202: איך בונים שיתוף פעולה מוצרי בין חברות (ערן זינמן ואמיר כהן)

משתתפים: דריה וורטהיים, ערן זינמן, אמיר כהן.

דריה: הי כולם, אני דריה וורטהיים ואתם הגעתם ל– Startup for Startup, והיום נדבר על איך בונים שיתוף פעולה מוצרי בין חברות, ולצורך העניין נמצאים איתי ערן זינמן, הי ערן.

ערן: הי דריה.

דריה: ואמיר כהן, הי אמיר.

אמיר: הי דריה.

דריה: ואתה Product partnerships ב– Monday, נכון?

אמיר: נכון מאוד.

דריה: והובלת את השותפות הזאת בעצם שנדבר עליה. אז היום אנחנו נדבר על מה זה בכלל שיתוף פעולה מוצרי, איך מוצאים שותף מתאים, ומה החששות שעולים במהלך כזה, ואנחנו נעשה את זה דרך ה– Use case של השותפות שלנו עם Appfire שהתחלנו יחסית לאחרונה. נתחיל?

ערן: כן.

אמיר: יאללה.

[מוזיקת פתיח]

אמיר: כבר אני מבסוט דריה שאת מרשה להכניס קפה לחדר.

דריה: או, זה שינוי שהמאזינים לא מודעים אליו, אנחנו כבר לא מי שהיינו לפני 4 שנים. מגניב. אולי נתחיל רגע ברקע על ה– Market place של Monday, כי זה לא מוצר שהיה כאן מההתחלה, אז ממש כזה בכמה משפטים.

ערן: אוקיי, אז אני יכול להתחיל ואמיר יוסיף, אבל זה לא מוצר חדש יחסית, הוא בן שנתיים פלוס, אבל בגדול זה משהו חדש שהוספנו לפלטפורמה. עד היום בעצם בתור משתמש, שהשתמשת ב– Monday היה מה שנקרא Building blocks, שזה בעצם אבני לגו אם נרצה, כל מיני קומפוננטות שאפשר בעצם לעצב את התכנה. מה– Board שלנו שאני מניח שמי שמשתמש ב– Monday מכיר, עד לדשבורדים וה– Views, וכל קומפוננטה כזאת יכלת להוסיף ולקסטן, ובאיזה שהוא שלב אסטרטגית אמרנו, עד היום רק אנחנו פיתחנו קומפוננטות כאלה והרחבנו אותם, בואו נפתח את זה גם לקהל המפתחים שלנו, כדי שבאמת יווצר [— 01:55] ארוך מאוד של שימושים ויכולות ואנחנו לא נספיק להגיע בחיים לכל האימפלמנטציות וכל הצרכים של המשתמשים, ואני ממש מסתכל על זה בתור Mode, סוג של חפיר על החברה, כי בסוף לייצר קהילה של מפתחים שמפתחת על המוצר, זה כאילו אני לוקח את הכוח פיתוח שלנו ומכפיל אותו פי 10. זה ממש משהו שהוא קשה מאוד להעתיק אותו, לייצר מומנטום של Market place, לייצר קהילה של מפתחים, אימפלמנטציות של דברים על גבי Monday. אז זה ממש משהו אסטרטגי מבחינתנו שצמח יפה מאוד בינתיים.

דריה: ומבחינת שותפיות, אמיר, איך אתה השתלבת שם? אם אתה עכשיו, אתה בא מהעולם של ה– Partnerships והתפקיד שלך עכשיו לקחת את ה– Market place ולהרחיב את זה, נכון? להגיע לעוד מפתחים שיבנו שם עוד, עוד יכולות.

אמיר: נכון, אז בהתחלה באמת לא הבנו מה מניע מפתחים. יש כאלה שמכירים, עשינו כמה האקתונים כדי בעצם לגעת במפתחים האלה ב– Monday, אפילו חילקנו 3 טסלות, שזה נתון מעניין

ערן: למקום ראשון, כן.

אמיר: רק למקום הראשון. בעצם ככה הצלחנו להכיר למה אנשים בכלל בונים, מה הם חושבים על הפלטפורמה שלנו כפלטפורמה, מה האפשרויות שלנו שאפשר אין בכלל לבנות, ולאט לאט זיקקנו מי בעצם הפרסונה האידיאלית לבנות על ה– Market place שלנו. האם זה בכלל אנשי פיתוח, אולי זה בכלל מנכ"לים שרוצים לייצר עוד ערוץ הכנסה, ובעצם עם הזמן, זה לקח קצת זמן, זיקקנו את מי הבן אדם שזה אמור הכי לעניין אותו. כי באמת, Partnerships, אתה רוצה לתת ואתה רוצה גם לקבל, אתה רוצה איזה שהוא החזר על ההשקעה שלך, וככה בעצם הגענו ל– Target persona האידיאלית, שזה חברות שהייעוד שלהן הוא בעצם לבנות על פני ה– Market places ולייצר כסף מתוך ה– Market place. כלומר, מחשיבות את עצמן כחברות מוצר שמזהות איזה שהוא פער או יכולת או Opportunity בפלטפורמה שלנו ב– Monday, והיא רוצה לפתח מוצר על גבי הפלטפורמה ולמכור אותה.

דריה: נכון, אז רק נחדד את זה, למרות שעשינו בהתחלה תחרויות וקיבלנו אפילו למפתחים בודדים, נכון? שיפתחו מוצרים על גבי ה– Market place, לא בהכרח האינסנטיב נשאר גם אחרי ההאקטונים האלה או התחרויות. כי בסוף צריך להשקיע פה במוצר וצריך להמשיך לבנות אותו, ולנסות לעשות לו מוניטיזציה אחר כך, זאת אומרת זה משהו שממש צריך להמשיך ולהשקיע בו לאורך זמן.

אמיר: מדויק, ואני חושב שזה גם, אמרת את זה כדי לזקק את זה, אבל זה משפט כאילו סופר נכון, והוא נכון להכלכדי למדוד איזה שהוא Partnership שהוא יהיה מוצלח, ואתה רוצה שהוא יהיה מוצלח בקצה, אז תמיד צריך שיהיה את הסיפור הזה של better together. מה באמת ישאיר את ה– Partnership הזה חי. כי להרים אותו זה אירוע אחד, ולהשאיר אותו חי זה אירוע אחר, ולגרום לו לתת את התיוג הזה של Partnership מוצלח זה בכלל אומנות, אז למדנו באמת עם ההאקטונים האלה שעשינו למה אנשים בונים, למה הם בעצם לא נשארים, ומה צריך לקרות כדי שהם ישארו וישקיעו ויעזרו לנו לעשות מוצר הרבה יותר טוב.

ערן: אני גם חושב, באיך שאני מסתכל על זה, שצריך גם וגם. אנחנו צריכים, אני חושב ש– Market place טוב מכיל גם מ שנקר Indie developers, בין אם זה מפתח בודד או כמה מפתחים שמפתחים משהו בשביל הזדמנות עסקית, או משהו לייצר איזה שהוא recurred revenue  מהצד, אני חושב שזה סופר חשוב. ומצד שני יש גם את החברות הגדולות יותר, שזה ממש האסטרטגיה שלהם. אם נגיד שניה נקביל את זה לעולם המשחקים, שאני גם מאוד אוהב, אז יש קונסולות כמו פלייסטיישן או אקסבוקס, אז יש את החברות הגדולות שעושות את הכותרים הגדולים, ה– Triple A, המשחקים הגדולים, ויש את ה– Indie developers שמייצרים משחקים, לפעמים סטודיואים מאוד קטנים, או אפילו בן אדם בודד, יש המון פוטנציאל בשניהם, גם בזה וגם בזה.

דריה: כן, זה גם איזה שהוא מנוע צמיחה שיכול בסוף להיות מאוד גדול.

ערן: מדהים, מדהים.

דריה: כאילו, אם נשאיר לזה פתח

ערן: לגמרי. אני אספר אפילו קוריוז, שזה היה דווקא מצחיק, אבל אנחנו תיכף הולכים לדבר על חברה ספציפית שאנחנו עבדנו איתה, אבל השאלה גם איך מתחילים. כי גם הם התחילו בתור Indie developer, זה שהם צמחו אחרי זה בתור חברה

דריה: וואלה.

ערן: אז כן, זה התחיל בתוך צוות של אחד שניים שפשוט תכנתו, כמו כל חברה כמעט, אז זה גם השאלה פה מה הביצה ומה התרנגולת, כן?

דריה: נכון.

אמיר: אפשר להוסיף גם על מה שערן אומר, שיש Indie developer שהאפליקצייה שלו היא בין ה– 3 אפליקציות הכי מוצלחות ב– Market place, הוא איש אחד יחיד ומיוחד בסרי לנקה.

ערן: שעושה לא מעט כסף מזה, כן, מדהים.

אמיר: הוא עושה מזה כסף מדהים, ומבאמת מבין את המשתמשים שלנו, ועוזר לבנות מוצרים שעוזרים להם כל יום בעבודה שלהם, שזה מדהים.

דריה: כן, אז בעצם אם אני כן לוקחת את השיעור מהשלב הזה של האפיון פרסונות, אז בעצם גם אם בחרתם להמשיך אחר כך עם כמה סוגים שונים של קהלים, זה עזר לכם להתמקד, נכון? זה עזר לכם להבין במה שווה לשםי את הפוקוס, במה אולי אפשר לשחרר, Indie developers זה משהו שצריך כל הזמן להתאמץ ולתחזק, ואולי יש דרכים מוצריות להשאיר אותם בפלטפורמה, אבל בלי אולי לתחזק שותפיות כל הזמן.

ערן: אני חושב שזה קהלים שונים, זה אבחנה נכונה. עם צרכים שונים, עם גישה שונה, אנחנו צריכים לגשת אליהם בצורה שונה.

אמיר: בדיוק, מה שהם יכולים לתת לנו זה קצת שונה, מה שאנחנו יכולים לתת להם זה קצת שונה. לדוגמא, בחברה גדולה שיותר מעניין חברות אחרות שיכולות לסמוך על להוריד את האפליקציות שלהם. חברות גדולות שחשוב להם מאוד ה– security, הדבר האחרים שמעניין מאוד חברות גדולות, אז בעצם הם לא יורידו אפליקצייה של Indie developer בשלב הזה, ולכן תמיד יש איזה שהיא מטרה מאחורי לגשת לכל אחד מה– partnerships, זה באמת מה אני רוצה להוציא מה– Partnership הזה.

דריה: אוקיי, אז כל ההתחלה, ההאקטונים, עזרו לנו לדיק את הקהלים השונים, ועכשיו בפרק הזה אנחנו נתמקד ספציפית בקהל של החברות הגדולות יותר והשותפויות איתן, אוקיי? אז בעצם אמיר, אתה התחלת לספר קודם שהבנת שעוד קהל שאנחנו בעצם רוצים לאפשר לו לבנות מוצרים על גבי ה– Market place זה חברות שממש, זה מה שהן עושות, נכון? הן בונות אפליקציות.

אמיר: נכון, אז באמת אחרי שדייקנו ככה והבנו שגם מצד אחד הפלטפורמה שלנו מוכנה להביא חברות כאלה גדולות שיבנו על גבי הפלטפורמה שלנו ויציעו את המוצרים שלהן, והבנו גם מה חסר לנו, ובעצם יכולים להוסיף ערך מוסף, אז אחד הדברים שעשינו זה להסתכל ב– Market places אחרים ולראות מי השחקנים הכי חזקים שיכולים באמת להוסיף לנו, שגם באמת נלמד מהם. נדבר איתם, נתקשר איתם, נעזור להם להצליח בעוד Market place שלנו, וגם נוכל ללמוד מהם איך לעשות דברים יותר טוב, ולאן, לאיזה כיוונים כדאי לנו בעצם להתקדם.

דריה: פשוט חבר'ה שאנחנו רוצים להביא לפלטפורמה.

אמיר: לגמרי.

דריה: אוקיי, אז איך ניגשת לזה? אנחנו נדבר עכשיו ספציפית על חברה בשם Appfire.

אמיר: נכון, אז כחלק מתהליך מיפוי של כל מיני Market places, זיהיתי חברה שנקראת Appfire. Appfire היא חברה די גדולה, אחת מההכי גדולות ב– Market place של Atlassian. יש להם מעל 250 אפליקציות שם, וזה מקור ההכנסה העיקרי של החברה. מזה היא מרוויחה כסף, הם בונים מוצרים ל– Atlassian ומוכרים אותם ב– Market place שלהם. 

ערן: אולי רק נוסיף, לתת לאנשים פרספקטיבה, אז אני לא יודע מה המספרים האחרים שהם שיתפו, אבל לדעתי ראיתי איזה שהיא כתבה בעיתון שהם למעלה מ– 700 עובדים בחברה, בהכנסות של מעל 100 מיליון דולר, אפילו לקראת ה– 200.  

אמיר: כן, ב– 21 מדינות.

דריה: אז זו חברה שלמה שזה הביזנס שלה.

ערן: זה חברה, סטארטאפ לכל דבר, כן? זו חברה מוצלחת, עם Scale, עם המון אנשים, מתכנתים, מעצבים, Product, מכירות, שכל הביזנס שלה זה לבנות מוצרים על Market places אחרים, זה די מדהים. והיא לא היחידה, יש עוד לא מעט כאלה.

דריה: אז למה בעצם לא פונים ישר לכל החברות שהביזנס שלהן זה לבנות אפליקציות, ופשוט מוודאים שהם יודעים על ה– Market place של Monday ורצים ככה? כאילו, למה צריך להשקיע פה באיזה שהיא שותפות?

אמיר: א', זו גם דרך, אבל בגלל ש– Appfire, שזו חברה עם כל כך הרבה ידע וכל כך הרבה שנים ב– Atlassian, אני מאוד רציתי ללמוד מהם מה מעניין מפתחים. מה מפתחים כמוהם, חשוב להם כשהם ניגשיפם לפלטפורמה חדשה או לאקו סיסטם כמו Monday. אולי אנחנו עושים משהו לא נכון במה שאנחנו מציעים? אני לא יודע מה מעניין אותם בכלל, וה– Engagement הראשוני שלי עם Appfire זה באמת היה בשביל רגע לספר על, רגע, אתם מכירים בכלל את Monday? יצא לכם לעבוד עם המוצר שלנו? אהבתם, לא אהבתם? הסתכלתם על הפלטפורמה ועל מה אפשר לבנות? אתם יודעים שיש לנו כזה Community רחב של אנשים שהם עובדים במיליון צורות ואתם יכולים אולי To establish your business גם פה? כאילו, אתם יכולים להקים פה גם את החנות אתר שנקראת Appfire  ולהשקיע גם באקו סיסטם שלנו? וזהו, ככה בעצם רציתי להתחיל, אני רציתי ללכת ל– Leader הזה ובעצם ללמוד ממנו.

דריה: רגע, מה זה ה– Leader הזה? בוא ניקח צעד אחורה. סבבה, הבנו ש– Appfire הם שותף מתאים, איך אתה ניגש אליהם?

אמיר: אוקיי, אז הכי פשוט בעולםאני ניסיתי להוסיף את המנכ"ל שלהם בלינקדאין ושלחתי לו אימייל, שבעצם אומר אני אשמח לדבר איתך. אני עובד ב– Monday, אני אחראי על ה– eco system partners פה ב– Market place שלנו, ואני רוצה ממש לשאול אותך אם אנחנו עושים את הדברים בכיוון הנכון, ואפילו להבין מה מפריע לו, וזה גם כתבתי לו את זה באימייל, אשמח להבין מה הדברים שחסרים לך היום ב– Atlassian ואולי אנחנו נוכל להתקדם לכיוונים האלה.

דריה: הכי Cold שיש.

אמיר: הכי Cold שיש.

ערן: זה מסוג האימיילים שאני מוחק אותם ב– Inbox.  

דריה: שאתה אפילו לא עושה Mark as read, ברמה כזאתי.

אמיר: ברמה שאני מאוד הייתי משוכנע ומבין את ההתעלמות, אמרתי אני אשלח לו מקסימום עוד איזה Follow up וזהו, אני לא מנסה למכור לו שום דבר, אני באמת הייתי הכי, גם לא תכננתי על שיתוף פעולה, נגיע לזה עוד רגע, אבל באמת כל מה שרציתי זה ללמוד ולשמוע, כדי ללכת באמת ל– Tear השני שמתחתיו, ובאמת להציע את הדברים האלה שאני יודע שמשחקים קלף עבורם. אז שלחתי אימייל, וכמו שאתם מניחים הוא לא ענה, וב– Follow up אמרתי לו תשמע, זה באמת לא אימייל אוטומטי, אם יש לך חצי שעה אני אשמח, הוספתי את ה– Calendly link שלי, שיהיה לו נוח לקבוע פגישה אם מעניין אותו, וממש שכחתי מזה. ואחרי שלושה שבועות אני פתאום רואה שיש פגישה ביומן

דריה: אה, זה עבד.

אמיר: זה עבד. זה עבד, וטוב, הוא אפילו לא החזיר לי אימייל, הוא פשוט קבע פגישה, ואני פתאום רואה את הפגישה ביומן ואני אומר אוקיי, בסדר, בוא נעלה לשיחה ונדבר. 

ערן: זה מדהים שזה עבד, כי ברגע שאני רואה מישהו שעושה לי Follow up עם "זה לא אימייל אוטומטי", אני בטוח שזה אוטומטי באותה נקודת זמן.

אמיר: אז מגניב, כי אני, אני לא עושה הרבה Follow up emails, אבל כשאני עושה, אני מדגיש שזה לא אוטומטי.

דריה: מה כתבת במייל? אני מנסה לראות אם יש פה איזה

ערן: הוא פיצח משהו.

דריה: בדיוק, יש פה משהו מעניין.

אמיר: אוקיי, א', אז דבר ראשון כן, אני יש לי כמה טיפים לאיך לרשום מיילים כאלה, ואולי יעניין חלק מהשומעים, אבל בדרך כלל אם אני שולח Cold email, שאני באמת לא אוהב את זה בכלל, וקשה לי עם זה, אני מנסה לתת רגע איזה שהיא אנקדוטה שעניינה אותי ולמה בעצם אני פונה אליך.

דריה: משהו אישי.

אמיר: משהו קצת אישי, והסתכלתי על דברים שהם עשו ב– Market place ב– Atllasion. בדקתי לדעתי יותר מ– 30 אפליקציות מאפליקציות שהם עשו, והתבייתתי על אפליקציה אחת שחשבתי שהיא ממש תתאים ל– Monday, שזה משהו שיכול להיות מדהים בעיניי ב– Market place שלנו, ואמרתי לו, הסתכלתי על העבודה שלכם, על מה שעשיתם, זה נראה לי מדהים, ובמיוחד אהבתי את אפליקציית X, שאני כבר לא זוכר אותה, כן? אבל אפליקציה שמאוד מאוד אהבתי, ואני חושב שהיא יכולה להתאים. הייתי שמח לשמוע ממך מה חשוב לך, מה זה, ובעצם לדבר, להתייעץ, וקצת לספר. זה היה בצעם האימייל.

דריה: אחלה, ואז מה קורה בשיחה?

אמיר: הוא עולה לשיחה, ואני זוכר שהוא עלה ב– 4 דקות איחור בערך, והוא אמר לי, הוא עלה כזה ואמר לי כן, מה, כאילו, מה אתה רוצה? מה, דבר איתי? בוא נעשה את זה כזה מהר. ואז אמרתי לו תשמע, והוא אמר שהוא עלה לשיחה רק בגלל שהאימייל היה מאוד מאוד אנושי והוא גם הזכיר את זה כשהוא היה פה במשרדים, איזה כמה פעמים, שזה היה מאוד מאוד נחמד לשמוע. אבל כשהוא עלה לשיחה בעצם הוא אמר בוא, דבר איתי, מה, בוא, מה? מה אתה רוצה?

דריה: זהו, אני שמעתי עוד גרסה לסיפור שהוא אמר גם "מה אני צריך לעשות כדי שתפסיק לדבר איתי?"

