ג'ני קרפוסטנוי,
Account Manager at Wix
כיצד להיכנס להייטק כסטודנט ללא רקע טכנולוגי?
2021-11-11
•
8 דקות קריאה
כשסטודנטים שואלים אותי: "ג'ני, איך הגעת בעודך סטודנטית לעבוד בWix?"
קשה לי לענות בתשובה קצרה, כי מדובר בתהליך בן שנתיים שעברתי עם עצמי, כל יום, כל שעה.
מי מאיתנו לא מכיר את הלופ המרושע של "חוסר ניסיון-חוסר מציאת עבודה-עדיין ללא ניסיון" שסטודנטים רבים מתמודדים איתו?
הייתי בדיוק במקום הזה, מתוסכלת מאוד, ובזכות השלבים שציינתי כאן הבנתי את האפשרויות הפרוסות בפניי והצלחתי לצאת מהלופ הזה. כיום אני כ-4 חודשים בWix.
אז בעקבות ההכרזה על חודש Person-Job Fit בקהילה - הרגשתי שזה זמן מדויק לשתף אתכם בקצרה ב4 שלבים שביצעתי כדי להתקבל לתפקיד ראשון בהייטק.
----------------------------------------------------------------------
אתחיל מזה שיש מספר תכונות ששמתי לב שמחברות בין כל האנשים ללא רקע טכנולוגי שנכנסים להייטק בגיל צעיר/תו"כ לימודים: הם מייצרים ערך שאינו תלוי בגורם חיצוני, הם ממוקדים, הם יזמים באופי שלהם, יש להם אורח רוח ויכולת להתמיד לאורך זמן ולעמוד מול אתגרים.
מילים מפוצצות, גדולות, ומה לעזאזל זה אומר?
אני התחלתי את דרכי להייטק לפני כשנתיים כשאין לי שמץ של מושג למה אני נכנסת, ללא רקע טכנולוגי, ללא תמיכה כלכלית או רשת נטוורקינג ותוך התמודדויות אישיות מורכבות. מצב המוצא הזה גרם לכך שהיה לי רעב מטורף להתקדם במהירות ויעילות לעבר המטרה שלי. אז אם גם אתם מרגישים את הרעב הזה והדרך היחידה עבורכם היא לבנות את הכל במו ידיכם - הרשו לי לשתף אתכם בשני סנט שלי.
------------------------------------------------------------------------
- שלב 1 - זיהוי החולשות והחוזקות שלי ועל ידי כך מיקוד התפקיד:
זה הבסיס לכל התהליך ולכן חשוב להתעכב כאן. נתחיל מלשאול את עצמינו את 3 שאלות המפתח;
מה אני אוהב.ת לעשות? במה אני טוב.ה? אילו תפקידים מעניינים אותי?
תתחילו מלדמיין מה העשיה שמכניסה אתכם לFlow State. ברגע שהבנתם את זה, תנסו להבין באילו מצבים אתם מקבלים פידבק חיובי על משהו שעשיתם. כאשר יש לכם את התשובות לשתי השאלות הללו ניתן להתחיל לחקור את התפקידים הקיימים ומה מתוכם מעניין אתכם ומתחבר גם לתשוקות שלכם וגם לחוזקות שלכם (מה שאתם טובים בו באופן אובייקטיבי).
- שלב 2 - התייעצות עם מי שהצליח ונמצא בתפקיד המיוחל - נטוורקינג אפקטיבי:
האדם שהכי נכון עבורנו להתייעץ איתו בנושא הגעה לתפקיד זה כמובן בנאדם שכבר נמצא בתפקיד ומבצע אותו בהצלחה (הגדירו לעצמכם מהי בעיניכם הצלחה בתפקיד הזה). ניתן למצוא אותם בעזרת חיפוש לינקדאין או להעלות פוסט שאלה בקהילות העוסקות בקריירה.
בעלי תפקידים בחברות הייטק/ הון סיכון/ סטארטאפים, לרוב, מאוד עסוקים. ואנחנו כסטודנטים צריכים לקחת זאת בחשבון ולפנות אליהם רק ברגע שביצענו באופן מקיף את שלב א' ויש לנו את כל המידע הבסיסי כדי להתייעץ עם בעל התפקיד. השאלות שחשוב לשאול ולגזור מתוכן פעולות להמשך הן:
מה התפקידים שביצעת לפני שהגעת לתפקיד הנוכחי? איזה קורסים לקחת כדי להיות רלוונטי יותר לתפקיד? מה האתגרים שלך בתפקיד? מה היכולות החשובות ביותר כדי לבצע את התפקיד שלך בהצלחה? איך נראה תהליך מיונים לתפקיד כזה? כיצד ניתן להתכונן לראיונות לתפקיד?
בשלב הזה למעשה אנחנו רוצים להבין מה הפער בין נקודת הפתיחה שלנו לבין נקודת הקבלה לתפקיד.
האנשים שתתייעצו איתם ככל הנראה יפנו אתכם לאנשים רלוונטיים נוספים ואולי גם למגייסות HR כדי שתוכלו לשאוב מהם מידע נוסף על תהליך הקבלה לתפקיד. השתמשו בהזדמנות הזאת בחוכמה ותכינו את השאלות מראש. לכו תדעו, אולי דרך המפגשים הללו תבינו שהתפקיד שייחלם לו הוא בכלל לא מה שחשבתם שהוא וזה ימקד אתכם לתפקיד שיותר מותאם עבורכם. זה תהליך, זה לוקח זמן, אורח רוח It’s the key.
- שלב 3 - גזירת פעולות לגישור על הפער ויצירת ערך ללא תלות חיצונית:
בתור סטודנטים בתארים לא טכנולוגיים או סמי-טכנולוגיים, לרוב, הפער הקיים בין הרצוי למצוי עלול להכניס אותנו לתחושת הצפה. המטרה שלנו היא קודם כל לנשום, ולהבין מה הפעולות שאנו צריכים לעשות כדי להגיע באופן היעיל והמהיר ביותר לתפקיד המיוחל. ברגע שברור לנו התהליך שעלינו לעשות ומה הידע שחסר לנו, הרבה יותר קל לנו להישאר בפוקוס על המטרה ולנהל את סדר העדיפויות והזמנים שלנו באופן שמותאם לקידום המטרה.
בשלב הזה חשוב להבין מאיפה להתחיל וכיצד אנו צוברים ניסיון וערך שנוכל להביא איתנו לשולחן בבואנו מגישים קו"ח או מגיעים לראיון מקצועי. כאן, השאלות שעלינו לענות עליהן הן:
האם עליי לקחת קורס נוסף או לוותר על קורס שאינו רלוונטי לתפקיד המיוחל? האם עליי להמשיך בתואר הנוכחי או להחליף תואר? (נגזר מתוך ההבנה האם הלימודים מעכבים או מקדמים אותי לתפקיד), האם עלי להתקבל להתמחות בתפקיד דומה גם אם לא אקבל עליה שכר כדי לצבור ניסיון? האם עליי להקים עסק עצמאי משלי שבו אני נותן שירות בתחום שאני רוצה להיכנס אליו? האם עלי ללמוד יותר את הצד הטכני (קוד לדוגמא) או יותר את צד הביזנס? האם אנחנו יכולים למצוא קהל שמוצא ערך בעשיה שלנו ויהווה ולידציה ליכולות שאנו מציעים בראיון?
כאשר יש לנו את התשובות לשאלות הללו אנו יכולים לקבל החלטות ולהבין מה הפעולה הראשונה שעלינו לעשות, ומה היא דורשת מאיתנו. חשוב לקבל את ההחלטה מתוך התחשבות מחד גיסא בנקודת הפתיחה שלנו ומאידך גיסא לא לתת לרעשי רקע ואמונות מגבילות להכתיב עבורנו מה נכון. היצמדו לדאטה שאספתם מהשטח, ועד השלב הזה כבר אספתם מספיק כדי לקבל החלטה נבונה ולהתחיל לפעול.
- שלב 4 - ניהול זמנים, סדר עדיפויות ובריאות הנפש:
אין לי דרך להעביר עד כמה ניהול זמנים הוא קריטי ובעל השפעה ישירה על השגת המטרות שלנו ויצירת חוויית הצלחה, וכמה השפעה יש למצבנו הנפשי.
תהליך של קבלה למשרה ראשונה בהייטק, בעיקר עבור סטודנטים כמוני שמגיעים ללא רקע טכנולוגי, זה תהליך מאתגר שמלווה במתחים רבים ולעיתים גם תחושות מורכבות שצריך לפתח מולן חוסן מנטאלי ולהתמודד איתן.
ניהול זמנים מושפע באופן ישיר מסדר העדיפויות שלנו - סדר העדיפויות שלנו מושפע באופן ישיר מהניהול הרגשי שלנו.
כשאנחנו רגועים ומרגישים טוב, היכולת שלנו לנהל מתח עולה באופן משמעותי. ואז, למעשה, אנחנו מאפשרים לעצמינו להיכנס למצב תודעתי של מחקר, סקרנות ויצירה. המצב הזה הוזכר בשלב א' ונקרא Flow State - ולמעשה דרכו אנו יכולים להתחבר לעצמינו ולדייק מה מתאים לנו. מתוך הדיוק הזה נוצר סדר עדיפויות בהלימה לשאיפות שלנו (פתאום, לא "הכל חשוב" אלא אנחנו יודעים לנתב את הפוקוס שלנו באופן מאורגן ויציב יותר), ואז אנו מארגנים את לוח הזמנים שלנו באופן שהולם את הפוקוס.
חשוב לזכור, ואני מזכירה זאת לעצמי תמיד, שגם בשבוע העמוס ביותר אנו מגדירים זמן למדיטציות, לשיחה טובה, לספורט, לחיבוק ארוך עם אדם קרוב, ולשהייה בטבע (גם אם הקצרה ביותר).
בתהליך בו לעיתים רבות אנו מקבלים "לא" או מרגישים תקיעות, זה עלול לשאוב מאיתנו אנרגיות והאחריות להחזיר לעצמינו אנרגיות ולחזור לאיזון מנטאלי - היא עלינו. מה שכן, לא חשוב כמה "לא" תקבלו, תמשיכו לייצר ערך משלכם, תמשיכו לשלוח קו"ח, תמשיכו להתייעץ עם בעלי התפקידים שמעניינים אתכם, ואתם תופתעו לראות כמה אתם לומדים תוך כדי התהליך.
לקח לי שנתיים להתקבל לWix. החל משנה א' התחלתי לשלוח קו"ח, כאשר כל פעם אני מעדכנת את הקו"ח מחדש בהתאם להתפתחות ולעשיה שלי. זה היה שווה כל טיפת מאמץ. בתום שנה ב' - התקבלתי.
--------------------------------------------------------------------
אלו השלבים ההתחלתיים שעלינו לבצע כחלק מתהליך קבלה לתפקיד ראשון בהייטק כסטודנטים. המטרה היא לדעת לשאול את השאלות הנכונות, להיכנס למחקר ולענות עליהן תוך כדי תנועה ועשיה.
כמובן שהיריעה קצרה מלהכיל את כל השלבים באופן מפורט ואת התהליך שאני עברתי, אך צמצמתי בנקודות את השאלות שהתשובות עליהן יביאו אתכם לתפקיד ראשון או להתמחות בחברת הייטק שתפתח עבורכם דלתות רבות ותאפשר לכם לצאת מלופ ה"חוסר ניסיון - חוסר מציאת עבודה - עדיין ללא ניסיון".
הדרך הזו עבורי הייתה מאוד לא פשוטה ומלאה באתגרים, ולכן אני אשמח לשתף עוד מהידע ולעזור, כדי שסטודנטים נוספים יוכלו לראות שהיכולות שלהם - דווקא כן רלוונטיות להייטק ושיש להם המון ערך שהם יכולים להביא איתם לשולחן.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
וידאו
54 דק'
10/2024
איך השתמשתי ב-AI כדי למצוא עבודה
איך כלי AI יכול להפוך לגורם מרכזי שמוביל להצלחה בתהליך חיפוש העבודה? בסשן נלמד איך להשתמש ב-ChatGPT כדי לעשות אופטימיזציה לקורות החיים, איך לשדרג את פרופיל הלינקדאין כך שיבליט בדיוק את הכישורים שהמגייסים מחפשים, ואיך להתכונן לראיונות עבודה בצורה כזו, שאפילו השאלות הקשות ביותר יהפכו לנושאים שקל להתמודד איתם. נועה פרבר עובדת בתעשיית ההייטק ב-15 שנה האחרונות בתפקידי אופרציה בשיווק, מכירות ועסקים, ומתמחה בהובלת תהליכי אופטימיזציה ואוטומציה טכנולוגיים. לאחרונה, לאחר חופשת לידה, היא נאלצה לחפש עבודה בתוך מציאות מאתגרת של מלחמה ואתגרים אישיים. בעזרת הידע שלה בתחום האופטימיזציה, היא נעזרה בכלים מבוססי AI כדי לייעל את תהליך חיפוש העבודה שלה. לינקים שימושיים: קובץ הפרומפטים: https://www.noafarber.com/ai-job-search-guide? utm_source=webinar&utm_medium=presentation&utm_campaign=ai_job_search_guide ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel: https://www.coursera.org/projects/chatgpt-for-beginners-save-time-with-microsoft-excel Prompt Engineering for ChatGPT: https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering
בלוג
5 דק'
09/2024
איך תגנו על הארגון שלכם ממתקפת Deep Fake ?
בלוג
6 דק'
09/2024
איך צולחים את גיוס העובד הראשון בארה"ב? המדריך המלא
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
איך תרבות ארגונית מובילה למוצר איכותי
פודקאסט
24 דק'
08/2024
264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות
אנחנו מדברים על שימוש בכלי AI כדי לייעל שיחות הפידבק ואת ההכנה אליהן במהלך השנה.
בלוג
5 דק'
08/2024
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup