אמיר שבט: Minimum Lovable Product
Startup for Startup
כל יזם שאומר לי "אני בונה את זה לכולם", כנראה טועה. אפילו Google. והמטרה היא לייצר מוצר לבן אדם מאוד מאוד מאוד ספציפי. בעצם אני יכול להגיד ואני רואה טעות נפוצה, זה שאנשים אומרים "אני בונה מוצר לכולם". ואני עושה MVP. זאת אומרת, אני יוצר מוצר, שהוא
יוצר לא חוויה טובה לאף אחד. ולכן יש לך מוצר שהוא מה שנקרא "meh".
אז יש משהו שנקרא "Minimum Lovable Product", שזה בעצם במקום לעשות Negotiation על המוצר ועל הפיצ'רים שלו. אתה עושה Negotiation על היוזר. אתה מקטין את היוזר עד למצב, שאתה בעצם משקיע את אותו מאמץ. זאת אומרת מבחינת זמן הפיתוח, הוא אותו זמן פיתוח, אבל אתה מאוד מאוד מגדיר את היוזר.
הדרך הנכונה להשתמש ב- MVP זה כ- Secondary ל- MLP. זאת אומרת אתה אומר "הגדרתי את היוזר שלי מאוד מאוד טוב, הגדרתי את הצורך, דיברתי עם היוזר, התפקסתי על היוזר, עכשיו אני יכול לעשות Negotiation משני על הפיצ'רים״. הפיצ'ר הזה, ייצר יותר אהבה מהפיצ'ר הזה ולכן, אני אעשה את זה שיוצר יותר אהבה ולא את זה שיוצר פחות אהבה.
תן לנו דוגמאות מניסיונך האישי.
אז המוצר הראשוני שלנו ב- "Reshuffle" היה מוצר למפתחים. ואמרנו, אנחנו ננסה לעשות לכל ה- Enterprise Developers. וראינו שבאמת, כמו שאתה מגלה כשאתה עושה MVP, אתה נתקע בהמון use case-ים. מיליון מיליון use case-ים והמוצר שלך לא מתאים כמעט לכלום. ואז נפגשנו עם מנהל I.T ב- Universal, והוא כיוון אותנו ל- use case שלו. וה- use case שלו היה, גם שימוש מאוד נכון במוצר שלנו, גרם לזה שאנחנו יכולים לפתח את המוצרים, כדי לגרום לו להיות מאוד מאוד מצליח. וגם ראינו שזה רפטטיבי. זה משהו שיכולנו ממש ממש להגיד, "הנה סוג היוזר שאנחנו הולכים להתפקס עליו".
איך לגשת ליוזר שעל בסיסו תייצר את ה-MLP?
כשאתה עושה שיחת מכירה עם לקוח כזה, רוב הזמן אתה צריך להקשיב. יש שיטה ב- Microsoft שבעצם אומרת, בוא תקשיב לבעיה של הלקוח ואז תסביר לו איך הפתרון שלך, פותר את הבעיות שהוא דיבר עליהן. וזה הרבה יותר קל מאשר אם אתה בא ואתה אומר, "הנה הבעיות שאנחנו פותרים". לרוב, הלקוחות אומרים "אה, אין לנו את הבעיות האלה, יש לנו בעיות אחרות לגמרי". אבל אם אתה אומר, אתה שואל אותם קודם כל "מה האתגרים הגדולים שלכם?", "מה הדברים שקשה לכם היום?", "מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להשיג ברבעון הזה?" ואז אתה מחבר את מה שאתה בונה לדברים שחשובים להם, זה כבר לא הופך להיות שיחת מכירה, זה הופך להיות שיחה של פתרון בעיות
איך לוודא שהמוצר לא ספציפי מידי ליוזר שנעזרת בו כדי לייצר את ה-MLP?
Product Market Fit צריך להיות Scalable Product Market Fit. אתה צריך להגיע למצב שבו אתה פתרת לבן אדם בעיה, אבל שיש מספיק, שה- Total Addressable Market, שיש מספיק אנשים עם אותה בעיה. לנו ב- Universal, באמת היינו צריכים לנהל את הפיצ'רים, כי חלק מהפיצ'רים היו מאוד מאוד ספציפיים ל- Universal. ואז אתה יכול להגיד ללקוח, "תשמע, זה לא פיצ'ר שהוא מתאים לכולם, אני לא יכול – To prioritize it. אני לא יכול לשים אותו בראש מעייני". אתה צריך ליצור מצב שבו אתה יוצר את שכבת ה- "ונילה", שכולם יכולים לצרוך. אז המפתח הוא ב- "S" של ה- Design Partners. זאת אומרת, אם אתה עושה Design Partner אחד, יש לך הרבה יותר סיכון לא להצליח. וככל שיש לך יותר Design Partners, ככה אתה מחלק את הסיכון. אם יש לך 3 Design Partners, אז יש לך 33 אחוז פחות סיכוי שלא תצליח לעשות Scale. אז אני ממליץ, להחזיק בין 3 ל-5 Design Partners, שיכולים לתת לך כיוונים, point of view שונים על המוצר. היום אני עושה את זה עם כמה חברות שאני עובד איתן. אתה אוסף לקוחות, אתה מבין את הצרכים שלהם. והדבר הכי חשוב, זה לא להתלהב יותר מדי ולהזמין אותם, אם הם לא מתאימים. זאת אומרת, הדברים שאני רואה שנופלים בהם, זה כשאתה אומר "אה, בסדר, אני אוסיף עוד דבר קטן פה ללקוח הזה, ועוד דבר קטן ללקוח הזה". בסופו של דבר אתה הופך להיות בית תוכנה שהוא עושה רק את הדברים השונים לכל אחת מהחברות האלה. אז קודם כל צריך כיזם להגיד "לא" ללקוחות. זה חשוב. דבר שני, זה אפשר להגיד להם "לא עכשיו". להגיד להם "תשמעו, מעולה שאתם, אנחנו מאוד מאוד רוצים לעשות אתכם, אנחנו מאוד עסוקים, נשים אתכם ברשימת ההמתנה. זה מדהים שזה בדיוק כמו שזה עובד לבני אדם, שברגע שהם נמצאים ברשימת ההמתנה, הם רוצים יותר את המוצר, גם חברות. אתה יכול להגיד להם "we're excited to work with you", אנחנו מאוד רוצים לעבוד אתכם, אבל עכשיו אנחנו נשים אתכם ברשימת ההמתנה. בכלל אחד מהדברים שאני מאוד מאוד אוהב ב- MLP, זה איפה הפוקוס של היזם. הפוקוס של היזם ב-MVP, הוא על הפיתוח של המוצר והסתכלות פנימית. הפוקוס של היזם ב-MLP, זה ביוזר. זאת אומרת, אתה צריך לראיין אתה היוזר, אתה צריך להבין את היוזר, אתה צריך להבין מה גורם לה לאהוב את המוצר שלך. אז הפוקוס הוא עוזר מאוד בלפתח מוצר שאנשים אוהבים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.