
קימברלי דרורי,
Partner & VP Global business development, ERB
התרחבות חברת סטארטאפ לארצות הברית – מתי ולמה?
2024-05-26
•
5 דקות קריאה
יותר ויותר חברות סטארט-אפ ישראליות מזהות הזדמנות עסקית בצמיחה לזירה הגלובלית באמצעות התרחבות גיאוגרפית. כאשר חברת סטארט-אפ מוכנה להתחיל לשווק ולמכור את המוצר שלה, בדרך כלל, מנהליה מעוניינים לפרוץ את גבולות ישראל בהיותה קטנה. אחד היעדים המבוקשים ביותר להתרחבות, הוא ארצות הברית - ארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות, שיש בה יתרון של גודל שוק, משקיעי הון סיכון, תאגידי ענק ועוד.
מדוע חברות סטארט-אפ בוחרות להתרחב לארה"ב?
אחד היעדים הנחשקים לצמיחת החברה הינה ארצות הברית. כיום בארה"ב מאות חברות סטארט-אפ ישראליות. בסן פרנסיסקו יש כ- 300 חברות סטארט-אפ ישראליות, בבוסטון מעל 150 ובניו-יורק שנחשבת לחממת הסטארט אפים כיום, יש מעל 300 חברות סטארטאפ והזרם של חברות סטארט-אפ ישראליות נמשך. עשרות סטארטאפים ישראלים אפשר למצוא גם בפילדלפיה, בלוס אנג'לס, שיקגו, ניו ג'רסי, צפון קרוליינה, טקסס ואטלנטה. חדירה לשוק האמריקאי מציבה לחברת סטארט-אפ הזדמנות להגיע לאוכלוסייה רחבה במיוחד, תשתיות תקשורתיות מעולות ותשתיות טכנולוגיות.
יתרונות התרחבות לארה"ב
התרחבות לארצות הברית בעלת יתרונות רבים, ביניהם הרחבת בסיס הטכנולוגי של החברה ופוטנציאל בגדילה ברווחיות החברה. באמצעות קהל יעד גדול הרבה יותר, חברת סטארט-אפ תוכל להרחיב בצורה משמעותית את הבסיס הטכנולוגי שלה ובכך תרחיב את השוק הפוטנציאלי שעליו היא מתמודדת. בנוסף, החברה תוכל להיכנס בעתיד לפרויקטים נוספים, תוך ניצול הפוטנציאל הטכנולוגי בארצות הברית.
יתרון נוסף של התרחבות חברת סטארט-אפ לארה"ב, הוא הזדמנות להפוך אזרח אמריקאי לכל דבר במידה ומצליחים לעמוד בכל תנאי הסף של אותה המדינה. בשנת 2010 הוגשה לסנאט הצעת חוק לפיה חברת סטארט-אפ שתגיע להכנסות או להשקעות של לפחות מיליון דולר ותגייס לפחות 5 עובדים לאחר תקופה של שנתיים, מנהלי החברה, כמו גם בני משפחותיהם, יוכלו לקבל ויזת סטארט-אפ מסוג E2 ולהפוך לאזרחים אמריקאים לכל דבר.
נוסף על כך, שיעור המס הפדרלי בארה”ב נמוך משיעור המס בישראל. פעמים רבות התרחבות עסקית לארה”ב והקמת מוסד קבע בדמות של חברת בת מומלצת וכדאית בשל התנהלות עסקית מקלה בארה”ב והאפשרות לבצע תכנון מס.
סטארטאפים בעולם
לפי נתוני חברת המחקר IVC, מרכז הפעילות של אחת מכל שמונה חברות הייטק ישראליות כלל אינו נמצא בישראל. כ 8,300 חברות סטארט-אפ רשומות במאגר הרשומות של ה- IVC, מתוכן כ- 1,000 חברות עם מרכז פעילות במדינה אחרת, ולכ- 300 חברות אין כלל פעילות בישראל. חברות סטארט-אפ רבות העתיקו את מרכזן לניו יורק- המדינה עם קהילת הייטק ישראלית תוססת. פתיחת משרד מחוץ לישראל ומעבר עיקר פעילות החברה לארה"ב מהווה הזדמנות לפריצת דרך לצמוח בשווקים הגלובליים.
מתי נכון לחברת סטארט-אפ להתרחב לארצות הברית?
מעבר לארצות הברית צריך להיות מתוכנן היטב והדרגתי, הרי בהליך זה מעורבים אלמנטים רבים כגון גיוס עובדים, למידת קהל יעד, מיסוי ועוד. התרחבות לא מתוכננת היטב לארה"ב עלולה לגרום לפגיעה כלכלית בחברה עד לקריסתה. לכן כדי להפחית את הסיכון, חברות סטארט-אפ רבות פותחות תחילה משרד קטן ומגדילות את כמות העובדים ואת היקף הפעילות העסקית בהתאם לחזית העסקית. מעבר של כל החברה או רובה בלי להכיר היטב את השוק ואת קהל היעד עלולה להביא להוצאות כבדות ולסכן את עתיד החברה.
מומלץ תחילה לעבור עם צוות מצומצם, לתכנן היטב את אסטרטגית השיווק של החברה, להקים מערך מכירות כדי להבטיח המשך צמיחה גלובלית, ולאחר התבססות החברה ניתן להגדיל את התשתית העסקית. התרחבות לארצות הברית היא חובה, אם רוצים לבנות חברה גדולה ולפרוץ את גבולות הסטארט-אפ.
האופציות העומדות בפני חברת סטארטאפ ישראלית שמעוניינת להתרחב לארה"ב הן להעביר בהליך רילוקיישן את העובדים הראשונים מישראל לארה"ב . הרבה פעמים מי שיעבור יהיה המנכ"ל ו/או מנהל התפעול ו/או איש המכירות הבכיר של החברה. היתרון באופציה זאת היא שמדובר בעובדים שמכירים את DNA של החברה הכי טוב. להכרות מעמיקה זו יתרון אדיר שכן הם ידעו למכור את המוצר הכי טוב וידעו לבנות את אסטרטגיית השיווק הכי נכונה ומתאימה לDNA של החברה . החיסרון באופציה זו היא שלמרות ההכרות המעמיקה עם המוצר הרבה פעמים יש פערי תרבות ושפה שמקשים על חדירה לשוק חדש. מעבר לכך, יש מגבלות ויזה והתאקלמות שמקשות על העובדים האלה בהיטמעות במקום חדש .
אופציה שניה היא לגייס צוות אמריקאי, מנהל אזור ו/או איש מכירות אמריקאי שאין לו פער של שפה או תרבות ושיש לו את הקשרים העסקיים לקידום מהיר יותר של החברה . עבור אופציה זו נעזרים הרבה פעמים בחברות ייעודיות שמתמחות בגיוס מסוג זה , HEAD HUNTERS וחברות השמה שמתמחות בגיוס עובד ראשון לחברה שעושה את צעדיה הראשונים בארה"ב. החיסרון באופציה זו היא שעובדים אלה יקרים מאוד, הם לרוב מצפים לקבל חבילת ביטוח רחבה בנוסף לשכר שלהם ובניית חבילת ביטוח עבור עובדי חברה בארה"ב. זה תהליך מורכב שדורש תקנון ומינימום של עובדים כדי להפעיל את חבילת הביטוח. חיסרון נוסף הוא שעובדים אלה אומנם מכירים את השוק והתרבות האמריקאית אבל מעצם היותם לא ישראלים חסרה להם הגישה הישראלית וה"חוצפה הישראלית" שפותחת דלתות. לעיתים גם אין להם את אותה נחישות שיש לעובד שעובר ברילוקיישן מישראל ורוצה להוכיח את עצמו ולבסס את מעמדה של חברת הסטארטאפ בשוק האמריקאי.
לסיכום, ארה"ב היא השוק העיקרי אליו מכוונות חברות טכנולוגיה והייטק רבות הממוקמות בישראל. הכרת השוק האמריקאי וככלי הרגולציה, כמו גם התנהלות פיננסית נכונה, מסוגלים לגשר על הפערים ולעזור לחברות ישראליות בצעדים הראשונים בארה"ב כמו גם בתמיכה בצמיחה בהמשך ועשויים לחסוך זמן רב וטעויות בהמשך הדרך.
לצפייה בהרצאה המלאה מתוך האירוע - כל מה שרציתם לדעת על הקמת חברה אמריקאית בהשתתפות עורכי דין ורואי חשבון שמתמחים בנושא.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup