דניאל ברוך ונעה קינד,
מנהל פיתוח ומנהלת מוצר ב-monday.com
Q&A: על עבודה צוותית של מוצר ופיתוח
2022-07-14
•
3 דקות קריאה
דניאל ברוך - ראש צוות פיתוח בביגבריין, ונעה קינד - מנהלת מוצר בביגבריין שעובדים ביחד בשנתיים האחרונות, שיתפו בבלוג מפורט על העבודה המשותפת של צוות הפיתוח עם מנהל/ת המוצר שלהם ועל הקונפליקטים בין שתי הפונקציות האלו שיוצרים מתח בצוות ומקשים על העבודה המשותפת.
דניאל ונעה ניסו לשבור בבלוג פרדיגמה שהם רואים לפעמים בצוותים - שקיים מתח מובנה בין הפרספקטיבות השונות של כל אחד מחברי הצוות (הטכני, העסקי, העיצובי וכו׳), סיפרו איך הם מסתכלים על המשימות והיעדים שלהם בתור צוות ביחד, בראייה משותפת שכוללת את כל המרכיבים האלו, ועל איך מגיעים לשם.
בעקבות הבלוג עלו בקהילה שלנו בפייסבוק שאלות ותהיות נוספות ואנחנו מפרסמים את התשובות של נעה ודניאל גם כאן.
תוכלו לספר בכמה מילים מה זה ביגבריין?
ביגבריין היא קבוצת הדאטא של מאנדיי, המטרה שלנו היא לאפשר למאנדיי להיות חברת שמונעת מדאטא ומאפשרת שימוש בדאטא כדי ליצור יתרון תחרותי בכל אחד מהמחלקות בחברה.
כפועל יוצא מזה, אצלנו בצוות (אחד מכמה בתוך ביגבריין) שעובד קרוב-קרוב עם מחלקת המרקטינג במאנדיי, אנחנו מייצרים פלטפורמה שמאפשרת להבין איך כל דולר שיוצא על שיווק, מתורגם לערך עבור החברה (לקוחות חדשים, רווח), ובסקייל שלנו זאת לא משימה פשוטה.
המטרה של המרקטינג היא להצליח להוציא סכום כסף (גדול) בצורה יעילה (מוגדר על ידי kpi פנימיים), והמטרה שלנו היא לאפשר להם לעשות את זה בצורה הכי יעילה שאפשר וזה בעצם כוכב הצפון שאנחנו מכוונים אליו, וכל פעולה שאנחנו עושים תמיד צריכה לשרת אותו (ואם לא, שואלים למה)
ברמה היותר טקטית, אנחנו מודדים כמה כסף יעיל הצלחנו להוציא בעזרת היכולות שפיתחנו, וגם שעות אדם הצלחנו לחסוך בעבודה השוטפת של המחלקה.
בסופו של דבר אפשר לתרגם את המספרים האלו לרווח נקי של החברה ותרומה לגדילה שלה.
מה אתם עושים כדי לוודא שהאינטרסים של כולם מיושרים ושכולם מדברים את אותה השפה?
אחד הדברים שממש עובדים לנו טוב זה offsites, פעם בכמה חודשים לפי הצורך אנחנו נפגשים במקום שהוא לא המשרד, כדי לצאת מהקונטקסט היום-יומי, ולדבר על הדברים שאף פעם לא יוצא לדבר עליהם וגם כדי ליישר קו.
זה מקום טוב גם לעצור ולחגוג הצלחות שקרו, ודרך זה גם ליצור הבנה משותפת של מה זה הצלחה.
משם אנחנו בדרך כלל עוברים לדבר על המשימה שלנו כצוות, ברמה הכי גבוהה, ואיך אנחנו מודדים את עצמנו, כל פעם שחוזרים על זה מגלים דברים חדשים והמטרות מתחדדות עוד יותר.
לזה אנחנו עושים המשך עם שיחה על הבעיות וההזדמנויות שיש לנו כצוות (לרוב מובל על ידי ה product manager - ולא מדברים כאן בשלב הראשוני על פיצ׳רים) ברגע שלכולם יש הבנה טובה של ההזדמנויות, עוברים לדבר על אסטרטגיה ואיך תוקפים את כל מה שעלה ומשתדלים תמיד לסיים באיזה פעילות כיפית כדי לחזק את הגיבוש.
דיברתם על יצירת זווית ראייה משותפת בצוות - תוכלו להרחיב קצת מה ה-KPIs שאתם משתמשים בהם כדי ליצור את זה? האם למפתחים ולמנהלי מוצר יש את אותם יעדים ומטרות?
ה KPIs שהכי עוזרים לנו ליצור את הזווית הזאת הם בעצם ה KPIs העסקיים של הלקוחות שלנו וה KPIs הפנימיים שלנו שנגזרים מהם (בשאלה השניה אסביר בדיוק מה הם), ולגמרי גם למפתחים וגם למנהלי מוצר יש אותם יעדים, הצוות כצוות מצליח ונכשל.
כמה חשוב לדעתכם שהפיתוח יכיר את העבודה של המוצר (והפוך)? ואיך אפשר לבנות מתודה שתאפשר את זה?
היתרון של היכרות טובה בין המקצועות עוזרת לייצר את השפה המשותפת, זה עוזר למפתחים להסביר את הקשיים בלייצר פיצ׳ר כזה או אחר בשיחה שגם product manager משתתף בה, וגם להפך, כאשר מדברים על הזדמנויות ועל ראיונות משתמשים, העובדה שכולם מצליחים לדבר ברמת עולם הבעיה קודם כל, ורק אז לתרגם אותה לפתרונות עוזרת לחדד את המטרות.
מבחינת מתודה, בהתחלה כן נכון להקדיש זמן כדי לייצר את ה ramp up הראשוני בידע אצל כל אחד, וגם לייצר סביבה בטוחה שמאפשרת לאנשים לשאול את השאלות בפורומים הצוותים.
וכדי לחזק את זה, משהו שגם עובד לנו זה לצרף את המפתחים לשיחות עם הלקוחות באופן תדיר, חוויה לימודית גם מבחינת איך עושים פרודקט בצורה נכונה וגם היכרות מגוף ראשון עם החוויה של הלקוחות.
זה כן דורש הקרבה/השקעה של זמן, אבל כשזה עובד טוב לדעתי זה שווה את זה.
אשמח לשמוע מכם טיפ על העבודה עם הצוות השני
טיפ ממני נעה, על עבודה עם פיתוח שממש עזר לי - לא לפחד ״להציק״ ולבקש מהצוות להסביר דברים טכניים באופן שאוכל להבין. כל פרודקט מכיר את זה בדיילי/ישיבה - השיחה הופכת להיות מאוד טכנית עם מלא מילים שאני לא מכירה. כדאי לשאול, לבקש להבין את המשימה/הדילמה/השינוי שהצוות מדבר עליו, גם מבלי לדעת איך לכתוב את הקוד עצמו.
בסטארטאפים קטנים יכול לקרות שראש צוות פיתוח הוא גם הפרודקט מנג'ר של עצמו, האם זה עדיף לדעתכם? בעייתי?
לסטארטאפים קטנים יש הרבה אתגרים ושיקולים ייחודיים, כמו כוח אדם, מימון וכולי, אז לפעמים יש אילוצים בלתי נמנעים. עם זאת, אני חושבת שמצב כזה הוא לא אופטימלי משתי סיבות: א. פוקוס - חשוב שיהיה מישהו שכל תפקידו הוא למצוא את ההזדמנויות הנכונות לפתח את המותר ולעזור לחברה לגדול, ומישהו שכל תפקידו הוא לנהל ולטפח את צוות הפיתוח כדי שיתמקצעו, יעמדו ביעדים וכולי. ב. זוויות ראייה שונות: כשמנהל צוות ומנהל מוצר עובדים טוב ביחד הם נותנים אחד לשני זוויות ראייה חדשות, מונעים מצב שבו מישהו ״מתאהב״ בפתרון ורץ עליו מבלי לראות את הסימנים שאולי זה פתרון פחות מתאים. כשמנהל המוצר והפיתוח הם אותו אדם, קשה יותר להימנע מהמצב הזה.
למי שעוד לא קרא את הבלוג של נעה ודניאל, תוכלו לקרוא אותו פה.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
Q&A: על עבודה צוותית של מוצר ופיתוח לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
בלוג
3 דק'
04/2025
פיבוט כמנוע צמיחה: איך לעשות שינוי נכון בסטארטאפ שלכם
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup