רותם פרץ,
Entrepreneur, VP R&D at JustTalkTo
על דייטינג יזמי
2022-09-19
•
5 דקות קריאה
המסע היזמי הוא ארוך וקשה, מהסיבה הזו יזמים רבים מעדיפים לעבור אותו כחלק משותפות ולא לבד. לעיתים יש מזל והשותפים למסע הם חברי ילדות/לימודים/צבא, במקרים אחרים תורכב שותפות מאנשים שהכירו מתוך רצון משותף להקים מיזם. קצת כמו עם מציאת זוגיות, גם מציאת שותפים לסטרטאפ יש תהליך של דייטינג, במהלכו מכירים ובוחנים את ההתאמה לפני שמתחייבים.
אז איך נראה התהליך?
דיסקליימר: יהיה קשה מאוד לתאר את התהליך במלואו וכנראה שבכל שותפות זה נראה קצת אחרת, אבל אנסה לתת טעימה מהחלקים המרכזים.
מציאת שותפים פוטנציאלים
בשלב הזה נרצה לחשוף את העובדה שאנחנו מחפשים שותפות. לפעמים בצורה דיסקרטית רק דרך חברים, לפעמים בפומבי על גבי רשתות חברתיות. ישנם אפילו ארועי דייטינג מרוכזים בהם יזמים נפגשים כדי לנסות לאתר שותפים. לרוב מפגשים שיגיעו דרך חברים יהיו מתאימים יותר שכן החברים עושים עבורנו סינון ראשוני ומהווים ״חותמת התאמה״. גם כתיבה מקצועית ונוכחות ברשתות חברתיות יכולה לייצר חיבורים מעניינים.
שיחה ראשונה
קצת כמו בדייטינג זוגי, גם פה ישנו שלב של היכרות ראשונית. כל אחד מספר על הרקע שלו, קצת על מי הוא כבן אדם ומה בדיוק הוא מחפש. פעמים רבות אחד הצדדים, לפעמים שניהם, יגיע עם רעיון לסטארטאפ. זה השלב שבו חולקים את הרעיון ומנסים לבחון האם זה השותף הפוטנציאלי מוצא בו עניין.
השיחה הראשונה היא הזדמנות טובה לבחון האם הרעיון שמגיע איתו השותף הפוטנציאלי מעניין אותי? האם אני רואה את עצמי עובד על מיזם בתחום הזה בעשר השנים הקרובות?
בנוסף נרצה לבחון האם יש כימיה בסיסית. האם תוך כדי שיחה נעים לכם לדבר ויש תחושה חיובית או לא.
מפגש פנים אל פנים
אחרי שעברנו את השיחה הראשונה, הגיע הזמן להיפגש פנים אל פנים ולהעמיק את ההיכרות. דרך טובה לעשות זאת היא בריינסטורמינג סביב הרעיון. המטרה כעת היא לשבת ביחד ולהתחיל לבחון את הרעיון יותר לעומק. השיחה הזו היא גם הזדמנות מצויינת לבחון כמה נושאים:
כמה השותף הפוטנציאלי מאמין ברעיון
אילו שאלות נשאלות
כיצד הוא מנתח את הרעיון
כיצד הוא מנהל חוסר הסכמה סביב נושא מסוים
עד כמה הרעיון בשל
עד כמה היזם שהגיע עם הרעיון יסודי במחקר שביצע
עד כמה הוא פתוח לדעה שונה/ביקורת על הרעיון
תחילת עבודה
אחרי שהבנו שהרעיון מדבר לכל הצדדים וסה״כ נראה שאנחנו מדברים על אותו תדר, מגיע השלב של לבחון עבודה משותפת. הקמת סטארטאפ זהו תהליך הדורש קבלת החלטות רבות כל יום תחת תנאים של לחץ וחוסר וודאות. המטרה בשלב זה היא לבחון כיצד השותפים עובדים יחד, חושבים, מקבלים החלטות, ובעיקר כיצד הם מתמודדים עם קונפליקטים. קשה מאוד לבחון איך באמת תתנהל השותפות לאורך השנים מכיוון שקשה ליצור סיטואציה המדמה את הלחץ האמיתי ואת תחושת המחוייבות הנובעת מהשקעת מאמץ כביר לאורך שנים. אבל, מנסים בתהליך הזה לדמות כמה שאפשר כדי לבחון מה שניתן.
אחת הדרכים המקובלות לבחון עבודה משותפת היא השתתפות בהאקתון. למי שלא מכיר, האקתון הוא מפגש טכנולוגי תחרותי שלרוב נמשך מספר ימים, כאשר המטרה היא לחשוב על פתרון לבעיה מסוימת ולבנות מוצר ראשוני שמוכיח את היתכנות הטכנולוגית שמאחורי הפתרון.
הסיבה שהאקתון היא דרך טובה לבחון את השותפות היא אפקט הלחץ שנוצר מהצבת יעד שאפתני במסגרת זמן לחוצה. גם בהאקטון צריך לדון בדברים, לקחת החלטות, לעשות ויתורים ובעיקר לעבוד בצוות למען מטרה משותפת.
דבר נוסף שנרצה לעשות במסגרת בחינת שותפות זה לדבר על ערכים ותרבות עבודה. לרוב האופן שבו החברה תתנהל, תשקף את הרוח והדרך של היזמים ולכן חשוב לראות מראש שיש הסכמה בין השותפים לגבי מטרות, השאיפות לדרך, החזון ועוד שלל נושאים רבים שנוגעים להובלת חברה.
אם הגענו לשלב זה, כנראה שישנה התאמה בסיסית - משהו לעבוד איתו.
בהצלחה!
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
פודקאסט
37 דק'
04/2025
298: הכל על PLG ו- SLG: השיקולים שבבחירת אסטרטגיית צמיחה (ערן זינמן ורועי מן)
פודקאסט
38 דק'
03/2025
297: ״על הספה״ - להיות מכור לאתגר, אופיר ארליך על המנוע הפנימי ליזמות
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
פודקאסט
10 דק'
03/2025
בקצרה: המענקים שכדאי לסטארטאפ שלכם להכיר ואיך לשלב אותם באסטרטגיה רחבה
בפרק נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.
בלוג
3 דק'
03/2025
איך להצליח בפגישה ראשונית עם תאגיד – טעויות נפוצות וטיפים
בלוג
4 דק'
02/2025
בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות – איך לא ללכת לאיבוד
וידאו
02/2025
איך משקיעים אמריקאים רואים השקעות בטכנולוגיות AI?
בלוג
5 דק'
02/2025
זהות מותגית מדויקת ככלי ליצירת עניין ואמון בתהליכי גיוס
בלוג
4 דק'
02/2025
איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup