

דוד בלסם,
VP Product in Stealth mode company
כלים שיעזרו לכם לייצר מקסימום אימפקט במינימום עלות כשאתם מקימים סטארטאפ
2024-03-27
•
4 דקות קריאה
מסע של הקמת סטארטאפ הוא שילוב של אתגרים ונצחונות. כל יום מביא איתו סט חדש של אתגרים לפתור, אבל בעזרת יצירתיות וחשיבה אסטרטגית, ניתן לנווט ביניהם (ולשמור על הוצאות מינימליות) בצורה שתהיה מתגמלת ומשמעותית. אני עובד כאיש מוצר ראשון בסטארטאפים בתחילת דרכם כבר יותר מעשר שנים, ובזמן הזה אספתי כלים שעזרו לי למקסם את היעילות של החברה, מבלי לגזול יותר מדי משאבים. צירפתי לכם פה כמה דברים שלמדתי במהלך הדרך בחברות שעבדתי בהן וגם קצת מהמיינדסט שמלווה אותי בעבודה.
סט כלים ליעילות
נושן (Notion) בתור המרכז של החברה
נושן הוא אחד מהנכסים הכי משמעותיים לסטארטאפ, ויש לו תפקיד פיבוטלי בארגון כמויות גדולות של מידע. זה לא רק כלי לרשימת מטלות - זה הגרעין אליו מתנקז כל המחקר שלנו, החל ממאמרים ועד למחקר מתחרים. המרכוז הזה מאפשר לחבר בין הכל ובכלות לקפוץ בין כל המידע שנשמר. זה גם מפשט חוויות און בורדינג של עובדים חדשים, ועוזר לוודא שכל חלק בסטארטאפ - החל מדרישות מוצריות ועד לניהול פרויקטים - יימצא באותו מקום. מה שגורם לנושן להפוך לכלי אפילו טוב יותר זו היכולת שלו לעשות אינטגרציה חלקה עם מגוון עצום של כלים אחרים דרך שימוש באינטגרציות שיש להם, כלי חיבור כמו Zapier או כתיבת קוד. זו פלטפורמה מאוד גמישה, והשילוב של הגמישות הזו עם מגוון הטמפלטים שקהילת המשתמשים של נושן מוסיפה על בסיס קבוע, הופך את נושן ל- Go-To-Tool שלנו עבור כמעט כל צורך.
לוגרוקט (LogRocket) - להפוך לחברה שהיא Data-Driven
בעוד שגוגל אנליטיקס היא נקודת פתיחה טובה, במיוחד עבור המחיר שהם גובים (חינם!), לא הצלחתי לקבל שם מענה לכל הצרכים שלי. LogRocket, לעומת זאת, שינה לגמרי את המשחק מבחינתי. הגדרה נכונה של LogRocket תספק עבורכם הכל, החל מפאנלים ועד מפות חום, אנלטיקות ועוד.
זה כלי שעזר לנו להבין התנהגות של יוזרים, ושיחק חלק מרכזי בתהליכי הדיבאגינג שלנו. עם זאת, השינוי המרכזי שהכלי הזה מביא איתו הוא ההקלטות של המשתמשים. ההקלטות האלו הן הכרחיות בשביל להבין התנהגות של משתמשים בדרכים שמספרים וטבלאות לא יכולות לספק, ומציע הצצה לתוך חווית המשתמש וגם חושף הזדמנויות לאופטימיזציה וטראבלשוטינג.
לוג רוקט הם לא היחידים שעושים את זה, אבל המחיר שלהם בהשוואה למה שהם מציעים, בנוסף לחווית המשתמש שלהם, הופכים אותו למשתלם ביותר. טיפ של אלופים: דברו עם איש מכירות שלהם ותגידו שאתם סטארטאפ קטן בתחילת הדרך, והם יציעו לכם תנאי תשלום טובים יותר.
לשנות את GenAI מבאז וורד לכלי לייעול החברה
עולם ה-GenAI הוא גדול ומתפתח במהירות, אבל מה שנותר יציב עבורי לאורך כל הזמן זה הערך שאני ממשיך לקבל משימוש ב-ChatGPT. בהשקעה מינימלית של 20 דולר בחודש, ChatGPT עשה מהפכה באופרציה של סטארטאפים בכמה חזיתות שונות. הנה שתי דוגמאות פרקטיות לדרך שבה אני משתמש במערכת באופן יום יומי:
- כותב ה-UX Content האישי שלי - אני משתמש בChatGPT ביצירת תכני UX והוא עוזר לי לוודא שאני שומר על שפה אחידה של המותג שלנו. העקביות הזו חשובה מאוד לשמירה על חווית משתמש אחידה בכל חלקי הפלטפורמה שלנו.
- המבקר האישי שלי - ChatGPT משמש עבורי כשותף מדהים למעבר על תכנים או לסיעור מוחות, לאור היכולת שלו לספק תובנות ולהדגיש דברים שפספסתי בברנדינג או בניתוחי דאטה שעשיתי. היכולת שלו לעכל ולנתח דאטה בצורה רחבה הכניסה פרספקטיבה אחרת לתהליכי קבלת ההחלטות שלי, ועזרה לי לשים לב לדברים שפספסתי בדרך. השתמשתי גם בביקורת שלו על מסמכי איפיון מוצר, מחקרי משתמשים ועוד.
כיוון שזו טכנולוגיה שעוד הולכת ומתפתחת, חשוב לגשת לשימוש בכלי GenAI עם עין ביקורתית. יחד עם זאת, היתרונות שהם מביאים לשולחן הם עצומים ושווים מאוד את ההשקעה והלמידה המתמדת.
מיינדסט של צמיחה
ניהול זמן: אל תתנו ליומן לנהל אתכם
בעולם הסטארטאפים, ״זמן שווה כסף״ זו לא סתם אמרה - זו המציאות. הנטייה של היומנים שלנו להפוך לעמוסים מדי עם פגישות ושיחות, יכולה להוביל במהרה לסביבת עבודה ריאקטיבית, שבה מה שיפגע ראשון יהיה זמן לחשיבה אסטרטגית ויצירתיות. לכן, חשוב מאוד להתנגד לתבנית הזו ולהקדיש זמן מכוון לעבודה מרוכזת, מה שנקרא - זמן פוקוס. זה אומר שצריך לשריין לעצמכם בלוקים של זמן שיוקדשו לחשיבה מעמיקה וחדשנות, ולוודא שהזמן הזה לא נדחק הצידה על ידי הדחיפות של המשימות היום-יומיות. ניהול הזמן שלכם בצורה אפקטיבית לא אומר לעשות יותר, אלא להתרכז במה שחשוב, ובמה שחשוב שדווקא אתם אישית תקדמו.
לקנות במקום לבנות: כגישה אסטרטגית
האינסטינקט לבנות הכל אין-האוס הוא מובן, אבל לעיתים יכול להיות מוטעה. הגישה שלנו תמיד הייתה לקנות לפני שבונים, במיוחד עבור פונקציות שאינן במרכז של המוצר שלנו. האסטרטגיה הזו חסכה לנו אין ספור שעות שאחרת היינו מקדישים לניסיון להמציא מחדש את הגלגל. לדוגמא, על ידי זה ששילבנו מוצר מדף של SSO כמו WorkOS והשתמשנו בשירותי אימייל כמו SendGrid או PostMark, חסכנו זמן בניה עם תוצר שעונה על רוב הצרכים שלנו. עוד דוגמא היא שימוש בכלים חיצוניים כמו Retool או Forest, שאפשרו לנו גם לבנות כלים פנים-ארגוניים במהירות ולהמשיך להתמקד בהצעות הערך שבליבת המוצר שלנו, מבלי לפגוע בצרכים של צוותים אחרים בחברה.
אאוטסורסינג זהיר: איזון בין יעילות לשליטה
אאוטסורסינג יכול להיות חרב פיפיות; הוא מבטיח סקייל מהיר, אבל מגיע עם סט אתגרים משלו. העיקרון המנחה שלנו באאוטסורסינג היה ברור: משימות שאנחנו מוציאים באאוטסורס צריכות להיות מוגדרות היטב ולא קשורות לליבת המוצר. הגישה הזו אפשרה לנו למצוא אנשים עם המיומנות הנדרשות שאין לנו בצוות או שיכולים לתמוך במה שיש לנו בצוות ולהאיץ את הפיתוח, העיצוב, ברנדינג ותוכן תוך שמירה על פונקציות חיוניות אין-האוס. יחד עם זאת, חשוב מאוד לשמר רמה מסוימת של פיקוח ואינטגרציה עם הצוותים החיצוניים כדי לוודא סנכרון עם היעדים ואת סטנדרט האיכות של החברה. דרך אחת שמצאנו שעובדת לנו היא לבקש מעובדי אאוטסורס לעבוד יחד איתנו במשרד חלק מהזמן. גילינו שהמודל ההיברדי הזה אפקטיבי מאוד, ומאפשר לנו להשתמש במומחיות שלהם תוך כדי שהם נחשפים לתרבות ולצרכים של הסטארטאפ שלנו בעצמם. המודל הזה אפשר שיתוף פעולה טוב יותר בינינו, והכי חשוב - תוצאות מעולות, מה שהופך את ההשקעה הזו לכדאית כשעושים בוסט לפרויקט ספציפי.
לסיכום
כדי להתקדם בתור סטארטאפ בתחילת הדרך עם משאבים מוגבלים נדרשת בחירת כלים אסטרטגית ושינויים מסוימים בשיטות החשיבה. שיטות עבודה יעילות, תעדוף של ניהול הזמן, וקבלת החלטות מושכלת של קנייה מול בנייה - יכולים להגדיל משמעותית את האימפקט של סטארטאפים בעלות סבירה יחסית. במסע שלי גיליתי את הערך האמיתי בעקרונות האלה, ואני מקווה שהם יוכלו לעזור גם לכם לנווט בין האתגרים של הסטארטאפ שלכם בצורה טובה יותר.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
בלוג
3 דק'
04/2025
פיבוט כמנוע צמיחה: איך לעשות שינוי נכון בסטארטאפ שלכם
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
5 דק'
04/2025
בקצרה: איך בונים מוצר GenAI שמשרת לקוחות קצה יום-יום בארגוני B2C
דרך הסיפור של ״אלה״, הבנקאית הדיגיטלית של ONE ZERO, נבחן כיצד ניתן ליצור ערך אמיתי ללקוחות באמצעות אימון פנימי וחיצוני, גישה מודולרית לשיפור מתמיד, ומעקב חכם אחר ביצועי המערכת.
בלוג
3 דק'
04/2025
זכויות יוצרים על תוצרים של בינה מלאכותית: האם אתם בעלי זכות יוצרים ביצירה
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup