קלאודיה בן יעקב,
Open Innovation Manager, Samsung Electronics
באיזה שלב כדאי לעשות POC עם חברה גדולה, איך ולמה?
2023-04-04
•
4 דקות קריאה
שיתוף פעולה בין חברות הייטק לבין סטארטאפים יכול להביא ערך רב לשני הצדדים. עבור חברות גדולות זו לא רק דרך להציג את עצמן כ״חדשניות״ ו״צעירות״ יותר, אלא דרך לשמור את האצבע על הדופק בתעשייה שמתפתחת ומשתנה במהירות. הסטארטאפים מצדם מרוויחים מהמשאבים, הניסיון והגישה ללקוחות של החברות הגדולות, וכך הם יכולים להביא את הטכנולוגיה שלהם לידי יישום במקביל למכירת המוצר/השירות אותו הן מפתחות.
אחת הדרכים הנפוצות למימוש שיתוף פעולה זה, היא הוכחת היתכנות, POC (Proof Of Concept), כלומר, הדגמה של הרעיון הטכנולוגי במטרה להוכיח פוטנציאל ממשי ליישומו. זהו למעשה פרויקט ראשוני צר ומוגבל בזמן ובהשקעה כספית. בדרך כלל מדובר במימוש חלקי של הפתרון המלא – המציג את הפונקציות העיקריות במוצר והטכנולוגיה מאחוריו. על המרכיבים של תהליך ה-POC להיות שקופים ומדידים: KPI מדדי הצלחה, התקציב הנדרש ליישום המוצר, והזמן הנדרש ליישומו.
חברות גדולות מבינות כיום כי לא כל הידע קיים בבית, ובכדי להישאר רלוונטיים וחדשניים חשוב ליצור שיתוף פעולה עם חברות אחרות. גם אנחנו בסמסונג עושים זאת ביחידות ה-open innovation הקיימות במגוון אזורים ומדינות בעולם, אחת מהן בישראל.
אז מתי כדאי לעשות POC עם חברה גדולה?
אתם בטח שואלים את עצמכם מתי כדאי לערוך POC עם חברה גדולה. הייתי מחלקת את התשובה לשני מקרים: מתי כדאי לגשת ל-POC ומתי לא כדאי לגשת.
מתי לא כדאי לגשת ל-POC:
- כאשר הטכנולוגיה שלכם עדיין לא בשלה.
- כאשר אין לכם הגנה טובה של על הקניין הרוחני, הפטנטים, או שניתן להעתיק מכם.
- אם אתם יודעים שבמהלך התקופה של ה-POC יש לכם משימות חשובות יותר לבצע עם הצוות הקיים ולא תהיו פנויים באמת לתהליך מבחינת משאבי החברה.
מתי כדאי לגשת ל-POC:
- הטכנולוגיה בשלה והמאמץ שיידרש מכם לשלב את הטכנולוגיה במוצר של החברה אינו דורש פיתוח מורכב או סיכון גבוה.
- יש לכם Use case להציע שהוא טוב בהרבה ממה שקיים אצל החברה כרגע או שיש ביכולתה ליישם.
- יש לכם את המשאבים הדרושים לבצע את ה-POC על כל השלבים שלו (כוח אדם, זמן, מימון)
- כשאתם מבינים שיש כאן מצב של Win-Win - כלומר שגם אתם וגם החברה תצאו נשכרים
- כשאתם רואים ב-POC אפשרות לצמיחה נוספת לחברה
הנה כמה טיפים להגשת הצעה ל-POC איכותית וליישום מוצלח שלה:
1.הגדרת ה-POC - הקדישו תשומת לב למטרות התוכנית ותבחנו איך ואם בכלל, יש באפשרותכם להגדיר Use case לשימוש בטכנולוגיה שלכם במוצרי החברה. לאחר הגדרת ה-Use Case תוכלו לגשת ולהגדיר את מטרת ה-POC. לדוגמה, אם אתם מפתחים טכנולוגיה לייצור תמונות באמצעות בינה מלאכותית, תרחיש השימוש יכול להיות שילוב של יצירת תמונות ב-AI באמצעות תמונות קיימות בגלריה. מטרת ה-POC היא הוכחת היכולת לייצר תמונות באמצעות כלי AI המבוססות על תמונות בגלריה.
2. הגדרת KPI בתהליך ה-POC - הסטארטאפ צריך להגדיר לעצמו תהליך פיתוח, אבני דרך ו-KPI שאותם ישיג לאורך התהליך ובסיומו. המטרה היא בעיקר להראות התקדמות מדידה.
3. הצגת הישגים ותוצאות לאורך התהליך - מאחר שרוב הסטארטאפים עובדים מול חברה גדולה שעובדת לפי תהליכים ברורים ומוגדרים, חשוב לבצע את ה-POC באופן שנדרש על ידי החברה הגדולה, ולעמוד בסטנדרט המקובל בתחום. זיכרו שהחברה מחפשת עומק טכנולוגי ויישומי כאחד. את התוצאות חשוב להציג על גבי דו"ח ברור ומפורט וכמובן לבצע דמו (Demo) שתואם את הבדיקות שביצעתם על מנת להראות שהמוצר עומד בדרישות שהוגדרו מראש.
4. סיום התהליך - זכרו שלאחר שאתם תספקו את ה-POC, יחידת ה-R&D בחברה הגדולה תבצע בדיקות על מנת לוודא שהוא אכן עומד בדרישות הטכנולוגיות שהגדרתם ושהוסכמו מראש על שני הצדדים בתחילת התהליך.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
7 דק'
04/2025
איך עושים אידיאיישן וולידציה - סיכום סדנה
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
באיזה שלב כדאי לעשות POC עם חברה גדולה, איך ולמה? לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
בלוג
3 דק'
04/2025
פיבוט כמנוע צמיחה: איך לעשות שינוי נכון בסטארטאפ שלכם
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
10 דק'
03/2025
בקצרה: המענקים שכדאי לסטארטאפ שלכם להכיר ואיך לשלב אותם באסטרטגיה רחבה
בפרק נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup