יונתן סלוק,
Customer Success Manager, Yotpo
איך פרויקט צדדי יכול לקדם אותנו לתפקיד הבא?
2024-03-21
•
5 דקות קריאה
האם אתם מחפשים את הדרך שלכם לתפקיד הבא? אני מאמין שפרויקט עצמאי הוא משאב למידה מצוין שבאמצעותו תוכלו לרכוש ניסיון שיקדם אתכם אל עבר המטרה הזאת. אני רוצה לשתף בצעד שאני עשיתי בדרך לתפקיד ראשון כמנהל מוצר, בתקווה שזה יעזור לכם בדרך שלכם.
אני בן אדם סקרן שאוהב ללמוד ולצבור ידע דרך קורסים, ספרים או פודקאסטים, אבל הבנתי שידע תיאורטי זה נחמד אבל לא יספיק לבד. בשביל להגיע לתפקיד שאני שואף אליו אהיה חייב ללכלך את הידיים ולהשיג ניסיון מעשי. החלטתי לקחת יוזמה ולבנות מוצר משלי.
הרעיון נבע מהחוויה האישית שלי בתור מילואימניק מבולבל, שלא הצליח להבין מה מגיע לו. זיהיתי שיש סביבי עוד מילואימניקים שמרגישים אותו דבר ושיש כאן בעיה שכדאי לפתור. אספתי שלושה חברים והחלטנו לבנות כלי טכנולוגי פשוט לשימוש שיענה על הצורך. ככה נולד מחשבון המילואים שפיתחנו - Miluimnik.info.
כל התהליך היה עבורי חוויה מעניינת ומלמדת של מגרש משחקים שבו מותר ואף רצוי להתלכלך כמה שיותר.
הנה כמה טיפים ממה שאני למדתי:
התנסו בתהליכים
כבר צברתם ידע תיאורטי? מעולה, זה בדיוק הזמן המתאים ליישם אותו. נסו ליצור גרסה בסיסית (MVP) והפיצו אותה מוקדם, גם אם היא לא מושלמת. ככה תוכלו להבין מהר אם הצלחתם לענות על הצורך ותוכלו לבצע שיפורים תוך כדי תנועה. תתנסו בכמה שיותר תהליכים שאנשי מקצוע מבצעים בתפקיד שלהם ביום-יום. לדוגמא בניהול מוצר - להגדיר את הבעיה ואת הפתרון, לעבוד על חווית המשתמש והעיצוב, לחשוב על איך לשווק את המוצר בצורה יצירתית וכמובן, לאסוף פידבקים ממשתמשים כל הזמן.
אחד האתגרים המשמעותיים שהיו בתחום הזה היה לתרגם את הנהלים השונים של המענקים לממשק יפה וידידותי שנותן תוצאות חישוב נכונות. הגרסה הראשונה ששחררנו הייתה לא יפה וגם לא לגמרי מדויקת, אבל בכל זאת המחשבון הגיע לעשרות אלפי מילואימניקים תוך מספר ימים בודדים. המשמעות הייתה שהצלחנו לענות על הבעיה הבסיסי. כמובן שלא הצלחנו לכסות את כל המקרי קצה כבר בהתחלה, אבל מאותה נקודה התחלנו לאסוף פידבקים והוצאנו עוד ועוד פיצ׳רים בהתאם לצרכים.
(בתמונה - הגרסה הראשונה שבנינו מתוך אוהל בצאלים)
עבדו עם כלים
כאן רצוי ממש לשחק וגם לצבור ניסיון שימושי. חפשו את הכלים הנפוצים בתעשייה שיעזרו לכם למקסם את התוצאות. במקרה שלי רציתי למדוד נתונים כדי שאוכל אחר כך לנתח את הביצועים ולקבל החלטות מבוססות דאטה ולכן השתמשתי בכלים הבאים:
- Google Analytics - ניתוח תנועה ומעקב אחר התנהגות משתמשים באתר.
- Clarity - הקלטות וידאו ומפות חום של פעולות המשתמשים באתר כדי לבצע שיפורים בחווית המשתמש.
- Growth Book - ביצוע A/B testing כדי לבחור את הגרסה הטובה ביותר בין כמה אפשרויות.
כולם אגב כלים שהגרסה הבסיסית שלהם בחינם והייתה מספיק טובה בשבילי, במיוחד לשלב ההתחלתי. בכל פעם שנתקעתי או שלא הייתי בטוח איך להתקדם, השתמשתי ב- Chat GPT וזה ממש עזר לי להאיץ את הלמידה ולהשתלט על הכלים מהר יותר.
בנו קשרים מקצועיים
נצלו את ההזדמנות כדי להכיר וללמוד מאנשי מקצוע חכמים ומנוסים. יש המון אנשים טובים בתעשייה שישמחו לתת פידבקים ולייעץ. בניית המוצר נתנה לי סיבה טובה ליצור קשר עם אנשים מובילים עם ידע נרחב בתחומים כמו UX, Growth, Analytics. לחלק מהאנשים פניתי בצורה ממוקדת בלינקדאין, וביקשתי מחברים משותפים להכיר ביני לבין מומחים אחרים. הטיפים שלהם עזרו לי המון והרימו את הפרויקט בכמה רמות. בלי מוצר אמיתי לדבר עליו היה לי הרבה יותר קשה להכיר וליצור את הקשרים.
שתפו את הסיפור
לא רצינו להוציא כסף על פרסום ממומן ולכן נשענו רק על מקורות אורגנים, בעיקר פרופיל הלינקדאין שלי. בדיעבד, אני לא בטוח שהפרויקט הזה היה מצליח ככה אם לא הייתי כותב עליו. מעבר לכך ששיפרתי את כישורי הכתיבה שלי, זה הוביל לדברים חיוביים:
- הגדיל את התפוצה של המוצר עד כדי כך שבסופו של דבר הפך לכלי הסטנדרטי לחישובי המענקים של המילואימניקים כשהגיע ל- 280 אלף משתמשים, שזה אומר 90% ממשרתי המילואים.
- יצר עניין שהוביל לשיתוף פעולה מסחרי עם חברה גדולה כמו Riseup וגם לסיקורים בכלי תקשורת מרכזיים כמו tech 12 וחדשות 12.
- גורמים מיחידות שונות בצבא יצרו איתי קשר והשיא היה כשקיבלתי טלפון מהיחידה הטכנולוגית לגבי המחשבון שהם מתכוונים לבנות, כלומר שהפתרון שלנו היה מספיק מוצלח שצה״ל החליט שצריך שיהיה לו גם כזה.
(בתמונה - הגרסה הנוכחית)
לסיכום, לבנות מוצר משלי היה ממש כיף אבל מעבר לכך - זה חיזק את הביטחון ביכולות שלי, נתן לי הבנה מעמיקה יותר של מהות התפקיד, ואימת את התשוקה שלי לתחום. זה גם המחיש לי את החשיבות של נקיטת יוזמה ופרואקטיביות. עכשיו אני מרגיש הרבה יותר מוכן להזדמנות הראשונה שלי. אם גם אתם רוצים לשפר את הכישורים שלכם כדי לעבור לתפקיד בתחום אחר - אני ממליץ בחום להתנסות עם פרוייקט משלכם ולהוכיח את עצמכם במעשים. רכשתי הרבה כלים, זכיתי לאתגר את עצמי ונעצתי עוד אבן דרך חשובה בעתיד המקצועי שלי.
עוד בנושא: איך האקטיביות ביצירת הזדמנויות הובילה אותי להיות COO
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
35 דק'
04/2025
300: להיכנס לרדאר - נטוורקינג, מיתוג אישי ומה שביניהם
מה זה מיתוג אישי ואיך אפשר לעשות את זה באופן לא מתאמץ או ״מפוצץ״? איך מוצאים את הנקודות שמבדלות אותנו, גם אם נדמה שאין לנו מה לחדש, ומה הדרך הכי טובה ליצור קשרים משמעותיים בעולם העבודה? השבוע בפרק ה-300 של הפודקאסט (!) אנחנו חוזרים לסדרת פרקי הסופטסקילז שלנו – כל הדברים שלא כתובים בקורות החיים …
איך פרויקט צדדי יכול לקדם אותנו לתפקיד הבא? לקריאה »
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
9 דק'
03/2025
ללמוד מטעויות: 5 אתגרים ושיעורים בצוותי פיתוח
אנחנו מדברים על שיעורים חשובים שלמדנו: מבחירות טכנולוגיות, דרך דילמות של Outsource מול פיתוח פנימי, ועד מבנה הצוותים, גיוס מפתחים ודוקומנטציה.
פודקאסט
28 דק'
02/2025
292: כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה (עמיחי אבן חן)
בפרק השבוע עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, מסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
בלוג
4 דק'
02/2025
מחפשים עבודה? מקום העבודה הבא שלכם יכול להיות מקום העבודה הקודם שלכם
פודקאסט
35 דק'
01/2025
287: סטארטאפים בניו-יורק - איך התחלנו בשוק האמריקאי? (יותם כהן)
אנחנו מדברים על המעבר מישראל לניו יורק, על הבחירה להתקרב לשוק האמריקאי ועל האתגרים שבניהול חברה בשני צדי האוקיינוס.
פודקאסט
46 דק'
01/2025
286: סטוריטלינג עסקי - שש דרכים לספר את הסיפור שלך (ד״ר נועם פיינהולץ)
אנחנו מדברים על טכניקות פרקטיות להצגה עצמית: מסיפור קצר ומדוייק, דרך שימוש במספרים שמספרים את הסיפור שלנו בצורה עוצמתית, שימוש ברגעים קטנים כדי ליצור חיבור אמיתי ועד המודל שעוזר לנו לספר על עצמנו - מבלי להעמיד את עצמנו במרכז.
פודקאסט
53 דק'
12/2024
״על הספה״ פרק 1: רן רבנזפט על שתי מערכות היחסים החשובות בדרך היזמית
שיחה אינטימית עם רן ריבנזפט קו-פאונדר של חברת ״אפסגון״ על שני הקשרים שעיצבו את חייו כיזם: מערכת היחסים עם השותף שלו ניצן, והמערכת הזוגית שלו עם אשתו נטע.
פודקאסט
31 דק'
12/2024
283: בואו נדבר על Startup for Startup - פרק מטא במיוחד
אנחנו מדברים על השינוי שStartup for Startup עברה במהלך השנים, איך היוזמה נראית היום וגם על האתגרים שעומדים בפנינו במסע לדחוף את האקו-סיסטם הישראלי קדימה.
בלוג
3 דק'
12/2024
כולנו רוצים עובדים מלאי תשוקה לעשייה. איך גורמים לזה לקרות?
בלוג
4 דק'
12/2024
CEO Loneliness Affect: האתגר המרכזי בהובלת חברה
וידאו
35 דק'
12/2024
הקמת חברה בחו״ל - השקעה של קרנות במבנה אמריקאי
בסשן נלמד על ההבדלים בהסכם ההשקעה וההשפעה על בדיקת הנאותות (due diligence) של קרנות במבנה ישראלי ואמריקאי
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup