יובל קסטן ,
Chief Product Officer, HoneyBook
הקשר בין Outcomes vs Output והעצמת טאלנטים
2022-08-21
•
3 דקות קריאה
רבות דובר על העצמת עובדים וצוותים טכנולוגיים, היום אתמקד בסוגיה מרכזית אחת שהיא בעלת משקל גדול בפיתוח קריירה ושימור טאלנטים לטווח הארוך- Output vs Outcome.
הבסיס להבדל היא תחושת ההצלחה והסיפוק שהאתגר הטכנולוגי והמוצרי מעניק לצוות. מה מגדיר את ההצלחה של הצוות שלכם? השקה של פיצ׳ר/מוצר (output) או הבאה של מטריקה אל קו היעד (outcome)?
בחברות וצוותים בהם הצוות מתחייב לתוצאה מסוימת (outcome) ומקבל חופש פעולה נרחב, כלל התפקידים (פיתוח, עיצוב, דאטה, ניהול מוצר וכו') לוקחים חלק באתגר האינטלקטואלי המרתק של בנייה אסטרטגיית המוצר. ומקבלים החלטה על מה בונים וכיצד גורמים ללקוחות/משמשים שלנו "להתנהג בכיוון הנכון".
מניסיוני, יצירת תרבות ארגונית מבוססת תוצאות, בארגוני הפיתוח, ולא רק בארגוני המכירות, היא כלי חזק להעצמת עובדים ושימור טאלנטים:
כשהצוות חלק מהתהליך האסטרטגי של "מה" ולא רק בתהליך הפרקטי של "האיך", תחושת השייכות והבעלות של הצוות על הרודמאפ גבוהה, מה שמוביל לחברי צוות engaged. תחושת הסיפוק של הצוות ש"פיצח" והגיע לתובנות ופתרונות מוצריות עמוקות, עוצמתית הרבה יותר מאשר הוצאת פיצ'ר בזמן.
מחקרים רבים מראים שהסיבה העיקרית של עובדים לעזיבת חברה היא חוסר התפתחות ואתגר מקצועי. כאשר הצוותים עוסקים בבניה אסטרטגית ולא רק בפרטי המימוש- אפיק ההתפתחות המקצועית שלהם מתרחב, כיוון שמעבר ל craft ול soft skills העובדים בחברה גם לומדים ומתקדמים ביכולת שלהם לבנות אסטרטגיה.
משיחות עם עמיתים מרחבי התעשייה למדתי שבחברות שבהן יש צוותי סיילס/ביזנס חזקים, בעיקר בעולמות האנטרפרייז, פחות שכיח להיתקל ביעדים מבוססי תוצאות. לכן הדבר יותר נפוץ בעולמות ה- B2C או B2SMB כמו אצלנו ב- HoneyBook. אז מה ניתן לעשות?
אם אתם עובדים בחברת B2C או -B2SMB והיעדים שלכם מבוססים על השקה של פיצ׳רים, אני ממליץ לקחת יעד מדיד אחד, לתקופה של רבעון או חצי שנה, ושחלק מהצוות יבצע פיילוט של הגישה הזו. תהליך מבוקר שלאחר הסקת מסקנות מתהליך העבודה ומהתוצאות שהתקבלו- לקבל החלטה להרחבת הפיילוט לתחומים או לצוותים נוספים.
עובדים בחברת אנטרפרייז? יש להבין ולהגדיר יחד עם הלקוח את הפרמטרים החשובים להחלטה לרכוש את המוצר שלכם לעומת המתחרים. ביצועים טכניים- זמן או דיוק? היקף השימוש של העובדים שלהם בפלטפורמה? מטריקה עסקית שלהם ספציפית שבאה לידי ביטוי במוצר שלכם? בצורה זו תוכלו להגדיר ולעצב את שיטת העבודה והתמחור מול הלקוח.
לדוגמה, בעברי עבדתי עם חברת FashionTech שמוכרת כלים טכנולוגיים לאתרי איקומרס של המותגים הכי גדולים בעולם. כל מודל התמחור שלהם מבוסס על AB Test שרץ כל הזמן ובודק את השפעת המוצר שלהם על השורה התחתונה של הלקוח בזמן אמת. המחיר שהלקוח משלם נגזר משווי הגידול במכירות - win/win אמיתי. בחברה שזה המודל העסקי שלה, אפשרי בקלות יחסית לייצר תרבות של bottom up בה הצוותים בונים את האסטרטגיה של המוצר, בהתבסס על האסטרטגיה הכללית של החברה.
אכן קיימות חברות בהן קל יותר ליישם את שיטת העבודה הזאת, אך גם אם לא-הרווח העצום שטמון במודל עבודה זה, הן מבחינת העצמת הטאלנטים והן מבחינת שיפור הביזנס מול הלקוחות, מצדיק את המאמצים הדרושים בשינוי התרבות והמבנה הארגוני, לעמידה ביעדים פנים-וחוץ ארגוניים ארוכי טווח.
רפרנסים:
- https://www.svpg.com/empowered-product-teams/
- https://www.cultureamp.com/resources/employee-development/why-employee-development-should-be-hrs-top-priority
---------------
יובל קסטן מנהל את תהליך פיתוח הפלטפורמה והמוצר ב-HoneyBook, טכנולוגיה לניהול פיננסי ועסקי לעסקים קטנים ועצמאיים.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
הקשר בין Outcomes vs Output והעצמת טאלנטים לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup