3 דק'
איזה כיף לראות אותך כאן :) איזה כיף לראות אותך כאן :)
נראה שיש לך חשבון איתנו, אתה יכול להתחבר כאן
נראה שאין לך עוד חשבון אצלנו, כאן אפשר להירשם
3 דק'
7 דק'
29 דק'
7 דק'
37 דק'
5 דק'
54 דק'
4 דק'
4 דק'
3 דק'
03 דק'
40 דק'
5 דק'
62 דק'
48 דק'
3 דק'
6 דק'
5 דק'
6 דק'
54 דק'
18 דק'
20 דק'
20 דק'
5 דק'
6 דק'
6 דק'
5 דק'
6 דק'
7 דק'
6 דק'
5 דק'
חשבתם על רעיון לסטארטאפ, התחלתם לבנות מוצר טכנולוגי מגניב, ייתכן ואף כבר הקמתם חברה והשקתם מוצר. אין ספק שבשלב זה או אחר התחלתם להתמודד עם אחד התהליכים הכי מעיקים, הכי מתסכלים, לא ברורים, לא מוסדרים ועם כמות הדיס-אינפורמציה שיכולה לשגע אפילו את מחשבי העל, ובכל זאת, זה אחד מהתהליכי היסוד וההכרחיים בבניית סטארטאפ טכנולוגי – תהליך גיוס ההשקעה בסטארטאפ.
בבלוג הזה אנסה לפשט ולהבהיר את סוגי המשקיעים בסטארטאפ ואת ההבדל בהשקעות בשלבי seed להשקעות מתקדמות יותר.
--------------------------
ראשית, הבה נמפה את ערוצי ההשקעה השונים הקיימים בשוק והרלוונטים לסטארטאפ בשלב הסיד.
טריפל-אפ (FFF):
חברים, משפחה וטיפשים.
אנג'ל (Angel):
אדם פרטי המשקיע הון עצמי.
פאמילי אופיס (Family Office):
משפחה מולטי-מליונרית אשר גדרה חלק מההון שלה תחת ישות משפטית אשר משקיעה בסטארטאפים.
סינדיקט (Syndicate):
קבוצת משקיעים פרטית אשר מאוגדת תחת ישות משפטית אחת. מאד דומה להשקעת אנג'ל, אך יותר מסודר וממוסד.
קרן הון סיכון (VC):
ישות משפטית ופיננסית מאורגנת וממוסדת אשר גייסה קרן (סיבוב השקעה) ממספר ישויות שונות, בסכום כולל של עשרות/מאות מליוני דולרים. כאשר סכום הקרן מושקע במספר סטארטאפים לאורך מספר חודשים/שנים (פורטפוליו הקרן). לקרן יש יעד החזר השקעה כולל, כאשר היא מתחשבת באחוז הכישלון של רוב הסטרטאפים.
קרן גידור (Hedge fund):
גוף השקעה עם מטרת רווח שמשקיע במספר אפיקים שונים, לרבות בסטארטאפים.
גיוס המונים (Crowdfunding):
פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת לסטארטאפים לגייס כסף מ"האזרח הפשוט".
כולנו מכירים או לפחות קראנו על השמות לסבבי הגיוס השונים: פרי-סיד, סיד, סיד פלוס, סיבוב השקעה A, סיבוב השקעה B ושאר האותיות הלועזיות. אחד הדברים הברורים ביותר בשלבים השונים של ההשקעות הוא שאין קווים ברורים. היכן בדיוק עובר הקו בין סיבוב סיד לסיבוב A? מהו הערך או הערכים שמגדירים סיבוב סיד או A? ישנם חברות שגייסו מספר פעמים מאות אלפי דולרים ועדיין לא בשלות לסיבוב A ע"י קרן הון סיכון סטנדרטית. ולעומתם ישנם סטארטאפים שסכום הגיוס הראשוני שנכנס לחברה כהשקעת סיד היה 5 מליון דולר ויותר. יתרה מכך, ערכי הסיבובים השונים שהיוו בנצ'-מארק לפני כשנתיים-שלוש, לא תקפים השנה. תנועת השוק מעלה את רף השקעות המינימום משנה לשנה. אם בשנת 2014 סטארטאפ היה יכול לגייס מיליון דולר כסיבוב A על בסיס מוצר מינימלי (MVP) ומודל עסקי, היום קרנות הון סיכון מחשיבות סיבוב A לא פחות מ 5 מיליון דולר וההשקעה תהיה ע"ב MRR של לפחות $50K ועוד מספר פרמטרים קשוחים.
שינויי שוק אלו יצרו לא מעט הזדמנויות חדשות לסטארטאפים, אך גם לא מעט בעיות, אתגרים, מחסומים ומלכודות. אך אם לסכם במילים פשוטות, יותר משקיעים פרטיים וקבוצות השקעה שונות נכנסו לשוק ההשקעות המכסים את שלבי ההתחלה השונים של סטארטאפ (שלב הסיד), כאשר קרנות ההון סיכון הרחיקו בעודם הופכים ל-"בנקים לסטארטאפים" עם שנאת סיכון, ברמה כזאת שלפעמים אני לא מבין למה הם בכלל נשארים עם ה-V (Venture) בכינוי השם שלהם.
יונתן גן הוא Founder & CEO בחברת Whichit, חי ועובד ב-8 שנים האחרונות בלונדון.
Startup for Startup