רן ארז ,
Product Lead, Monday.com
5 הטעויות הנפוצות במעבר בין תפקידים
2022-08-30
•
3 דקות קריאה
מעבר תפקיד בתוך החברה הוא כנראה אחת הדרכים הנפוצות והאפקטיביות ביותר להתקדם ולדייק את מסלול הקריירה שלכם. היתרון המרכזי במעבר בתוך החברה הוא שכבר מכירים אתכם.
החיסרון המרכזי במעבר מתוך החברה הוא - שכבר מכירים אתכם, אבל בכובע מאוד מסויים.
אני זוכר בתפקיד הראשון שעוד היו מציגים אותי בתור בודק התוכנה שלנו שעושה גם ניהול מוצר ולהשתחרר מהתפיסה הזו דרש הרבה משאבים והצבת גבולות.
לפני שנתיים וחצי הקמתי ביחד עם ילנה ליבריך את קהילת Becoming Product Managers, במסגרת הקהילה אנחנו עוזרים לאנשים מוכשרים לבצע את המעבר לתפקיד ניהול מוצר ולהצליח בשנה הראשונה לתפקיד.
רציתי לשתף אתכם בטעויות הנפוצות שאני רואה כשאנשים מנסים לעבור פנימית. אם גם אתם מרגישים תקועים במעבר, הפוסט הזה בשבילכם.
- לחכות שישימו לב אליך
אחת מהטעויות הנפוצות ביותר בניסיון לעבור תפקיד היא המחשבה הבאה: ״אם אני רק אעשה את העבודה שלי בצורה מצוינת הם ישימו לב אלי ויראו שאני מתאימה״.
המחשבה הזו מובילה אותנו להתרכז בתפקיד הנוכחי ויותר מכך לשכוח שאנחנו צריכים לתקשר החוצה את הרצונות שלנו. אף אחד לא יכול לקרוא את המחשבות שלכם ולכן תפסיקו לחכות שזה יקרה ותתחילו לתקשר באופן אקטיבי את הרצון שלכם למעבר. מעבר התפקיד לא ינחת עליכם משמיים. יש סיכוי לא קטן שרוב האנשים שמכירים את היכולות שלכם נמצאים איתכם באותה המחלקה ולכן חשוב להשקיע בנטוורקינג פנים ארגוני בצורה יזומה. אני ממליץ למפות מי מהאנשים שעושים את התפקיד שאתם רוצים לעבור אליו יכול ללוות אתכם ולתמוך במעבר ולשתף אותם בכיוון העתידי שלכם אחרי שביססתם קשר משמעותי.
- להישאר באזור הנוחות
בהמשך ישיר לטעות הקודמת, לאחר שיצרנו קשרים עם אנשים שכבר עובדים בתפקיד שאליו אנו רוצים, אנחנו לפעמים נתקל בהזדמנויות לעזור להם על ידי עבודה משותפת בעלת אופי יותר דומה לתפקיד העתידי שאליו אנו רוצים לעבור.
הרבה אנשים מפספסים את ההזדמנויות האלו כי ״זה לא התפקיד שלי״ או כי ״כבר יש לי מלא עבודה״. יש כאן פספוס הזדמנות עצום להראות לאנשים במחלקת היעד שיש לכם מה לתרום ושבפעם הבאה שתיפתח הזדמנות יש סיכוי שיחשבו עליכם, כי כבר הוכחתם את היכולות. אחד ההבדלים המרכזיים שאני רואה בקהילה בין אלו שרוצים להיות מנהלי מוצר לבין אלו שמצליחים לעבור הוא הפרואקטיביות והמוכנות לצאת מאזור הנוחות כדי להצליח.
- ״לכוון לכל הכיוונים״
משפט שהוא פרדוקס אבל פעם אחר פעם אני נתקל בהרבה אנשים שרוצים לבצע מעבר פנימי אבל עוד לא נסגרו על סוג המעבר. יש ימים שהם קמים וחושבים שהמעבר לניהול מוצר הוא הצעד הבא, יש ימים שהם מדברים על התקדמות לניהול צוות בתחום הנוכחי ולפעמים משכנעים את עצמם שצריך בכלל לעבור לחברה אחרת ולהתחיל הכל מחדש.
אם הצעד הבא שלכם לא נובע מאסטרטגיה ברורה סביב ההתפתחות המקצועית שלכם, עדיף שתישארו במקום. לרוץ לכיוון הלא נכון ירחיק אתכם מהיעד הרבה יותר מאשר לעמוד ולחכות.
- לעבור מהסיבות הלא נכונות
״אם רק הייתי מצליחה לעבור לתפקיד הזה, הקריירה שלי הייתה מושלמת״. את המשפט הזה אמרה לי מישהי שעבדה בתור בודקת תוכנה בחברה שהיא סבלה בה יום יום מבחינה מקצועית וחברתית. היא שיתפה אותי שאם היא רק תעבור לניהול מוצר באותו ארגון היא תקום מאושרת כל בוקר.
זה דפוס חוזר של אנשים שמנסים לעבור מהסיבות הלא נכונות. בכל תפקיד יש חלקים קשים ומאתגרים, חשוב מאוד שתכירו גם את החסרונות של התפקיד אליו אתם מנסים לעבור. תשאלו את עצמכם טוב טוב, ״האם אני בוחר או בורח?״. שתי מילים מאוד דומות אבל עם תוצאות הפוכות לחלוטין.
- להבין שהמסע לא נגמר ברגע שעברנו אלא רק מתחיל
הצלחתם, אתם מתחילים את התפקיד החדש שאליו כל כך ייחלתם לעבור. אף אחד לא יכול לקחת מכם את ההישג האדיר הזה ויש רבים שעוד מנסים, אבל.. וזה אבל חשוב, אתם עוד לא באמת עושים את התפקיד. אתם אנשים מוכשרים מאוד שקיבלו הזדמנות מדהימה להוכיח שיש להם את מה שדרוש כדי להתאים לתפקיד החדש. התפקיד שלכם עכשיו הוא להיות ספוג אנושי (ולא ״הספוג מראשון״) ולשאוב כל פיסת מידע וטכניקה שאתם יכולים על עולם התוכן שלכם. אם לפני הכניסה לתפקיד קראתם ספרים, הקשבתם לפודקאסטים והתייעצתם עם מנהלי מוצר ותיקים, עכשיו זה הזמן להכפיל את ההשקעה בלמידה.
נקודה לסיום, חברות שונות מתייחסות למעבר פנימי בצורות שונות. יש חברות שעבורן זה ״יהרג ובל יעבור״ ויש חברות שעבורן זו דרך חיים. לפעמים לא תצליחו לבצע את המעבר הפנימי בגלל התנגדויות פנימיות. אם זה המקרה, כדאי לשקול מעבר לחברה שמעודדת מעברים כאלו. גם אם מדובר ב״עוד תחנה בדרך״, בטווח הארוך ההתקדמות שלכם תהיה הרבה יותר מהירה בדרך לתפקיד החדש.
גם אתם הצלחתם לעבור פנימית? ספרו לי בתגובות איך עשיתם את זה.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
וידאו
54 דק'
10/2024
איך השתמשתי ב-AI כדי למצוא עבודה
איך כלי AI יכול להפוך לגורם מרכזי שמוביל להצלחה בתהליך חיפוש העבודה? בסשן נלמד איך להשתמש ב-ChatGPT כדי לעשות אופטימיזציה לקורות החיים, איך לשדרג את פרופיל הלינקדאין כך שיבליט בדיוק את הכישורים שהמגייסים מחפשים, ואיך להתכונן לראיונות עבודה בצורה כזו, שאפילו השאלות הקשות ביותר יהפכו לנושאים שקל להתמודד איתם. נועה פרבר עובדת בתעשיית ההייטק ב-15 שנה האחרונות בתפקידי אופרציה בשיווק, מכירות ועסקים, ומתמחה בהובלת תהליכי אופטימיזציה ואוטומציה טכנולוגיים. לאחרונה, לאחר חופשת לידה, היא נאלצה לחפש עבודה בתוך מציאות מאתגרת של מלחמה ואתגרים אישיים. בעזרת הידע שלה בתחום האופטימיזציה, היא נעזרה בכלים מבוססי AI כדי לייעל את תהליך חיפוש העבודה שלה. לינקים שימושיים: קובץ הפרומפטים: https://www.noafarber.com/ai-job-search-guide? utm_source=webinar&utm_medium=presentation&utm_campaign=ai_job_search_guide ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel: https://www.coursera.org/projects/chatgpt-for-beginners-save-time-with-microsoft-excel Prompt Engineering for ChatGPT: https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering
בלוג
6 דק'
09/2024
איך צולחים את גיוס העובד הראשון בארה"ב? המדריך המלא
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
איך תרבות ארגונית מובילה למוצר איכותי
פודקאסט
24 דק'
08/2024
264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות
אנחנו מדברים על שימוש בכלי AI כדי לייעל שיחות הפידבק ואת ההכנה אליהן במהלך השנה.
בלוג
5 דק'
08/2024
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
בלוג
5 דק'
07/2024
מתודולוגיה לקליטה מהירה של עובדי פיתוח
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup