

ניר פוחצ׳בסקי ,
Senior Product manager | Product Consultant | AI Enthusiast
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
2024-08-01
•
5 דקות קריאה
יש המון שימושים מעולים ל-AI שיכולים לעזור בחיפוש עבודה כמו שימוש במילות מפתח והכנה לראיונות, אבל חשוב לדעת גם מה לא כדאי לעשות כשמחפשים עבודה ונעזרים בכלי AI כמו Chat GPT. המדריך לחיפוש עבודה בעולם החדש עם GPT, Claude וכל שאר הכלים שיכולים לעזור ולדייק אתכם בתהליך.
בדיקת התאמה למשרה
אם אתם רוצים להבין האם המשרה שאתם מסתכלים עליה מתאימה לכם, ואיך הקורות חיים שלכם מותאמים אליה, אפשר לעשות את זה בעזרת העלאת קורות החיים שלכם לצד תיאור המשרה כפי שמוצג באתר (כולל הכול!). אפשר להשתמש בכלים כמו Teal שעושים בדיוק את זה. 🙂 מה שאתם רוצים להבין זה מה החוסרים ומה החולשות שלכם לפי קורות החיים מול תיאור המשרה.
אתם יכולים להעלות את תיאור המשרה ל-LLM ולשאול אותו מה מיוחד בתיאור המשרה הספציפי הזה שלא דומה לתיאורי משרה אחרים. 🔎 תאמינו או לא, גם אם זה מרגיש שהסתכלתם על מיליון תיאורי משרות, המודלים אומנו ויש להם יותר ניסיון מכם בהסתכלות על תיאורי משרות. מודל שפה, אם תבקשו ממנו יפה, יגיד לכם לא רק איזה משפט שונה ממשפט אחר, אלא יכול לכוון אתכם לכוונת המשרה הספציפית.
חיפוש מילות מפתח חסרות
אני יודע שזה נשמע מאוד דומה לניתוח קורות החיים מול תיאור המשרה, אבל זה טיפה יותר ספציפי. אתם זוכרים שאמרתי לכם בפוסט הקודם לא להגיד ל-LLM לערוך את קורות החיים ולהוסיף מילות מפתח? אז פה אני אומר לכם איך כן לעשות את זה! המטרה היא להבין מה חסר כדי שאתם תוכלו להכניס אותם בצורה ברורה והגיונית במקומות הנכונים.
לשבור את "מחסום הדף הלבן"
במה לא לעשות אמרתי לא לכתוב את קורות החיים מאפס, נכון? ולא לערוך אותם בעזרת מודל שפה. אז מה כן לעשות? לבקש ממנו דראפט ראשוני - הוא מעולה ביצירת דראפטים ראשוניים. מחסום "אני צריך להתחיל לעבוד על זה אבל אין לי מושג איך" יכול להיעלם לגמרי. מה שחשוב אחרי שהוא יצר את הדראפט הראשוני: לערוך, לערוך, לערוך. לדאוג שהקורות חיים יהיו אתם.
להבין את פאנל החיפוש המלא
יש דרכים נוספות לחפש משרות כיום חוץ מלינקדאין. איך, אתם שואלים? אל תשאלו אותי, תשאלו את מודל השפה החביב עליכם (אני ממליץ על perplexity.ai). תסבירו את הקונטקסט, תגידו מה אתם מחפשים, סדר גודל חברה, ורטיקל, אזורים גיאוגרפיים, ואיך אתם מוצאים משרות נוספות מלבד לינקדאין.
מודלי שפה יכולים לעזור לכם לבנות את התשובות שלכם כשאתם מתכוננים לראיונות
אתם לא צריכים להתכונן איתם כי אז אתם הופכים לרובוט, אבל אתם לגמרי יכולים לשאול את מודל השפה: מה המסר שאתם מעבירים בסיפור? האם המבנה ברור מספיק? האם זיהיתם חוסרים או פערים בסיפור? האם אני פותח את עצמי לשאלות המשך בעייתיות? כל זה - מודל השפה יכול לגמרי לעזור לכם להבין ולדקדק את הסיפורים שלכם.
תחקרו את התעשייה ואת המתחרים המרכזיים של החברה שבה אתם מתראיינים
אני יודע שאמרתי לא לעשות ניתוח עומק על החברה שאתם מתראיינים בעזרת מודל שפה כי זה לא מספיק מפורט, אבל אם אתם רוצים להבין את התעשייה והמתחרים, המודל אמור להיות מספיק טוב כדי לתת לכם רושם ראשוני ומספיק הבנה של האקוסיסטם.
ועוד טיפ קטן
תשתמשו במודלי שפה לחקור את הפרסונות של המראיינים.
על רוב המראיינים יש המון מידע ברשתות, בלוגים, פוסטים או פודקאסטים, אתם יכולים לזהות מה הפרסונה ואיך לפנות אליהם בצורה הכי טובה:
אם הם אנשים שמתעדפים יכולות טכניות מעולות או אם הם מעדיפים סוליסטים שייקחו פרויקט מקצה לקצה.
זה יכול לעזור לכם להתאים ולהתחבר למראיין במהלך הראיון.
דברים שרצוי לא לעשות עם כלי AI כשאתם מחפשים עבודה:
אל תשתמשו בכלי LLM כמו Chat GPT לכתיבת הקורות חיים במלואם
אני יודע שזה מפתה להכניס קובץ קורות חיים לא מדהים ולקבל פלט מתפלסף על כמה אתם מדהימים. יש שתי סיבות מרכזיות למה זה לא טוב:
לכל מודל יש סגנון ייחודי שלו (כן, גם לפחות מוכרים), ואלא אם אתם מומחים בפרומפט אנג'ינירינג ויודעים איך לגרום לו לשנות את הסגנון, אתם תישמעו כמו כל אחד אחר - ואתם לא רוצים את זה, נכון? 🤷♂️
סיבה נוספת היא שהמודלים מכבירים במילים, המון מילים מיותרות. קורות החיים אמורים להיות מתומצתים ולהגיד את הנקודה מהר. ⏱️
אל תשתמשו בכלי LLM להתאמת קורות החיים למשרה ספציפית
אני יודע שאנחנו מאוד רוצים להתאים את קורות החיים לכל משרה בנפרד לפי דרישות המשרה, אבל ברגע שאתם מעבירים את קורות החיים שלכם דרך מסננת ה-GPT, הסגנון הייחודי שלכם הולך לאיבוד. בנוסף, השימוש במילות מפתח שאתם רוצים להכניס מתיאור המשרה לקורות החיים לא בהכרח יגיע לנקודות הנכונות, וזה ייראה "לא מקצועי" או מבולבל. כן, אתם רוצים להכניס מילות מפתח, אבל שזה ירגיש טבעי. 🌿
אל תשתמשו ב-LLM בשלב האחרון של ההתכוננות לפני ראיון
כשאתם כותבים את הסיפורים שלכם ומכינים אותם, אל תיעזרו בכלי AI לעשות את זה. כשאתם מגיעים לשלבים האלה, אתם רוצים להיות הכי מוכנים שאפשר וזה טוב. הבעיה היא כשאתם מתכוננים רק עם מודל שפה - אתם תישמעו כאילו אתם מקריאים מדף (ובחלק מהמקרים אנשים אכן מקריאים את התשובה). אני יכול להגיד לכם בוודאות שזה לא חלק וזה סופר ברור. תריצו את הסיפורים שלכם כמה פעמים מול אנשים, ואם אפשר אז מול מראה. אתם לא רוצים שזה יישמע כאילו אתם קוראים או כאילו רובוט הכתיב לכם את התשובה, ואתם לא תצליחו להכניס את הסגנון שלכם והייחודיות שלכם לתשובה.
אל תשתמשו במודלי שפה לעשות מחקר מעמיק על החברה
כשהגעתם לסבבים מתקדמים, אתם צריכים להגיע עם ידע מחקרי על החברה: מה הם עושים, מי המתחרים שלהם, מה היתרונות היחסיים שלהם, מה הכיוון שהם הולכים אליו. כל הדברים האלה זה מידע שעוזר לכם להראות לחברה כמה אתם רציניים ואיך זה יהיה לעבוד אתכם. הבעיה במודלי שפה כמו GPT או אפילו Perplexity היא שהמטרה שלהם היא לתמצת ולא לרדת לעומק. לכן, כשאתם תישאלו או תנסו להראות ידע מעמיק בשאלה הראשונה מהמראיין, אתם כבר תיפלו.
בסופו של דבר כלי AI יכולים לשדרג את תהליך חיפוש העבודה שלכם וכדאי להשתמש בהם כדי לקבל השראה ולבנות דראפטים ראשוניים. הכלים הללו יכולים להיות שותפים נהדרים לדרך וכדאי להשתמש בהם בחוכמה. בהצלחה!
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
5 דק'
04/2025
בקצרה: איך בונים מוצר GenAI שמשרת לקוחות קצה יום-יום בארגוני B2C
דרך הסיפור של ״אלה״, הבנקאית הדיגיטלית של ONE ZERO, נבחן כיצד ניתן ליצור ערך אמיתי ללקוחות באמצעות אימון פנימי וחיצוני, גישה מודולרית לשיפור מתמיד, ומעקב חכם אחר ביצועי המערכת.
בלוג
3 דק'
04/2025
זכויות יוצרים על תוצרים של בינה מלאכותית: האם אתם בעלי זכות יוצרים ביצירה
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
בלוג
4 דק'
03/2025
סוכני AI: איך הסטרטאפ שלכם יכול לנצל את הטכנולוגיה לקידום המכירות?
פודקאסט
33 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך עוזרים למשתמשים שלנו להתחיל, או: מה עושים עם בעיית הדף הלבן? (רזיאל איינהורן, Pecan AI)
איך יודעים שהפתרון שלנו עובד? למה לפעמים חוויה קלה מדי דווקא עלולה לפגוע בהבנה של המשתמשים? מה אפשר ללמוד מחוויות Co-pilot ואיך ליישם אותן נכון?
וידאו
34 דק'
02/2025
Trends in Fundraising: What Investors Look For in the Age of AI (Gigi Levi-Weiss)
וידאו
18 דק'
02/2025
Building companies with AI agents (Mickey Haslavsky)
וידאו
37 דק'
02/2025
Fireside Chat - Everything AI (Adi Soffer Teeni & Gigi Levy-Weiss)
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
וידאו
02/2025
איך משקיעים אמריקאים רואים השקעות בטכנולוגיות AI?
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup