

דנה אלדן כסלו,
SVP Innovation, Harel Guts
איך להצליח בפגישה ראשונית עם תאגיד – טעויות נפוצות וטיפים
2025-03-19
•
3 דקות קריאה
חיבור ראשוני בין סטארט-אפ לתאגיד הוא לא מובן מאליו – מפגש כזה מאתגר את שני הצדדים מאחר ומדובר בכמעט הפכים. התאגיד רב המשאבים, עם תכניות ארוכות טווח ויעדים, מרובה כוח אדם ועתיר רגולציה מול חברה צעירה, דלת משאבים , גמישה לשינויים וממהרת... אז איך מגשרים על הפערים? נתחיל מהסוף. זה יכול לעבוד ולעבוד מעולה!
במאמר אשתף אתכם בטיפים פרקטיים מניסיוננו ב-GUTS, האב החדשנות של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, בשאיפה לעזור לכם להפוך את הפגישה הראשונה לצעד משמעותי בדרך לשיתוף פעולה מוצלח.
דלת הכניסה
דרך יצירת הקשר כדי להגיע אל הפגישה הראשונה היא משמעותית וצריכה להיות קשורה לפתרון שלכם ולאתגר של הארגון. כדי להגיע לגורם הרלוונטי בארגון צריך להבין מי הלקוח שלכם - האם הלקוח שלכם הוא גורם עסקי? האם מדובר בגורם טכנולוגי מהארגון? בתאגידים רבים, גם בארץ, הוקמו בשנים האחרונות גופי חדשנות שחלק מתפקידם הוא להוות דלת כניסה עבור סטרטאפים, לייצר גישה לגורמים הרלוונטיים בארגון ולסייע בהכנה לפגישה של שני הצדדים. אם אין בתאגיד יחידת חדשנות, נסו להגיע דרך היחידה הטכנולוגית או לגורם העסקי בארגון שהפתרון שלכם עשוי לגעת בו.
היערכות לפגישה
חשוב להיערך לפני הפגישה בצורה מעמיקה ולבצע התאמה של המסרים/התוכן המוצג. חקרו מי החברה, מה אתגריה העסקיים, המתחרים שלה והכאבים הרלוונטיים לפתרון שלכם.
מי מגיע לפגישה?
הקפידו להבין את מי אתם פוגשים והתאימו את הפיץ' והמצגת שלכם. התאמה כזו יכולה להיות באמצעות שפת המצגת, מונחים מקצועיים, המטרה היא שהנוכחים בחדר יבינו ויוכלו להתחבר.
חשבו על חסמים אפשריים
הכינו מראש תשובות לשאלות שנוגעות להתממשקות עם מערכות קיימות, לשיתוף דאטה רגיש, הסמכות ותקנים של אבטחת מידע, רגולציה, ואם יש לכם כבר לקוחות אחרים, תמיד טוב אם יוכלו לתת המלצה.
הפגישה עצמה
- התמקדו בערך: הסבירו בצורה ברורה איך המוצר שלכם תורם- חוסך כסף, מייצר הכנסות חדשות, מייעל תהליכים או פותר בעיה שכואבת במיוחד. רוצים לדבר טכנית? אפשר כמובן. רק חשוב לוודא שיש בחדר מי שיבין וזה רלוונטי עבורו.
- טרמינולוגיה: פעמים רבות יזמים משתמשים בפגישה במונחים טכנולוגים או בבאז וורדז אבל אף אחד בחדר לא מבין את המונחים ובדרך, לא רק שלא נעשה רושם אלא גם הקשב הולך לאיבוד. אם מי שיושב בחדר לא יבין אתכם וירגיש שאתם מדברים בשפה שלא פוגשת את עולם התוכן שלו, גם אם המוצר שלכם הכי רלוונטי, הסיכוי להתקדם נמוך מאד.
- דיאלוג ולא מונולוג : שימו לב שניהול מונולוג בתוך הפגישה יכול להוביל מהר מאוד לאובדן קשב מצד היושבים בחדר. תוך כדי העברת המצגת תהיו קשובים לצד השני, נסו לנהל דיאלוג, תייצרו שיחה ותעשו התאמות בהסברים. המטרה היא לא להציג את כל יכולות המוצר או לעשות וי על כל המצגת, המטרה היא שהנוכחים יבינו את הערך עבורם ולייצר הזדמנות לשיתוף פעולה.
- הצעדים הבאים: בסיום הפגישה ודאו שמגדירים יחד את השלב הבא- שיחת המשך עם גורם נוסף, פיילוט ראשוני, גישה למידע נוסף וכו' והכי חשוב – תצאו מהפגישה כשאתם יודעים מי האדם שאתם ממשיכים להתנהל מולו. שאלו בסוף הפגישה: "מה הצעד הבא שהכי נכון לכם?" אתם יחד, חלק מתהליך משותף. האם אתם נדרשים לשלוח חומרים נוספים? סכמו אילו משימות חונות אצלכם ואלו במגרש של הארגון.
אחרי הפגישה
תרגישו חופשי "לנדנד", כמובן בחן ובטוב טעם, אבל אל תאבדו קשר. תישארו בענייניים ותראו שאתם בפנים ורוצים להתקדם
טיפ אחרון לסיום - סבלנות והתמדה: ארגונים גדולים רוצים לעבוד עם סטרטאפים ולמצב את עצמם בחזית מבחינת חדשנות וטכנולוגיה ולכן יש אינטרס הדדי לעבודה משותפת. לכן, על אף שתהליך מכירה לתאגידים הוא ריצה למרחקים ארוכים כדאי להיות סבלניים ולהתמיד בתהליך עד לסגירת עסקה. התהליך יכול לקחת זמן בשל בירוקרטיה פנימית, רגולציה ומעורבות של גורמים רבים בהחלטה ובמימוש. שמרו על קשר פרואקטיבי, שלחו עדכונים על התקדמות, שתפו בהזדמנויות חדשות, חידושים ותובנות. הפגישה הראשונה היא יריית הפתיחה- סבלנות, התמדה וקשב יעזרו להגיע יחד לקו הסיום.
בהצלחה!
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
דברים שלמדנו על Sale Cycles ארוכים ב-Retail
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
בלוג
5 דק'
03/2025
הצד המשפטי של מכירות: דברים שחשוב לדעת או יותר נכון – ממש לא כדאי לפספס
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup