רעות פלג ברזילי,
יועצת לאסטרטגיה ארגונית, מלווה מנהלים ויזמים, מומחית בהקמת תשתיות HR בסטארטאפים
צ'קליסט לבחירת השותף האידיאלי
2021-10-21
•
6 דקות קריאה
צ'קליסט לבחירת השותף האידיאלי
יש!!! מצאתם רעיון לסטארטאפ? מזל טוב! זה הזמן למצוא את השותף העסקי המתאים!
בחירת שותף יכולה להיות החלטה שתשפיע באופן משמעותי על עתיד הסטארטאפ שלך. חיבור לשותף המתאים תגדיל את סיכויי הצלחתך! מנגד, בחירה לא נכונה עלולה לגרום למיזם שלך להיכשל ולהיסגר.
רגע אחד לפני שאתם לוקחים את ההחלטה העסקית החשובה הזו, אשתף אתכם בטיפים מהניסיון שלי בליווי סטארטאפים לבחירת השותף האידיאלי:
1. כן, I DO ! מכירים את חיי הנישואים? אז כזה רק ביחסי האמון המתקיימים בשותפות עסקית. הסעיף הראשון והחשוב ביותר - יחסים.
התאהבתם במבט ראשון בשותף פוטנציאלי? רגע, סבלנות. כדאי שתפגשו אותו מספר פעמים בסביבה שונה ונסו להבין את החיבור האישי ביניכם. תשאלו את עצמכם האם הוא אדם אמין אשר ניתן לסמוך עליו? האם התקשורת ביניכם מכבדת וזורמת? האם כיף לדון איתו ברעיונות? האם תוכלו להתקשר לשותף באמצע הלילה? האם שיחה על בירה זורמת לכם בקלילות? אפילו יותר מזה - הייתם מסכימים להיתקע איתו על אי בודד במשימה הישרדותית?
במהלך המפגשים, במידה ומתעוררת מחלוקת (בכל נושא שהוא) זו הזדמנות מצויינת להבין כיצד אתם פותרים אותה. אם לא תצליחו אולי זה אומר משהו לגבי העתיד. כמו כן, תתאמו ציפיות כבר מהמפגש הראשון.
2. לעלות על הגל! דינמיקה מאוזנת ותמיכה רגשית: הדימוי של סטארטאפ הוא של רכבת הרים ולא סתם. מדובר במסע אינטנסיבי ומלחיץ שיום אחד תחוו הצלחות ותרגישו בעננים וביום האחר תרגישו פסימיים ומיואשים, ולכן חשוב שהשותף ידע להרים אתכם במצב של דכדוך, להוריד לכם את הרגליים לקרקע, להחזיר אתכם למציאות במצב של היי, ולהרגיע אתכם ברגעי לחץ. בקיצור - לאזן אתכם. אז בזמן בחירת השותף נסו להבין עד כמה הוא כזה.
3. אנו מכריזים בזאת! חזון ומטרות: כתבו את החזון ומטרות המיזם באופן ברור. השותף העתידי חייב לעוף על החזון שלכם, להתחבר למניעים שלכם, לרצות להיות חלק מזה ואם יש לו הערות (בונות כמובן) שתורמות לחזון ואתם עפים עליהן, זכיתם!
4. אחד משלנו! חפשו שותף בעל DNA וסט ערכים משותפים לשלכם: ערכי ליבה הם הצופן המיוחד לכם ולמיזם שלכם. הם אלו שיבדלו וימצבו אתכם, הם יעזרו לכם בקבלת החלטות מהותיות וישמשו כמצפן לאורך כל הדרך. בהמשך הם יהוו את הבסיס לתרבות הארגונית בחברה.
כתבו רשימה של 3-6 ערכי ליבה שהכי חשובים לכם ברמה האישית/מקצועית, כאלה שיהיה לכם קשה להתפשר עליהם. נסו להבין האם הערכים והמניעים שלכם זהים לזה של השותף שלכם. לדוגמא - אם ערך עבודת צוות ושיתוף פעולה הוא ערך מהותי עבורכם, שותף שהוא סוליסט פחות יתאים לכם.
5. דומה אך שונה! מישהו שישלים אתכם מבחינת הכישורים והמיומנויות: אין אדם ששולט בכל ההיבטים של ניהול עסק ולכן אם אתם למשל חלשים בפן הפיננסי או בפן השיווקי חשוב שלשותף שלכם יהיו כישורים אלו שישלימו אתכם.
לשם כך תכינו 3 רשימות:
- רשימת דרישות למיזם בהתייחס לשוק שבו הוא פועל.
- רשימה של החוזקות שלכם – זה כולל תכונות אופי וכל הדברים שאתם טובים בהם. למשל: "אני מבין בפיננסים ויש לי אפשרות לתרום לצד הכלכלי של הסטארטאפ, אני מצוין ביחסי אנוש ויכול להוביל צוות עובדים"
- רשימה של כל הדברים שאתם לא טובים בהם או לא אוהבים לעשות.
זה יעזור לכם לבנות פרופיל של השותף האידיאלי, כזה שישלים אתכם.
6. לדייק, לדייק, לדייק! תיאום ציפיות והגדרת תפקידים: הגדירו במדויק ומראש את תחומי האחריות של כל אחד. הגדרות תפקיד מדויקות מונעת חילוקי דעות בתחום קבלת החלטות ותחומי אחריות. נסו לבנות הגדרת תפקידים וחלקו את תחומי האחריות ביניכם כך שיכסו ביחד את כל ההיבטים של המיזם.
ובהמשך, כשתגייסו את העובדים הראשונים, הם ידעו למי הם מדווחים ואתם תדעו מה המשימות שלכם ומה שייך לשותף, מה שיוצר בהירות מרבית בעבודה השוטפת.
7. גיבור על! Superpower. משאבים וערך מוסף: שותף שמביא איתו ערך מוסף מעלה את הסיכוי להצלחת המיזם. זה יכול להיות בקשרים עסקיים (נטוורקינג), רשימת לקוחות פוטנציאלים, ידע ייחודי על מתחרים וכד'. אם זה מישהו שהוא טאלנט בתחומו, הכי טוב! (וברור שהוא גם צריך להיות אחלה בן אדם, חשוב לא פחות).
8. הלו? אתה זמין? זמינות ומחויבות: חשוב להבין מהי רמת הזמינות והמחויבות של השותף למיזם ולתאם ציפיות על כך. תהליך הקמת סטארטאפ דורש זמינות, פניות מלאה וטוטאליות, ולכן כדאי להבין האם השותף מוכן להתחייב ולהיות All In מבחינת שעות העבודה. גם הפניות הרגשית והיציבות הפיננסית חשובה ולכן כדאי לדבר גם על זה ולבדוק האם הוא יציב פיננסית? האם קיים בחייו משבר אישי גדול שיכול להשפיע על שעות העבודה שלו ומצב רוחו?
בנוסף כדאי לעשות תיאום ציפיות לגבי הרגלי העבודה, כמו - שעות, מיקום, שיחות שבועיות, דרכי התקשרות בשוטף, דוחות ועוד.
9. עם יד על הלב! כנות ושיתוף: הם המפתח ליצירת יחסים טובים ולכן דאגו מנקודת ההתחלה שהקשר ביניכם יהיה מבוסס עליהם. אם יש לכם תחושת בטן לא טובה, נורות אדומות ידלקו כבר בתחילת הדרך, שימו לב אליהן.
טיפ אחרון לפני היציאה לדרך
10. נסו ליצור פרויקט ראשון משותף. סוג של בדיקת התכנות, תחום בזמן, זה יכול להיות MVP או Demo שבסופו תדברו על החוויה בעבודה יחד. זה ייתן לכם הזדמנות לבחון את ההתאמה ביניכם.
סימנתם V על כל סעיפי הצ'ק ליסט? כנראה שמצאתם את השותף האופטימלי עבורכם!
רעות פלג - מומחית בהקמת תשתיות HR בסטארטאפיםhttps://www.reutpeleg.com/
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
צ'קליסט לבחירת השותף האידיאלי לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
וידאו
61 דק'
04/2025
אינטרו ל-Value Selling (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 1)
וידאו
04/2025
Nine out of ten companies fail. Why fail if you can succeed? (Yonatan Stern)
ההרצאה מהווה הזדמנות ייחודית ללמוד מנסיונו של יונתן שטרן, מייסד זומאינפו, ביזו, אופסטר וחברות אחרות, מייסד ומנכ"ל של smartup academy. בהרצאה יונתן מספר מניסיונו האישי על תובנות מעשיות שיכולות לעזור לצמיחה ולהתפתחות של הסטארט-אפ שלכם. יונתן מרחיב על למה סטארטאפים נכשלים? איך זה קשור לגיוסי כספים? איך הכל קשור בזמן חיי החברה? ולמה צריך לדעת כל הזמן להוסיף מנועי צמיחה. הרצאה ייחודית ומרתקת שהייתה חלק מאירוע האנג'לים שלנו ב30.3.25.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup