

עו"ד איל בר-צבי,
Head of Transfer Pricing and High-Tech partner, Herzog
הקמת חברה בארה״ב – שאלות בעקבות האירוע
2023-09-27
•
4 דקות קריאה
הצורך בהקמת חברה אמריקאית מעלה שאלות רבות על אופן תפעול וניהול חברות בנות או לחלופין חברות אם אמריקאיות, בין היתר כאשר יש פעילות מעורבת של ישראל/ארה"ב. תהליך של הקמת חברה בארה״ב מביא איתו אתגרים מגוונים ודרכים שונות להתמודד איתם.
במהלך אירוע שקיימנו לאחרונה על הקמת חברה בארה״ב, עלו שאלות רבות שנותרו ללא מענה מפאת חוסר זמן. גייסנו את איל בר צבי, שותף במשרד הרצוג, פוקס נאמן ומנחה האירוע לענות על השאלות של משתתפי האירוע.
לצפייה באירוע המלא
**כל התשובות למטה הן מידע כללי בלבד ואינן מהוות ייעוץ משפטי או מיסויי. בכל נושא יש לפנות לקבל ייעוץ פרטני ממומחה בתחום.
אם אנחנו חברה שמקבלת מענקים מהרשות לחדשנות/גופים אחרים ואנחנו צריכים להקים ישות אמריקאית. מה נכון לעשות? להקים חברת בת בארה״ב או חברת אם אמריקאית והIP ישאר בישראל?
חברה בת אחרת, לא רק שההיפוך שרוול יהיה מורכב ויקר בשל הוצאת IP, אלא שגם תצטרכו להחזיר את המענקים שקיבלתם, במכפלה. זו כמובן תשובה ראשונית 😀. בהקשר עליו לא הספקנו להאריך - הנושא של מחירי העברה - תצטרכו לאפיין את פעילות החברה האמריקאית ולהכין תיעוד מתאים, לרבות קביעת שיטת התמחור של הפעילות שם.
אם כבר הקמנו חברה ישראלית, לא פתחנו חשבון בנק אבל בונים דברים ואנחנו רוצים לעשות היפוך שרוול במסלול הירוק. האם כדאי? האם יש הבדל בין אם יש פעילות פיננסית או אין?
היום היפוך שרוול במסלול הירוק הוא לא מורכב, אבל עדיין דורש פניה למס הכנסה. עם זאת, אם אתם מעבירים IP - זה כבר לא כל-כך ירוק, למעט צבע הדולרים (למעשה שקלים) שתצטרכו לשלם על הוצאת הנכס. תצטרכו להצטייד בהערכת שווי לגבי שווי הנכס ולשלם מס בהתאם. הערכת השווי כמובן תהיה נתונה ל- challenge של מס הכנסה. And they challenge 🙂
הנושא של "האם כדאי" תלוי כמובן מדוע אתם רוצים לעשות את היפוך השרוול. האם המשקיע או הרוכש מחייב את זה או שאתם מרגישים שהשוק דורש את זה? כי בדרך כלל השוק לא בודק איפה ה- IP אלא רק מול מי הוא מתקשר (למשל - חברה אמריקאית). גם כאן, הנושא של מחירי העברה נכנס למשחק, וצריך לקבוע איזו שיטה תחול ומה שולי הרווח שיחולו.
האם כאשר כן מתכננים לעבור לארה"ב, יש בעיה שחברת האם תהיה ישראלית וחברת הבת אמריקאית?
לא וכן. לא - כי אין בעיה תפעולית. כן - כי עשויה להיות בעיה מיסויית שדיברנו עליה ממש בקצרה: PE. כלומר מוסד קבע או Permanent Establishment. אם אתם מתכננים לעבור לארה"ב, ומשם תנהלו את החברה הישראלית, אתם בעצם יוצרים לחברה הישראלית מוסד קבע בארה"ב, וזכות מיסוי שם על ההכנסות/רווחים של החברה הישראלית. גם זה ניתן לפתרון על ידי מחירי העברה. תכנון נכון של הפעילות שתישאר בישראל וניהולה על ידי נניח VP או COO, תוך למשל קביעת מדיניות מארה"ב, עשוי למנוע את זה.
אנחנו חברה בע״מ עם פוטנציאל רכישה עתידה על ידי חברה אמריקנית, האם ניתן לעשות את הפתיחת c-copr או LLC במועד האקזיט הפונטציאלי?
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. ככל שאתם מתכוונים להעביר את חברה או הבעלות בה מייד לפני העסקה - אז זה יהיה מאוד יקר מבחינת המס. כמובן, שאם אין ברירה משום שהרוכש מחייב רכישת חברה אמריקאית - אז אין ברירה. אבל אולי כדאי במקום זה לשקול מכירת נכסים במקרה זה (IP, לקוחות וכו'), שאמנם לא תמיד נוחה מבחינת בעלי המניות בישראל בשל שכבות המס וחלוקת הכסף, אבל צריך לשקול את זה מול האפשרות האחרת. ככל שיש תכנון להעביר פעילות לארה"ב, כדאי לעשות את זה מוקדם ככל הניתן. אשמח לקבל פירוט רחב יותר בפרטי ולנסות לענות.
כמה מורכב להתהפך - חברה בע"מ קיימת בישראל כמה שנים לחברת בת של חברה בארה"ב?
לא מורכב מבחינת קורפורייט, כן מורכב מבחינת מס אם אתם מעבירים גם את ה- IP או נכסים אחרים. כלומר, אם אתם רק מכניסים חברה אמריקאית בין בעלי המניות לחברה הישראלית, ומשאירים את הנכסים פה, אזי התהליך לא מאוד מורכב ולא מאוד יקר. כן זה מצריך אבל כמובן בחינה גם של ההשפעה על בעלי המניות (ישראלים/זרים) והסדרת מחירי העברה כפי שכתבתי למעלה. גם פה - אם תספקו יותר פרטים בפרטי, אנסה לתת תשובה מקיפה יותר.
אפשר לדבר על המקרה הקלאסי של הקמת סטארטאפ קלאסי שמתכנן בעתיד למכור בארהב. כרגע כל היזמים בישראל ובעתיד הפיתוח יהיה בארץ והמכירות בעוד כמה שנים יהיו בארהב או במקום אחר בעולם. כרגע הרבה משקיעים מדברים על הקמת חברת אם בארהב כדי שה ip יהיה שם.
מה התבנית הנפוצה לזה?
גם אם תקימו חברה אמריקאית שתחזיק ב- IP שמיוצר בישראל, זו החזקה "משפטית" אבל לא כלכלית. כלומר - משפטית אפשר להחזיק את ה- IP איפה שתרצה. זה רק נייר/קובץ. תיאורטית אפשר להקים חברה קפריסאית שהיא תחזיק משפטית ב- IP ואפילו תהיה הבעלים של הפטנט (אם יש). אבל, אם מי שכותב את הקוד / מפתח את המוצר יושבים בארץ, אזי כלכלית כל (טוב, לא "כל" אבל חלק ניכר מ) זכויות המיסוי הן של ישראל. אפשר להתווכח על זה כמובן עם רשות המסים, ולהציג מודלים שונים, למשל את חשיבות הניהול מחו"ל, רגולציה, מכירות, שווקים וכו. ואם כל אלה מתקיימים מארה"ב, אזי החלק של ישראל יפחת, למשל.
כדי לענות לשאלתך בדרך נוספת: אפשר להקים חברה אמריקאית שתגייס את הכסף, נקים לה חברה בת ישראלית שבה יהיה הפיתוח והניהול בעצם של כלל הפעילות. הכסף יועבר מארה"ב לישראל בדרך של שטר הון, הון, הלוואה וכדומה (צריך לבחון כל מקרה לגופו משום שיש לזה השלכות), וישמש את החברה הישראלית. וההמלצה הגורפת שלי היא לא לעבוד בשום מקרה במבנה של חברה אחות, רק אם ובת.
אנחנו חברת אי-קומרס. החברה מאוגדת בדלוור. והמחסני שילוח ממוקמים בניו ג׳רסי. האם יש לחייב כל לקוח בכל מדינה בארהב במס קניה (sales tax)?
אני לא מומחה של sales tax, אבל יש כמה תוכנות טובות שמטפלות בנושא, אחת אמריקאית ואחת ישראלית. בכל מקרה, ה- threshold משתנה ממדינה למדינה ולכן צריך לבדוק את זה. התוכנות מבצעות את זה אוטומטית לפי המיקוד של כל לקוח. אם אתם מנהלים את החברה האמריקאית מישראל - אז כל מה שכתבתי למעלה לגבי מחירי העברה ו- PE חל עליכם גם…
אני סטראט אפ בלי הכנסות ובלי עובדים ורוצה לחבר מערכת סליקה, כרגע הלקוחות הם מחוץ לארצות הברית ובחרתי במערכת של סטרייפ וסטרייפ מאפשרת לפתוח LTD בלבד למי שלא מחזיק אזרחות אמריקאית. אז פתחתי חברה בדלאוור והכסף יכנס לבנק אמריקאי ואני רוצה למשוך את ההכנסות כדיבידנד ולא משכורת . האם אני בונה את החברה בצורה נכונה על מנת להתעסק כמה שפחות עם תשלומי מיסים? לא הבנתי מהאקונומיק נקסוס מה החובת דיווח שלי לראשויות בארהב וישראל
יש כמה חובות דיווח, בישראל ובארה"ב, ברגע שאתה מקיים פעילות בינלאומית, אשר נוספות לחובות הדיווח השנתי שלך ושל החברה שלך. שים לב שדיבידנדים (לאחר ששילמת מס על הרווחים שלך בארה"ב) כפופים לניכוי מס במקור (כלומר סכום שיישאר בארה"ב), ואף שיש אמנה עם ארה"ב, יתכן שיש מבני מס חוקיים שעדיפים לך משמעותית. ההערה לגבי PE ומחירי העברה עשויה להיות נכונה גם לך.
כמה כסף שצריך לקחת בחשבון לסכום הכסף לגיוס בשביל לסגור את כל עניין ה LEGAL וכו'?
במקרה שיש חברה אם וחברה בת זרה, התוספת לעלויות תלויה מאוד בפעילות של כל חברה, אבל אני מעריך את זה ב- 30K-40K$ שנתי נוספים. עשוי להתשנות כמובן.
איזה שלב לגייס CFO במשרה מלאה במיזם שהוא לא FINTECH?
קשה לענות על השאלה הזו משום שהיא תלויה במורכבות הפעילות הפיננסית שלכם מבחינת הכנסות/לקוחות/ספקים וכו'. יש חברות שמספקות שירותי EXTERNAL CFO, שעשויות להיות פתרון טוב.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
בלוג
4 דק'
04/2025
שמירה על זכויות הפאונדרים בתהליך גיוס כסף
בלוג
3 דק'
04/2025
זכויות יוצרים על תוצרים של בינה מלאכותית: האם אתם בעלי זכות יוצרים ביצירה
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup