איה שאו,
Senior People Experience Specialist
איך חברות יכולות לתמוך בעובדים הורים (ואפילו בתקציב מוגבל)?
2023-06-11
•
5 דקות קריאה
היי לכולם ונעים להכיר :) אני איה, Senior People Experience Specialist ב monday, ובעלת ניסיון של כשש שנים בתחום חוויית העובד. ב monday אני אחראית - בין היתר- על חוויית העובדים בחברה שהם גם הורים. אם אתם הורים בעצמכם, אתם בטח יודעים כמה השילוב בין משפחה לעבודה יכול להיות מאתגר, ובאמת במהלך השנה וחצי האחרונות שלי במאנדיי זיהיתי לא מעט צרכים ואתגרים ספציפיים עבור אמהות ואבות המנסים לשלב בין עבודה תובענית לבין חיי משפחה.
היכולת של סטארטאפ לתמוך בעובדים שלו היא משמעותית, ויכולה לייצר חיבור חזק יותר בין העובדים למקום העבודה, כמו גם להקל על העובדים ולאפשר להם לעשות את העבודה שלהם בצורה הטובה ביותר.
בשלב הזה של הבלוג יש לי תחושה שאני יודעת מה אתם חושבים - ״מאנדיי חברה גדולה, אז יש לה תקציב להשקיע בזה, וזה אולי לא רלוונטי לסטארטאפים קטנים״.
אז דווקא לא :) לאורך שש השנים האחרונות יצא לי לעסוק בנושא של חוויית עובדים בחברות בסדרי גודל שונים ועם תקציבים שונים ומגוונים. בין אם מדובר בהקמה של עולם חוויית העובדים מאפס, או הקמת קהילה בתוך מחלקה קיימת - צברתי לא מעט תובנות ורעיונות שיכולים לעזור לכל סטארטאפ לתמוך בהורים שעובדים בו, ורציתי לשתף אתכם בהם.
לשלב את המשפחה במקום העבודה
אחד הקשיים העיקריים להורים, הוא הצורך לנווט בין שני עולמות. כדי להקל במעט על האתגר הזה, אפשר לנסות לייצר פעילויות שישלבו את המשפחה במקום העבודה. למשל, משהו שעשינו פה במאנדיי, הן חגיגות ימי הולדת במשרד, כשהמוטו הוא ׳המקום עלינו - והשאר עליכם׳. זה משהו שדורש מאיתנו מעט מאמץ, מלבד הקצאת חללים במשרד לצורך הנושא בסופי שבוע, בניית קלנדר כדי אנשים יוכלו להזמין את החלל לפי התאריך שהם רוצים, וכתיבת תדריך שיגדיר לעובדים מה האחריות שלהם: - איך צריך להשאיר את החלל בתום הארוע, מה מותר ואסור לעשות, וכו׳. היום, בכל סוף שבוע, אפשר לראות במשרדים אצלנו לפחות 6 אירועי ימי הולדת של ילדי העובדים.
אם יש אפשרות ויש לכם את המקום, אפשר גם להגדיר חלל נוסף במשרד כ׳חלל ילדים׳ בסופי שבוע, שאליו עובדים יכולים לבוא עם הילדים שלהם אם יש סופ״ש גשום, או שסתם מחפשים משהו קצת שונה לעשות עם חברים. למשל, במשרד הקודם של מאנדיי, בכל סוף שבוע פינינו את השולחנות והכיסאות מאזור המטבח והפכנו אותו לחלל עבור הילדים. אפשר לקנות חומרי יצירה וכמה משחקים, והופ - יצרנו אזור שלא רק העובדים במשרד יכולים להשתמש בו, אלא גם בני ובנות הזוג שלהם מוזמנים להגיע אליו עם הילדים, גם בלעדיהם. זה גורם לכל המשפחה להרגיש חלק מהחברה, ומאפשר להם להיווכח שבסוף גם האינטרס שלנו כמעסיק הוא לראות את העובדים ולוודא שהם מצליחים לנווט בין העבודה והמשפחה.
לעזור בחופשים
בין אם אלו חופשים מוסדרים, או כאלו בלתי צפויים (מה שנקרא - בלת״מים). ביטולים של מסגרות חינוכיות הם עוד בעיה מאתגרת שהורים עשויים להיתקל בה. בכל הנוגע לחופשים קבועים שאפשר להיערך אליהם מראש, אחת האפשרויות המוצלחות שניתן לארגן זו קייטנה - וזהו פרויקט שאפשר לעשות בין אם יש לך תקציב של כמה מאות שקלים רק לציוד ומדריך, ובין אם יש לך תקציב לשכירת חברות הפקה שיפיקו הכל למענכם.
למשל, במקום העבודה הקודם שלי היה תקציב דל יחסית שהוקדש לנושא של חוויית העובדים. לכן, במשך כמה ימים בניתי תוכנית עם פעילויות, קניתי את כל החומרים בחנויות יצירה בסיסיות ושכרתי מדריכה. העלות של הפרויקט הייתה נמוכה, כזו שהסטארטאפ יכל לעמוד בה בקלות, והערך שהעובדים קיבלו היה עצום. צריך לזכור שהחופשים הם נקודת תורפה משמעותית עבור הרבה מההורים, וכל תמיכה שנוכל לספק להם בזמן הזה כדי להקל על האיזון בין הבית לעבודה הוא משמעותי.
כשמדובר בבלת״מים זה נהיה קצת יותר טריקי לאור העובדה שאין דרך להיערך לכך מראש, אבל דבר אחד שניתן לעשות ברמת החברה הוא לדאוג בנושא הגמישות. חברה שתאפשר עבודה מהבית ותהיה גמישה עם השעות, תקל מאוד על העובדים שלה להתמודד גם עם ביטולים וחופשות בלתי צפויות.
לבנות קהילה של הורים
אחד הדברים המשמחים שראיתי לאורך הזמן זה יצירת הקשרים בין ילדי העובדים, ובעקבותיהם גם בין ההורים. מעבר לכך וכמו בכל נושא אחר, גם הרבה מהאתגרים שהורים חווים משותפים ללא מעט מהם, ואחד הדברים שהכי עוזר זה יצירת קהילה שבה אפשר להתייעץ, לפרוק, לחלוק ולשתף.
דרך אחת לייצר קהילה כזו היא פתיחת קבוצה ייעודית בסלאק. הקבוצה שהקמנו במאנדיי הפכה לאחת הקבוצות הכי פעילות שלנו, ואנשים מתייעצים בה על דברים מאוד מגוונים - החל מבקשות להמלצות על מנשאים, ועד להתייעצויות על בעיות ספציפיות או אנשי מקצוע. בנוסף, בכל יום שלישי מציינים בקבוצה מי חוגג יום הולדת בסוף השבוע המתקרב- דבר המאפשר להם להזמין אחד את השני לחגיגה.
ואם כבר בקהילה עסקינן - אז עבורי, אחת הקהילות החשובות שבניתי הייתה של נשים שחוזרות מחופשת לידה. זו חזרה והתאקלמות שלעיתים יכולות להיות לא פשוטות בכלל, ועל ידי יצירת קבוצה משותפת להתייעצויות והקצאת אזור ייעודי במשרד להנקה עבור אמהות שזקוקות לו, אני חושבת שניתן בקלות להקל על החוויה הזו.
בסופו של דבר, לא משנה מה נבחר לעשות, אני חושבת שמה שהכי חשוב לזכור זה שהתמיכה האמיתית לא מגיעה בהכרח במוצרים פיזיים, בתקציב גדול או אפילו בעזרה פרקטית - היא מגיעה מכך שנזהה את האתגרים הפרסונליים של העובדים שלנו, ונראה להם שאכפת לנו. זה בפני עצמו יכול להיות שווה המון.
הרבה פעמים מקום עבודה נתפס כדבר מנוגד ואף גורע מההורות, כלומר, שצריך לבחור בינו לבין מקום העבודה. מקום עבודה, גם אם הוא עושה צעדים קטנים ובתקציב מוגבל- הגישה המשודרת לעובדים היא ״אנחנו לא באים לפגוע בהורות שלך, מקום העבודה לא הולך נגד הזמן שלך עם הילד, אנחנו אוהבים הורים ויש סבלנות כלפי הצרכים שלהם. זה לא אחד מול השני שמי שמשקיע יותר בהורות בא על חשבון העבודה שלו ועל הקידום שלו בתוך החברה״.
ואם יש לכם עוד דברים שאתם עושים אצלכם - יש פה מקום לתגובות למטה ואשמח שנתחיל שרשור שכולנו נוכל ללמוד ממנו עוד :)
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup