3 דק'
איזה כיף לראות אותך כאן :) איזה כיף לראות אותך כאן :)
נראה שיש לך חשבון איתנו, אתה יכול להתחבר כאן
נראה שאין לך עוד חשבון אצלנו, כאן אפשר להירשם
3 דק'
31 דק'
3 דק'
29 דק'
02 דק'
03 דק'
4 דק'
4 דק'
72 דק'
41 דק'
02 דק'
55 דק'
01 דק'
03 דק'
3 דק'
36 דק'
05 דק'
53 דק'
37 דק'
42 דק'
42 דק'
כשבוחרים לעבוד עם שותף פוגשים אתגר מורכב: גם הקמה של יוזמה חדשה וגם התנהלות ובנייה של מערכת יחסים.
אני יודעת וחווה ממקור ראשון איך מערכת היחסים בין השותפים יכולה להיות כלי עזר בבניית היוזמה, אך בקלות יכולה להפוך גם למכשול.
אז איך הופכים אותה לכלי עזר? או במילים אחרות - איך יודעים עם מי לצאת לדרך?
האמת היא שאנחנו לא באמת יכולים לדעת, זה מסוג הדברים שמתגלה עם הזמן. אבל אנחנו כן יכולים להגדיל את דרגות החופש והדיוק בבחירה באמצעות הרחבת המודעות העצמית שלנו ויכולים לבנות תשתית טובה לבניית השותפות.
המטרה שלנו היא פתיחת קווי תקשורת ביננו. אנחנו משקיעים זמן בללמוד אחד/ת את השני/ה והשלישי/ת. כן, קצת כמו בזוגיות, כי זו הולכת להיות מערכת יחסים משמעותית מאוד מאוד בחייכם.
יש כמה שאלות שלמדתי שיכולות להועיל אם עוסקים בהן בתחילת הקשר ואני מציעה לעסוק בהן באותה רצינות שבה עוסקים ברעיון או ב- Product-Market fit . אל השאלות האלה אפשר וכדאי לחזור מדי פעם, גם כשכבר יצאתן לדרך. העיסוק בהן מאפשר "חידוש חוזים" שיכול מאוד להועיל בעיקר כשהדברים מסתבכים (והם תמיד מסתבכים).
קודם כל, אני מציעה שתענו על השאלות לבד ואז בשיח פתוח בתוך השותפות. התשובות לא חייבות להיות זהות. שונות היא לא דבר רע, כל עוד היא במודעות, מתוקשרת וברורה.
שאלו את שאלת ה"למה"
למה את רוצה להקים סטארטאפ? רבים מכם מגלים לאחר תקופה שכל אחד בא ממקום אחר: זו רוצה לעשות סיבוב מהיר וזו רוצה להקים חברה גדולה, זו רוצה לקדם נושא מסויים שחשוב לה וזו באה בעיקר בשביל ההזדמנות הכספית.
מצרפת עבורכם שאלון המסייע בחקירה וגילוי המניעים שלנו בעולם העבודה אשר יעזור לכם לענות על שאלה זו. יש גם בעברית.
גלו מה המוטיבציות שלכם בעולם העבודה, מה מניע אתכם וגורם לכם הנאה, סיפוק ומעלה את האנרגיה שלכם. קחו את הזמן לשתף בתוצאות את השותפים.
חשבו על העתיד
עשו תרגיל מנטלי ביחד: דמיינו 5 שנים קדימה (זה המון זמן) – איך זה נראה? מה ה-Culture שבניתם בחברה? מה מבדיל אותה מחברות אחרות? למה אנשים אוהבים לעבוד אתכם? מה אתם מאפשרים להם?
בהתחלה אתם מעט וכולם עושים הכל. כשתגדלו, תתחיל התמיינות והתמחות בין קבוצות. גם בינכם תהיה חלוקה יותר ברורה של תפקידים ותחומי אחריות.
קורה לא מעט שאתם מגלים שקשה לכם עם תפיסת המנהיגות והניהול של השותפים, שאתם מתקשים לקבל החלטות, בחירות או אמירות שלהם עד כדי שאתם מרגישים שזה מקלקל לכם.
הדיבור על תמונת העתיד המשותפת, האמונות שלכם לגבי ניהול ומנהיגות חשוב בהתחלה וגם בהמשך. קחו זמן לבדוק אם דברים משתנים, מתפתחים או מקבלים תפנית בדרך.
הקדישו זמן ללמידת החוזקות ואז החולשות
בדקו מה יש לכם בשותפות וגם מה חסר, מהן החוזקות שיש לכם כצוות ומה פחות דומיננטי ונדרש. התחילו מלעשות את השאלון הזה.
אחרי שעשיתם את השאלון ולמדתם קצת את התוצאות, דברו על התוצאות ביחד. מהן החוזקות שלכם? באיזה מהן אתם משתמשים הרבה? מה הפתיע אתכם? באיזה חוזקות אתם לא משתמשים? באיזה אתם משתמשות יותר מדי?
ואז אפשרו לעצמכן לראות גם מה חסר, איזה חוזקות אין בינכם. אולי זה ישפיע על מי שתגייסו כ–C-level בעתיד.
תתעמקו בשאלה: "מי יהיה ה- CEO?"
כל כך הרבה פעמים נתקלתי במשיכת כתף או חוסר ידיעה כששאלתי למה דווקא את/ה ה- CEO. כל כך הרבה פעמים התשובה היא ״כי הוא יודע אנגלית״, או ״כי היא רצתה״, או ״בחרנו כי היה צריך מישהו שיתחיל לדבר עם משקיעים״. אלו סיבות שנראות הגיוניות לגמרי בשלב הראשוני, אבל בהמשך הצרכים משתנים, נוצרים פערים ותפקיד ה–CEO דורש יותר ויותר מיומנויות ויכולות. יש מצב שמי שיודע לדבר עם משקיעים, הרבה פחות טוב בהיבטים אחרים של מנכ"לות כמו בניית תשתיות ארגוניות, גיוס C-level, קבלת החלטות, התווית דרך, תרבות ועוד.
תפקיד ה-CEO הוא תפקיד מורכב. הקדישו מחשבה להתבוננות ארוכת טווח של התפקיד. מי מכם רוצה/מתאימה לטווח הארוך? איך תצרו מבנה Foundership שתומך את הבחירה? איך תעזרו זה לזו?
הקשיבו לאינטואיציה שלכם
אל תטאטאו מתחת לשולחן המודעות שלכם כשיש פערים או אי נוחות שאתם מגלים. אל תגידו לעצמכם "אני לא אוהבת אותו אבל הוא מבריק טכנולוגית אז לא נורא" או "אני לא מתחבר לסגנון שלה בכלל, אבל צריך אחת כזו בכל חברה, אז נתגבר". יכול להיות שאתם צודקים וזה יעבוד, ויכול להיות שלא. בכל מקרה נדרשת כאן כנות שלכם מול הפער. לא להתעלם, לעסוק בו, לדבר עליו ואז לבחור.
מאחלת לכם המון בהצלחה במיזם ובשותפות.
—------------------
דפי לשם היא פסיכולוגית ארגונית ומטפלת זוגית. בשנים האחרונות היא יועצת לפאונדרים, הנהלות ומנהלים בסטארטאפים, מלווה אותם בתהליכים של צמיחה מואצת וגיבוש הזהות הארגונית שלהם.
Startup for Startup
Andrew Smorodinsky
Senior Information Security Officer at
אשמח לקבל קישורים עדכניים לדברים שבאים: מצרפת עבורכם שאלון המסייע בחקירה וגילוי המניעים שלנו בעולם העבודה אשר יעזור לכם לענות על שאלה זו. יש גם בעברית. - שאלון בעברית - הקישור לא פעיל.