אמיר: משהו בסגנון הזה. מה שהוא אמר זה "אתה לא הולך לעשות לי עוד Follow up" נכון? בוא נוודא את זה רגע. ואז אמרתי לו תשמע, יש פה, נשאר לנו, עלית ב– 4 דקות איחור, בוא נעשה את זה עד ועשרה, 6 דקות, אם אתה רוצה שנסיים לפני, אני לא מנסה למכור לך שום דבר, נשבע לך. ואז הוא אמר בסדר בסדר, האימייל שלך היה מאוד אנושי, היה לי חשוב לענות, אני רוצה לשמוע, אני כן מכיר את Monday, אני כן מכיר את החברה, השתמשתי בפלטפורמה שלכם פעם ומאוד מאוד אהבתי, זו האמת, אז בוא תספר לי. וסיפרתי לו בעצם מה זה Monday, על ה– Market place, על המשימה שלנו בעצם לאפשר לעוד Developers כאמור לייצר עוד מוצרים ולהנגיש בעצם עוד מוצרים ללקוחות שלנו, והוא אמר לי תראה, אני מלך ב– Atllasion. אני ה– vendor הכי גדול, אני בניתי איתם את ה– Market place ב– 2008, אני לא רואה כרגע סיבה להצטרף ל– Market place שהוא יחסית בתחילת דרכו, וזה השקעה מטורפת מבחינתי. ואז אמרתי, כאילו, ומשם השיחה הלכה שהוא אמר שהוא פתח עם Atlassian את ה– Market place ב– 2008 ב– Off site בלאס ווגאס אם אני לא טועה, ואמרתי לו, אני אשמח לשמוע על זה רגע עוד, איך הדבר הזה קרה, כי גם אנחנו עדיין בונים את ה– Market place שלנו. והוא אמר כן, הזמינו אותנו ועוד כמה חברות אחרות למעין Off site, לבנות איתם ביחד אפליקציה, לבנות איתם ביחד את ה– Market place, להבין איך עושים את זה, והיום כבר 4-5 חברות שבנו את ה– Market place איתנו ב– Offsite הם תחת Appfire, קנינו אותם. וכשהוא דיבר על ה– Offsite ראיתי בן אדם שהוא מתלהב, שהוא Exited ברמות מטורפות. ואז אמרתי לו וואו, הוא אומר מה וואו? אמרתי לו, אני מחפש כאילו את Appfire של 2008, את אותה אנרגיה, שיהיה לי כזה פרטנר שהוא כל כך מתרגש לעשות את זה עם Monday, ושהוא יספר את זה למישהו גם עוד איזה 15 שנים.

דריה: אני רוצה לנעוץ את הנקודה הזאת, כי מה שאתה מספר פה זה למרות שאנחנו חברה כבר גדולה ומוכרת וכבר משתמשים בנו, פה לא היינו באיזה נקודת פתיחה חזקה בטירוף. הוא לא השתמש בנו ממש לפני, הוא הכיר אותנו כחברה, אבל הוא לא משתמש בנו עכשיו, הוא לא היה סופר סופר נלהב להתחיל את ה– Market place, ונראה לי שזה מקום שהרבה סטארטאפים יכולים למצוא את עצמם בו, כאילו בלי עכשיו איזה משהו גרנדיוזי להציע, אלא איזה שהיא נקודת פתיחה ספציפית שהם צריכים עזרה בה, והם צריכים להשתמש בכל הכלים שיש להם כדי כן לבנות משהו, גם אם הצד השני לא הכי מתלהב בהתחלה.

ערן: את צריכה אבל להבין למה, כי אני לא חושב שהבעיה היא במוניטין של Monday או בגודל שלה. פשוט, הרי זה הייתה אותה אנרגיה אם גם נגיד היה בוחר מחר להחליט לבנות על Sales force, על ה– Market place של Sales force. כי אפשר לדמיין מה זה לקחת חברה של 700-800 איש, ועכשיו לעשות לה תוספת פוקוס. זה לא החלטה של להוסיף עוד פיצ'ר.

דריה: גם חברה שרצה על 250 אפליקציות.

ערן: כן, תחשבי, יש לו מומנטום, יש לו אינרציה כבר בתוך הארגון, אנשים שמכירים את הפלטפורמה, רוב ההכנסות משם, אני מניחאני לא מניח, אני יודע למה אסטרטגית זה היה חשוב לו לעשות את זה, אולי נדבר על זה תיכף, אבל תראי, בסוף זה דורש כמות אין סופית של אנרגיה. זה לא השקעה של 5 דקות או להגיד כן לא לאמיר עכשיו בטלפון. זה החלטה של עשרות מיליוני דולרים, וזו החלטה לא פשוטה עבורו בביזנס. בין אם זה Monday  או Sales force או Workday, או לא משנה מה ה– Market place. זו החלטה מאוד מאוד אסטרטגית, מאוד קשה גם פיננסית, גם ארגונית, גם תרבותית, לא פשוט.

דריה: אולי נדבר על זה עכשיו שניה. מצאת איזה שהיא נקודת התלהבות, עדיין ערן בא ומסביר את הצד השני, יש לו מלא סיבות להגיד לא, אוקיי? אז איך אתה הופך את זה אחר כך ללא יודעת, לעוד פגישה? אני אפילו לא אומרת שותפות.

אמיר: אז יש לו מלא סיבות להגיד לא, וכמו שערן אמר, בסוף גם המפתחים שעבדו על הדבר הזה זה מפתחים שהוציאו אותם מהעבודה הרגילה שלהם על מוצרי Atlassian והם עברו לזמן מסוים לעבוד על Monday. כלומר, זו באמת השקעה. כשזיהיתי שם את ההתלהבות, אני באמת אמרתי הלוואי והיה עוד מישהו כמוך שבא עם האנרגיה הזו ובונה את זה איתנו. ומהקטע הזה הוא מאוד מאוד התלהב, ואז הוא אמר לי אתה יודע מה? אולי כן נתחיל משהו.

דריה: כאילו, יש על מה לדבר.

אמיר: יש על מה לדבר, כי הוא גם אהב שאני סוג של איתרתי את הקטע הזה עם האנרגיה שלו, וגם מובן שהוא לא, יש לו את הסיבות שלו גם למה כן להתחיל, ועוד מעט ערן בטח יוסיף על זה, אבל הוא שאל אותי "על מה חשבת?", ופשוט עלה לי רעיון כמו ש-, כאילו, ממש מאותו רגע שהוא דיבר איתי על ה– offsite, אמרתי לו למה שלא תבוא לפה? תבוא לפה למשרדים עם כמה מהצוות שלך, עם כמה מפתחים, ונבנה ביחד 3-4 אפליקציות באיזה האקתון.

דריה: כאילו, מצאת את מה שהוא התלהב לגביו והצעת לשכפל את זה אצלנו.

אמיר: כן. ואמרתי לו, אני בטוח שאתה תבוא ל– Monday, אתה תראה את התרבות, אתה תראה את הווייבז, אתה תראה את החברה, ואתה תתאהב בזה. אני משוכנע בזה. והוא אמר לי, אתה יודע מה? אלא מה, הוא אומר לי קיבלת, אנחנו באים. ממש בשיחה הזאת. ואז אני כאילו שניה מתחיל להגיד שניהBudget, לא אישרתי את זה עם אף אחד, ואמרתי לו רגע, אני צריך לחשוב שניה, ואז הוא אומר לי לא לא, עזוב, הכל עלינו, אנחנו באים. ככה זה היה, ואני באמת לא האמנתי שזה אמיתי, אני ווידאתי איתו איזה פעמיים שלוש, "תגיד, אתה כאילו רציני, כן?" זה לא סתם עכשיו הולך, באמת? והוא אמר כן. ואז אמרתי טוב, עכשיו אני כועס עליך כי לא נתת לי להקליט, כי הוא ביקש ממני להפסיק את ההקלטה של הזום, אמרתי לו אני כועס עליך, כי עכשיו אף אחד לא יאמין לי, וביקשתי ממנו שנעשה שיחה קצת יותר רוחבית עם עוד כמה חבר'ה מאצלנו, ונהדק שניה את מה שאנחנו רוצים לעשות ומה אנחנו רוצים להשיג, וזהו, ועשינו אחרי זה איזה שהיא פגישת Follow up, ומשם כבר כאילו הדברים התגלגלו למה שזה נהיה.

דריה: ער, באיזה שלב אתה ורועי נכנסים לתהליך? כאילו, אני מניחה שאתם לא מעורבים בכל שותפות, נכון? אז למה כאן כן?

ערן: כן, דבר ראשון זה מדהים לשמוע את הסיפור של אמיר, כי איך שזה הגיע אליי זה "שומע? דיברנו על המנכ"ל של Appfire והוא רוצה לעשות איתנו משהו." כן, לא ידעתי את כל העלילה מאחורי זה וכמה אנרגיה, זה מדהים, ושאפו ענק, באמת עבודה מדהימה. אז למה באמת הוא צדק שיש איזה שהיא חברה אסטרטגית בשם Appfire שהם חברה מאוד משמעותית, שיש להם biz די גדול ב– Market place של Atlassian, ומעניין אותם לבנות על Monday, ואנחנו נורא התרגשנו מזה, כי יש פה הזדמנות באמת גדולה. ואנחנו ראינו את זה באמת בתור איזה שהיא הזדמנות Win win, בסדר? מבחינתנו, מעבר לזה שיש פה חברה גדולה עם משאבים ואנשים ויכולות שכמובן הוכיחו את עצמן, כן? אז יש להם כבר הצלחה ב– Atlassian, אז נותן המון ביטחון, וגם הם בטוחים ביכולות שלהם, אנחנו ראינו את זה בתור הזדמנות גם בשבילנו בתור Monday. כי נכון שאנחנו כבר חברה גדולה ומבוססת, אבל ב– Market place אנחנו יחסית צעירים, ואנחנו צריכים ללמוד, אין לנו הרבה ניסיון. חברה כזאתי יש לה המון מה ללמד אותנו, ולנו יש המון מה ללמוד ממנה, כי תראי, בסוף הם ב– Scale שהם כבר 7-8 שנים בונים על ה– Market place של Atlassian, הם ראו את ה– Market place גדל, הם מבינים מה טוב בו, מה לא טוב בו, הם מבינים מה גורם למשתמשים להתקין אפליקציות, הם מבינים איך להבין מה הצרכים של המשתמשים. אנחנו פה ממש ראינו הזדמנות ללמוד מהם, ואמרנו להם את זה גם.

דריה: על בנייה של Market place באופן כללי.

ערן: כן, על א' מה גורם לחברות כמוהן להצליח, כמותן להצליח, וגם איך אנחנו יכולים לגרום ל– Market place שלנו להיות מוצלח. מה הגורמים ומה חשוב וממה להימנע באותה נשימה. אז אנחנו ממש ראינו פה הזדמנות מאוד משמעותית בשותפות הזאתי. לא סתם קוראים לזה שותפות, זו באמת שותפות.

דריה: ואולי באמת נדבר קצת על ההבדל בין השותפות שהיא מוצרית לשותפויות אחרות, כי לנו באמת באמת הרבה סוגי שותפויות ב– Monday, אמיר, יצא לך אולי להתעסק בדברים אחרים, אז רק במשפט, נגיד איך נראה ההבדל.

אמיר: אז ההבדל הוא שפה המטריקות להאם השותפות הזאתי מוצלחת או לא, או על בסיס מה הם בונים את מה שהם בונים, זה באמת מטריקות מוצריות. הם, מה שהם רוצים זה כמו כל Product manager, למצוא בעצם איזה שהוא פער מוצרי ולהרגיש שיש שם הזדמנות, וממש ללכת ולטרוף את ההזדמנות הזאתי ברמה המוצרית, ולתת ליוזר את מה שחסר לו. זה ממש לבנות מוצר עם כל המטריקות של

דריה: כן, זה לא עכשיו בנייה של איזה שהיא אינטגרציה, שזה משהו מאוד ספציפי שמקשר בין שני מוצרים, אלא זה עכשיו לבנות מוצרים חדשים על גבי הפלטפורמה הזאת.

אמיר: נכון, הם מודדים את ההצלחה של השותפות הזאת במשתמשים, בכמה משתמשים משתמשים במוצרים שלהם.

דריה: וערן, הזכרת קודם את ה– Win win הזה.

ערן: כן.

דריה: אז איך גורמים להם גם להבין שיש כאן Win בשבילם? כי קודם דיברנו גם על הרבה סיבות שהם יכולים להגיד לא לדבר הזה.

ערן: כן כן, לגמרי. אז אני אסיים את הפרספקטיבה שלי, אמיר יוסיף מהצד שלו, אבל כשהם הגיעו לפה, ואני קצת רץ קדימה, אמיר סיפר שהוא ביקש מהם לבוא לפה עם האקתון וכו', אז הם באמת הגיעו לפה קבוצה מאוד גדולה של אנשים, כולל כל ההנהלה, כולל המנכ"ל רנדל, ואני ורועי פגשנו אותו ממש על ההתחלה כשהם הגיעו, וכמו כל שותפות, היה לנו מאוד מאוד חשוב להבין למה זה חשוב לו, או מה הוא מנסה להשיג מזה, בצורה מאוד ישירה. פשוט באנו לשם, ואמרנו לו תקשיב, אז אחלה, אתם מתלהבים ואתם מנוסים ויש פה הזדמנות, אבל מה חשוב לך? למה אתה עושה את זה? והוא אמר מאוד יפה, ואני מבין אותו, הוא אמר תראה, בסוף זה ביזנס. אני מנהל פה חברה עם המון אחריות, עם המון עובדים. כרגע רוב החברה מושקעת ב– Atlassian, וזה Market place אחד, וזה גם מהווה סיכון, לשים את כל הביצים בסל אחד.

דריה: כן.

ערן: והוא ממש ברמה אסטרטגית רוצה לעשות Diversity ל– Market place שהוא עובד איתם, כדי להקטין את הסיכון, להציע יותר יציבות, לייצר עוד מנוע צמיחה שהוא משמעותי. זה גם מרחיב את הקהל שלו, את סוג האפליקציות שהוא מפתח. ושוב, הוא לא יודע מה תהיה התוצאה הסופית של העסק שלו, האם הוא רוצה להמשיך לעשות Scale, האם הוא רוצה להנפיק את החברה, האם הוא ימכור אותה, לא משנה אבל מה, מבחינתו זה מאוד מאוד חשוב לייצר את ה– Diversity הזה, ואני חושב שזה גם בא לו בול בפוני העיסוק של החברה שלנו, כי הוא אמר לנו גם, תקשיבו, הסתכלתי על Market places אחרים. היו חברות שהן היו דווקא בוגרות מדי, שכבר היה להן Market place גדול מדי, ואז מבחינתן הן לא באות עכשיו להשקיע בי. משהו בשילוב של הצמיחה של Monday בתור חברה, ההתלהבות שאמיר הביע והנכונות שלנו ללמוד גם ולעצב את זה ביחד כשותפים, ומשהו באמונה שלו ב– Monday כמוצר ממש השתלב פה טוב, לצד זה שאנחנו באים ואומרים תקשיב, אנחנו נבנה את זה ביחד, אנחנו נשנה את הדברים תוך כדי תנועה כי אנחנו פתוחים ורוצים ללמוד. אז אני חושב שמבחינתו מאוד מאוד הבנו מה הוא מנסה להשיג, הבהרנו לו מה אנחנו מנסים להשיג, ובעיניי ככה מייצרים סטאפ למערכת יחסים מאוד מאוד בריאה בתוך הדבר הזה.

דריה: כן, ממש משלבים את האינטרסים. זה לא עכשיו יחסי לקוח ומוכר, נכון? זה ממש שתי חברות שמנסות לבנות משהו ביחד.

ערן: כן, גם אף אחד לא עושה פה לאף אחד טובה, זה ממש משרת את שתי החברות,  אם הם יצליחו, הם יצליחו בענק. זו גם ההגדרה של Win win.

[מוזיקת מעבר]

דריה: מתי מספרים על זה למשקיעים, ל– Board, זה משהו שבכלל מספרים עליו? כאילו, כמה זה משמעותי?

ערן: סיפרנו על זה בדיעבד. אני חושב שיותר היה חשוב לנו תקשורת בתוך החברה, אז אמיר בעצם והחברה וערן הלפט, שבעצם מוביל בעצם את כל ה– Market place product כאילו הציגו לנו את זה ולשאר ההנהלה בחברה, וישר התגובה שלנו הייתה תקשיבו, יש פה הזדמנות, אנחנו הולכים על זה All in, נשקיע בזה את כל המשאבים. הסיכון לא היה גדול מבחינתנו, כן?

דריה: כן, כי בסוף אם זה לא מצליח, אז, אין לזה משמעויות עכשיו

ערן: לא תראי, זה עדיין לקחת פה צוות די גדול, לסגור פה קומה שלמה בחברה, להשקיע זמן, אנרגיה, אבל כן, זה לא סיכון גדול. אבל מצד שני, הסיכוי הוא ענק. כאילו, אם השותפות הזאתי מצליחה.

דריה: ואולי גם אם רוצים לשכפל את זה אחר כך, אז הסיכון הוא שמה, שאם זה לא יצליח, אז איך נצליח לרתום חברות אחרותבעולמות האלה. מה באמת הקונסרנים סביב הדבר הזה?

ערן: תראי, יש קונסרנים שהם אינהרנטיים לאופי של החברה שלנו. תראי בסוף שוב, עשינו את ההאקתון, היה מאוד מאוד מוצלח, אני שניה רץ קדימה, אבל בסוף חובת ההוכחה היא עדיין עלינו, ועליהם גם. תראי, לייצר מומנטום ב– Market place לוקח זמן. להגיע להכנסות משמעותיות לוקח 3-4 שנים לפחות, וצריך המון אורך רוח לאורך הדרך הזאתי, וסבלנות, ואנחנו צריכים להיות כל הזמן עם היד על הדופק, ולוודא שאנחנו כל הזמן משפרים ומקשיבים וכו', אז יש פה א' סיכון כזה, וב', כמו שאמיר אמרמסתכלים עלינו מבחוץ. לא רק חברות אחרות, גם המשקיעים. אנחנו גם הודענו על השותפות הזאתי ב– Earning call האחרון, ומשקיעים מאוד התלהבו מזה מצד אחד, כי חלקם שמעו על Appfire ומזהים פה את ההזדמנות, מצד שני אמרו לנו טוב, יאללה, נשמח להתעדכן ולשמוע איך הדברים מתקדמים לאורך הרבעונים הבאים

דריה: מה קורה עם זה, כן.

ערן: ואני אוהב את זה, אני אוהב שקיפות, אני אוהב מה שנקרא להיות עם הגב לקיר, כי זה מכריח אותנו להתעמת עם המציאות ולעשות את ההכי טוב, ומתך מקום אופטימי וחיובי של יהיה טוב.

דריה: אז אולי באמת קצת על ההאקתון שהיה פה. מה כזה, אני לא יודעת אם זה עכשיו משהו ששווה להתעמק בו מאוד, כי אני לא בטוחה שזה משהו שאפשר לשכפל עכשיו בהרבה חברות אחרות, אבל כן אולי אם יש לך תובנות, אמיר, על המערכת יחסית שנבנתה בשלב הזה, ודברים ספציפיים שעשיתם כדי לגרום להם להיות עוד יותר רתומים.

אמיר: לגמרי. אז כאילו, גם משלב ההכנה, להבין אוקיי, מה הולכים לעשות, מה הולכים לבנות, מה כדאי לנו לבנות, אז בעצם רצינו כמובן שהם יבנו משהו ולעזור להם שהם יבנו משהו שאנשים באמת הולכים להשתמש במוצרים האלו, אז עשינו ממש באמת הירתמות של כל ה– Product managers בחברה בלהבין את הפערים שיש לנו כרגע במוצר, ואנחנו אולי לא הולכים To address ב– Que או שתיים הקרובים, ובעצם לעזור להם לזהות את ההזדמנויות האלו. אז גם פה התחלנו לעזור, וזה גם משהו שבחיים לא עשינו, והם עזרו לנו, הם בעצם עזרו לנו עם המה צריך הזה. רגע, תפגישו אותנו אולי עם החבר'ה שלכם, עם כל ה– Client facing teams שלכם ונבין רגע מה הפידבקים מהלקוחות שלכם, דברים שאפילו אנחנו לפעמים כאילו בצד של ה– Product לא כל כך מודעים אליהם. ותכננו את ההאקתון הזה שמשך משהו כמו חודשיים, ולבסוף היו מ– Appfire יותר מ– 100 אנשים מעורבים, ש– 80 מתוכם הגיעו לארץ במשך שבועיים.

ערן: היה פה רכבת אווירית, זה היה די מטורף לראות את זה.

דריה: 80 אנשים שטסו לכאן?

ערן: כן.

דריה: וואו.

ערן: עם מלונות, עם טיסות, עם זמן שהם לא עובדים על דברים אחריםזו השקעה כספית מאוד משמעותית.

דריה: מטורף.

אמיר: כולל ה– Prep שלפני, וכולל לדעתי תשעה אנשי Leadership סך הכל מאצלם. כאילו, זה הגיע למצב ש

ערן: כל ההנהלה, כן.

אמיר: כן, VP Finance בא לפה להיפגש עם ה– VP Finance שלנו ולהכיר.

דריה: שזה כבר אמירה רצינית, כאילו, מהצד שלהם, שבאים ואומרים אנחנו בתוך זה.

ערן: נכון. הם הלכו על זה All in, אבל גם אנחנו. ופה אני חייב להרים לאמיר, אני לא אצליח למנות עכשיו את האנשים, כי אני אסתבך, אבל תקשיבי, אני חייב להרים להם, כי א', הם עשו את זה לגמרי לבד, באמת, והם הרימו פה הפקה משוגעת. הם סגרו פה את כל קומה 34, הביאו לשם שולחנות מחשבים, כל הצוותים עבדו ביחד, אבל זו לא הייתה רק עבודה משותפת. זה ארוחות ערב, פגישות משותפותממש נוצרה פה חברות אישית.

דריה: זה גם איזה שיעור, כי אמיר, אתה אמרת בצחוק קודם "וואי, לא יאשרו לי את זה מבחינת ה– Budget, אבל יש פה איזה משהו שעשיתם כל מה שצריך בשביל לגרום לזה להיות מאוד מאוד מוצלח, וזה לא משהו שישבתם ב– Offsite בתחילת שנה ותכננתם קדימה. לא ידעתם שזה הולך לקרות.

ערן: רנדומלי לחלוטין.

אמיר: רנדומלי לחלוטין, וזה בדיוק מה שערן אומר, זה כאילו ממש לקפוץ על ההזדמנות, אבל זה גם הגיע לרמות שאני בכלל לא דמיינתי שיהיה. היה War room של מפתחים שבעצם מזיזים כל מיני PI Blockers, שעכשיו סתם למי שאולי קצת לא מכיר, זה בעצם אם יש דברים שאנחנו עדיין לא מאפשרים לבנות על המערכת שלנו, אז יש לנו צוות שבעצם פותח את המערכת ליכולות כאלו, וממש היה צוות שכל מה שהוא עשה זה לקבל ממש Request מה  Developers של Appfire, ולעזור להם וממש להוריד את הבלוקרים האלה

דריה: זאת אומרת ממש תבואו לבנות,שכל מה שצריך יהיה פה

ערן: לא, כי גם המחשבה הייתה שאם הם עובדים על משהו מאוד מאוד מגניב, וחסר להם איזה משהו, אז לא נגיד להם טוב, ברבעון הבא נוסיף את זה, את הפיצ'ר.

דריה: כן, יש פה האתקטון, זה צריך לקרות עכשיו.

אמיר: כן, ואני קיבלתי שלושה שבועות אחרי זה פידבקים מ– Developers שאני לא הכרתי, או לא זכרתי שפגשתי, שהיה מדהים, ותמסור למפתח הזה תודה, וכאילו, והיה פה שיתוף פעולה שה– developers שלהם נשארו בקשר עם חלק מה– developers שלנו, ואתה רואה את זה בסלאק, וזה הגיע למימדים שאני לא דמיינתי שזה יגיע.

ערן: והשיא היה התצוגה של ההאקתון. בעצם ביום האחרון הזמינו את כל ההנהלה שלהם, וגם הרבה מאוד מהאנשים בחברה שלנו, ואני ורועי כמובן, ורנדל, ודיברנו, והם הציגו את כל מה שהם עשו פה בשבועיים האחרונים, ועף לי המוח, זה היה מדהים.

דריה: וואו, כמה אפליקציות זה היה.

ערן: כמה זה היה סך הכל? 7.   

דריה: שהן פועלות.

ערן: כל צוות עלה, סיפר מה הוא, מי הוא, הראו את האנשים בצוות, אמרו למה הם חשבו שזה רעון טוב לפתח, הראו מה שהם עשו, ממש דמו לייב ב– Production על המערכת

דריה: מדהים.

ערן: וואו, זה היה מדהים.

דריה: אז זה סוג של אינדיקציה להצלחה, ובוא נדבר באמת על איך מודדים את זה, כאילו, מעבר לאינדיקציות הרכות האלה, איך מודדים שזה מצליח, איך יודעים שזה עובד?

ערן: טוב, תראי, בסוף מבחינתי זה יעבוד אם Appfire יהיו מאוד מאוד מרוצים. הם יהיו מאוד מאוד מרוצים, הם יצליחו לפתח אפליקציות משמעותיות שיוזרים יורידו אותם וישתמשו בהם, ואז גם אנחנו נהיה מאוד מאוד מרוצים. אני חושב שיש Alignment. אנחנו כן, וזה מאוד אהבתי, וזה חלק מהבגרות של לעבוד עם Vendor כזה, הם הראו לנו איך נראתה הצמיחה שלהם ב– Atlassian, שהיא אקספוננציאלית, אבל כמו כל אקספוננטור, הוא מתחיל לאט בהתחלה, וצומח, ועשינו תיאום ציפיות. מה היא הצלחה, איך אנחנו מדמיינים את השנה הקרובה, את השנתיים הקרובות, את השלוש שנים הקרובות, עם Milestones באמצע, ועכשיו יש לנו הרבה עבודה לעקוב אחרי זה, אבל אנחנו עובדים על זה ביחד, ורוצים לוודא שאנחנו באמת פוגעים ביעדים שלנו ומצליחים, ואולי אפילו מצליחים להאיץ את התהליך.

דריה: וגם הם מבינים שזה ל– Long run. לא בהכרח מצפים עכשיו תוך שנה להגיע למספרים של Atlassian, כי זה

ערן: כן. תראי, אני יודע מה זה, שנגיד אנחנו, יש לנו את Monday, והשקנו את ה– CRM, דיברנו על זה כבר בפרקים קודמים, שהוא הולך פנטנסטי, באמת, מעבר לכל הציפיות שלי. אבל עדיין, אם את מסתכלת עליו באחוזים מתוך ההכנסות של החברה, הוא זניח. אבל המומנט שיש לו, הצמיחה האקספוננציאלית היא משמעותית. אני מסוגל לדמיין קדימה, כי כבר עשינו את זה בעבר. אני חושב שגם Monday בתור Market place יהיה בתור השנים הראשונות ל– Appfire  יחסית להכנסות שלהם מ– Atlassian, קטן יחסית. אבל כל עוד הם יכולים לראות את המומנטום ואת הצמיחה, הם ימשיכו להשקיע בזה, כי זה מה שבעצם ייצר להם את הצמיחה העתידית קדימה.

דריה: איך מייצרים מערכת יחסים שממשיכה קדימה? כי אם באמת אנחנו רוצים שהם ימשיכו להשקיע בזה, זה לא נגמר בהאקתון.

אמיר: אז זה בהמשך גם למה שערן אמר. התיאום ציפיות הזה שמההתחלה, שאתה מבין שבעצם ה– Goals של שתי החברות הן ממש Tied together. כשאתה מבין את זה אז אתה באמת מייצר איזה שהוא KPI ששניכם מאוד מרוצים ממנו ושניכם מאוד מאוד שמחים להגיע אליו, ואתם, ועושים בעצם את ה– Check ins החודשיים, רבעוניים האלה, לראות שאנחנו בקצב הנכון, אם יש משהו בדרך שאנחנו יכולים לעשות, אם יש איזה שהיא הזדמנות חדשה שאפשר להסתכל עליה.באמת, מהתיאום ציפיות צריך פשוט לגזור אחורה את כל הדברים שהם בהמשך לזה.

דריה: אז הצלחתם בעצם, אפשר להגיד שלפחות ההתחלה נראית מאוד מאוד מוצלחת, ועכשיו איך לוקחים את זה הלאה? איך עושים את זה עם עוד חברות?

אמיר: עם עוד חברות? אז דבר ראשון, זה ש– Appfire יצאו איתנו להכרזה על השיתוף פעולה הזה, כבר זה עזר המון מול חברות אחרות בקרדביליות של ה– Market place, בקרדביליות של Monday כפלטפורמה, ומחברות אחרות שניגשות ומנסות ליצור קשה בנוגע לתכנית הזאתי, ואז ליצור באמת רגע תכנית קצת יותר קטנה, כי באמת עם Appfire זה היה מאוד מאוד מאוד קיצוני, אבל לעטוף את זה כאיזה שהיא תכנית שאפשר לשכפל אותה, ואפשר באמצעותה בעצם להביא עוד חברות טובות מ– Market places אחרים שהם מנוסים, ואנחנו גם יכולים ללמוד מהם והם יכולים גם להיעזר בנו.

דריה: מעולה. משהו אולי לסיום, לחברות שזה מעניין אותן מבחינה אסטרטגית להיכנס לשותפויות כאלה?

ערן: דבר ראשון, אני חושב ש-, מהצד של המפתחים אני אתחיל קודםזה מדהים לראות איזו תעשייה מטורפת זאתי. גם Appfire, הזכרנו את זה בהתחלה, התחילו בתור צוות קטן, בתור סוג של Indie developer, ובנו עסק מטורף, והם לא היחידים. אז זה מדהים לראות איזה סוגי חברות ועסקים אפשר להצמיח בתוך בנייה על Market places מוצלחים, והעיף אותי הגישה שלהם, והם מקצועים, יש להם מפתחים מעולים, לא נופל מכל חברת מוצר אחרת, באמת, מדהים מדהים מדהים, רמה מאוד מאוד גבוהה, וגם הם עושים תמיכה ללקוחות, מכירותזו חברה לכל דבר ועניין. אז אני חושב שזה דבר ראשון מהמם בעיניי, ולא להזניח את ה– Indie developer הבא, יש פה באמת הזדמנות מטורפת. זה באמת שוק שלא הכרתי כל כך טוב, ומדהים לראות את ה– Scale שלו ואת היכולות שלו. ואני חושב שמבחינתנו, מבחינתי זה היה שיעור בשני מישורים. אחד, באמת להבין מה הצרכים של החברה השניה ולדבר בצורה פתוחה וגלויה, ולראות איך מיישרים את האינטרסים. ודבר שני, שהוא יותר ברמה האישית שלי בוא נגיד, אני, תראי, זה פרויקט שהייתי חלק ממנו, אבל לא יזמתי אותו, לא הובלתי אותו, כמו הרבה דברים אחרים בחברה, אבל זה התנהל בצורה שאני פשוט מסיר את הכובע, מאמיר, דרך כל האנשים המעורביםה– Execution של זה, האסטרטגיה של זה, זה גאווה ענקית, באמת. הצוות, ושוב, אני לא אזכיר שמות, כי זה עשרות רבות של אנשים שהיו מעורבים בזה, אבל פשוט מדהים, רמה מאוד מאוד גבוהה. הרגשתי כמו אורח בהפקה מטורפת שאנשים מוכשרים שהלב שלהם במקום הנכון, השקיפות שלהם, התקשורתבאמת, זה היה מרגש.

דריה: שבטח בשבילך זו הייתה חוויה מדהימה.

ערן: מאוד מרגשת, כן.

דריה: כי שוב, כי אתה לא, לא הובלת את זה, ובעצם

ערן: נכון. אני לא מוביל פה הרבה דברים בחברה, אבל אני יותר מעורב בואי נגיד

דריה: כן.

ערן: אבל פשוט פה הייתה הובלה ברמה הכי גבוהה שיש, עצמאית. 

אמיר: כיף לשמוע את זה ממש, ותשקיעו ב– Cold emails, תעשו research מספיק טוב, אני חושב שזה זהב, באמת. אני באמת מאמין בזה, לפעמים עושים כזה Mass reach out או משהו כזה. אני חושב שלעבוד דווקא בפינצטה עם אנשים שאתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים מהם, ולהדק איזה שהיא תכנית, אני חושב שזה באמת אחלה דרך לייצר שיתופי פעולה מוצריים מוצלחים.

דריה: מעולה. אז רגע לפני שנסיים אני אזכיר שאם יש לכם שאלות אלינו, או לערן או לאמיר, אתם מוזמנים לשאול אותן בקהילה או באתר שלנו, ואם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש, אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. אז תודה ערן.

ערן: תודה דריה.

דריה: תודה אמיר.

אמיר: תודה רבה.

דריה: תודה שהאזנתם.

[מוזיקת סיום]

סוף הקלטה

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה