בן רבינוביץ' ,
Managing Partner and Founder, Amiti Ventures
איך לבנות תרבות ארגונית שמושתתת על גיוון
2022-05-23
•
3 דקות קריאה
בימינו, נדמה שכבר אין צורך להסביר למה צריך להיות חשוב לכל חברה בצמיחה לדאוג לגיוון אוכלוסיית העובדים שלה. המנעד המגדרי, הדתי או התרבותי תורם לסביבת עבודה טובה ומפרה יותר, מעודד יצירתיות, ומביא איתו חדשנות הנובעת מהרקע השונה של העובדים השונים.
אבל איך עושים את זה? איך בעולם גיוס תחרותי בו יש מלחמה על כל טאלנט, אפשר בכלל להביא גם את השיקולים האלו לשולחן, ואיך להפוך את השיקולים האלה ליתרון?
בשנים האחרונות, החלו סטארטאפים להטמיע מספר פרקטיקות אפקטיביות עוד בשלבי ה-Term Sheet המוקדמים, שעזרו לייצר חברות מגוונות יותר מתוך אמונה שהשקעה בחברה כזאת היא פשוט השקעה טובה יותר.
- שפה בונה מציאות – חברות משקיעות אלפי שקלים כדי לטרגט מועמדים לתפקידים השונים. החל משלט חוצות שפונה בדיוק לתחנת האוטובוס שנוסע ל"בסיס במרכז הארץ", ועד שיתוף פעולה עם הדיג'יי המבטיח של העשור שיוצר מוזיקה בעזרת AI. הכל כדי שהמועמד ירגיש שחשבת בדיוק עליו. אבל רגע, מה אם זו מועמדת, למשל? פרסום פשוט בו מחפשים "מתכנתת אלופה" ייתן לכל מי שתקרא אותו תחושה שחשבו עליה, ושרוצים אותה. מודעה שמכריזה על חיפוש ארכיטקט תוכנה שכתוב בה בפשטות "יש לך 30 שנות ניסיון, ואנחנו רוצים אותן איתנו" תעניק למועמד בן 52 ביטחון לשלוח קורות חיים, ומודעה בערבית - גם אם ברור שהמועמדת שתקרא אותה דוברת עברית שוטפת - תתן לה תחושה שהיא רצויה ושתתקבל בזרועות פתוחות. כאמריקאי שעוד רוכש את העברית שלו עוד קצת כל יום, ברור שמדובר באקסטרה מאמץ שאפשר לעשות, ושיכול לגרום לכל כך הרבה אנשים נוספים להרגיש שרואים אותם.
- המאמץ שבחשיפה – לדאוג ש-30% מהראיונות לתפקידי הניהול יבוצעו לאוכלוסיות שאינן מיוצגות. כמובן, כדאי ורצוי להחתים בסופו של דבר את המועמדת החזקה ביותר, או את המועמד שמביא איתו הכי הרבה ניסיון. אבל מסתבר שעצם המאמץ להיחשף ולחפש מועמדים מאוכלוסיות לא מיוצגות לראיונות כבר מגדיל את הסיכוי שהחוזה ייחתם עם מישהו\י שלא בהכרח ציפיתם למצוא, ויעזור לחברה, בלי לשים לב אפילו, לנהל אחרת את תהליכי חיפוש המועמדים בחברה.
- יעדים ברורים ומדידים – יעד של 25% איוש נשי בתפקידי ראשי-צוותים ומעלה, לדוגמא, יסייע לחברה להוביל שינוי. כמובן שיעד כזה הוא תוצר של פרקטיקה כמו הסעיף הקודם, למשל, וכבר מעיד על תוצאות בשטח בעקבות צעדים שקרו קודם לכן.
- אסטרטגיה ומודעות – קרן Amiti לדוגמא, מבקשת מהחברה להציג תוך שנה מהקמתה תוכנית גיוון מסודרת, מפורטת, וכנה. זה המקום לבנות מדיניות ולהציג אסטרטגיה ברורה - איך להביא עוד מועמדים מאוכלוסיות לא מיוצגות, איך ליצור תרבות ארגונית שמעודדת רב תרבותיות, ועל אילו כללים חשוב להקפיד במקום העבודה כדי שכולם וכולן יחושו בנוח. לא תמיד קל לזהות סיטואציה שיוצרת אי נוחות, אבל אם בכל מפגש - ערב חברה, ישיבת הנהלה או ריאיון עבודה - תנסו לזהות אקטיבית אם יש גורמים שעלולים ליצור תחושה לא נעימה, זה כבר יוכל לעזור להכווין את תכנית הגיוון ולדייק אותה עוד יותר לסטארטאפ שלך. הדגש כאן הוא על יצירת התרבות הארגונית הנכונה עבורך כמנהל או מנהלת כבר מהשלבים הראשונים. הרי שלב הסיד והפרה-סיד הוא קריטי וקובע את ההמשך הן בהיבט התרבות, והן בהיבט סוג ואופי הצוות שייבנה מההקמה, לכן חשוב לעשות זאת נכון.
- גאוות יחידה ומיתוג עובדים ועובדות –תבליטו את הייחודיות של כל אחד ואחת, ותנו להם מקום לביטוי עצמי ואישי, גם בפלטפורמות הסושיאל של החברה. לא בשביל יחסי ציבור טובים ולא כדי לעמוד ביעדים, אלא פשוט כי זה מה שיחבר את העובדים\ות לחברה שירצו בטובתה, ויעודד עוד להיות עובדים כמה שיותר טובים ועובדות כמה שיותר מעולות.
לסיכום, נשמח לראות עוד משרדי עו"ד וכן קרנות מצטרפות למאמצי הטמעה של הנושא החשוב הזה כחלק מתהליך ההשקעה. כמאמין גדול בהייטק הישראלי, ובתפקיד האקוטי שהוא ממלא עבור ישראל, אין לי ספק שגיוון זה הצעד הנכון לעשות. מציאות מגוונת ומכילה יותר תקפיץ את האקוסיסטם המקומי שלנו לרמה גבוהה הרבה יותר – לרמה הראויה לו. כמובן, יש כאן גם ממד ציוני – אין ספק שזה יעזור להייטק הישראלי גם להתמודד עם אתגרי הגיוס שהוא חווה בתקופה הזו, ויחשוף עוד א\נשים להייטק המתקדם והמתפתח.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
בלוג
4 דק'
03/2025
איך להפוך נטוורקינג למכירות
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup