אלירן אבוקסיס,
LinkedIn Content Management for Startups & B2B Companies
איך להשתמש באסטרטגיית הלינקדאין של החברות הגדולות בעולם?
2023-10-18
•
4 דקות קריאה
החברות הגדולות בעולם משווקות בלינקדאין באופן אורגני, ולא מסובך להשתמש באסטרטגיה שלהן. המותגים הגדולים בעולם מבינים שאנחנו לא מתאהבים בחברות, אנחנו מתאהבים באנשים.
ולכן זה לא משנה כמה הטכנולוגיה, המוצר, או החברה מעוררת השראה, השראה אמיתית עוברת דרך אנשים.
נייקי-ג'ורדן
אפל-ג'ובס
טסלה-אילון
נספרסו-ג'ורג' קלוני
מאנדיי-הקהילה
ואפשר להמשיך עד אינסוף.
בין אם מדובר בפרזנטור/ית או במייסד/ת- החיבור, ההשראה והקשר האנושי הם מעל הכל.
לאחרונה התחלתי לנהל פרופילי לינקדאין עבור אחת מ-50 החברות הגדולות בארה"ב, ובמחקר המתחרים שעשיתי עבורה, גיליתי שרוב החברות הגדולות בעולם פועלות בלינקדאין באופן זהה:
מיתוג באמצעות פרופילים אישיים.
מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה
סאטיה מעלה פוסטים קצרים, עם נגיעה אישית, ומתייחס לקהל שלו כאל קהילת חברים וקולגות שהוא מעדכן בדברים שקורים אצלו בחברה. ממש כמו שאת/ה עושה בלינקדאין שלך! רק בצורה קצרה, אישית, ובגישה חיובית ובגובה העיניים. בפוסטים שלו הוא מגיע לא פעם למיליוני חשיפות אורגניות.
במיקרוסופט מבינים את הכוח של פרופילים אישיים ונוהגים לשתף בעמוד החברה גם פוסטים של בכירים בארגון. בין הפוסטים האישיים לפוסטים הגנריים של החברה יש הבדל של מאות ואלפי אחוזים. עם זאת, לפעמים הם מצליחים להביא גם קופי מגניב או מצחיק, הממתג את החברה כצעירה, הומוריסטית,
נגישה ואנושית.
בפוסטים היותר פורמליים, גנרים, ויש מי שישתמש במילה משמימים, הם מגיעים לחשיפה נמוכה להחריד. אם נסתכל על המספרים נתקשה להאמין שמדובר בעמוד עם למעלה מ21 מליון עוקבים.
מנכ"ל וולמארט, דאג מקמילון, מעלה פוסטים "go-the-On", בנימה אישית, עם תמונות פחות מהוקצעות ומהודקות. נראה שהוא מנהל לעצמו את העמוד, ואם לא- מנהל העמוד שלו עושה עבודה טובה מאד. הוא מעלה פוסטים קצרים ואנקדוטיים בליווי סלפי מהמשרד, פרגון לקולגה, ושיתוף כנה ואישי.
בפוסטים הפחות אישיים שלו, הוא מגיע רק ל16%- מהחשיפה אליה הוא זוכה בפוסטים האישיים יותר. בדף החברה, הפוסטים מגיעים ל6.6% מהחשיפה במקרה הטוב.
"אנשים מנסים להיות מותגים, בעוד שמותגים מנסים להיות אנושיים."
תחושות ורגשות הם אוניברסליים.
כשנוסיף זווית אישית, מעניינת, נחשוף מעט פגיעות, ונשתף, נוכל לבנות עם הקהל:
1. אמון
כשהכל מושלם, זה לא נראה אמיתי. אחת מהתכונות האנושיות יותר היא חוסר שלמות. לכן, גם אם הפוסט לא "מושלם" זה מעולה. אפילו שגיאת הקלדה יכולה להפוך לחיננית בנסיבות מסוימות.
2. חיבור
אם אכתוב פוסט על 5 דברים שכדאי לדעת כשעובדים מול תאגידי ענק אמריקאיים, סביר להניח שאאבד 90% מהקהל, כי זה לא בהכרח מעניין את כולם, אבל אם אכתוב על 5 דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים למטרות שלנו- זה הרבה יותר אישי, וכולם יכולים להתחבר לזה.
אז איך משווקים בלינקדאין כמו החברות הגדולות בעולם? מה השלבים בדרך?
רותמים מספר עובדות ועובדים שמסכימים להיות פתוחים, לשתף באופן קבוע, ולכתוב/לצלם את עצמם. בידיעה שהם ממתגים את עצמם, אבל גם ממתגים את החברה, דרך הפרופיל שלהם.
כבר בתחילת התהליך כדאי להגדיר את "קול המותג". להבין מי אנחנו רוצים שיהיה הפנים של החברה שלנו ברשת. וליישר קו על 3-5 ערכים מרכזיים אותם נהדהד דרך הפרופילים המובילים בחברה שלנו.
רצוי לבחור בעובדות ועובדים מגוונים מתוך החברה, שיהדהדו את המותג באופן אותנטי, מגוון ומעניין. מומלץ לבחור עבור הפרופילים "מהדהדי המותג" אנשים ממגוון תפקידים, גילים, מגדרים, ומעמד בחברה, כך שהמותג יהדהד בצורה מגוונת ומכילה, ובתכלס, גם הרבה יותר מעניינת.
לאחר מכן רצוי לבצע "מחקר מתחרים" ולראות מה עושים בחברות אחרות. גם כדי לשאוב השראה וגם כדי להבין איזה בידול ניצור באמצעות התוכן ולהימנע מלצאת גנריים. אפשר להכין מפת תוכן עם נושאים ולהבין איפה הוואקום או הקונטרה שאנחנו יכולים לייצר ביחס לתוכן הקיים.
בואו נגיד שבחרתם במנכ"לית, מנהל מוצר, אשת הHR, וסמנכ"ל השיווק- אפשר לבקש מכל אחד מהם ליצור תוכן על נושא מסוים ולראות איך באופן טבעי משתקפים גם האופי, הסגנון, הדעות השונות ונוצרת זווית ייחודית על העשייה, הערכים והתרבות הארגונית בחברה.
שאלות שיכולות להתניע רעיונות לפוסטים מבוססי סיפור:
1. מה שימח/הפריע/עיצבן/ריגש אותך השבוע בפרויקט שעבדת עליו?
2. האם יצא לך השבוע להיתקל במשהו שהיה נראה כמו משהו אחד אך התברר כמשהו אחר? מה
למדת מזה?
3. נתקלת במקרה או בקולגה שהותיר בך רושם? מה היה שם בדיוק?
4. מי נתנ/ה לך השראה השבוע?
5. מה למדת השבוע ביחס לעבודה שלך שלא הבנת עד כה? איך למדת את זה?
שאלות שיכולות להניע לפוסטים קצרים מבוססי מסקנות או טיפים:
1. מה הם הדגלים האדומים שאת/ה מחפש ב)סיטואציה/פרויקט/בדיקה/מחקר(?
2. מהן המסקנות אליהן הגעת בעקבות כישלון/הצלחה ב____?
3. מה הכלים שעוזרים לך לעשות Z,Y,X שיכולים לעזור לאנשים נוספים בתחומך?
4. מה הדברים שהיית אומר לעצמך בתחילת הדרך לו ידעת את מה שידוע לך כיום?
5. ממה כדאי להימנע כשעושים Z,Y,X?
הפוסט יכול להתחיל באנקדוטה אישית או בסיפור מעניין, ומשם להמשיך למסר המרכזי/ הידע שנשאףלהעביר. גם תמונות אישיות עם קשר לסיפור יכולות לעורר עניין ולהיחשב ל"הוק" מעניין.
חשוב לזכור שכל המטרה היא לרתום את היכולת והיכולות של העובד/ת כדי לשדר ערך מסוים בחברה. אם יש אירועים משמעותיים או מסרים מסוימים אותם נרצה להעביר- אפשר להתמקד בהם.
בחברת Chevron, המדורגת עשירית ברשימת ה100- Fortune, ניתן לראות שהמותג מהדהד את המסרים והערכים שלו דרך פרופילים אישיים.אף בדף החברה משתפים אותם. כך אחראית הגיוון בחברה, נשיא בחטיבת הגז בחברה, ויו"ר הבורד מפיצים את הבשורה והערכים של החברה, מזוויות שונות, פרסונליות
ומעוררות הזדהות.
אפשר לראות שגם בדף החברה משותפים פוסטים שנראים יותר אותנטיים ופחות מלוטשים ומהונדסים, מה שיוצר יותר חיבור והזדהות אצל קהל הקוראים של הפוסט, משל מדובר בחברה חמה ומשפחתית ולא בתאגיד העשירי בגודלו בארה"ב, בשווי של קרוב ל300 מיליארד דולר.
לסיכום
● למצוא את הקולות המעניינים והמגוונים בחברה
● ליצור רשימת ערכים, מסרים ומפת נושאים להתמקד בהם
● לבצע סקירת "מתחרים"
● סיפורים ואנקדוטות ככלי ליצירת חיבור ואמון
● שימוש בתמונות אישיות ואותנטיות
● לשתף פוסטים של עובדים בעמוד החברה
● לזכור את המרכיב האנושי גם בפוסטים בעמוד החברה
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
4 דק'
04/2025
עיצוב קטגוריה – מהי ואיך עושים את זה?
בלוג
4 דק'
04/2025
עיצוב קטגוריה – מהי ואיך עושים את זה?
בלוג
4 דק'
04/2025
הרכישה של Wiz היא קריאת השכמה: הגיע הזמן להשקיע בבניית המותג שלכם
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
בלוג
4 דק'
03/2025
איך להפיק את המיטב מכנסים: לא רק סורקים, גם מקשיבים
בלוג
5 דק'
02/2025
זהות מותגית מדויקת ככלי ליצירת עניין ואמון בתהליכי גיוס
וידאו
45 דק'
02/2025
הטיפים של Nas Daily: איך ליצור תוכן שמביא לקוחות ולא רק צפיות
בעולם של היום זה ברור שתוכן הוא חלק מהעסק – אבל איך אפשר להפוך לייקים לצמיחה עסקית? איך יוצרים תוכן ברשתות שלא רק צובר צפיות, אלא גם מביא לקוחות, בונה אמון והופך סטארטאפ למותג? השבוע בפרק אנחנו מדברים עם נוסייר יאסין (נאס דיילי), אחד מיוצרי התוכן המובילים בעולם, עם יותר מ-68 מיליון עוקבים ושתי חברות מצליחות. נאס …
איך להשתמש באסטרטגיית הלינקדאין של החברות הגדולות בעולם? לקריאה »
פודקאסט
45 דק'
02/2025
291: שיחה עם Nas Daily - איך הופכים תוכן למנוע צמיחה?
אחד מיוצרי התוכן המשפיעים בעולם מסביר למה רוב הסטארטאפים טועים כשהם מתעקשים על Performance marketing במקום לבנות אמון, על הצעדים הראשונים שצריך לעשות כדי להתחיל ליצור תוכן, על כללי מפתח ועל הדרך הנכונה למדוד הצלחה.
בלוג
3 דק'
08/2024
איך ומתי כדאי לגייס CMO - איך למצוא את איש/ת המרקטינג המתאימים לכם
בלוג
4 דק'
07/2024
איך ומתי כדאי לגייס CMO - העלויות
בלוג
4 דק'
07/2024
למה חשוב ליזמים ויזמיות לבנות זהות מותגית?
בלוג
6 דק'
07/2024
איך ומתי כדאי לגייס CMO כדי להבטיח את הצלחת הסטארטאפ שלכם
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup