזה תורם לשקיפות ולשיח פתוח שמייעל את העבודה המשותפת.
תכנית עבודה - אחרי שיישרנו קו עם מנהל המוצר, אגדיר את ה-core functionality הכי חשוב ומינימלי, שיקבע על-ידי תעדופים למשימות.
בכדי להתקדם מהר יותר לדילוור ולעמוד בדרישות הלקוח, תוך כדי הקפדה על קבלת פידבק מהיר,
הצוות יעבוד תחת feature flags פנימיים. כל חבר צוות רלוונטי בארגון (מאנשי מכירות ועד לאנשים הטכניים) יהיה חשוף למשימה, יבדוק אותה ויוכל לתת עליה פידבק מהיר ואיכותי עוד לפני שהפיצ׳ר מגיע לפרודקשן, ובכך להתקדם מהר יותר לעבר פיתוח פתרונות יעילים עבור הלקוח שלנו.
פרקטיקה - כבר משלבי הפיתוח הראשונים אנחנו דואגים לייצר דמואים לכל ה-stakeholders הרלוונטיים לתהליך; צוות המוצר, צוות ה-ux והכתבים הטכניים. אפילו אם אין משהו ״משמעותי״ לראות - רק מסך עם שדות שלא עובדים עדין, חשוב לנו לייצר את התמונה המלאה כדי לקבל פידבק. בכל דמו קטן כזה שמראה חלק, אנחנו עוצרים וחושבים האם אנחנו בכיוון הנכון ועושים את הדבר הנכון שמביא את הערך ללקוח.
היו הרבה פעמים שהמשך הפיתוח השתנה בעקבות אותו פידבק מוקדם, גילינו שהדמואים הללו תורמים ליישום של תהליכי agile, מקצרים את תהליך הפיתוח ומדייקים את התוצר.
פידבק מהיר - אז למה אנחנו בעצם מקפידים על הדמואים? כי הם משקפים את סטאטוס ההתקדמות של הצוות, הם עוזרים למנהל המוצר להבין באיזה שלב נמצא הצוות מבחינת פיתוח, מה חסר ומה צריך לשנות ולשפר, מעלה פערים - כי אין כמו מראית עיניים, וגם עוזר לתפוס באגים בשלבים ראשוניים שקשה לזהות ב-code review ולזהות דברים שפספסנו בדרך, עוד בשלב ה-design. בעזרת ההכוונה של מנהל המוצר, שמכיר את הלקוח והצרכים שלו, אנחנו מקצרים את הטווחים גם לפידבק מהיר מהלקוח.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
פיבוט כמנוע צמיחה: איך לעשות שינוי נכון בסטארטאפ שלכם
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
פודקאסט
33 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך עוזרים למשתמשים שלנו להתחיל, או: מה עושים עם בעיית הדף הלבן? (רזיאל איינהורן, Pecan AI)
איך יודעים שהפתרון שלנו עובד? למה לפעמים חוויה קלה מדי דווקא עלולה לפגוע בהבנה של המשתמשים? מה אפשר ללמוד מחוויות Co-pilot ואיך ליישם אותן נכון?
בלוג
6 דק'
03/2025
התפקיד הקריטי של מנהלי מוצר בהצלחת מכירות לארגונים גדולים
פודקאסט
9 דק'
03/2025
ללמוד מטעויות: 5 אתגרים ושיעורים בצוותי פיתוח
אנחנו מדברים על שיעורים חשובים שלמדנו: מבחירות טכנולוגיות, דרך דילמות של Outsource מול פיתוח פנימי, ועד מבנה הצוותים, גיוס מפתחים ודוקומנטציה.
פודקאסט
24 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך מאזנים בין טווח קצר לטווח ארוך בבניית רואודמאפ? (יהונתן כהן, Upwind)
אנחנו מדברים על איך לזהות הזדמנויות מתוך בקשות קטנות של לקוחות, איך להחליט אם להשקיע ב-POC זריז או בפיצ'ר עמוק יותר, ואיך מוודאים שהמוצר נשאר קוהרנטי ולא הופך ל"פרנקנשטיין"
פודקאסט
29 דק'
02/2025
פרודקטיבי: איך עושים Discovery נכון בעולמות ה-Gen AI? (אבירם מרום, Riverside)
אנחנו מדבירם על איך בונים פיצ׳רים שימושיים ולא רק גימיקים, מתי כדאי לשחרר מוצר לא מושלם כדי ללמוד מהיוזרים, ואיך מוצאים את הבעיות הכואבות באמת בתוך שפע האפשרויות החדשות.
פודקאסט
9 דק'
01/2025
המיתוס של 90 הימים הראשונים: איך יוצרים השפעה מיידית כמנהל פיתוח (אודיו-בלוג)
אנחנו מדברים על פעולות דרכים שמנהלי פיתוח יכולים להתחיל לייצר ערך כבר בשבועות הראשונים שלהם בתפקיד.
פודקאסט
16 דק'
01/2025
פרודקטיבי: כלי AI שהפכו אותי למנהלת מוצר טובה יותר (נטלי רודניצקי דלל, Palo Alto Networks)
אנחנו מדברים על שילוב בינה מלאכותית בכל צעד בניהול מוצר: מיצירת אסטרטגיה, ועד למחקר מתחרים ודיזיין.
פודקאסט
20 דק'
01/2025
פרודקטיבי: איך להתאים בין הבעיה שאנחנו מנסים לפתור לבין מודל AI? (קרן כץ, Apex)
דרך סיפורה האישי על פרויקט שאפתני שנכשל לאחר חמש שנים של עבודה, קרן משתפת תובנות חשובות על הפערים שיכולים להיווצר בין מנהלי מוצר לבין חוקרים – ואיך לסגור אותם ביעילות.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup