לורן גמפורט ,
VP of Communications & Brand Strategy, Faye
איך להשיג אחיזה תקשורתית באמריקה כסטרטאפ ישראלי
2023-06-18
•
6 דקות קריאה
רוב יזמי ההייטק הישראלים מקימים חברות שפונות לשווקים לא-ישראלים, כאלו שיש להם פוטנציאל הכנסה גבוה יותר מזה שיש כאן בבית, או ליתר דיוק- לשוק האמריקאי. לאלו מאיתנו שאין להם היכרות מוקדמת עם התקשורת האמריקאית, המחשבה על עבודה עם כתבים מעבר לים יכולה להיות מרתיעה, אבל האמת היא שזה די פשוט.
נתחיל בכמה ׳לא׳
לא, אתם לא תוכלו לראות את הכתבה לפני הפרסום ולאשר את הטקסט של הכתב. אם אתם רוצים לאשר בדיוק איך תראה הכתבה, תצטרכו לשלם על זה- זה נקרא פרסום.
לא, פרסום הודעות לתקשורת דרך סוכנויות ידיעות כמו PR Newswire, זה לא יחסי ציבור. עבודה עם סוכנות ידיעות היא פשוט תשלום עבור מה שאתה רוצה שיתפרסם, מילה במילה, והיא שונה ממדיה אמיתית שנותנת ערך מוסף מעבר לחשיפה בדמות אמון הצרכנים ואחיזה חזקה יותר בתעשייה.
לא, לכתבים לא אכפת מהעדכון הקטן באפליקציה שלכם או מהפיצ׳ר חדש שהוצאתם. למעשה, נוכחות תקשורתית פחות עוסקת במה שאתם מוכרים ומתבססת יותר על פרשנויות או נתונים שאתם יכולים לחלוק ויעניינו את עורכי החדשות וגם את הצופים והקוראים.
ולא, מנהלי השיווק שלכם כנראה לא יודעים לעשות יחסי ציבור, וזו לא צריכה להיות אחריות שלהם. שיווק ויח״צ הם לא אותו הדבר ודורשים רקע שונה ויכולות שונות.
ועכשיו ל׳כן׳
זה קל להתחיל לעשות יח״צ ולא כזה כאב ראש כמו שאתם חושבים.
- איך תזהו לאילו כתבים כדאי לכם לפנות?
אם אתם סטרטאפ חדש בשלבים מוקדמים, ולא היה לכם סיקור תקשורתי בכלל בעבר, תתחילו בפנייה לכתבים שסיקרו את המתחרים שלכם בעבר ותציגו את עצמכם ואת החברה שלכם בפניהם. אבל, תעשו את זה רק אחרי שהאתר שלכם מוכן ובאוויר, וערוצי הסושיאל שלכם פעילים. למה? כי זה מראה שאתם אמיתיים, חיים ורצים.
אתם יכולים גם לפנות לכל כתב שמסקר את התחום שבו אתם פועלים. ברוב גופי התקשורת ישנו כתב שונה לכל תחום- כתב סייבר, כתב AI, כתב תיירות, כתב השקעות ועוד.
כשאתם מחפשים את הכתבים הרלוונטיים, תשימו לב שאתם מתבססים על כתבות שפורסמו בשנה האחרונה, כתבים זזים מתחום לתחום לעתים תכופות. יכול להיות שמי שהיה כתב סייבר ב-2021 או ב-2022, כבר לא מסקר את התחום. כדי לוודא, תוכלו לבדוק את הטוויטר של הכתב, או את הביו שלו באתר בו הוא עובד.
- איך תפנו לכתבים?
הדרך הישנה והטובה היא סטוקינג באינטרנט. יכול להיות שבאתר של גוף החדשות מופיע המייל שלהם, או אפילו בתחתית של כל כתבה שהם כתבו בעבר. אם אתם לא מוצאים את המייל באחד משני אלו, תנסו בחשבונות שלהם ברשתות החברתיות, בייחוד טוויטר ולינקדין. כמוצא אחרון, תבדקו האם יש להם אתר אישי שבו הם מפרסמים את המייל שלהם.
עם זאת, אם יש לכם תקציב ואתם רוצים לחסוך את הזמן, כי זמן זה כסף, במיוחד בעולם הסטרטאפים, תשקיעו בכלי שנקרא MuckRack- מסד נתונים שמכיל את כל פרטי ההתקשרות של הכתבים האמריקאים, כלומר את המיילים שלהם. השימוש בפלטפורמה יעלה לכם בערך 5,000 דולר לשנה, תלוי בלייף-סייקל של החברה שלכם. הפלטפורמה מקלה את חיפוש המיילים ואת הייצוא של המידע לרשימות כתבים, ואפשר להשתמש בה כדי לקבל התראות כשכתבים רלוונטיים כותבים או אפילו מצייצים בנושא מסוים לבחירתכם.
- איך תנסחו את הפיץ׳ שלכם?
עכשיו כשאתם יודעים למי לפנות, וגם השגתם את המייל של הכתב הרלוונטי, זה הזמן לשלוח הצעה- מייל בו אתם מפרטים את הנושאים עליהם תרצו ותוכלו לדבר. כלל אצבע: זה לא אמור להראות כמו הצעת מכירות שמפרטת למה אתם מדהימים- זה משעמם, לא מקורי ולא יוביל אתכם לשום מקום. כתבים לא רוצים להרגיש שמוכרים להם משהו, הם רוצים סיפור, וצריך לוודא שהכותרת של המייל תגרה אותם להמשיך לקרוא.
ובכל מה שקשור לשיחות טלפון, מניסיון, 95% מהעבודה שלי מתבצעת דרך המייל. לכתבים אין זמן לענות לטלפון.
אם יש לכם נתונים על נושא מסוים, פרשנות על טרנדים שלא פורסמה לפני, הוכחה שאתם פותרים בעיה גדולה באופן שאף חברה אחרת לא עושה זאת, או מוצר שכתבים יכולים להשתמש בו בחינם ולראות את הערך שלו- תתחילו עם אחד מאלו. תכללו בהצעה שלכם למי אפשר לייחס את המידע שאתם מספקים או את מי אפשר לראיין, וזה לא תמיד חייב להיות המנכ״ל- תנסו להציע גם דמויות כמו מייסד מוכר שעשה אקזיט בעבר, מישהו מהצוות שנחשב לאמין בקרב בכירים בתעשייה, או פשוט את מי שהכי מתאים לדבר על הנושא הספציפי שאתם מציעים בזכות התפקיד או הרקע שלו.
ותזכרו, אל תחכו עד שתשלימו את סבב הגיוס הראשון שלכם כדי ליצור את הקשר הראשון עם הכתבים. זה נקרא יחסי ציבור מסיבה מסוימת, הם בנויים על מערכות יחסים. אם הכתב לא יודע מי אתם, למה שיהיה לו אכפת?
כלים נוספים שכדאי שתכירו
אם אתם רוצים להתחיל בכמה נסיונות קלים, תתחילו בלהרשם לשני הכלים הבאים: HARO (help a reporter out) ו-Qwoted, לשניהם יש גרסאות חינמיות. כתבים משתפים באמצעותם בקשות למידע בתחומי עסקים, לייף-סטייל, תיירות, טכנולוגיה ועוד, ואתם תוכלו לשמש להם כמקור למידע שהם צריכים.
אם אתם בוחרים להשתמש בכלים האלו, שימו לב שאתם עוקבים אחרי הכלים הבאים: בלי פיצ׳ים של מכירות, תענו על השאלה שהכתב שאל עם פרשנות ייחודית שקשורה לנושא, תנסו לחשוב על משהו שאתם בעצמכם הייתם רוצים לקרוא בעיתון ולא על הסיבות שהופכות את החברה שלכם למספר אחת בתחומה. הבנתם את הנקודה.
זה לא מדע טילים
אני מובילה את תחום התקשורת בסטרטאפ שלי, השקנו את החברה בשנה שעברה, וקיבלנו מאז 246 אזכורים בתקשורת.
לא משנה כמה אתם דג קטן כרגע, תמיד אפשר לעשות יח״צ, כל עוד יש לכם סיפורים טובים לספר ואתם לא מנסים ׳למכור׳ את החברה לכתבים עם נאומי מכירות.
לטיפים נוספים, עקבו אחרי ב-LinkedIn.
לורן גמפורט היא סמנכ״לית תקשורת ואסטרטגיית מותג בסטרטאפ
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
איך להשיג אחיזה תקשורתית באמריקה כסטרטאפ ישראלי לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
בלוג
4 דק'
04/2025
עיצוב קטגוריה – מהי ואיך עושים את זה?
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
בלוג
4 דק'
04/2025
הרכישה של Wiz היא קריאת השכמה: הגיע הזמן להשקיע בבניית המותג שלכם
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup