פרודקטיבי: איך לגרום למשתמשים להשתמש בפיצ'ר ששחררנו (עמיחי אבן חן, monday.com)

רן: שלום לכולם, אני רן ארז ואתם הגעתם לפודקאסט שבו אנחנו מדברים עם מנהלי ומנהלות מוצר מחברות שונות על בעיות מוצריות שהם נתקלו בהן. איך הם ניגשו לפתור אותן ומה הלמידות שהיו להם בדרך. ובפרק של היום אנחנו נדבר על בעיה מוצרית ממש מעניינת. שחררנו פיצ'ר והמשתמשים לא משתמשים בו, אז מה עושים? אז היום אנחנו נדבר עם עמיחי אבן חן, פרודקט מנג'ר במאנדי, שיספר לנו בדיוק על האתגר הזה. היי, עמיחי.
עמיחי: אהלן רן.
רן: מה שלומך?
עמיחי: מעולה. תודה שהזמנת אותי.
רן: באמת, בוא ככה נתחיל קצת קודם כל עם קצת קונטקסט. ספר לנו קצת על מה אנחנו הולכים לדבר היום.
עמיחי: אוקיי, אז אני הצטרפתי למאנדיי לפני כשנה וחצי, לתחום האוטומציות של מאנדיי. זאת אומרת, למאנדיי יש משימות, נגיד, כשהמשימה עוברת לדן, תעביר אותה לקבוצת המשימות שהסתיימו. זה נשמע פשוט, אבל יש מאות מיליונים של ריצות כאלה ביום, והמשימה שאמרו לי, הם אמרו לי: תקשיב, יש שם, לא תמיד עובד, יש שם כל מיני בעיות, כל מיני דברים גורמים לדבר הזה להיכשל, אנחנו רוצים לשפר את האמון של משתמשים, את הטראסט שלהם בפיצ'ר, ולתת להם את הכלים, שגם אם אוטומציה לא עובדת, הם יוכלו לתקן אותה כמו שצריך.
רן: אז אתה מגיע רגע למאנדיי לפתור, יש מלא מלא אוטומציות, אומרים לך, עמיחי, המשימה ראשונה, תעזור להם לגרום לזה להיות אמין?
עמיחי: בדיוק. אפשר, ישבנו, רשמנו מה זה אמין, הוצאנו סקרים, חשבנו, עשינו מחשבים, והסתכלנו, בסוף אמרנו: תראו, יש לנו הרבה דברים לשפר כדי שזה יעבוד, אבל אוטומציות לעולם לא תמיד יעבדו כי אפשר לבנות איתם אין סוף דברים והמציאות מסובכת ואנחנו רוצים לוודא שלבן אדם אחרי שזה נכשל לו, יש לו את הכלי להבין מה קרה ואיך לתקן את זה. אז אני התחלתי ללמוד את המוצר וראיתי שיש לנו Activity Log של האוטומציה שמראה- אוקיי היא רצה בשעה 8 והיא הצליחה או לא הצליחה ולמה? ואמרתי: אוקיי, זה בסיס ממש מצוין, זאת אומרת, הרבה ממה שאמרו לי שהבעיה, זה אמור לענות עליו, כי אם לבן אדם לא עובד אוטומציה, יכול להיכנס ל-log, לראות את הבעיה.
רן: ממש כזה רשימה שכותבת על כל אוטומציה מה היה הסטטוס שלה, אם היא הצליחה, אם היא נכשלה, דברים בסגנון?
עמיחי: בדיוק. אז כמובן אני מתחיל קודם כל בדאטה. אוקיי, כמה אנשים נכנסים לשם? כמה אנשים לוחצים על דברים? כמה אנשים מסתכלים על זה? ואמרתי, אוקיי, מה נקודת הייחוס שלי? כמה משתמשים של מאנדי נכשלת להם אוטומציה, נגיד, בשבוע, ומתוכם כמה נכנסים ל-Activity Log שלי ובודקים את הסטטוס של האוטומציה ומה קרה שם. ואני רואה שמעט מאוד, איזה 20% מתוך האנשים שנכשלים להם אוטומציה רק נכנסים לשם. ואני אומר 80% מהאנשים האלה, יש לנו פה כלי שעבדו עליו אנשים הרבה מאוד זמן, פיתחו אותו, שיפרו אותו, עשו עליו כל מיני AB טסטים, אבל הוא לא בשימוש. ואני שואל את עצמי למה? למה זה קורה? איך אני יכול לשפר את זה? עכשיו פה אנחנו באיזשהו data, אני אומר אוקיי אני product זה, אני עובר מדאטה ל-quality ואני הולך לכל מיני אנשים שנכנסים שם הרבה לActivity Log ואני יושב איתם לראיונות ואני מקבל ערימה של בעיות עם ה-Activity Log. כאילו אני לא משתמש בזה כי זה פשוט לא מספיק טוב בשבילי. שמתי כפתור, Every Feedback Send Me Here, כל פעם שבן אדם לוחץ על כפתור Feedback, אני מקבל 3 נוטיפיקציות ב-clack ובתוך מאנדיי וזה, והוא כותב לי בול מה הבן אדם, הוא יכול להשאיר פה מייל לדבר איתי, ואז אני יכול להשאיר את זה איזה חודש, ואני מקבל המון המון מידע כאילו גם איכותני שאני ממש שואל אותם, לפעמים אני משנה את השאלות לאורך זמן כדי לשאול אותם את השאלות שאני רוצה, וזה כזה עובד פסיבית. לפעמים אני אפילו גם שולח סקר עם שאלות שנשארו לי, למה נכנסת לActivity Log? חמש סיבות, ואם לא הצלחת לעשות את מה שאתה רוצה, אז למה, הנה חמש סיבות ואז אני גם מנסה, כאילו אני באיזה שהוא מקום מתחיל ממאוד מאוד רחב, מה הדאטה שלי כמה אנשים לחצו על הכפתורים, אני עובר למאוד מאוד צר כדי להבין מה הבעיות מחמישה שישה לקוחות כזה של- מה היו הבעיות שלך ואז אני חוזר להיות רחב ואני מנסה לעשות איזה שהוא סקר או כפתור button או משהו כדי לראות האם זה באמת בעיות של החמישה אנשים שנפלתי עליהם או של המון המון אנשים שקשורים לפיצ'ר.
רן: אוקיי, אז עמיחי, אנחנו מדברים על באמת שהמשתמשים לא משתמשים בפיצ'ר שלנו, למה זו בעיה שמעניינת מנהלי ומנהלות מוצר?
עמיחי: בסוף המטרה שלי היא לקדם איזושהי מטרה עסקית ואני לא באתי ליצור פיצ'רים כי זה מגניב, כי זה כיף. למרות שזה מאוד כיף, אני מאוד אוהב לבנות.
רן: כולנו.
עמיחי: אבל בסוף הפיצ'ר יכול להיות הכי חכם בעולם, והכי פותר בעיה בעולם ומושקע ומבוסס דאטה, אבל אם אני משחרר אותו ולא משתמשים בו, והוא לא באמת פותר את הבעיה בעולם האמיתי, והוא באיזשהו מקום הופך להיות איזה אות מתה במערכת, איזה פיל לבן, עוד כפתור שמוסיף סיבוכיות ואף אחד מעולם לא ישתמש בו, אז אני עשיתי פשוט את העבודה שלי ממש ממש לא טוב. זאת אומרת, אני סיבכתי את המערכת, אני בזבזתי זמן של מפתחים, אני לא כיוונתי את כל המערכת הזו למקום שבו הכי הרבה יוזרים יפיקו תועלת, ולפעמים פשוט לגרום לפיצ'ר להיות יותר discoverable, או לשפר אותו קצת כדי שהרבה הרבה יותר אנשים ישתמשו בו, על אף שכאילו מבחינתי אולי זה הרבה פחות עבודה, וה-Dave לפעמים אומר, אה נו שיניתי טיפה את ה-CSS, זה לא כזה מסובך. האימפקט שזה עושה בעולם האמיתי יכול להיות גדול, לא פחות מפרויקט של חודשים קדימה של שדרוגים ושיפורים. אז אני חושב שזה אולי הכי cost-effective, ואם זה לא קיים, אז הפיצ'ר שלך יכול להיות לא רלוונטי.
רן: מעולה. אז הזינו שבעצם יש דרופ משמעותי, אתה אומר רק 20% בכלל מנסים, אתה מתחיל לאסוף פידבק איכותני, אתה שם כפתור פידבק, אתה מדבר איתם, מה קורה אז?
עמיחי: אני מגיע לרשימה של בעיות, אני מסתכל גם על ה-competition באמת, ואני רואה, אוקיי, כמה כלים מאוד מאוד חזקים יש להם בActivity Log שלהם שאין אצלי, אני דיברתי עם כל מיני חבר'ה שמבינים טוב טוב ב-Activity Log ואומרים לי: הנה הדברים שצריך כדי שאני אוכל לפתור את הבעיות שלי. אני כבר ממש כאילו עושה איזה שהוא קיק אוף ומצגת הנה הבעיות שמצאתי ואני יושב עם הצוות פיתוח ומישהו אומר לי: אוקיי אנחנו צריכים לשדרג את ה-DB ל-DB שיעמוד בסקייל של מיליוני אוטומציות כדי שזה יהיה מספיק מהיר ואפשר לתמוך וכאילו באמת יצרנו מערכת, יש לנו פתרון מטורף, הוא יהיה כאילו ישים אותנו בטופ של התעשייה, טיימליין, בעוד חצי שנה נגיע לגרסת MVP שהיא כוללת את מה שיש היום רק קצת יותר מהר, ואז לאט לאט נוכל להוסיף את שאר היכולות.
רן: אוקיי, הסתכלתי בדאטה, ראיתי שהפיצ'ר לא עובד, דיברתי עם המשתמשים, אוקיי, הבעיה ברורה, אני מבין עכשיו שהעלות של זה היא חצי שנה, תשעה חודשים, אבל וואלה, רגע, אולי לא שווה לי, יש פה מתח כזה, אתה אומר: רגע, אז זה לא, אבל יש פה בעיות, הם עדיין לא משתמשים, איך אתה מגשר על הפער הזה?
עמיחי: אז אני אגיד, פה היה לי טיפה מזל. כי אני המשכתי עם ראיונות משתמשים גם בכללית, אנשים שולחים לי כל מיני פידבקים, אנשים שיש להם בעיות, או אנשים שאני שולח להם, עונים לי על סקרים, או שלקוח גדול שרוצה לדבר איתי. ואני ממשיך לשמוע את מה שאמרו לי מההתחלה. אנשים אומרים לי: חסר לי כלי לדעת אם זה הצליח או לא הצליח. ואני מדבר עם חלק מאלה, ואז אני אומר להם, אתה משתמש ב-Activity log של אוטומציות, והרבה מהם כלל לא מצאו את הכפתור. כשאני מבקש מהם: אתה יכול להראות לי שנייה מה אתה עושה כשזה לא עובד? הם בכלל לא מוצאים את הדבר הזה, הם בכלל לא רואים אותו, הם פותחים Activity Log של משהו אחר, שגם לו קוראים Activity Log . הם אומרים לי: אה, וואו, זה נחמד, אני אשתמש בזה פעם הבאה. ואני מתחיל לחשוד שאולי פספסתי משהו בכל התהליך מחקר הזה. ואני מסתכל טיפה אחורה ואני מבין שכמעט כל הדרכים שבהם ביקשתי פידבק, הם פנו ספציפית לאנשים שכבר משתמשים ב-Activity Log. זאת אומרת שלחתי ראיונות משתמש לאנשים שהשתמשו הכי הרבה ב-Activity Log , כי רציתי לקבל מהם פידבק, שמתי כפתור פידבק בתוך העמוד של ה-Activity Log. אנשים שפנו אלי עם בעיות של ה- Activity Log, זה בדיוק אנשים שמשתמשים בזה. ובאיזה שהוא מקום פספסתי את ה-80%, שזה תכלס הקהל שניסיתי להגיע אליו. ה-80% שבכלל לא נכנסו לעמוד הזה, ואותם תכלס היה מעניין אותי לשאול, כאילו, למה לא נכנסת?
רן: זה מטורף, כי גם אני עושה את הקפיצה הזאת הרבה פעמים, שאני אומר, אוקיי, הנה ה-פיצ'ר, לא משתמשים בו מספיק. אוקיי, אז הוא לא טוב, אז יש פה משהו לשפר בפיצ'ר. בוא נדבר עם אלה שמשתמשים, נבין רגע מה לעובד להם, מה היה יכול להיות להם טוב, כי הם כבר ניסו, הם מבינים, אולי הם לא משתמשים בזה כמו שאני רוצה, והרבה פעמים אנחנו אומרים, רגע, אוקיי, הם לא משתמשים בזה כמו שאני באמת מצפה, שהם ישתמשו בזה מלא, אז כנראה שהם יודעים למה. ואתה פה אומר: רגע, בכלל אנחנו מסתכלים מתחת לפנס, זה בכלל, זה לא השיחה בכלל, זה לא מעניין.
עמיחי: בדיוק. הכי קל לי, מי אנשים שמגיעים אלי? זה אנשים שהם המשתמשים הכי הכי כבדים, שכאילו לקחו את מאנדיי לאקסטרים. הם כאילו מייצרים אלפי אוטומציות והם כאילו- הם כל פעם מגיעים כאילו הם משתמשים במערכת בכל פיצ'ר ופיצ'ר שעשינו והתנגשו באיזה שהוא קיר שהם הגיעו למקום שבו עדיין לא פיתחנו. והם הכי יודעים מה הם רוצים, הם בדרך כלל מאוד חזקים ויודעים לדבר עם נציג של מאנדיי. הם עונים לי על כל הסקרים והם שולחים לי מיילים והם לוחצים על כל הכפתורים. ותכלס, תכלס, הבעיה שהתחלתי איתה ובאיזשהו מקום כבר שכחתי היא- יש קבוצה מאוד מאוד גדולה של אנשים שבכלל לא משתמשת בזה ולא נכנסת. ואחרי כמה אנשים כאלה, שעכשיו פניתי דווקא לאנשים, כאילו עשיתי, חזרתי שנייה להתחלה, אמרתי, אני פונה שוב לאנשים לעשות איתם ראיונות, אבל אני מחפש אנשים שהם נכשלו להם לא מעט אוטומציות, ולא נכנסו בכלל ל- activity log בחודשיים האחרונים. ואני רואה עוד פעם ועוד פעם שאנשים אולי- חלק ואמרים: אה, ראיתי את זה פעם ולא שמתי לב, והרבה אנשים כאילו, יש לי, מתחיל לי איזה חשד ואני מוציא סקר חדש עם תמונה. אני לוקח תמונה של Activity Log של אוטומציות.
רן: ממש של הפיצ'ר הקיים.
עמיחי: של הפיצ'ר. ואני אומר לאנשים: מה דעתך? אני לא זוכר את הניסוח, היה שם ניסוח טיפה מתוחכם כזה, אבל מה דעתך על ה-feature הזה, האם היית רוצה שמאנדיי יציגו אותו? האם ראית אותו אי פעם, והאם היית רוצה שמאנדיי יציגו אותו? ואני שולח את זה ל- באמת, עכשיו יש לי קבוצה מאוד מאוד גדולה של אנשים שנכנסו, גם נכנסו וגם נכנסו לActivity Log והם פשוט עונים לי, 40% כאילו, שזה עשרות אנשים שענו שם על הסקר ואומרים לי: לא ראיתי את הדבר הזה מעולם. ואז אני שואל אותם- והם אומרים לי: וואו, זה בדיוק מה שחיפשתי. הלוואי ומאנדיי היו מפתחים את הפיצ'ר הזה. זה בדיוק היה פותר לי את בעיית ה- אני לא יודע אם אוטומציות עובדות או לא עובדות.
רן: גדול.
עמיחי: וכאילו אני אומר: רגע רגע, אני עמדתי עכשיו בפתיחת פרויקט של עשרות, באמת שנה כמעט קדימה של לשפר ולשדרג ולעשות את הכל, ויש לי פה בעיה ממש ממש קלאסית של ה-discoverability, שיוזרים פשוט לא יודעים שה-feature שלי קיים. יש להם בעיה, הם יודעים בגדול מה הם רוצים, ואני בניתי את זה כבר או מישהו בנה את זה לפניי, והם לא מוצאים. ואני אפילו אומר: עכשיו היינו משקיעים בזה שנה של לפתח את הפיצ'ר, זה לא היה פותר את הבעיה.
רן: הם עדיין לא היו מוצאים.
עמיחי: הם עדיין לא היו מוצאים את זה בכלל.
רן: אבל כאילו, באמת, הם לא רק שהם אומרים לך את זה, הם אומרים לך: וואו, זה יהיה מדהים אם תעשו את זה, אני חושב שזה כאילו, שנייה, רגע, רגע, רגע, עצור. מה עושים עם זה?
עמיחי: אז אני מתחיל מחדש ואני מגדיר מחדש את השאלה שלי, לא- מה הבעיות עם ה-Activity log? אלא איפה אנשים מחפשים את ה-Activity log? ואנחנו עושים כזה UTERN, אני אומר להם: אוקיי, האוטומציה לא עבדה לך, איפה היית, לאן היית נכנס? אני בכלל רואה שהם נכנסים למקומות אחרים לגמרי במערכת מאיפה שאנחנו נמצאים היום. אני חוזר שוב לכל המתחרים שהסתכלתי עליהם, אז הסתכלתי במשקפת של מה הם מאפשרים לך לעשות שאנחנו לא מאפשרים.
רן: הפיצ'רים עצמם, בפנים.
עמיחי: בדיוק. ועכשיו אני שם לב שאצל כולם, אצלנו יש אוטומציות במקום אחד, את ה-activity log שלהם במקום אחר, ואצלם לכולם יש את ה-activity log של האוטומציה באותו מסך עם האוטומציה. זאת אומרת, אתה נכנס לאוטומציה והיא אומרת לך: הנה אני, זה מה שאני עושה, והנה הריצות שלי בצד, והקונטקסט הוא אותו קונטקסט. וזה מתאים טיפה למה שאני שומע מלקוחות: אני אומר להם: אוקיי, האוטומציה הזו לא עבדה לך, מה היית עושה? אז הוא אומר לי, הייתי נכנס לפה, כי פה אני חושב שנכנס לתוך האוטומציה ומסתכל עליה, כי פה אני חושב שהמידע שלה נמצא. ואני מתחיל כאילו לגשש שנייה אפילו, רק עוד לפני שבחרתי את הפתרון, אני מגשש עם הראש צוות, אם הייתי רוצה לקחת את ה-activity log הזה מהעמוד של האוטומציות ולדחוס אותו כאילו בצד של העמוד של האוטומציה הרגילה, כמה זה קשה? אז הוא אומר לי, זה לא יודע, איזה שבוע שבועיים, אנחנו סוגרים את זה תוך כדי עוד דברים אחרים. אני כאילו, המוח שלי מתפוצץ. זה בסדרי גודל שונה מכל פרויקט התשתית הגדול שתכננו. מבחינתי זה בחינם, אני יכול לעשות טסט של פשוט לשים אותו שם, לראות אם זה משנה לי את המדדים, בזמן שהיה לוקח לי לחשוב על חצי מהפיצ'רים שתכננו בפרויקט התשתית הגדול.
רן: אבל נראה לי שעוד איזו נקודה מעניינת שעברת עליה די מהר אבל היא גרמה לי לחשוב. בעצם ההסתכלות שלנו כשאנחנו משווים נגיד החוצה מול מתחרים, אתה אומר, השוויתי את היכולות, ראיתי פער ביכולות, סבבה, אני יודע מה אני צריך לעשות כדי לסגור את היכולות. אבל כשבאת לזה במשקפיים בפעם הבאה, אז אמרת, רגע, היכולות לא מעניינות זה המיקום. עכשיו אני עושה מחקר על ה-feature, אבל על המיקום שהמתחרים שמים את זה. ופה יש את הזווית, זה לא רק הפיצ'רים בפנים, אלא המיקום שהם עשו שמעניין פה.
עמיחי: פתאום התחלתי להסתכל: איך הם קוראים לזה בכלל? נגיד התחלתי להבין שאצלנו במאנדיי יש כמה דברים שקוראים להם Activity Log, ולא ברור שאנשים יודעים להבדיל בין כל הדברים האלה, ופתאום אני קולט, רגע, להרבה מקומות קוראים לזה אולי Run History בכלל, שזה שם אחר שהוא אולי יותר מחבר. הרבה אנשים, כאילו, שמים לזה כמה דרכים שונות להגיע לאותו Activity log, יש הרבה בצורה של זה, הסתכלתי על הצורה, הסתכלתי על איך יוזרים, אני ניסיתי להריץ שם אוטומציות ושאלתי את עצמי אוקיי איך אני נכנס? עליתי לשיחה עם לקוח ושאלתי אותם, התחלתי תמיד להוסיף שאלה של: האם אתה משתמש במערכת אחרת? האם אתה יכול להראות לי שנייה את המערכת? ואז אמרתי לו כשהיא לא עובדת אתה יכול להראות לי מה אתה עושה? ופתאום אני מסתכל איך הוא משתמש במתחרה שלי ואיך הוא מגיע לActivity Log . וכשמקודם גם שאלתי שאלות דומות, אבל אז אמרתי לו: טוב, תראה לי, טוב, תלחץ פה, תיכנס פנימה פנימה, או- כמה דאטה יש להם? כמה כלים יש להם? איזה פתרון? ועכשיו ממש ממש קצת עזבתי את מה הוא עושה, וממש ניסיתי לשאול את עצמי מה התהליך, איך היוזר מוצא את זה, איך הוא מחפש את זה בכלל, מתי הוא מגיע לשם. ממש קצת חזרתי לבייסיק באיזשהו מקום, כשבהתחלה רצתי ישר ל- הנה כל הבעיות שאין לי במוצר היום.
רן: אני חושב שזה טעות קלאסית שאנחנו יודעים שאנחנו לא צריכים לעשות אבל אנחנו עושים כשאנחנו שואלים נגיד משתמשים: תגיד, אתה משתמש בActivity Log? והוא יגיד: בוודאי שאני משתמש בActivity Log, אבל אתה אומר לו: תראה לי את הActivity Log, אין לו מושג איפה הדבר הזה, הוא משתמש בתיאור הזה למשהו אחר לגמרי.
עמיחי: הוא פותח פיצ'ר אחר עם שם דומה.
רן: זה כאילו ממש מזכיר לי משהו שקרה לי ממש השבוע, שעשינו תהליך Discovery על איזשהו מוצר ודיברנו עם מלא מלא משתמשים וגיבשנו תובנות וכאילו המשכנו הלאה במחשבה, אוקיי, אנחנו כבר יודעים מה אנחנו רוצים לפתח, מה אנחנו צריכים, ברור לנו מה המוצר שאנחנו בונים. ואז חזרתי לשיחות של לפני כמה חודשים והקשבתי להן עוד פעם, כשיש לי כבר את הקונטקסט של מה אני רוצה, ופתאום אני רואה דברים אחרים לגמרי שלא שמעתי אפילו בשיחה שהם אמרו, כי הייתי כל כך ממוקד על- רגע, האם בכלל יש את הבעיה הזאתי, ופתאום הם נתנו לי מלא מלא value. שוב, להקשיב לאותה שיחה שכבר הייתי בה, להקשיב לה אבל בקונטקסט של- רגע, אני עכשיו בסוג בעיה אחרת, ופתאום זה פותח לך את העולם, זה כאילו אתה עושה את הראיון משתמשים מחדש, אתה מקבל שם זהב. זה כזה, לא one and done, יש שם כזה עוד מלא דברים, ואני ממש מתחבר לנקודה שאמרת של כזה- גם כששאלתי אותם בעצם התשובות, זה בכלל כאילו, הייתי יכול לחזור על זה ולהסתכל על זה אחרת.
עמיחי: כן. אני רוצה לחדד שני דברים. אחד אני אגיד, קודם כל עשינו את זה וזה העלה בעשרות אחוזים את כמות האנשים שנכשלה להם אוטומציה ואז היא השתמשה בActivity Log,
רן: כאילו ממש עשיתם את זה בפועל.
עמיחי: עשינו את זה בפועל, עשינו את זה, את AB-TEST כזה, וממש ראינו כאילו כמות האנשים, אפילו ראינו גם אנשים לומדים את זה לאט לאט. זאת אומרת בשבוע הראשון לא כל כך הרבה אנשים. וראינו כל שבוע יותר ויותר אנשים שכנראה ראו את זה בפעם הראשונה אי פעם הולכים ומשתמשים, שזה ממש כאילו לפעמים יורד לי המטבע ואני אומר וואי, זיהיתי איזה משהו מטורף וכשהוא פוגש את המציאות אז זה עדיין לא עובד. אז זה כאילו היה ממש ממש נחמד. אבל אני גם אגיד, זה לא שמה שהמסקנה שהגעתי לה בהתחלה היא לא נכונה. זאת אומרת, באמת עדיין היו חסרים המון המון יכולות, ובאמת יש המון יוזרים מתקדמים שהם צריכים אותם, והם צריכים עוד כלים, והם צריכים יותר מידע, והם צריכים שזה יהיה מהיר יותר, והם צריכים את כל האירוע הזה ואני אפילו אגיד, אנחנו גם לא ויתרנו עליו. זאת אומרת, אנחנו החלטנו במקביל לפרויקט, במקביל לטסטים של הדיסקברביליות שאנחנו עושים, להריץ את הפרויקט התשתית הגדול למען העתיד, וגם באיזשהו מקום גם הבנו, ובכל החלטה אחר כך עשינו את זה, השתמשנו בה, שזה פשוט לא אותו יוזר. יש לנו קהלים שונים לגמרי. יש משתמש שהוא ה-Advanced User, שהוא משתמש כמו שאמרתי במאנדיי עד הסוף, ושולט בהכל, ובאמת הדרישות שלו הן אחרות, ואנחנו רוצים לשרת גם אותו ולטפל גם בו, והוא צריך, הוא כאילו אם אני אהפוך את זה לקצת יותר נגיש, זה לא יעזור לו, זה לא מעניין אותו. הוא יודע איפה זה, הוא רק צריך את היכולות, ואנחנו באמת נעזור לו, וזה ייקח רק יותר זמן. ויש את המשתמש היותר פשוט, זאת אומרת, אנשים שמשמשים באוטומציות מדי פעם, זה נכשל להם לעיתים מאוד מאוד רחוקות, ואז הם לא, זה לא שהם מריצים כל כך הרבה שכל פעם יש משהו שצריך טיפול, זה פעם בכמה חודשים הם צריכים איזה כלי, והם צריכים שזה יהיה מאוד מאוד נגיש, מאוד מאוד פשוט, שזה יהיה בול איפה שהם מחפשים את זה. והחבר'ה האלה, אני אגיד, כאילו, עשינו איזה כאילו פיצ'ר אחד, יכולת אחד, בתוך הסט הגדול של הבעיות שהיה לנו וההזדמנויות שיש לנו לשפר את האמון, ובפעם הבאה כבר מראש התחלנו, כאילו, שזה גם איזה שהוא, באמת בכל הקורסי פרודקט אמורים לעשות את זה, אבל הפעם ממש התחלנו, כל מצגת או פיצ'ר מתחיל באיזה פרסונות שונות יש לנו במערכת, בואו נדבר על ה-Advanced Builder ובואו נדבר על ה-Simple Builder ובואו נדבר מה כל אחד מהם צריך ואיפה זה לפעמים ממש ממש סותר.
[נעימת מעבר]
רן: אז אני רוצה להחזיר אותך רגע שנה וחצי אחורה, אתה נכנס למאנדיי, זורקים עליך את המשימה הזאת של- עמיחי, משהו באוטומציה שם לא עובד, לא ברור, לא מבין, מה אתה עושה אחרת?
עמיחי: הייתי מנסה קצת יותר להתחיל באמפתיה. זאת אומרת להתחיל ב- הייתי קצת מאוד משימתי. אוקיי, בוא נבין בעיה, בוא נפתור אותה, בוא נסגור אותה, ונתחיל בפרויקט. יש לי פה מפתחים, הם לא יכולים לא לעבוד. ובדיעבד הייתי צריך להתחיל הרבה יותר רחב. אני נכנס, אני צריך להתחיל לדבר עם משתמשים שונים של המערכת, ולא רק לדבר עם כל מי שכבר עבד על כל הבעיות בשנה שנתיים האחרונות, אלא סתם משתמשים של מאנדיי, אנשים שעובדים בחברה, ואולי גם יש לך בן אדם מהמרקטינג, הוא משתמש במאנדיי כמשתמש, הוא לא כאילו מפתח שום דבר, הוא לא בטוח מכיר את כל הדברים. להתחיל הרבה הרבה הרבה יותר באקספלורציה, ואז מתוכה כאילו להגיע למה לדעתי הטוב בעיות, ולחבר אותם לבעיות של trust. זה מאוד קל להגיד את זה עכשיו, זה יותר קשה כשאתה חדש בחברה, מגיע אליך הדירקטור פרודקט, ואומר: תקשיב, יש לנו מצב חירום, יש בעיה של trust של אוטומציה, לך תפתור את הבעיה, רוץ על זה. אז הלוואי והיה לי את האורך רוח והיכולת והסבלנות לשבת וללמוד את העולם שנייה בעיניים חדשות לגמרי, ולחשוב בעצמי מכל הפרסונות ולחשוב בעצמי איך צריך לראות אוטומציות. ואני עכשיו מנסה כל חצי שנה מחדש כזה לעשות את זה שוב. כאילו, להגיד: רגע רגע, בוא נזרוק שנייה את כל הרעיונות שכבר אני עובד עליהם. אם הייתי, מצטרף מחדש ואומרים לי להיכנס על אוטומציות, מהאנשים שלי, מהבעיות שלי, מה זה, אבל ככל שאתה יותר ויותר בתוך בעיה, ובתוך העולם, זה נעשה יותר ויותר קשה.
רן: ממש, זה ממש, התחושה הזאת שאתה כבר כל כך עמוק בקונטקסט, שאתה מתעלם מהסיגנלים בהתחלה זה משהו שהוא לגמרי לא שגם אני לוקח מהפרק הזה. אני לוקח מזה עוד את הנושא הזה של לפעמים אנחנו מדלגים על ה-basics של לא לשאול לאנשים מה אתה חושב על- אלא איך אתה משתמש ב- וגם כבר עכשיו אני לוקח לי של להסתכל מחוץ לפנס, להגיד: אני בוחן feature, בוא נלך על אלה שלא משתמשים בוודאות, ונגלה למה הם בכלל אולי לא מכירים, אולי זה נראה לי הדבר הנוסף שהוא מרתק בעיניי. הדבר האחרון שאני חושב שזה הנושא הזה בדיוק במקרה שלך, זה לשאול רגע, אוקיי, מי זה המושפעים שאולי לא מכירים את הפיצ'ר, אבל הם הולכים להיות מושפעים באופן ישיר. אז אם אנחנו מדברים ככה על המאזינים שלנו, יש איזה משהו אחרון שהיית רוצה כזה להשאיר אותם איתם? איזו תובנה, איזה משהו מרכזי שלך?
עמיחי: כן. אני חושב שהחלק הכי קשה בתהליך היה באיזשהו מקום לשנות את התוכניות שלנו, איך שכבר עשינו אותן. אני עבדתי מאוד מאוד קשה על הפיצ'ר הגדול הראשון שלי פה, עשיתי מחקר שבאמת ראיתי אותו כאיכותני ומספרי ורעיונות, וישבתי עם מעצבת ובנינו כאילו לזה ויז'ן וגרסת MVP. וכאילו, הייתי מאוד מאוד מאוד מושקע, והיכולת להגיד, רגע: בוא נעשה pause, בוא כאילו, כאילו אני התחלתי לקבל סיגנלים שיש פה איזושהי בעיה כאילו כבר מאוחר מדי, וזה צריך את היכולת תמיד לשאול את עצמי כאילו, האם אני צודק? האם יש דרך יותר טובה לעשות את זה? כאילו אם הייתי עכשיו מתחיל מ-0, האם הייתי עושה את מה שאני עושה? ואני חושב שזה מאוד מאוד קשה לאגו, לאמון שלך ולעצמך לעצור פרויקט שכבר רץ והשקעת בו כל כך הרבה, ואני מאוד שמח שהצלחנו לעשות את זה. ואני מקווה שיהיה לי את הכוח לעשות את זה בעוד מקרים.
רן: אז באמת לכל המאזינים, לא להישאר עם העלות השקועה הזאתי, להיות מסוגלים לשחרר את זה באהבה. עמיחי, זה היה נהדר, זה היה ממש מרתק, אז תודה לך ששיתפת מהאתגר שלך. ואם אתם נהניתם מהפרק הזה והיה לכם מעניין, אנחנו מזמינים אתכם לעקוב ולדעת מתי יוצא הפרק הבא. שתפו אותו עם חברים, ושיהיה לכם בהצלחה. תודה עמיחי.
עמיחי: תודה שהזמנת אותי.
[נעימת סיום]
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.