

אמיר איש שלום,
VP R&D, Lightrun
האקתון כזרז לחדשנות: איך יצירתיות וגיבוש צוותי מובילים לפיתוח מוצר מהפכני
2024-10-22
•
4 דקות קריאה
בעידן שבו הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מסחרר, חברות רבות שואפות לחדש ולהוביל את השוק באמצעות פיתוח מוצרים ושירותים חדשניים. אחת הדרכים היעילות להשיג זאת היא באמצעות האקתונים – אירועים מרוכזים שמאתגרים צוותים להתמודד עם בעיות טכנולוגיות ולמצוא להן פתרונות יצירתיים.
כאחד שהפיק האקתון טכנולוגי מוצלח בחברה בה אני עובד, אני רוצה לשתף בחוויה האישית ובתובנות שרכשתי במהלך התהליך, שיכולים לסייע לחברות אחרות לשקול ולהפיק אירועים דומים.
לפני שמתחילים
ראשית, לפני שאתם מחליטים על הפקת האקתון, יש לקחת בחשבון שבשביל שהוא יניב תוצאות טובות, יש להשקיע בכך לא מעט, גם משאבים וגם זמן ואנרגיה. ההצלחה של האקתון תלויה לא מעט במידת ההתגייסות של הנהלת החברה ויתר הצוותים, אשר נדרשים לתמוך בקידום התוצרים שלו. יש גם לקחת בחשבון שגם אם השקעתם בהאקתון והוא היה מוצלח לפי הרבה קריטריונים, אין זה מבטיח שתוצריו יתאימו לפיתוח עתידי.
ההאקתון שאירגנו נועד לבחון כיצד ניתן להטמיע את טכנולוגיית ה-Gen AI במוצר הקיים שלנו, אשר משרת אלפי מפתחים ברחבי העולם. צוותי הפרודקט וה-R&D שלנו התחלקו לקבוצות וקיבלו משימה: להטמיע את טכנולוגיית ה-Gen AI במוצר שלנו, תוך התחשבות ב-roadmap הקיים של החברה. הם התבקשו לחשוב על פיתוח שיתכתב עם הצמיחה והחזון העתידי של החברה.
כדי להבטיח שההאקתון, שנמשך יומיים, יהיה אפקטיבי, ארגנו כשבועיים לפני כן סדנת הכנה שכללה הרצאה על היסודות של Gen AI וסדנה מעשית עם כלים שיאפשרו למשתתפים להבין ולהתנסות בטכנולוגיה. המטרה הייתה להעניק למשתתפים את הכלים הדרושים כדי שיוכלו להתחיל לעבוד כבר ביום הראשון של ההאקתון.
במהלך ההאתקון
בזמן ההאקתון עצמו, החברה הקצתה תשתית טכנולוגית שנבנתה במיוחד לאירוע. ה-CTO שלנו חקר ומצא טכנולוגיות וכלים קיימים מבוססי קוד פתוח או התממשקות עם כלים תומכים בעזרת API שיוכלו לסייע לצוותים לפתח במהירות ולהגיע למוצר ראשוני (POC) עובד שיוכלו להציג כבר בסיום ההאקתון. בנוסף, הבאנו מנטור, מומחה ב-Gen AI שליווה את הצוותים במהלך ההאקתון במטרה להכווין ולייעץ.
התוצרים שהוצגו ביום השני של ההאקתון היו מעל ומעבר לציפיות. הצוות שזכה במקום הראשון הצליח להציג פתרון שהיה כה מרשים, שהנהלת החברה החליטה לאמץ את המוצר ולבצע לו פרודקטיזציה. הוקמה יחידה ייעודית (squad) שכללה את ארבעת המנצחים, והחלטנו לשנות את ה-roadmap של החברה בהתאם. ניתנו להם שישה שבועות בלבד לבנות מה-POC מוצר מוכן, כהכנה לשלב Design Partner שבו אחד מלקוחות החברה יתנסה בגרסת הבטא ויתן פידבקים.
מה קורה אחרי
הזוכים והחברה כולה נהנו מתחושת גאוות יחידה. היחידה החדשה קיבלה ליווי צמוד מההנהלה, שסיפקה להם את כל הכלים והידע הדרושים כדי להצליח במשימתם. תוך שבועיים בלבד הם הצליחו להציג דמו של המוצר, ולאחר שלושה שבועות בלבד השיקו את המוצר לשימוש פנימי של החברה. התגובות והפידבקים שנאספו בשלב זה אפשרו להם לשפר את המוצר ולהכין אותו להשקה ללקוח חיצוני. כעת, אנו מצפים שהמוצר החדש יושק ללקוחות החברה בחודשים הקרובים. הצלחת ההאקתון חיזקה את האמונה שלנו בכוחם של אירועים מסוג זה להניע חדשנות, לפתח מוצרים פורצי דרך ולגבש את צוותי החברה.
לסיכום, האקתונים יכולים להיות כלי רב עוצמה לחדשנות, יצירתיות וגיבוש צוותים. עם תכנון נכון ותמיכה, הם יכולים להוביל לפיתוח מוצרים פורצי דרך שמציבים את החברה בחזית הטכנולוגיה.
טיפים שלמדתי מהתהליך להפקת האקתון מוצלח:
1. הכנה מוקדמת
הקפידו להכין את המשתתפים להאקתון באמצעות סדנאות והדרכות שיאפשרו להם להבין את הטכנולוגיה ולספק כלים מעשיים לשימוש בה
2. תשתית טכנולוגית
וודאו שאתם מקצים תשתית טכנולוגית מתאימה שתסייע לצוותים לפתח במהירות וביעילות. חקרו את הכלים והטכנולוגיות שיכולים לסייע להם.
3. הגדרת מטרות ברורות
הגדירו את המטרות של ההאקתון ואת התוצאות המצופות. זה יסייע לצוותים להתמקד ולהיות מסונכרנים עם ה-roadmap של החברה.
4. תמיכה וליווי
וודאו שאתם מספקים תמיכה וליווי צמודים לצוותים במהלך ההאקתון. גיבוי מצד ההנהלה והעובדים האחרים יוסיף למוטיבציה ויעצים את תחושת השייכות והגאווה.
5. המשכיות ופיתוח
הצלחת האקתון לא נגמרת בסיומו. וודאו שיש תוכנית ברורה להמשך פיתוח התוצרים המוצלחים והטמעתם במוצרי החברה.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
9 דק'
03/2025
ללמוד מטעויות: 5 אתגרים ושיעורים בצוותי פיתוח
אנחנו מדברים על שיעורים חשובים שלמדנו: מבחירות טכנולוגיות, דרך דילמות של Outsource מול פיתוח פנימי, ועד מבנה הצוותים, גיוס מפתחים ודוקומנטציה.
פודקאסט
9 דק'
01/2025
המיתוס של 90 הימים הראשונים: איך יוצרים השפעה מיידית כמנהל פיתוח (אודיו-בלוג)
אנחנו מדברים על פעולות דרכים שמנהלי פיתוח יכולים להתחיל לייצר ערך כבר בשבועות הראשונים שלהם בתפקיד.
בלוג
4 דק'
12/2024
איך להטמיע נגישות בפיתוח שלכם?
פודקאסט
9 דק'
12/2024
מעבר לאג'ייל: הטקסים של צוותי פיתוח מנצחים (אודיו-בלוג)
הבלוגים שהכי אהבתם באתר שלנו בגרסה מוקלטת. דניס נרוש, Director of AI ב-Elementor, משתף ב-4 טקסים שימושיים שפיתח לאורך הקריירה שלו ויכולים לעזור לכם לבנות צוות חזק ומוצר מנצח.
בלוג
4 דק'
10/2024
האקתון כזרז לחדשנות: איך יצירתיות וגיבוש צוותי מובילים לפיתוח מוצר מהפכני
בלוג
5 דק'
10/2024
המיתוס של 90 הימים הראשונים: איך יוצרים השפעה מיידית כמנהל פיתוח
בלוג
3 דק'
10/2024
איך לאזן בין דרישות מוצר לפיתוח
בלוג
5 דק'
09/2024
מעבר לאג'ייל: הטקסים של צוותי פיתוח מנצחים
בלוג
4 דק'
09/2024
5 אתגרים שהפכו לשיעורים בקבוצת הפיתוח שלנו
בלוג
5 דק'
09/2024
סקייל ארגוני - האתגר האנושי
בלוג
7 דק'
03/2024
איך לשמור על גמישות, מהירות ותפוקה של סטארטאפ גם כשגדלים
פודקאסט
39 דק'
02/2024
244: איך נשארים רלוונטיים בשוק מלא בתחרות
אנחנו מדברים על איך מגלים גמישות כשנכנסת טכנולוגיה חדשה שמשנה את השוק שלנו. אורח: ירון אינגר מייסד שותף ו-CTO ב-Lightricks, לייטריקס. האזינו
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup
יעל מליאנקר
רכזת תקשוב והנגשה
מעוניינים בליווי האקתון 0506508225
נדב ברנע
מפתח תוכנה
חרטא ברטא