דור אטיאס,
VP R&D, Cycode
איך לנהל את האסטרטגיה לצד הטכנולוגיה של החברה?
2024-07-03
•
4 דקות קריאה
אחת התובנות שהגעתי אליהן במהלך השנים שאני עובד בהייטק היא החשיבות בניהול שהוא גם מעשי. תמיד הערכתי מנהלים שלא רק ״מחלקים הוראות מלמעלה״, אלא עובדים בצוות תוך מתן דוגמא אישית, שהם hands-on על הדברים.
מתוך גישה זאת, כחלק מתפקידי כמנהל המחקר והפיתוח (VP R&D) של Cycode, אני שמח שיש לי הזדמנות ייחודית להיות מעורב באופן מעשי, לעצב את הכיוון הטכנולוגי של החברה ולוודא שאנחנו תמיד נמצאים בחזית הטכנולוגיה. כאשר מדברים על תפקיד ה-VP R&D, רוב האנשים מדמיינים מישהו שמתרכז בניהול הפרויקטים והטכנולוגיות של ארגון הפיתוח בלבד, ומשאיר את ניהול החברה או המוצר לאחרים, אך השילוב שבחרתי מאפשר לי להיות מעורב בכל פרט ותהליך בחברה, גם באפיון המוצר וגם בעבודה ישירה מול לקוחות.
הבחירה הזו לא נעשתה מתוך חיבה יתירה לטבלאות אקסל ולילות ללא שינה, היא נבעה מהאמונה העמוקה שלי בחשיבות הקשר הישיר בין חזונה הטכנולוגי של החברה לבין הביצוע שלו הלכה למעשה במציאות.
כמייסד-שותף, שותפיי ואני מכירים את המוצר ואת הטכנולוגיה לעומק, אני מבין את הניואנסים הקטנים, את האתגרים הייחודיים ואת הפוטנציאל האדיר הטמון בהם ובמוצר שלנו. הידע הזה מאפשר לי להוביל את ארגון הפיתוח בצורה מדויקת ויעילה יותר, תוך הקפדה על התאמה מושלמת בין החזון לבין הביצוע. כמו כן, המעורבות האישית שלי, וכך גם של יתר המייסדים בכל שלב מאפשרת זיהוי מוקדם של בעיות ומתן פתרונות מהירים. זה מונע עיכובים ותורם לתהליכים חלקים ויעילים יותר.
אבל מעבר לכך, יש לנו כמייסדי חברה אג'נדה ברורה שמנחה אותנו: דוגמא אישית, שיתוף פעולה, ומעורבות עמוקה בכל רבדי הארגון.
כחלק מכך, היה לנו חשוב להקים תרבות ארגונית שבה כל אחד מהעובדים מרגיש שהוא חלק בלתי נפרד מההצלחה שלנו ושיש לו מקום ללמוד ולהשפיע. אנחנו מאמנים שהעובדים הם הנכס היקר ביותר שלנו וככל שהם יתפתחו וידעו יותר, כך ירגישו שיש להם יותר משמעות ורצון להתקדם. ברור לנו שכאשר הם מרגישים מעורבים ומוערכים, הם מוכנים לתת מעצמם יותר ולהשקיע מאמצים נוספים. העובדים מרגישים חלק ממשהו גדול ומשמעותי, וזה בא לידי ביטוי במוטיבציה ובביצועים שלהם.
אני מודע לכך שגישה זו אינה מתאימה לכל אחד. היא דורשת השקעה עצומה של זמן, אנרגיה ומאמץ. לא כל יזם מוכן לקחת על עצמו את עול ניהול סטארט-אפ, תוך כדי התמקדות עמוקה בתחום הטכנולוגי, ניהול ה- R&D ובהתאם גם את משאבי האנוש, המוצר והלקוחות. אני מאמין שחברות רבות יכולות להפיק תועלת רבה משילוב של יזמות טכנולוגית מעמיקה עם ניהול פעיל של מחלקת הפיתוח. בסופו של דבר, ההצלחה תלויה באופי היזם, בחזון שלו ובצוות שהוא בונה סביבו. יזם בעל חזון טכנולוגי ברור, יכולת מנהיגות מוכחת וצוות מוכשר לצידו, יוכל להוביל חברה צעירה להצלחה גם תוך כדי ניהול פעיל של מחלקת המו"פ. הדרך הזו אינה קלה, אך היא בהחלט אפשרית, ויכולה להוביל לתוצאות מדהימות.
למי שהגישה הזאת כן מתאימה, אני מציע כמה כלים לנהל את האסטרטגיה לצד הטכנולוגיה בצורה יעילה ולהוביל את החברה להצלחה:
הובלה בדוגמא אישית (Hands-On Leadership): השתדלו להיות מעורבים בתהליכים היומיומיים של החברה. הבינו את המערכות הטכנולוגיות, הכירו את העובדים ואת התהליכים הפנימיים. השתתפו בצוותי הפיתוח ובפגישות העבודה, הראו נוכחות פעילה ותמכו בעובדים בפועל.
שילוב אסטרטגי של טכנולוגיה וניהול: הגדירו את היעדים הטכנולוגיים של החברה בצורה ברורה, וודאו שכל הצוות מבין את החזון הזה. במקביל, השקיעו זמן ומאמץ בהפיכת החזון למציאות על ידי מעקב אחר הפרויקטים והטכנולוגיות בצורה ישירה.
מעורבות באפיון המוצר ובקשר עם הלקוחות: הכירו את המוצר שלכם לעומק והבינו את הפרטים הקטנים ואת האתגרים הייחודיים שלו. במקביל, היו בקשר ישיר עם הלקוחות, הבינו את הצרכים שלהם והתאימו את המוצר בהתאם.
זיהוי מוקדם של בעיות ופתרון מהיר: דאגו למעקב שוטף אחר תהליכים ותפתחו מנגנונים לזיהוי בעיות מוקדם ומתן פתרונות מהירים ויעילים.
בניית תרבות ארגונית מבוססת שיתוף פעולה והערכה: צרו תרבות ארגונית שבה הדוגמא האישית ושיתוף הפעולה הם ערכים מרכזיים. תעודדו את העובדים להיות מעורבים בכל רבדי הארגון, לשתף פעולה ולתרום לתהליכים.
השקעה בעובדים: תנו לעובדים כלים והזדמנויות לפיתוח אישי ומקצועי, והראו להם שהם נכס חשוב להצלחת החברה. כחלק מכך, תיצרו אווירה שבה העובדים מרגישים חלק ממשהו גדול ומשמעותי, מה שיגביר את המוטיבציה והביצועים שלהם.
הגישה שאני מציע דורשת מנהיגות חזקה, מחויבות עמוקה וזמן והשקעה רבים, אך היא טומנת בחובה יתרונות רבים למייסדי סטרטאפים. חשוב לשלב בין חזון טכנולוגי וניהול פעיל כדי להוביל את החברה להצלחה. באמצעות הובלה בדוגמא אישית, מעורבות עמוקה בתהליכים היומיומיים, הקשבה לעובדים וללקוחות, וזיהוי בעיות מוקדם, ניתן ליצור תרבות ארגונית חזקה ומוטיבציה גבוהה בצוות. הדרך אינה פשוטה, אך בסופה מחכה הצלחה גדולה לחברות שמיישמות אותה.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup