לאורה יצחק,
Community Relations manager, monday.com
איך ניגשים לבנייה של תפקיד חדש לגמרי?
2022-08-18
•
5 דקות קריאה
איך ניגשים לבנייה של תפקיד חדש לגמרי, ואיך אנחנו מצליחים בזה?
קצת עליי: אני לאורה, מנהלת קשרי קהילה במאנדיי, אמא ל-2 בנות, לוחמת צדק בכל הקשור לדייברסיטי ובעיקר (אבל ממש לא רק) לחיבור בין נשים והייטק. לא צמחתי מהייטק, לא גדלתי עם כפית של הייטק בפה, ובכל זאת בסוף שנת 2013 הגעתי לעבוד בגוגל, ולא סתם לעבוד בגוגל אלא לבנות את תוכנית הסטודנטים של גוגל בארץ, ולא סתם שהגעתי לשם ולזה אלא שהם פנו אליי להציע לי את התפקיד.
וכך מצאתי את עצמי בגיל 32, בתחילת הריון, בחברה הכי טובה בעולם, בשוק טוטאלי והתרגשות גדולה, עם תוכנית קיימת שהייתי צריכה למקסם, תוכנית אחרת שניסו ולא הצליחה כ״כ בארץ, והרבה רצון להוכיח את עצמי, כעובדת דרך חברת ״נישה״, ב-7 החודשים שנשארו לי עד הלידה.
טו מייק א לונג סטורי שורט ושלא תישארו במתח, עמדתי בזה בהצלחה, אחרי חופשת הלידה הפכתי להיות עובדת גוגל ״מן המניין״, וכך יצא שמאז אני בונה תוכניות ותפקידים מ-0. אחת התוכניות שבניתי כמה שנים לאחר מכן בגוגל הייתה קהילה של מועמדים פוטצנציאליים מ-80 מדינות ברחבי אירופה והמזה״ת, למשל.
זה החוט השזור לאורך סיפור הקריירה שלי, עוד לפני גוגל, עוד ממש בתחילת הדרך שלי, וזה חוט שהמשכתי לשזור אחרי גוגל כשעברתי ל-Artlist לבנות שם פונקציה של חוויית עובד ולהוביל את התחום, וגם בחצי השנה האחרונה, בתפקיד שלי במאנדיי.
אז מה למדתי ואני מיישמת כשאני ניגשת לבנות פונקציה חדשה? שמחה לשתף בכמה טיפים חשובים:
- Repeat after me: everyone gets imposter syndrome
אחת התחושות הכי חזקות כשנכנסים לבנות משהו שלא עשינו בעבר, היא שאין לנו מושג מה אנחנו עושים. זה טבעי, זה הגיוני, בגדול כנראה שאין לנו מושג מה אנחנו עושים, אבל אוטוטו נגלה! אז אני מתחילה בלהבין ש״תסמונת המתחזה״ שאני מרגישה בעוצמה היא חלק מהתהליך, היא לא תנהל אותי, אני יודעת שהתחושה היא זמנית. איך אני מתגברת עליה?
- Quick wins
על ידי זיהוי איפה אני יכולה לייצר הצלחה, ומהר. זה ממש יכול להיות בדברים קטנים, כי זו רק ההתחלה. אף אחד לא מצפה שתתחילו תפקיד ותפתרו את כל הבעיות שאי פעם היו או קיימות היום בחברה. אבל, למשל, אם אני נכנסת לארגון שה-onboarding בו לא מוצלח, וכחלק מתפקידי אני אחראית על בניית תהליך אונבורדינג, וגם אני וגם הארגון מכירים בחשיבות של תהליך אונבורדינג מוצלח (ויש אינסוף מחקרים שמעידים על החשיבות), אני מבינה מה בתהליך האונבורדינג אני יכולה לשנות מחר בבוקר.
ואחר כך - מה אוכל לשנות בעוד שבוע. ולבסוף - איך כמכלול צריך להיראות התהליך. מאיפה אני יודעת?
- Pain points
אני מזהה את הנקודות הכואבות לארגון. מה הביאו אותי לתקן? אני יושבת עם מי שצריך- המנהלת שלי/ המנכ״ל/ית ומבינה מה חשוב להם, אולי מדברת עם עובדים שנקלטו לארגון בחודשים האחרונים, אולי היה סקר אונבורדינג או סקר חוויית עובד כזה או אחר שבדקו בו פידבק על התהליך?
כדי לייצר הצלחות במהירות צריך לזהות את מה שלא עובד או לא עובד טוב, לרוב זה המצב כי לא היה מישהו בתפקיד שלנו, ולרוב אם יש לי את היכולות שבגללן גייסו אותי (למשל, במקרה הזה, יכולת לפתור בעיות, או ראיה אינטגרטיבית, וכו׳) אני יכולה לבנות פתרון ראשוני. משם כבר אפשר להתקדם לאיטרציות תוך כדי תנועה. אבל מה אני עושה כשאני ניגשת למשהו מורכב שאף פעם לא עשיתי בעבר?
- Research
כאן אני אתן כדוגמה את גוגל. אני מגיעה וצריכה להבין איך אני בונה תוכניות internship שמתאימות לישראל, בחברה גלובלית, ואז איך אני עושה את זה ב-scale. אז אני מתחילה בלחקור מה כבר נעשה. אילו תוכניות סטודנטים קיימות בגוגל? מי מנהל אותם? מה ניסו פה בעבר, ואם זה לא הצליח, למה? מה הצרכים של המנהלים המגייסים? מה צריכים הסטודנטים כדי להצליח ולהישאר בגוגל גם אחרי שהם מסיימים את התואר? איך נראות תוכניות סטודנטים בחברות אחרות? ואם אני באמת רוצה לקבל inside information אני לרוב עושה את הדבר הבא -
- Reach for the stars
אני בודקת מי ה״כוכבים״ בתחום. מי כבר עשה את מה שאני עושה? אילו חברות עושות את זה מעולה?
מי הם שחקני המפתח? במדינה קטנה ומקושרת כמו זו שאנחנו חיים בה, לא אמור להיות יותר מדי מסובך להגיע למומחים בתחומנו. לרוב אנשים גם יהיו נחמדים ואם תפנו אליהם בצורה מכבדת הם ישמחו להקדיש מזמנם לייעץ לכם. במקרים מסוימים אפילו יסכימו להיות מנטורים שלכם (תבקשו! מקסימום יגידו לא).
עוד טיפ-בתוך-טיפ בהקשר הזה הוא לכוון להגיע ל״כוכבים״ בחברות בסדר גודל דומה לשלכם. זהו חברות בשוק שרלוונטיות מבחינת סדר גודל/תחום עיסוק וכדומה, והמקבילים לכם בחברות האלו הם כנראה האנשים שהכי רלוונטי לכם לפגוש כדי לקבל תמונה על הדברים החשובים שאתם עדיין לא מספיק מכירים.
- Be humble
באמת שחשוב להבין, שאין לנו את כל התשובות, ומה שידענו בארגון אחד לא בהכרח רלוונטי לארגון הבא. אם אני הייתי נכנסת לארטליסט ומצפה לבנות חוויית עובד דומה במשהו למה שהולך בגוגל, במקרה הטוב היו צוחקים עליי ובמקרה הרע היו מפטרים אותי אחרי 3 חודשים. אל תניחו שאתם יודעים הכל, תפתחו אוזניים ותהיו קשובים, קחו בחשבון שלכל חברה מאפיינים שונים, ערכים שונים, תקציבים שונים, וחשוב להבין את הסביבה שבה אתם פועלים לפני שרצים באמוק עם כל רעיון.
- Your network is your superpower
נסיים במס׳ 7 הידוע כמספר מזל. לאורך כל שנות הקריירה שלי, אני חושבת שהגורם הכי משמעותי להצלחה שלי, או לפחות הגורם החיצוני הכי משמעותי הוא רשת הקשרים שבניתי. לא בניתי אותה מתוך אינטרסנטיות, לא בניתי אותה במהירות שיא, לא בניתי אותה על ידי הבטחות ריקות מתוכן או צילומי סלפי בכנסים ואירועים. בניתי אותה מהיותי אדם סקרן, מתחבר יחסית בקלות, אוהב לשתף ידע, לא חושש לשאול שאלות. באמת שבסופו של דבר, הקשרים שאתם בונים הם גם מה שיפתח לכם דלת לתפקידים לפני שהם מפורסמים, גם מה שיעזור לכם למצב את עצמכם בתעשיה שבה אתם פועלים, גם מה שיעזור לכם להיבנות מקצועית, וגם כל כך הרבה מעבר לזה. תשקיעו בבניית רשת של אנשים חכמים, תומכים, מובילים, ותזכרו שזו השקעה דו כיוונית - הם יצטרכו אתכם, אתם תצטרכו אותם, זה לא ספרינט אלא מרתון, וכשזה עובד טוב - כולם מרוויחים מזה. גם חברויות וגם ידע מקצועי וגם גישה למשאבים חשובים.
צפו בוידאו של לאורה, שיעור אחד שלמדתי על תפקיד שמעולם לא מילאתי
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
פודקאסט
33 דק'
11/2024
279: איך הצלחתי לעבור לתפקיד שרציתי (אלמוג רוס ורועי סעדון)
אנחנו מדברים על איך להוביל שינוי בקריירה שלנו בתוך הארגון, איך מזהים הזדמנויות לצמיחה וממנפים אותן, ואיך רותמים אחרים למסע שלנו. האזינו לפרק
וידאו
54 דק'
10/2024
איך השתמשתי ב-AI כדי למצוא עבודה
איך כלי AI יכול להפוך לגורם מרכזי שמוביל להצלחה בתהליך חיפוש העבודה? בסשן נלמד איך להשתמש ב-ChatGPT כדי לעשות אופטימיזציה לקורות החיים, איך לשדרג את פרופיל הלינקדאין כך שיבליט בדיוק את הכישורים שהמגייסים מחפשים, ואיך להתכונן לראיונות עבודה בצורה כזו, שאפילו השאלות הקשות ביותר יהפכו לנושאים שקל להתמודד איתם. נועה פרבר עובדת בתעשיית ההייטק ב-15 שנה האחרונות בתפקידי אופרציה בשיווק, מכירות ועסקים, ומתמחה בהובלת תהליכי אופטימיזציה ואוטומציה טכנולוגיים. לאחרונה, לאחר חופשת לידה, היא נאלצה לחפש עבודה בתוך מציאות מאתגרת של מלחמה ואתגרים אישיים. בעזרת הידע שלה בתחום האופטימיזציה, היא נעזרה בכלים מבוססי AI כדי לייעל את תהליך חיפוש העבודה שלה. לינקים שימושיים: קובץ הפרומפטים: https://www.noafarber.com/ai-job-search-guide? utm_source=webinar&utm_medium=presentation&utm_campaign=ai_job_search_guide ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel: https://www.coursera.org/projects/chatgpt-for-beginners-save-time-with-microsoft-excel Prompt Engineering for ChatGPT: https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering
בלוג
6 דק'
09/2024
איך צולחים את גיוס העובד הראשון בארה"ב? המדריך המלא
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
איך תרבות ארגונית מובילה למוצר איכותי
פודקאסט
24 דק'
08/2024
264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות
אנחנו מדברים על שימוש בכלי AI כדי לייעל שיחות הפידבק ואת ההכנה אליהן במהלך השנה.
בלוג
5 דק'
08/2024
איך להשתמש (ואיך לא) בכלי AI לחיפוש עבודה
בלוג
5 דק'
07/2024
מתודולוגיה לקליטה מהירה של עובדי פיתוח
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup