

אנה לוי ליפניק ,
Global Marketing & Strategy Expert
למה חשוב ליזמים ויזמיות לבנות זהות מותגית?
2024-07-22
•
4 דקות קריאה
המיתוג העצמי שלכם הוא הנכס היקר ביותר: אם אתם לא עושים את זה, אחרים יעשו את זה בשבילכם.
במהלך הקריירה הארוכה שלי בעולמות השיווק הגלובלי והאסטרטגיה, המשפט "If you are not branding yourself, you can be sure that others will do it for you" השפיע מאוד על תפיסת עולמי בנוגע לחשיבותו של מיתוג. המיתוג העצמי וניהול מוניטין הפכו עבורי לכלים מרכזיים בהצלחת יזמים וחברות בכל גודל, במיוחד כאשר ראיתי מבפנים כיצד חברות ענק מתמודדות עם צמיחה מטורפת או משברים קשים, ומצד שני, כיצד חברות קטנות צומחות והופכות לשחקניות מרכזיות בתחומן.
עבודה נכונה ומקצועית על המותג וניהול של מוניטין רלוונטי ייצרו עבורנו את ההזדמנויות שבכלל לא ראינו או חשבנו שקיימות. אנחנו כבר יודעים שהסטטיסטיקה לא עומדת לצידן של חברות סטרטאפ, אז למה לא לשפר סיכויים?
בעולם של יזמות, עם עומס לא סביר והתמודדות מול כל כך הרבה חזיתות קשה לתת לזה את תשומת הלב הראויה, אבל אני ממליצה בחום כן לתת לזה מקום. השקעה יחסית בסיסית שווה יצירת הזדמנויות שאחרת לא היינו מגיעים אליהן. בפוסט הזה אני בוחרת לגעת בזווית של זהות מותגית עבור יזמים ולא בחברות עצמן, על אף שגם אלו קריטיות להצלחתה של חברה.
כמה נקודות למחשבה על תרומתה של עבודה על זהות מותגית טובה:
חיזוק האמינות: ניהול נכון של מוניטין יכול להעניק לכם אמינות רבה יותר מול בעל ענין באשר הם כגון משקיעים פוטנציאליים, לקוחות, שותפים אסטרטגיים ועוד.. זה אומר אמון בכם כאנשים, בצוות שלכם, בחברה ובביצועיה. זה גם אומר אמון בבניית מערכות יחסים ארוכות טווח ואמון בתוצרים הפוטנציאלים.
בניית רשת קשרים: מותג אישי חזק מושך אליו את האנשים הרלוונטים והמדויקים ביותר. ככל שתעבירו את המסרים הנכונים, כך ההזדמנויות העסקיות והפניות יובילו לקשרים משמעותיים ולניהול זמן בצורה האפקטיבית ביותר.
השקעות: סיבה מס' 1 לבחירה להשקיע בחברה אלו היזמים. מוניטין רלוונטי שלכם כיזמים יקדם את התהליך ויעזור לכם בתהליך המורכב, החל מהאינטראקציה הראשונה באינטרו ולאורך כל התהליך שעשוי לערב לא מעט מקבלי החלטות שלאו דוקא יפגשו אתכם באופן אישי.
הובלה בתחומכם: כשהמותג האישי שלכם חזק, אתם מתבלטים כמובילים ומומחים בתחומכם. זה פוטנציאל טוב למשיכת הזדמנויות לעלות על במה ולייצג את תחום ההתמחות שלכם, כדוברים או פאנליסטים.
גיוס צוותים איכותיים: אנשים רוצים לעבוד בחברות שמנוהלות על ידי אנשים שהם מעריכים ומאמינים בהם. מוניטין טוב ימשוך אליכם את הכישרונות הטובים ביותר בשוק, זו נקודת בידול חשובה ואסטרטגית ששווה להשקיע בה
התמודדות עם משברים: ניהול מוניטין יכול לעזור לכם להתמודד עם משברים ולהתאושש מהם מהר יותר. אם יש לכם מוניטין חזק, אנשים יהיו נכונים יותר לתת לכם את ההזדמנות להתאושש ולהשתפר. כמי שניהלה אינספור משברים תקשורתיים בחברות גלובליות- כשהמוניטין של העומדים בראש החברה היה חזק - צליחת משברים היתה קלה וקצרה יותר. לא תמיד אפשר למנוע אותם אבל אפשר לנהל אותם טוב יותר.
אז איך עושים את זה? הנה כמה טיפים לניהול זהות מותגית:
- הגדרת הזהות והערכים: תגדירו מה חשוב לכם, מה הערכים שמניעים אתכם, ואיך אתם רוצים להציג את עצמכם לעולם.זה יהווה בסיס איתן לכל תקשורת פנימית וחיצונית שלכם עם העולם.
- תהיו פעילים ברשתות החברתיות הרלוונטיות: פרסמו תוכן איכותי שמשקף את הערכים שלכם ומראה את המומחיות שלכם. קהילות מקצועיות הן גם דרך טובה לייצר מודעות ליכולות ולידע שלכם. עוד דבר - יש הרבה מעבר ללינקדאין. נסו לפגוש את הקהל שלכם בעוד מקומות דרך תחביבים, תחומי ענין ותחומי מומחיות שאינם בהכרח התחום המקצועי. הרחבת החשיפה תאשר לראות אתכם כאנשים יותר מעניינים ו"עגולים".
- צרו קשרים אישיים: אל תסתפקו רק בקשרים דיגיטליים. תשתתפו בכנסים, אירועים ותערוכות, אין תחליף למפגשים פנים אל פנים.
- תהיו כנים ואותנטיים: תהיו כנים לגבי ההצלחות והכישלונות שלכם. אנשים מעריכים אותנטיות -במיוחד כשמדובר בחולשות- נירמול של כשלונות יכול דווקא לחבר אליכם לא מעט אנשים.
- המשיכו ללמוד ולהתפתח: תמיד חפשו דרכים לשפר את עצמכם ואת הידע שלכם. תשתתפו בקורסים, סדנאות והכשרות, ותישארו מעודכנים במגמות האחרונות בתחומכם.
תזכרו שבסוף - המוניטין שלכם הוא הנכס היקר ביותר. תשקיעו בו בצורה נבונה, זה יפתח לכם דלתות בהמון הרבה רבדים!
זכרו, המוניטין שלכם הוא הנכס היקר ביותר. השקיעו בו בצורה נבונה, והוא יפתח לכם דלתות רבות.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
4 דק'
04/2025
עיצוב קטגוריה – מהי ואיך עושים את זה?
בלוג
4 דק'
04/2025
הרכישה של Wiz היא קריאת השכמה: הגיע הזמן להשקיע בבניית המותג שלכם
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
בלוג
4 דק'
03/2025
איך להפיק את המיטב מכנסים: לא רק סורקים, גם מקשיבים
בלוג
5 דק'
02/2025
זהות מותגית מדויקת ככלי ליצירת עניין ואמון בתהליכי גיוס
וידאו
45 דק'
02/2025
הטיפים של Nas Daily: איך ליצור תוכן שמביא לקוחות ולא רק צפיות
בעולם של היום זה ברור שתוכן הוא חלק מהעסק – אבל איך אפשר להפוך לייקים לצמיחה עסקית? איך יוצרים תוכן ברשתות שלא רק צובר צפיות, אלא גם מביא לקוחות, בונה אמון והופך סטארטאפ למותג? השבוע בפרק אנחנו מדברים עם נוסייר יאסין (נאס דיילי), אחד מיוצרי התוכן המובילים בעולם, עם יותר מ-68 מיליון עוקבים ושתי חברות מצליחות. נאס …
למה חשוב ליזמים ויזמיות לבנות זהות מותגית? לקריאה »
פודקאסט
45 דק'
02/2025
291: שיחה עם Nas Daily - איך הופכים תוכן למנוע צמיחה?
אחד מיוצרי התוכן המשפיעים בעולם מסביר למה רוב הסטארטאפים טועים כשהם מתעקשים על Performance marketing במקום לבנות אמון, על הצעדים הראשונים שצריך לעשות כדי להתחיל ליצור תוכן, על כללי מפתח ועל הדרך הנכונה למדוד הצלחה.
בלוג
3 דק'
08/2024
איך ומתי כדאי לגייס CMO - איך למצוא את איש/ת המרקטינג המתאימים לכם
בלוג
4 דק'
07/2024
איך ומתי כדאי לגייס CMO - העלויות
בלוג
4 דק'
07/2024
למה חשוב ליזמים ויזמיות לבנות זהות מותגית?
בלוג
6 דק'
07/2024
איך ומתי כדאי לגייס CMO כדי להבטיח את הצלחת הסטארטאפ שלכם
בלוג
4 דק'
06/2024
על בנייה מאפס של מחלקת growth marketing
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup