איך יודעים שהגיע הזמן להוסיף שכבה ניהולית?
Startup for Startup
טוב, אז פנסו, על מה אנחנו מדברים היום?
אז אנחנו מדברים על, בעצם הקמה של עוד שכבה ניהולית ובעיקר גם מתי נכון להקים אותה.
אז בוא נחזור רגע באמת לממש התחלה התחלה של אחרי Partnership. אתה מגיע לשם, כשזה רק נולד בעצם, אתם 3 עובדים. ומה היעדים שמציבים לדבר הקטן הזה, שנקרא עכשיו Partnership ב-monday באותם ימים?
בגדול, מגיעים לחדר אחד ומתחילים להגיד ״אוקיי, רגע, מה מצופה מאיתנו ברמת הארגון?״ אצלנו התשובה הייתה קלה, לייצר כסף. ואז התחלנו לייצר ולגרום לדבר הזה לקרות. מצאנו את הנוסחה שעובדת ולאט לאט התחלנו להגדיל את זה.
באיזה שלב, בצמיחה הזו של ה- Partnership, מחליטים, אוקיי, הגיע הזמן להביא Team lead לדבר הזה?
אז אני חושב שאם אנחנו לוקחים את הסיפור שלנו, התחלנו בעצם מ-Focus regional ואז התחלנו מלהגדיל כמות שותפים ואז מגיע שלב שאתה אומר רגע, שותפות מסוימת או אזור מסוים, בוא ניקח את אירופה, שזה מה שאני התחלתי לבנות בחברה. היום סך הכל ה- Buisness שלה, כבר לא יכול להיות, מוחזק על ידי בן אדם אחד. ואז אתה מתחיל לבנות מהדבר הזה צוות.
אבל בשלב הזה, שאתה מביא בו Team lead בעצם, מה ההזדמנות שנוצרת שם? למה זה טוב לארגון, לצוות?
אם עד עכשיו לא הבאנו מנהל, או מנהלת, אז עד עכשיו האנשים האלה ניהלו בוודאות בצורה הרבה פחות טובה. היכולת, זה מושג שנקרא Span of control, היכולת שלך לשלוט בכמות גדולה של אנשים, היא מוגבלת. ובסוף גם לתת להם דירקטיבה ולעזור להם ביומיום שלהם, אתה מוגבל. אני חושב שקודם כל זה מתחיל בעובד. מהצד השני, מגיע שגם מה ה-Buisness צריך. בוא ניקח דוגמה, כשנכנסנו למדינה כמו, ניקח את ברזיל, אז התחלנו עם יעדים של חצי מיליון דולר מכל המדינה, לפני אולי 5 שנים. וכשראינו שזה עובד לנו, התחלנו, אחד, להרחיב אולי את הצוות ושתיים, להגיד רגע, בשביל להביא עכשיו את החצי מיליון דולר לשני מיליון דולר, מה עוד חסר לנו, חוץ מלעשות את מה שאנחנו עושים? וגילינו שחסר לנו, יכולת לקבל Payments בברזיל, כי monday היא חברה ישראלית ואמריקאית ולקבל כסף בברזיל זה דבר מאוד מאוד מורכב. אז כדוגמה, זה משהו שהדירקטור שלנו, שמתעסק ב-Region, דרור, התעסק בו המון, כי הוא הבין שבשביל להביא מיליוני דולרים נוספים מברזיל, זה לא רק להביא עוד שותפים, זה כבר לגעת בדברים אסטרטגיים ב- Region. וזה בסוף מנוהל על ידי השכבה הניהולית בדרך כלל. הצורך העסקי היה מאוד מאוד שונה בכל אחד מה- Region-ים. וזה דורש מאיתנו איזה פרסונה, שיוכל לתכלל את הדבר הזה ביחד.
מה ההשפעה באמת של הבאה מאוחרת מדי של מנהל?
אני יכול להגיד לך שאצלנו היה לנו לדוגמה, אני לא אגע באיזה region, אבל, שהתחלנו לראות פתאום, שיש לנו צוות, שהאסטרטגיה אצלו לא אפויה, בסוף התחלנו גם לראות אנשים שאולי רוצים לעזוב, או מדברים על, שלא כל כך מתאים להם ב- monday. וכשנכנסנו והרמנו את מכסה המנוע, הבנו שזה צוות, שלא קיבל מספיק דירקטיבה. ושם החלטנו להביא מנהל, שיהיה Regionally, ישב בתוך ה-Region, וגם ולא ינוהל מתל אביב. וראינו את ה-Impact של זה על הגדילה של הצוות אחרי זה קדימה, גם בביצועים וגם נקרא לזה ב-Retention, בצורה הרבה יותר משמעותית.
תיקח אותי להתפתחות הבאה של ה- Partnership, שמביאה אתכם להחליט, אוקיי אנחנו לוקחים עוד שכבה ניהולית.
אז קצת בסיפור שלנו, באמת התקדמנו, הגדלנו Region-ים, התחלנו לעבוד במודל Regionally. ואז הגענו לאיזה שלב, שהיה לנו הרבה צוותים קטנים בכל מקום, חלקם היו אולי אנשים בודדים, או מספר של בודדים, חלקם כבר הגיעו ל-10 אנשים ואולי צפונה מזה. ואנחנו מגיעים למצב ש-EMEA כבר היא Region שלם, שהעבודה שהתחלנו איתה בצרפת, היא כבר שונה לגמרי ממה שהיום אני נדרש לעשות, באמירויות לדוגמה. ולבנות אסטרטגיה גם לצרפת, אבל מצד שני, גם יודע לבנות אסטרטגיה היום לכניסה, או Penetration לערב הסעודית, למזרח התיכון, זה בעצם 2 משימות שונות לגמרי. ואתה שואל את עצמך, האם היום הצוות הקיים, האם היום כוח האדם, הניהולי שיש לי בארגון, יש לו את היכולת ואת הידע לעשות את זה.
אבל אני רוצה לעצור אותך פה, כי למה לא להביא עוד צוות? למה אתה צריך עכשיו, להוסיף שכבה ניהולית לדבר הזה?
אני חושב שזו שאלה מאוד טובה. וקודם כל זה גם אסטרטגיה פוטנציאלית, אבל ברגע שאתה מביא עוד צוות ואז גם בונה עוד Team lead, אתה בעצם שוב, אם אני חוזר רגע לנושא הזה של Span of control, אתה מתחיל ליצור עוד ועוד ארגונים קטנים, שכבר הם עובדים באיזשהו, סט של חוקים, או באיזו Environment, נקרא לו היום ה- Channel, או עולם ה- Partnerships, באירופה ובמזרח התיכון. והם כבר מתחילים להיות מנותקים באיזושהי רמה אחד מהשני. מצד אחד, אתה מרוויח את זה שהם יודעים לפעול מהר ובאמת ייעודים למה שהם צריכים להשיג. מצד שני, איך הם מתחברים לאסטרטגיה הכללית? ואיך כל הדבר הזה מדבר ביחד, פה כבר לבנות עוד צוות, לא יהיה מספיק טוב לך.
בדיעבד, איך אתה חושב שהיית יכול לזהות מוקדם יותר, שאתם גדלים יותר מדי לרוחב ופחות מדי מוסיפים את השכבה הנחוצה?
אני חושב שזו לא משימה קלה, בעיקר כי ארגונים גם היום רוצים להיות Flat ואנחנו כן מנסים היום, לא לבנות שכבה ניהולית כשלא צריך, אבל אני חושב שיש סממנים שאפשר להסתכל עליהם מוקדם יותר. אחד, זה כמה אנשים כבר מנהלים. שניים, צריך להבין איך עולם ה- Reporting, עולם ה- Forcasting נעשה. אם תשאל אותי ברגע נתון, כמה Revenue אני צפוי להביא עד סוף החודש, אם התשובה שלי יותר מעורערת, כי חסר לי מידע שמגיע לי מ-Region כזה, או מצוות כזה, רגע זה סימן, זה סימן בשביל להגיד, האם היום אני, On top of my entire buisness ויש לי יכולת להבין איפה ה- Buisness שלי נמצא ולקבל קריאת דופק מהירה. אנחנו, יש לנו איזה מודל שאנחנו עושים כדוגמה, מודל שנקרא OPS review. בעצם במודל הזה, ברמה הרבעונית, אנחנו עושים Review, של כל ה- Region-ים שכל בן אדם שמנהל עכשיו לדוגמה, את גרמניה או לחלופין את מקסיקו, עולה במשך שעה ומסביר איפה הארגון שלו היה ברבעון האחרון ואז לאן הוא הולך, מה התחזית שלו ומה הפערים המרכזיים שיש לו בארגון. ואתה יכול מהר מאוד לראות, האם יש אסטרטגיה ואם לא, איך עושים שכבר במקום הזה מקבלים אסטרטגיה.
לסיום, פנסו, יש לך איזה כמה טיפים באמת לצופה, צופה, שתוהה האם מה שנכון לו עכשיו, זה להביא Team lead, או שהגיע הזמן לתת איזה שכבה נוספת מעליו. יש לך איזה משהו כזה לתת לו לדרך?
כן, אני חושב שאפשר רגע, בשביל באמת להבין את זה, צריך לעצור רגע ולהסתכל על שני דברים מרכזיים. אחד, מי הצוות שיש לי ביד ומי האנשים שאני עובד איתם. מה הרמה שלהם, למה הם מסוגלים. ושניים, מה המשימה שאני דורש מהם כי שני הדברים האלה בסוף זה מה שמשפיע. אם יש לי את האנשים הנכונים, למשימה שנדרשת מהם כרגע לבצע, לא תמיד נדרשת עוד רמה ויכול להיות שהיא תוסיף עוד מורכבות ויהיה לנו עוד פרסונה להתנהל איתה. אבל הרבה פעמים, יש לנו צוות, שהמשימה היא מאוד מאוד גדולה ומורכבת ואנחנו בעצם שמים אותו, באיזה Setup לכישלון, אם לא נביא לו עזרה, פה כבר יש מקום לשקול, איך המבנה הניהולי נבנה בצורה יותר נכונה. ואיך אני אולי מביא מישהו בעמדה בכירה יותר, או מישהי שתנהל ארגון גדול יותר, בשביל לעזור לנו לנצח בסוף.
מהמם, פנסו תודה רבה.
תודה לך.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.