דקות קריאה

3

לא הייתה אסטרטגיית מכירות. אני בעצמי עניתי לטלפון וניסיתי את מזלי.

אחת לשבועיים אנחנו מארחים בקהילה שלנו אנשים מובילים מתעשיית ההיי-טק הישראלית, למשך יום שלם בו חברי הקהילה מוזמנים לשאול אותם מה שירצו - ולקבל תשובה ישירה. בכל פינה כזו מוחלפת כמות ידע אדירה, ולכן החלטנו להפוך אותה לבלוג שבו נציג את השאלות והתשובות הטובות ביותר.

השבוע אירחנו את עמית בן דב, המייסד שותף והמנכ״ל של Gong.io.

Gong היא פלטפורמת בינה עסקית עבור אנשי מכירות הממנפת טכנולוגיות בינה מלאכותית לשדרוג היכולות של צוותי מכירות. היא לוכדת ומבינה כל אינטראקציה עם הלקוח ומספקת תובנות המעצימות את יכולת צוותי המכירות לקבל החלטות המבוססות על נתונים ולא על היפותזות.  לחברה יש למעלה מ-2,000 לקוחות, ובהן: Linkedin, MuleSoft, Paychexs, PayPal, Slack, Sprout Social, Twilio, Zillow.

הכר את המייסד

אודות החברה

צוות

גיוס

עמית בן דב

CEO and Co-Founder - Gong.io

 מה היו השלושה צעדים הראשונים שעשיתם כדי להפוך את הרעיון שלכם למציאות?

עשינו הרבה דברים שדומים מאוד למה שכולם בשוק עושים. אבל אני יכול לחשוב על שלושה דברים חשובים שעשינו שהם קצת פחות נפוצים:

1) דיברנו עם עשרות קונים פוטנציאלים ושאלנו אותם האם הם ירצו לקנות את מה שאנחנו מציעים, בכמה הם היו קונים מוצר כזה, איזה חששות יש להם, וכו'. זה נתן לנו אישוש להיפותזות שבנינו סביב המוצר שלנו (גם אם לא הוכחה)

2) הרכבנו את האפליקציה מכל מיני רכיבים מוכנים, מה שאפשר לנו לבדוק מהר מאוד מה צריך ומה חשוב עבור המוצר שלנו. את כל טכנולוגיה מתחת בנינו בעצמנו רק אחרי גיוס נוסף

3) ביקשנו כסף מוקדם מאוד. חשבנו שזה יעזור לנו להבין איפה אנחנו עומדים. היינו מוכנים לשמוע ״לא״ אבל ממנו ללמוד מה חסר לנו כדי לשמוע ״כן״. או לפחות זו היתה התוכנית. מה שקרה בפועל זה ש-11 מתוך 12 משקיעים שפנינו אליהם אמרו כן. 

מה היה כישלון שחווית ולמדת ממנו? מה הדרך שבה אתה מתייחס לכשלונות באופן כללי?

זה כנראה לא פופולרי אבל אני מעדיף הצלחות על כשלונות. אני חושב שנוצרה בקהילת הסטארטאפים בישראל קצת תרבות של האדרת הכישלון. שומעים סיפורים מדהימים על מי שנכשל והפך להצלחה אדירה. אכן יש כאלו, אבל על הרוב הדומם שומעים פחות. כיוון שמתמטית יש הרבה פחות דרכים להצליח מאשר להיכשל, אני לומד יותר ממה וממי שהצליחה לעומת מי שנכשלה.

אחרי כל זה, בגונג אנחנו מעודדים אנשים לקחת סיכונים מחושבים וזה בסדר גמור להיכשל, כל עוד התוצאה הפיכה במחיר סביר. בהחלטות אסטרטגיות אנחנו משתדלים לקחת את הזמן, לחשוב טוב ולהחזיק אצבעות.

כיצד התחלתם למכור את המוצר שלכם בתחילת הדרך? מה היתה האסטרטגיה שלכם? איך קבעתם תמחור?

לא הייתה אסטרטגיית מכירות. אני בעצמי עניתי לטלפון וניסיתי את מזלי. כשראינו שהשימוש יפה, הבנו שאנחנו יכולים לנסות לראות אם הלקוחות גם מוכנים לשלם.  הדבר המעניין הוא שרצינו מחיר גבוה מספיק כדי שההחלטה לקנות תהיה לא פשוטה. מחיר זול מדי או יקר מדי לא היה מלמד אותנו כלום. לשמחתנו פגענו בניסיון הראשון של המחיר שביקשנו, ואחרי זה כבר התחלנו לגייס אנשי מכירות מקצועיים.

מהן ההשקעות הראשונות והלא מובנות מאליהן שהיית ממליץ לסטארטאפ שגייס הרגע?

הדבר הכי חשוב זה שיהיה לך מוצר שמספיק אנשים מוכנים לשלם עליו מספיק כסף. בקונטקסט הזה השאלה היא -  האם יש לך בצוות מספיק א.נשים לגרום לזה לקרות? אם לא, צריך להשלים בכל מחיר, וזאת ההשקעה הכי טובה שאפשר לעשות בתחילת הדרך. 

מהם שלושת המיומנויות או היכולות הכי חשובות אצל הא.נשים שעובדים איתך?

1) חכמה

2) אמביציה (בגונג אנחנו קוראים לזה #wantmore)

3) אגו בצד

 

 

לירן חיימוביץ
עברית

4 דקות קריאה

אוגוסט 2022
עברית
4 דקות קריאה
אוגוסט 2022

המשימה היא לבנות מוצר שמייצר ערך משמעותי ללקוחות שלה. בסופו של יום, חברות קמות ונופלות בדיוק על שאלת הערך ללקוחות

מירב אורן
עברית

3 דקות קריאה

דצמבר 2021
עברית
3 דקות קריאה
דצמבר 2021

״אנחנו מבינים את הלקוח שלנו באופן מלא, ללא הנחה שאנחנו המשיח שהם שחיכו לו"

הכר את המייסד

הכר את המייסד

אודות החברה

צוות

גיוס

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה