נגה מילוסלבסקי הנדלר,
VP Product, Comm-IT
אתגרים תפיסתיים בניהול מוצרים מבוססי NFT
2023-01-17
•
4 דקות קריאה
מוצרים המבוססים על טכנולוגיית NFT רואים אור בשנים האחרונות ומנהלי המוצר מתקשים לעיתים להתחבר או להבין את הסביבה התרבותית החדשה שנוצרה סביבם למרות ש-NFT סובב אותנו בגלים כבר משנת 2014. התהליכים המוצריים עומדים גם הם במבחן שכן במובנים רבים הם מושתתים על ה"צורך" של משתמש הקצה ולא בהכרח על אורח חייו.
באופן מסורתי, התהליך המוצרי כולל מיפוי משתמשים, הבנת הצרכים, מיפוי השוק, ניתוח מתחרים הגדרת הפיצ׳רים והתכולות המוצריות, בניית Roadmap ועוד שלל תהליכים שהולכים ומתעדכנים חדשות לבקרים על מנת לייעל את תהליך פיתוח המוצר. רוב רובם של מנהלי המוצרים עוסקים במיפוי המשתמשים והשוק והבנה עמוקה של היכולות שיביאו ערך אמיתי למשתמש והמייצרות ROI אמיתי לחברה ולמוצר.
פעם בכמה זמן מגיעה טכנולוגיה שהתשתית שלה משנה את אורך החיים של המשתמשים והתפיסה הצרכנית באותו תחום. אירועים כאלו דורשים ממנהלי המוצרים לבצע שינוי מחשבתי אמיתי ולשנות מהותית את הדרך בה הם עובדים ולפעמים את אורך החיים שלהם גם כן.
אחד האירועים הזכורים לי היו פגישה עם יזם בתחום מוסיקלי ששינה לי את צורת החשיבה והביא אותי לשלל מסקנות מוצריות בנוגע לתחום. לונג סטורי שורט, הפערים ביננו נוצרו בכלל עוד הרבה קודם ולא רק בהגדרת המשתמש אלא באורך חייו. נשמע כמו מסקנה בנאלית, שכן אנחנו כמנהלי מוצר מאפיינים תמיד את הפרסונות שלנו, אבל במקרה של מוצרים המבוססים על NFT לא מספיק להגדיר אותם נדרש לבצע שינוי תפיסתי על מנת להבין אותם, ללא שינוי זה לעד לא נוכל להגדיר תכולות מעניינות ואמיתיות בתחום. זו עבודה שגזורה הרבה יותר מתחום מדעי החיים מאשר מדעי המחשב ודורשת הבנה אמיתית של סביבת ה"מחייה" של המשתמש והדברים המובילים אותו בקבלת החלטות.
השינוי המחשבתי הדראסטי ועיקום תקרת הזכוכית הנדרש תוך אורך חיים חדש למוצר בתחום ה-NFT מביא לארבעה דברים שמנהלי מוצר אשר נכנסים\מעוניינים לפרוץ בתחום צריכים לעשות.
1.מחקר שדה - הדרך היחידה לשנות את דפוסי החשיבה הרגילים שלנו היא לחוות את אורך החיים של אותם משתמשים בגוף ראשון. כמות גדולה של מוצרים בתחום כרגע נמצאים בעולמות האומנות השונים, ישנו צורך להכיר לעומק את אורך החיים של המשתמשים הללו ואם ניתן, בגוף ראשון. במחקר שדה אמיתי, כלומר אנו נהיים בעצמנו ולזמן קצוב צרכנים של אותם מוצרים, אפליקציות או טכנולוגיות תוך כניסה אינהרנטית למוחו של המשתמש, תוך כדי כניסה לעולם שלם של אפשרויות ונקודות מבט שלא היו זמינותלא עבודה מקדמית זו.
2.תיעוד מחקר - הדבר קריטי לטובת בניית ה-Roadmap וניתוח הפרסונות. כאמור, לתעד עד כמה שניתן יום ממוצע באורח חייו של משתמש שכזה. פרטים קטנים שנראים לפעמים לא רלוונטים מהווים בסיס לגרסאות שלמות של המוצר המהוות לפעמים פיבוט במודל העסקי איתו התחלנו.
3. התכלס - מחקר הוא חשוב אבל, כדי לוודא שאנחנו לא הולכים לאיבוד בתוך תהליך תיאורטי אינסופי עלינו לוודא שהתנהגויות שזיהינו אצל המשתמשים מתורגמות ליכולות מוצריות אמיתיות.
4. עיקרון "תפוס אותי אם תוכל", יחד עם מחקר העומק חשוב ואפילו קריטי להמשיך וללמוד עוד ועוד תשתיות וטכנולוגיות בתחום. שילוב של מחקר העומק עם ריצה מתמידה לצד הטכנולוגיה תייצר מבט רוחבי אמיתי מדויק ויכולת קבלת החלטות מוצרויות טובה יותר.
מנהלי המוצר רגילים להסתכל על העולם בפריזמה של צרכי הלקוח. זה הדבר שמנחה את אנשי המקצוע בתחום. גם בניתוח המתחרים, בהגדרת תפקידים, הגדרת משתמשים ובעיקר בהחלטה הקריטית של פיצ'רים שנכנסים לפיתוח. ניהול מוצר בעולמות ה-NFT דורש שינוי תפיסתי, מאמץ מרוכז ויציאה אמיתית מהקופסא.
מנהלי מוצר אשר רוצים לקחת חלק בתחום המרתק הזה נדרשים לעבודת עומק, כזאת שתביא איתה פירות מהר מאוד. כל עוד זה נעשה באופן נכון ניתן לרוץ קדימה עם הטכנולוגיה אשר מתעדכנת ומתפתחת כל הזמן.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
פיבוט כמנוע צמיחה: איך לעשות שינוי נכון בסטארטאפ שלכם
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
33 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך עוזרים למשתמשים שלנו להתחיל, או: מה עושים עם בעיית הדף הלבן? (רזיאל איינהורן, Pecan AI)
איך יודעים שהפתרון שלנו עובד? למה לפעמים חוויה קלה מדי דווקא עלולה לפגוע בהבנה של המשתמשים? מה אפשר ללמוד מחוויות Co-pilot ואיך ליישם אותן נכון?
בלוג
6 דק'
03/2025
התפקיד הקריטי של מנהלי מוצר בהצלחת מכירות לארגונים גדולים
פודקאסט
9 דק'
03/2025
ללמוד מטעויות: 5 אתגרים ושיעורים בצוותי פיתוח
אנחנו מדברים על שיעורים חשובים שלמדנו: מבחירות טכנולוגיות, דרך דילמות של Outsource מול פיתוח פנימי, ועד מבנה הצוותים, גיוס מפתחים ודוקומנטציה.
פודקאסט
24 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך מאזנים בין טווח קצר לטווח ארוך בבניית רואודמאפ? (יהונתן כהן, Upwind)
אנחנו מדברים על איך לזהות הזדמנויות מתוך בקשות קטנות של לקוחות, איך להחליט אם להשקיע ב-POC זריז או בפיצ'ר עמוק יותר, ואיך מוודאים שהמוצר נשאר קוהרנטי ולא הופך ל"פרנקנשטיין"
פודקאסט
29 דק'
02/2025
פרודקטיבי: איך עושים Discovery נכון בעולמות ה-Gen AI? (אבירם מרום, Riverside)
אנחנו מדבירם על איך בונים פיצ׳רים שימושיים ולא רק גימיקים, מתי כדאי לשחרר מוצר לא מושלם כדי ללמוד מהיוזרים, ואיך מוצאים את הבעיות הכואבות באמת בתוך שפע האפשרויות החדשות.
פודקאסט
16 דק'
01/2025
פרודקטיבי: כלי AI שהפכו אותי למנהלת מוצר טובה יותר (נטלי רודניצקי דלל, Palo Alto Networks)
אנחנו מדברים על שילוב בינה מלאכותית בכל צעד בניהול מוצר: מיצירת אסטרטגיה, ועד למחקר מתחרים ודיזיין.
פודקאסט
20 דק'
01/2025
פרודקטיבי: איך להתאים בין הבעיה שאנחנו מנסים לפתור לבין מודל AI? (קרן כץ, Apex)
דרך סיפורה האישי על פרויקט שאפתני שנכשל לאחר חמש שנים של עבודה, קרן משתפת תובנות חשובות על הפערים שיכולים להיווצר בין מנהלי מוצר לבין חוקרים – ואיך לסגור אותם ביעילות.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup