דפנה גינגר,
Head of Marketing, daily.dev
איך לנהל צוות שכולו ברימוט
2024-06-25
•
4 דקות קריאה
נעים מאוד, אני דפנה, הד אוף מרקטינג של daily.dev, רשת חברתית מקצועית למפתחים שהיא בית למעל 500,000 מפתחים שבאים אלינו לקרוא, להתלונן, ולהתווכח מה יותר טוב טאבס או ספייסס. וגם חברה פולי רימוט.
אז מה זה בעצם ״פולי רימוט״? זה לא ארבעה ימים בשבוע מהבית, אין משרד שמגיעים אליו כשרוצים, אין משרד לישראלים והיתר מהבית. זה אומר שאין משרד בכלל. לא בווי ורק, אפילו לא בשרונה. אנחנו צוות של 21 אנשים מ-13 מדינות, רובן סביב אותו טיים זון, אבל יש גם אוסטרליה והפיליפינים. אנחנו מתראים שלוש פעמים בשנה לעבוד ולבלות יחד, וחוץ מזה, עובדים מהבית.
**הרבה מכם מעוותים עכשיו את הפנים ואומרים לעצמכם: ״אין כמו פייס טו פייס״, ״ברור שצריך משרד״ גם אם אתם מנהלים מחסידי הפקקים והקרב על המזגן (חלק מחברינו הטובים ביותר), כנראה שיום אחד יהיו לכם עובדים, או קולגות ברימוט, ואז הבלוג הזה אולי ייתן ערך כלשהו:
אז איך מנהלים ברימוט?
במשפט, הניהול ברימוט הוא בראש ובראשונה, ניהול הרבה יותר אקטיבי. אין את הפריבילגיה, לזרוק חיוך במסדרון אחרי שיחה קשה. לא כולם עובדים באותם שעות, אז אי אפשר לסמוך על זה שמחר במשרד נפתור יחד את הבעיה, הרבה סיגנלים שאנחנו מסתמכים עליהם כמנהלים אינם, אז אנחנו צריכים באופן אקטיבי יותר לייצר אלטרנטיבות:
- הכרה - קודם כל, מכירים בדבר. ניהול ברימוט הוא לא כמו ניהול רגיל, יש התאמות, יש הבדלים, שצריך להכיר בהם ולהתכונן אליהם, כמעט כל דבר מתנהל טיפה אחרת, הצעד הראשון והקריטי הוא להכיר בזה ולא לזרום כרגיל. הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות ברימוט היא להגיד: ״שבוע הבא כולם עובדים מהבית, הכל אותו דבר רק מהבית״ (זכרונות מתוקים מ-2020)
- תקשורת מעייפת או באנגלית over communication - אם במשרד אנחנו יוצאים ונכנסים אחד מהשני במשך היום, מדברים שוב ושוב, כאן, אין לנו את זה. זה מחייב תקשורת הרבה יותר מוקדמת, הרבה יותר מקיפה, הרבה יותר תכופה. המנהל לא יכול להניח שעובד יודע/מכיר או מבין את מה שקורה מסביב.
כשאנחנו מעבירים משימה, אנחנו דואגים לעשות את זה הרבה זמן מראש, לתת קונטקסט, להסביר מה יהיו הצעדים הבאים, לבדוק אם יש התנגדויות או שאלות. עובד בסביבת רימוט לא יידע שצוות הפרודקט עובד בקדחתנות כבר שבוע על רוד מאפ, או אולי אפילו להיות מודע לזה שאנשים בחופש, ולכן האחריות עוברת למנהל להעביר לו את כל המידע שיצטרך.
אותה תקשורת אקטיבית גם מחייבת להיות רגישים יותר לעובדים. למשל, אחרי זמן מה של עבודה משותפת, שמתי לב, שלאחד העובדים בצוות שלי יש כמעט תמיד את אותה הבעת פנים ניטרלית שאני לא מצליחה לקרוא. אין לי מושג אם הוא עצבני או מרוכז בפגישות שלנו. לא הייתי בטוחה מה לעשות, איך להתמודד עם חוסר הוודאות הזו. במקום לנסות לפצח את זה לבד, שיתפתי אותו. ביקשתי שיגיד לי אם הוא כועס או לא מרוצה, כי לבד, יהיה לי מאוד קשה לדעת. אני לא יודעת אם הוא תמיד יעשה את זה, אבל הוא כבר יודע שזה חשוב לי לדעת, ויודע שקשה לי לדעת לבד, עכשיו האחריות יושבת (גם) אצלו.
- שקיפות - עובדים שעובדים מרחוק עלולים להרגיש בודדים ולפתח תאוריות או הנחות לא נכונות מדוע החלטות התקבלו, או סתם להעלב שלא לצורך. רגשות שהם קשים לאוורור תמיד, ובמיוחד באווירה רימוט.
בגלל זה שקיפות היא קריטית. חשוב לתקשר באופן מלא ככל שניתן, באופן תכוף וברור החלטות, אסטרטגיות ולא לתת לאנשים להשלים לבד את מה שלא נאמר. שקיפות חשובה תמיד, ברימוט, עוד יותר.
- למדוד את מה שחשוב - אחד המפתחים שלנו לימד אותי פתגם רוסי: ״הולכים לדבר עם הבוס, רק עם חולצה רטובה מזיעה״ (יש לנו ערוץ סלאק ייעודי לפתגמים מכל העולם, עוד דוגמאות בקומנטים). המציאות ברימוט, מפחיתה את היכולת שלנו לדעת מי עובד קשה. אז מה עושים? קודם כל, כמנהלים, מתבגרים.
זה לא ממש מעניין מי עובד ״קשה״. אם לא תוכלו לדעת מי הגיע ראשון ומי יצאה אחרונה, זה ינקה הרבה בולשיט מאיך שתעריכו את התרומה של חברי הצוות. זה גם יחייב אתכם להיות הרבה יותר ברורים, עם עצמכם, ועם הצוות לגבי הציפיות מהם ומה תיחשב הצלחה. אמרנו כבר שניהול ברימוט זה לא לעצלנים.
אם עובדת עושה עבודה מעולה, ומסיימת כל יום בשתיים, שיהיה לה לבריאות. אם מישהו אוהב שנ״צים, שיהיה לו בכיף. מתי זה מסתבך? כשהעבודה לא מעולה. במקרה כזה, אנחנו גם מתקשים לדעת אם נעשה מאמץ ויש מוטיבציה, או שיש זלזול. ואם לא נדע את מקור הבעיה, קשה לפתור אותה. פה, אנחנו צריכים שוב, להיות אקטיבים יותר. לשאול, לבקש פירוט של משימות, לחקור. זה לא פשוט. בשביל רגעים כאלה ממליצה שלכל חברה רימוט יהיה איש/אשת HR מעולה. במקרה שלנו, תפסנו את הטובה ביותר בעולם.
- הדברים המשעממים - ניהול ברימוט דורש דוקומנטציה, שהנהלים ודרכי עבודה יהיו ברורים ומשותפים. מה עושים בסלאק? למה חייבים פגישה? ״איפה שומרים…״ אנחנו משתמשים גם בכלי שנקרא גאת׳ר שהוא חמוד מאוד ומאפשר לגשר על חלק מפערי הרימוט. גאת׳ר מאפשר לנו לראות מי עובד כרגע ומי לא, לראות כשאנשים נפגשים, ובמקום לינקים של גוגל מיט או זום, אם רוצים לדבר עם מישהו, אפשר פשוט לגשת אליו או אליה. כמו כל משרד טוב, גאת׳ר גם משדר את התרבות שלנו: יש עמדת קריוקי ורפרנסים לכל מיני בדיחות וחוויות משותפות.
מילה אחרונה. פעם חשבתי שעבודה ברימוט, היא לאנשים מיזנתרופים, שלא אוהבים אנשים אחרים ואולי גם עצלנים. בדיילי דב אני זוכה לעבוד עם האנשים הכי טובי לב, חרוצים וחכמים שעבדתי איתם מימי (אולי גם קצת מיזנתרופים, לא תמיד סותר). כשאנחנו נפגשים ההתרגשות להיות ולעבוד יחד אדירה.
את הדיון לגבי כן/לא רימוט, השארתי מחוץ לבלוג, אבל אשמח לדון עם מי שרוצה. לגבי האפקטיביות והיעילות שלנו, ברור שתמיד יש על מה לעבוד, אבל הגידול שלנו בשנה האחרונה (מבלי להכביר במילים, הרבה), הוא ראייה ליכולת שלנו טו גט שיט דאן באפקטיביות אדירה.
המשרד שלנו:
וככה ביתר הזמן:
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup