262: על קבלת החלטות ותזוזה מהירה (ערן זינמן)

262 על קבלת החלטות ותזוזה מהירה (ערן זינמן)

התמלול לפרק הזה נעשה באמצעות שירות AI – אם מצאת טעות, נשמח אם תעדכנו אותנו כאן

דריה: 

היי כולם, אני דריה ורטהיים ואתם הגעתם לסטארטאפ פור סטארט אפ. בתחילת יולי קיימנו את אירוע אוף סייט הראשון של הקהילה בנושאי ניהול ומנהיגות, והשבוע אנחנו שמחים להביא את ההרצאה של ערן זינמן מתוך אותו אירוע על מנהיגות מוכוונת אימפקט. את הסשן הזה ערן מעביר בשוטף לכל המנהלים ב Monday, והעקרונות שנמצאים בסשן הזה ממש נוכחים אצלנו בחברה, בכל צוות ואצל כל עובד ועובדת. אתם יכולים למצוא את [00:00:30] המצגת שליוותה את ההרצאה בתיאור הפרק, ומומלץ להאזין יחד עם צפיה במצגת. האזנה נעימה!

 

ערן: 

אוקיי, אז היי לכולם. מאוד שמח להיות פה מאוד שמח על הקהילה ובכלל על כל היוזמה של סטארט אפ סטארט אפ. והיום אני הולך לדבר על נושא שהוא [00:01:00] מאוד קרוב לליבי והוא מאוד חשוב והוא מאוד חשוב גם בתרבות של Monday. יש לזה טייטל מפוצץ של מנהיגות מוכוונת אימפקט, אבל אני הולך לדבר ספציפית על איך גורמים לדברים לזוז, על מהירות, על Execution. דברים שלדעתי הם קריטיים בהצלחה של חברה. ומה שעוד חשוב לי להגיד שההרצאה הזאת היא רלוונטית. בין אם אתם צוות קטן או צוות גדול, בין אם אתם מנכלים או יזמים ובין אם אתם חלק מחברה גדולה. ואפילו אני אגיד אם אתם בטוח או [00:01:30] לא בטוח, אני חושב שהנושאים שאנחנו נדבר עליהם היום הם מאוד מאוד רלוונטיים לגבי איך לגרום לעסק להצליח לחברה, להצליח ואיך להוביל אנשים. ובואו נתחיל אז אחד הדברים שלי חשוב להדגיש שבמודל לדוגמה, או כל חברה, אני חושב, יש המון דברים שגורמים לחברה להצליח. רשמתי פה כמה דברים שאני חושב שגרמו למנהלי להצליח מבחינת תרבות. [00:02:00] אז לגייס אנשים הכי טובים אומר שיפור משמעותי בתוך האנשים. לתת לאנשים אוטונומיה. יש המון המון המון דברים, אבל היום אני הולך להתרכז על דבר אחד וזה חשוב לתת את הקונטקסט הזה כי זה לא הכל, אבל זה אחד הדברים הכי חשובים שגורמים לנו להצליח ולהתקדם שזה העיגול הזה. Decision making and execution. זה אחד הדברים הכי משמעותיים בהצלחה של החברה. אחד [00:02:30] הדברים שאני מאמין בהם ממש אמונה פונדמנטליסטית לגבי חברות ולגבי הצלחה זה שהביצועים ומהירות גורמים להצלחה. דריה עשתה לי ספויילר בפוסט בפייסבוק, אבל אני אתן את הדוגמא הזאת שוב, שאם אתם משחקים שחמט מול אלוף העולם נגד גארי קספארוב, לא יודע כמה אנשים פה מתעניינים בשחמט. אין לכם סיכוי לנצח אותו. אבל אם לדוגמה, על כל מהלך של גארי קספרוב קספארוב. אתם שחקו 10 מהלכים. [00:03:00] כנראה שאתם תנצחו אותו וזה בדיוק הנקודה. איך אנחנו בתור חברה בתור צוות בתוך אירגון יכולים לעשות עשרה מלאכים בזמן שאני לא יודע אם נקרא לזה יריב, אבל חברה מתחרה או שחקן אחר בתעשייה עושה מהלך אחד מהירות ויכולת לזוז קדימה הוא דבר קריטי. בהצלחה וזה פשוט נותן לנו הרבה יותר גם Resilience עמידות, כי אם משהו משתנה בשוק, בין אם זה שינוי טכנולוגי לדוגמה AI או כל דבר אחר [00:03:30] או בין אם זה משהו עסקי שמשתנה, אם יש לנו יכולת להגיב מהר ולזוז מהר, אנחנו נוכל להתגבר על זה ולהתמודד עם זה. אז אני רוצה להתחיל בסיפור קטן אנקדוטה לי אמנם, אבל מאוד מאוד חשוב. אני קורא לזה הסיפור של פריס קולום, אז אני אתן קצת קונטקסט. מה זה פריס קולום, פריס קולום? אני מניח שאולי חלקכם יצא לכם לשמוע במדי פריס קולום זה Feature Monday. אוקיי, כמו שאתם רואים יש פה בתפריט האפשרות לעשות פריס פריסט כל יום זה קצת דומה ל. אם אי פעם השתמשתם [00:04:00] באקסל. יש אפשרות בעצם לנעול את העמודות השמאליות. מכירים את זה שאם אנחנו עושים Scroll הצידה אנחנו לא רואים עדיין את העמודה הראשונה או השנייה? בקיצור, לפני כמה שנים הרבה מאוד מהלקוחות שלנו ביקשו את הפיצ'ר הזה לעשות. פריסט Column הבודדים שלהם נהיו גדולים יותר, רחבים יותר, והם רצו בעצם לנעול את העמודות שהם עושים Scroll הצידה.

 

ערן: 

אז בעצם נעלו את העמודות הראשונות. ואחד המפתחים פיתח את הפיצ'ר הזה ממש בכמה ימים. זה לא היה פיצ'ר מורכב. פיתח את הפיצ'ר [00:04:30] הזה בכמה ימים. ואחלה התקדמנו בחיים. הכל טוב. אחרי שהוא סיים לפתח את הפיצ'ר הזה, שבאמת לקח לו שבוע, אחד האנשים בצוות שלו העלה שאלה. הוא אמר לו תקשיב אחלה שאתה יכול לעשות פריסט כולו. אבל מה קורה אם אתה עושה פריז? אבל מישהו אחר מהצוות שלך נכנס לוורדפרס? האם גם הוא חווה את הפריז הזה או שאתה עושה לעצמך אוקי? שאלה לגיטימית. אז הוא אמר תשמע, אני לא יודע. בוא נתקדם. בוא נחשוב על זה טיפה. חשבו על זה אחרי [00:05:00] זה אמר טוב, אם אני רוצה שאם אני משנה אז זה ישפיע גם על אחרים. אנחנו צריכים Permissions. ומי יכול לשנות למי והאם זה בכל בורד אחד? ראש צוות אמר תקשיבו, אנחנו בכל מקרה מחליפים את ה interface של העדר של ה board, אז בואו נחכה. אני לא בדיוק יודע איפה זה ייכנס. אני רק שנייה קדימה בסיפור כי אין לנו הרבה זמן. 14 חודשים אחר כך. הייתה לי שיחה עם לקוח. במקרה דיברתי עם לקוח שמשתמש במטה, רציתי לקבל פידבק ואחד הדברים [00:05:30] שהוא אמר לי. באמצע השיחה הוא אמר לי תקשיב, אם היה לי פריסט Columns זה היה מדהים, כי יש לנו Board נורא רחבים. אמרתי לו הייתי מאושר. כאילו. אה, ברור. תיכנס הבורד, תלך לתפריט והוא פותח את התפריט ואני רואה שאין לו את האייקון.

 

ערן: 

עכשיו מה הקטע שאותו מפתח אמר? טוב, בוא ננסה על מנדל, אז הוא פתח לנו את הפיצ'ר. זאת אומרת אני שהשתמשתי עם אמנדה, היתה לי את הפיצ'ר הזה. ואני אומר לו תקשיב, אולי הם שינו את ה UI. סימסתי לראש ראש צוות. הוא אמר לי תקשיב, לא שחררנו את הפיצ'ר ואני כאילו [00:06:00] חטפתי שוק. ואז, כשחזרתי למשרד אחרי שאמרתי ללקוח תקשיב, אנחנו נשחרר לך את זה תוך כמה ימים, כי אמרתי טוב, לפחות ננצל את זה. שאלתי אותם מה קרה והם התחילו לספר לי את הסיפור. מה שהתחלתי לספר לכם זה סיפור הרבה יותר ארוך. כן. ואז אמרתי טוב, הזדמנות, אמרתי בוא ניקח את הקוד שכתבתם לפני 14 חודשים ונשחרר אותו ל פרודקשיין. ואני זוכר את המבטים שהיו להם. מה כל כך הרבה התווכחנו על זה ודיברנו, וזה כל כך מורכב. וזה אמרו לי אמרתי להם סבבה, הכל טוב. [00:06:30] בואו נשחרר את פרודקשן ושלחנו את פרודקשן Get out. עדיין אותו feature נמצא פרודקשן שאותו מפתח פיתח לפני כמה שנים. וזה הלקח מבחינתי. זה, אגב, מה שגרם לי לכתוב את המצגת הזאת ולהעביר אותה לכל המנהלים בחברה. ועל זה בדיוק אני הולך לדבר איתכם היום. מניסיוני שאני מעביר את המצגת הזאת, תמיד יש מישהו חכם בקהל ששואל טוב, אתה מדבר על לרוץ מהר, אבל מה עם אסטרטגיה? אסטרטגיה זה דבר חשוב. חשבו לעשות פה דיסקליימר. כשאני אומר [00:07:00] לרוץ מהר אני לא אומר לרוץ בלי מטרה כמו צ'יקן שרץ בלי להבין לאן הוא הולך. אסטרטגיה זה מאוד מאוד חשוב. אנחנו צריכים לדעת שאנחנו נמצאים בנקודה A.

 

ערן: 

רוצים להגיע לנקודה B? אנחנו עושים את זה כל שנה. בתור חברה אנחנו עושים אוף סייט ואנחנו עושים תכנון אסטרטגי. השאלה זה לא האם לעשות אסטרטגיה כן או לא? ברור שכן. השאלה היא האם יש לנו אסטרטגיה? איך אנחנו מבצעים אותה בצורה המהירה ביותר הטובה ביותר? זה משהו שחשוב לי מאוד מאוד להגיד. הקונספט של המצגת הזאת ומה שאני. אם אני הייתי [00:07:30] צריך לסכם זה בשקף אחד, זה איך משיגים שלמות? כי כשאני מדבר עם אנשים הרבה פעמים אומרים לי אנחנו רוצים לעשות את הדבר המושלם. אנחנו רוצים את המוצר המושלם, את ה, את השינוי המושלם. אגב, זה לא רק בי אנד די, גם בין אם זה מצגת שהצוות של המכירות עושה, בין אם זה קמפיין מרקטינג מעלים, בין אם זה קמפיין Build בורדים או כל דבר אחר או פרסומת לטלוויזיה. תמיד התשובה שכולם זהה הם רוצים להשיג שלמות. הם רוצים את התוצאה הטובה ביותר. מה שאני בא להביא לכם היום כקונספט במצגת [00:08:00] הזאת זה איך משיגים את השלמות הזאת בצורה המהירה ביותר, ובדרך זה להשיג את השלמות ואת ההצלחה באמצעות איטרציה עבודה איטרטיבי. בסדר, אנחנו בעצם בונים, מודדים ומקבלים פידבק מהעולם האמיתי. לומדים ממנו. וכשאני מעביר את המצגת הזאת ובכלל איך שאני חושב ביומיום זה איך אני ממקסם את הלמידה, איך אני מקבל פידבק כמה שיותר מהר בעולם האמיתי, לא? מה ראש צוות שלי לא מהמנהל שלי, מהעולם האמיתי, כמה [00:08:30] שיותר מהר. הרבה פעמים כשאני אומר לאנשים צריך לזוז מהר יותר, וכשאני מדבר מניסיון בחברה הם תמיד נותנים לי את שתי התשובות העליונות.

 

ערן: 

אנחנו צריכים יותר אנשים תמיד, ואני לא יכול לגרום לאנשים לעבוד יותר קשה. הם עובדים מאוד מאוד קשה. זה לא מה שאני הולך לדבר היום בהרצאה, לא על זה שחסר אנשים, אלא על זה שצריך לעבוד יותר קשה. אני רוצה לדבר על איך גורמים לעבודה להיות יותר יעילה. אוקיי, הרבה פעמים אגב, כשאנחנו מוסיפים אנשים אנחנו זזים לאט יותר, הרבה יותר סינכרון, הרבה [00:09:00] יותר עובד. איך אנחנו זזים מהר עם מי שיש לנו? אני רוצה לדבר על אפקטיביות ואני רוצה שתעבדו טוב יותר ולא קשה יותר. בסדר, זה הקונספט וזה הדברים שאני רוצה לקדם. אם אני צריך לסכם בשקף אחד למה זה קורה? למה אנשים זזים לאט ולתת לזה רגש? הייתי בוחר ברגש פחד. אוקיי, מה שגורם לנו לא להתקדם ולא לזוז. הרבה פעמים זה פחד. [00:09:30] אוקיי. אני רוצה לספר לכם איזשהו סיפור אישי שלי, שלפני שפתחתי את Monday היה לי סטארט אפ. היה לי סטארט אפ פחות מצליח ממדעי. האמת שהוא ממש נכשל. הייתי חושב שבין 26 27 ובניתי איזשהו סטארט אפ, החלטתי ללכת על קטגוריה שאין בה מתחרים. בניתי מנוע חיפוש. אמרתי זה רעיון טוב להתחרות בחברה הכי גדולה בעולם ובניתי סטארטאפ עכשיו. [00:10:00] הייתי. הייתי ילד, הייתי צעיר ובמשך אני חושב 14 או 15 חודשים עבדתי על הסטארט אפ. באמת יומם ולילה, עבדתי על זה, השקעתי בזה את כל החיים שלי, לא רק את כל החיים שלי ואת כל הזמן שלי, גם את כל החסכונות שלי סיימתי את הסטארט אפ. ואגב, זה היה בגלל שהתקשרו אלי מבנק לאומי ואמרו לי שאני במינוס 7000 בחשבון וזהו.

 

ערן: 

אני לא יכול למשוך יותר כסף. זו הייתה הסיטואציה. ואחרי שסיימתי את הסטארטאפ הזה וסגרתי אותו, אני זוכר שישבתי בבית ושאלתי [00:10:30] לעצמי אוקיי, בזבזתי עכשיו 14 חודשים מהחיים שלי, את כל הכסף שלי. בטוח שלמדתי מהדבר הזה משהו? כן, בטוח. אין מצב שהשקעתי את כל הכסף הזה ואת כל הזמן הזה בלי ללמוד שום דבר. ובדיעבד למדתי משהו מאוד מאוד חשוב. תשמעו, מה שקרה בסטארטאפ הזה זה שפחדתי להיכשל ובגלל שפחדתי להיכשל. לא הראיתי את המוצר לאנשים עד שהרגשתי שהוא היה בשל וגס. הרגשתי שהוא לא בשל זה. שלושה חודשים לא דיברתי עם משקיעים [00:11:00] יותר מדי. לא קיבלתי פידבקים, לא שחררתי אותו לעולם האמיתי. זה שעשיתי את זה אחרי 14 חודשים, לא מתוך מקום של בחירה, ממקום של חוסר בחירה. אמרו לי תקשיב, כל מה שבנית נחמד, אבל רצינו בכלל את איקס ואמרתי לעצמי בוא הנה, התחלתי ללמוד את זה תוך שבועיים. למה ביטלתי עכשיו 14 חודשים והבנתי שפחדתי. פחדתי ממה יגידו עליי. פחדתי שיכתבו עליי בעיתונות גס. לאף אחד לא אכפת מכלום. אתה לא מעניין אף אחד. פחדתי שזה לא יהיה טוב [00:11:30] מספיק ובגלל שפחדתי נכשלתי. פחדתי להיכשל. ובגלל זה נכשלתי, ואני נשבעתי לעצמי שאחרי החוויה הזאת, בחברה הבאה שאני אפתח, אני לא אפחד להיכשל. ההיפך, אני אנסה להיכשל כמה שיותר. כמה שזה הזוי, אני אומרת לעצמי שאני ממקסם את הדבר הזה שלמדתי אחרי 14 חודשים. אני אנסה ללמוד אותו תוך שבועיים פעם אחרי פעם אחרי פעם לגבי כל דבר שאנחנו עושים.

 

ערן: 

והיום בתרבות של מאנדי אני גאה להגיד שכישלון הוא חלק מהתרבות וניסיון הוא חלק [00:12:00] מהתרבות וזה משהו שאני חושב שננעץ בי מאוד מאוד עמוק, והוא מאוד מנחה את איך שאנחנו עובדים היום בחברה. אנחנו מבזבזים זמן. בדרך כלל ככה זה נראה. אנחנו מתלבטים מה עדיף אופציה A או אופציה B לעשות feature ככה או ככה לעשות Permissions שגם ראש צוות שלי יוכל לשנות את כולם? או שרק היוזר הזה ישנה את הפריט כולו. אבל איפה שאנחנו מזיזים את הזמן זה תמיד למטה. הזמן שלנו לא מתבזבז על כתיבת קוד. הזמן שלנו לא מתבזבז על [00:12:30] להכין את הסליידר עם עצמם. אז מה שאני מתלבט מתבטל על ההתלבטויות האלה, על הדילמות האלה, על החשש ושוב למה אנחנו נשאבים לשם? כי אנחנו מדמיינים שאנחנו יודעים בדיוק מה התוצאה הרצויה. אנחנו מדמיינים שחשוב לנו שהבוס יהיה מרוצה, אז חשוב לנו שזה יהיה מושלם. חשוב לנו? שלחו לנו כפיים שנציג את הדבר. אני הרבה פעמים אומר לאנשים אל תציגו לי את זה מושלם, כי כשאתם מגיעים לפגישה תציגו את העבודה תוך כדי תתייעצו, [00:13:00] אל תחכו לה כפיים האלה, כי זה בדיוק המתכון לאסון שאנשים מגיעים מאוד מאוד מבושלים, עם מוצר מאוד מאוד מוגמר. הם כבר בדרך כלל כל כך אינווסט בפנים, כל כך מאוהבים בו, שגם אי אפשר לתת להם פידבק, כי כאילו מה? עבדתי על זה חודשיים. איך אתה עכשיו אומר לי שזה לא הכיוון? כאילו זה גם שם את המנהל בצורה בפוזיציה מאוד מאוד בעייתית. אני תמיד אומר לאנשים תתייעצו, תשתפו לאורך הדרך, תשלחו בוואטסאפ. אני תמיד אומר לי לא מוכן.

 

ערן: 

זה נראה מכוער, אחלה, אבל נתקדם. תקבלו פידבק. בוא נראה שאנחנו [00:13:30] בכיוון הנכון. בוא לא לבזבז זמן על ההתלבטויות האלה. ככה זה בדרך כלל נראה במוח שלנו. כשאנחנו ניגשים לעשות משהו אנחנו מדמיינים את הגרף העליון. אני נמצא פה הנה המטרה, אבל מה לעשות, המציאות נראית ככה. אנחנו מתחילים ופתאום אנחנו מגלים שיש פה איזשהו עמק, ואז אנחנו עוברים את העמק ומגלים שיש שם נהר ואת הנהר צריך לחצות, וכל שלב שאנחנו עושים כל התקדמות שאנחנו עושים מגלה לנו את האתגר הבא החיים. גם החיים עצמם. עזבו שניה חברה [00:14:00] ועזבו. ניהול לא נראים כמו למעלה. הם הרבה פעמים נראים כמו למטה. אז למה שאנחנו ניגשים לעשות משהו בין אם זה משימה או עבודה צוותית? אנחנו מדמיינים את הלמעלה ואנחנו פועלים כמו למעלה. כשאני בא ועושה משהו ושוב זה לא משנה אם זה מצגת או פיצ'ר או כל דבר אחר. הדרך שאנחנו צריכים לעבוד היא בדרך הימנית. אוקיי, אם אני מסתכל על העוגה הזאת, יש שתי דרכים לחתוך אותה נכון? או שאני אחתוך לחתוך פרוסה [00:14:30] שלמה. זה פרוסה, זה משהו שאולי הוא לא הפירמידה השלמה, אבל הוא משהו שהוא עם ערך שאפשר להשתמש בו, שאפשר לקבל עליו פידבק, והרבה פעמים שאנחנו ניגשים לעשות משהו אנחנו רואים טוב קודם. התשתיות קודם צריך להכין את הכל, אפילו אם חלקכם אי פעם עברו את שלב היזמות בחיים הוא עדיין עכשיו יזמים. יש מין תחושה כזאת. צריך למצוא את השם המושלם לחברה. צריך למצוא את הדבר המושלם. צריך לתכנן את הרובוט הנכון. צריך שהרעיון שלי יהיה בול בפוני. [00:15:00]

 

ערן: 

למה? כי אנחנו מפחדים. אנחנו לא לוקחים בחשבון שהדברים ישתנו. אני אעשה משהו ואני אלמד. אנחנו מדמיינים שעכשיו אנחנו מקבלים החלטה לאין סוף שיש לה אלף משמעויות. היא כל כך חשובה וקריטית. ואז מה קורה? חסין ממצב של analysis practice. מרוב ניתוח אנחנו מייצרים שיתוק. מרוב התלבטות אנחנו מייצרים חוסר התקדמות. והעניין הוא ללמוד. אני כל פעם שאני נלחם בטבע הזה, כל פעם שאני עושה משהו אני אומר טוב, אני רוצה לקבל פידבק. [00:15:30] אני רוצה שיגידו לי איך זה היה. אז תמיד כשאני בונה דברים, בין אם זה בחברה או אפילו לעצמי, אני חושב כמו בדרך הימנית ולא כמו בדרך השמאלית. עכשיו תראו, זה לא נכון לכל סיטואציה בחיים. גם את זה חשוב לי לסייג. אם נגיד הייתי. מנכל של חברת בואינג. לא הייתם רוצים שאני אדבר ככה, נכון? אף אחד לא רוצה שמישהו יוסיף פיצ'ר למטוס או ישנה משהו בשביל להתקדם. אז ברור שזה לא מתאים לכל תעשיה. אבל [00:16:00] בתעשייה שלנו, שזה כמעט כל חברות ההיי טק וכמעט כל המקצועות החופשיים, אפשר להגיד זה משהו שהוא מאוד מאוד מאוד רלוונטי ומאוד מנחם. הנה, נגיד עכשיו הייתי שואל אתכם מה מלחיץ אותי ביום יום? מה הייתם עונים? תנחשו שנייה. לא להתקדם יפה. אוקיי. לא יודע אם שאלתם אותו בכלל מה זה. זה דווקא אני. מספיק כל בוקר. זה [00:16:30] גם אני מספיק בימי ראשון לאסוף את הילדים. הרבה פעמים כשאני שואל את החברה אגב, זה מעניין מה מלחיץ אותי. א. אני שואל את זה יותר מוקדם במצגת אז זה לא פייר, כי אתם כבר הבנתם את הקונספט, אבל הרבה פעמים כשאני שואל בחברה מה מלחיץ אותי מי אתם? אני מקבל תשובות מדהימות.

 

ערן: 

אנשים אומרים לי תקשיב, מה שמלחיץ אותך זה שאחד הלקוחות התלונן עלינו בטוויטר. אני אומר להם לא נכון. הרבה אומרים לי מה שמלחיץ [00:17:00] אותך זה שנאבד לקוח. אתם לא. לא נכון. הרבה דברים כאלה שהמוניטין של החברה ייסדה. שנאבד לקוחות שהלקוחות ישנאו אותנו. שלא יאהבו אותנו. ואני אומר לא נכון. מה שמלחיץ אותי זה שאנחנו לא נתקדם. שאנחנו נהפוך להיות חברה שלא זזה קדימה. אגב, אפשר מאוד בקלות להגיע למקום הזה. בין אם אתם חברה גדולה או חברה קטנה. כי ברגע שאני נגיע למצב שאנחנו לא לוקחים סיכונים שאנחנו לא מקדמים קדימה, אני אדע שזהו הלכה [00:17:30] החברה. כי חברה שלא זזה קדימה ולא משתנה במיוחד היום בקצבים כל כך גבוהים, היא לא תצליח והיא תיכשל. והרבה פעמים אנשים מנסים לגונן. נגיד שאני שואל אותם למה אתה לא מתקדם? למה אתה לא מוציא את הלקוחות? מה הם יגידו הלקוחות הצטרפו וישלמו ויעזבו אותנו. אני אומר להם תקשיבו, העולם כל כך ענק. 99 אחוז מהלקוחות שלנו בכלל לא מכירים אותנו. הם לא יודעים מי אנחנו, ואפילו אם מישהו בחברת נגיד IBM [00:18:00] ישתמש בנו מחר מישהו אחר מאותה חברה יכול להשתמש בנו. ממה אתם כל כך בלחץ? אנשים לא כותבים כתבה בוול סטריט ג'ורנל על זה שהשתמשתי בפיצ'ר של מאנדיי והוא לא היה אפוי עד הסוף. זה לא מעניין הפרספקטיבה שלנו. זה נראה כמו סוף העולם, אבל מהלקוחות הם אפילו לא מודעים לזה.

 

ערן: 

אנחנו הרבה פעמים שיפוטיים מאוד כלפי עצמנו. ושוב אני רוצה למקסם למידה. אני מוכן לקחת את הסיכון הקטן הזה בשביל לשמר את ולהימנע מהסיכון הגדול שזה לא להתקדם [00:18:30] ולייצר במקום. אז בואו שנייה נעבור לדברים קצת יותר פרקטיים. איך אתם יכולים בעצם ליישם את זה ביום יום אחד? אחד הדברים שלי חשוב מאוד להגיד לכם אני מעביר הרצאות למנהלים. אני אף פעם לא מתייחס למנהלים בתור Team Leader או Group leader. אני אומר לכם אתם. אני לא אוהב את המילה. גם מנהל הוא ככה. אני אומר להם אתם מנהיגים. תחשבו על זה שאתם מנהיגים את האנשים שלכם. תנסו לחשוב איך אתם מוציאים מהצוות שלכם פי אלף או פי מאה ממה [00:19:00] שהם עושים היום. אוקיי, איך אתם גורמים להם לתחושה של ווינריות? אתם יודעים מה קורה לצוות שלא מתקדם? תחושת המסוגלות יורדת, תחושת הגאווה יורדת. יש תחושה שהכל כבד, הכל מסורבל, אין לנו יכולת להתקדם. תחושת העצמי דועכת אצל אנשים. אני אומר להם איך אתם גורמים להם להרגיש כאילו אתם צוות של ווינרים. כאילו, איך אתה גורם לקבוצה שלך להרגיש שלא משנה איזו משימה תקבל, אתם תצליחו לעמוד בה. אז אחד [00:19:30] אני מעביר להם את ההרצאה הזו, ואני אומר להם תייצרו תרבות של הדרך להשיג שלמות היא הצעות אטרקטיביות. איך אנחנו עושים את זה? 1. דד ליינים. אני, שהתחלתי את הקריירה שלי בתור מנהל. אני אומר לכם, אני שנאתי דד ליינים. הרגשתי שאם אני שם למשהו דד ליין אני בעצם נהייה הבוס המעצבן. אוקיי, הבן אדם הזה שאומר תעשו את זה עד איקס. אבל הבנתי שיש פה ניואנס מאוד מאוד חשוב.

 

ערן: 

היום אני [00:20:00] מאוד מאוד אוהב דד ליינים. למה? כי דדליין הם מייצרים פוקוס. אני הרבה פעמים שאנשים באים ואומרים לי תקשיב, יש לנו איזשהו פרויקט מאוד מאוד גדול וזה ייקח שנתיים. אני אומר להם תקשיבו מדהים, נשמע לי פרויקט אחלה, אבל מה אפשר לשחרר עוד שבועיים? עוד חודש? ואז הם מסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח. או אני המנהל המנותק הזה שלא מבין מה המשמעויות. יכול להיות, אבל הדבר הזה הוא לא להגיד להם תדחפו שנתיים לתוך שבועיים. אוקיי. זה הקטע החשוב. אני אומר להם תקשיבו, [00:20:30] הבנתי זה אסטרטגיה. לשם אנחנו הולכים. מאמין בכיוון. מה אפשר לעשות תוך חודש שהוא המינימום בשביל לוודא שהכיוון ששמנו הוא נכון ולקבל פידבק עמיתים המשתמשים ואין אין פרויקטים בחברה שלא עשינו את זה. אפילו פרויקטים שהם תשתיתיים, לא פיצ'רים. לדוגמה, החלפנו את התשתית הפרויקט הכי משעמם וסיזיפי בעולם של הדאטה בייס שלנו. אצלנו המוצר שנקרא מאנדיי DB תשתית היוזרים לא מרגישים את זה בכלל. ואמרו לי ייקח שנתיים. אמרתי אחלה. [00:21:00] מה אפשר לעשות תוך שלושה שבועות? ארבעה שבועות? הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח, אבל בסוף מצאנו מה אפשר לעשות והם השתמשו בטכנולוגיה שהם תכננו לעשות. בעצם, כתבו דאטה בייס אחר ותשאלו אותו ברקע. ורק מהפעולה הזאת של החודש הזה הם גילו כל כך הרבה דברים שאם הם היו בונים את הדבר הזה תוך שנתיים ואז משחררים את זה היוזרים, אוי ואבוי איפה היינו? כי הם קיבלו ממש החלטות שונות. בעקבות זה הם גילו שב real time יוזרים הם חווים איזושהי בעיות של קצב ודברים שממש שינה את הטכנולוגיה.

 

ערן: 

וזה [00:21:30] שוב הדרך הזאת לייצר פוקוס על ידי זה שאנחנו מבקשים לקבל תוצאות אמיתיות מהעולם. אחד הדברים שאני מאוד אוהב לעשות בחברה, אל תגלו זה לשים מלכודות מדומיינות. אוקיי, אני אומר להם תקשיבו, יש learning call. חייבים לשחרר את הפיצ'ר! למה? סתם כאילו. אין אין אין באמת סיבה לשחרר את זה. גם אין כל הבא ואז אנשים מסתובבים בחברה. אוקיי. חייבים לשחרר את הפיצ'ר עד learning call. עשינו את זה סביב סבבי גיוס. עשינו את זה סביב קמפיינים גדולים. אמרנו [00:22:00] מעלים קמפיין בניו יורק מאוד מאוד גדול של פרסומות. חייבים לשנות את Homepage. למה זה נשמע טוב? כאילו זה נשמע שזה קשור אחד לשני. אני מנסה לשים מלכודות כי אנשים תקשיבו, זה כמו שאיזה דוגמן ייתן לכם. זה כמו שאתם נגיד יושבים בספה בסלון בערב אחרי יום עבודה ואתם צמאים עכשיו. מה קורה? אתם אומרים לכם מחשבות כאלה בראש של נלך להביא מים? אין לי כוח לקום מהספה. אני עוד מעט אני אלך להביא מים. אני אסיים את הפרק, אני אלך להביא מים. [00:22:30] אבל אם אשתך מבקשת ממך מים אתה קופץ כמו נמר. ואני אומר לעצמי איך זה יכול להיות שאם יש מישהו חיצוני שמבקש משהו, יש לך אינסוף מוטיבציה ורצון לעשות את זה, אבל עצמך הרבה פעמים אתה מוותר. אז הדרך הזאת היא לייצר בעצם גירויים חיצוניים. זה בעצם דרך לכוון את עצמנו. לדרבן את עצמנו להשיג משהו שאנחנו שמים לעצמנו מלכודות. ואני אומר לאנשים גם אני שם לכם מלכודת. חשוב לי שנעשה את זה, אבל זה אותם אנשים.

 

ערן: 

אוקיי, אנחנו בעצם מייצרים איזשהו לחץ חיצוני [00:23:00] שגורם לנו להתקדם. אחד הדברים שאני גם אוהב לעשות זה למצוא אויבים. אוקיי, זה תמיד מדרבן לראות מישהו שיותר מצליח ממך, שיותר מתקדם ממך. זה מייצר מוטיבציה. אוקיי, אם הוא הצליח לעשות את זה, גם אני יכול לעשות את זה. אם הם הגיעו למקום הזה, גם אני יכול להגיע למקום הזה. ועוד משהו שאני תמיד אוהב להשתמש בו בישיבות זה. אנשים נורא נלחצים מההחלטות ואומרים אם אנחנו נחליט ככה זה יעשה ככה. ואם [00:23:30] אנחנו נחליט ככה? זה יעשה ככה. ואז זה למדתי שיש פה המון עניינים גם בשפה. אני הרבה פעמים תקשיבו, אנחנו לא מחליטים. אנחנו עושים ניסוי ואז אומרים לי אוקיי, האמת, אם אנחנו עושים ניסוי אז זה בסדר על אותו אותו פעולה. בסדר. כי יש משהו בטרמינולוגיה של החלטה שהוא נשמע מאוד סופני, מאוד בלתי הפיך. יש משהו בטרמינולוגיה של ניסוי שהופך את זה למשהו שאנחנו נתבונן בזה. אנחנו נלמד ונתקדם מתוך המקום הזה. יש המון דברים [00:24:00] בשפה שגורמים ללחץ או גורמים לאנשים להתקדם קדימה בדברים האלה. הרבה פעמים אנשים ממציאים דברים. בסדר, זה גם חשוב לי להגיד מה זה אומר. ממציאים דברים. אז עכשיו אני אבקש אולי מאיזשהו מתנדב בקהל. תספרו לי על משהו שתקוע אצלכם או פרויקט מאוד מאוד גדול אז והוא לא תקוע. זה פרויקט מאוד מאוד גדול שלוקח הרבה זמן, אבל מי שמביא דוגמה בבקשה. [00:24:30] לא משהו מסובך, טכני, אלא משהו כזה שהקהל יוכל להבין. יש איזה דוגמה למישהו? פרויקט מאוד מאוד גדול, מאוד מסובך שקורה בחברה או בצוות שלו.

 

Speaker4: 

אז נעים מאוד רון מניו סקול, בית ספר לשפות. אנחנו פיתחנו בוט שמלמד אותך שפה בוואטסאפ. כל הדבר הזה של הפיתוח של הבוט היה די מהיר וגם הפיילוט מצוין. אנשים ממש נהנים מזה. הפיצוח פה הוא בעצם איך תכלס למכור מבחינת זאפ? [00:25:00] ל ווקומרס איך החנות נראית, איך המוצרים נראים? איך אנחנו מתפללים אותם כאילו הנישואים שלנו לא? כאילו לא עזרו לנו להבין באמת איך לתמחר בדיוק וכמה אנשים יהיו מסוגלים לשלם על זה. אז אנחנו תקועים כזה רק בישורת האחרונה של באמת גבייה. ואיך עושים את זה נכון?

 

ערן: 

אוקיי, אז שנייה נסכם מה שהבנתי אז פיתחתם איזשהו בוט ללימוד שפה נכון ואתם תקועים כי אתם מאוד מתלבטים איך לתמחר את זה. מה [00:25:30] המחיר שאתם רוצים לקבוע? אוקיי? ולמה אתם תקועים על זה? כאילו מה מלחיץ אתכם? כאילו תגיד מה החששות?

 

Speaker4: 

זה משהו שהוא מאוד מאוד חדש. דיברת על מנהיגות בסוף זה משהו שלא קיים. אין לך אפשרות ללמוד ברמה כזאת גבוהה בוואטסאפ? באמת בינה מלאכותית שיכולה לדבר איתך 247 וזה משהו שהוא מאוד חדשני. אנחנו לא יודעים איך להציע את זה בעמודי נחיתה ובעצם ממש לסלוק בסופו של דבר עסקאות.

 

ערן: 

אני נודניק. כאילו [00:26:00] מה? מה מלחיץ אותך? כאילו מה? ממה אתה מפחד.

 

Speaker4: 

שנוציא מלא כסף על שיווק וכאילו כל המרה תעלה מלא כסף ולא, באמת לא באמת יהיה את הטראפיק שאנחנו מצפים לו, כי אנחנו חושבים שיש פה באמת איזשהו פיצוח מאוד מיוחד שלקח לא מעט זמן לפתח אותו. גם אפיוני, גם טכנולוגית ובסוף אנחנו לא. אנחנו בית ספר לשפות מורים, אימהות חד הוריות, אנשי מילואים. זה לא מתכנתים, [00:26:30] אז אנחנו תלויים פה בעצם בפרטנר טכנולוגי שאנחנו עובדים איתו וזה יכול. אתה יודע להימרח ולצאת מגדר פרופורציה גם של תקציבים ושעות עבודה ופיתוח.

 

ערן: 

מעולה! אז שנייה, אני אסכם את זה. אז עכשיו המצאת משהו? אוקיי, המצאת משהו שאתה אומר בעצם אם אני אוציא תמחור סתם, אני אנסה לתמצת את זה ונצא לעולם ונעשה קמפיינים שיווקיים. נבזבז מלא מלא כסף והחברה [00:27:00] תיסגר ונגיד. תגיד כן, אתה תעזור לי, תעזור לי. אוקיי, אוקיי, אוקיי, אז זה מה שאני קורא לו. הרבה פעמים גם אני אומר את זה בפגישות שהמצאת משהו. אני לא אומר שזה לא נכון, אבל המצאת את זה. זה לא קרה עדיין. נכון? אוקיי, זה מה שנקרא המצאה. עכשיו מה קורה? אני הרבה פעמים יושב עם אנשים וממציאים לי דברים כמו כאילו לא בקטע רע. כן, בקטע שבאמת הם רוצים את טובת החברה, ממציאים לבזבז מלא כסף על משהו וממציאים שהלקוחות [00:27:30] יכעסו עלינו. ממציאים שאמרתי להם יכתבו עלינו בעיתונות לא משנה מה, ואז הדרך הכי טובה שאני למדתי להתמודד עם זה. בתור מנהל אני ממציא להם דוגמה הפוכה. בסדר, כאילו ככה אני אומר להם ואני אומר להם ככה אם אתה לא תצא ותעשה Pricing עכשיו, נגיד מחר בבוקר כי אתה יכול כנראה טכנית. אז כשאתה תרצה להשיק את המוצר ולעשות המון המון קמפיינים, אתה לא תלמד שום דבר וכנראה אתה תחתי. אבל אם אתה עכשיו תשחרר את Pricing, תעשה קמפיין [00:28:00] קטן, תעשה שינוי ותעשה עוד קמפיין קטן. תעשה שינוי. יש לך סיכוי הרבה יותר טוב להצליח. הרבה פעמים כשאני יושב עם אנשים בחדר ונותן להם דוגמה הפוכה, שאגב אין לי שום ביטחון כלפיה. כן, אני לא, אני סתם אומר את זה. הם מהנהנים בראש ואומרים וואלה, אתה צודק וזה קטע, כי אנשים פשוט ממציאים משהו, והדרך הכי טובה את זה זה להמציא משהו הופכי. תופתעו לגלות שאתה ממציא משהו הופכי אתה. אנשים הרבה פעמים גם זורמים עם זה שהשבוע הצוות הזה שסיפרתי לכם [00:28:30] על הפריז קולום בסדר ואמרו לי תקשיב, אם היוזר משנה זה ישפיע על הצוות שלו ואז המנהל ייכנס ומתעצבן שמישהו עשה כלום.

 

ערן: 

אז אחרי 14 חודשים המצאתי להם באותה ישיבה משהו הפוך. אמרתי להם תקשיבו, אם זה לא יקרה הוא התעצבן, כי אם הוא עושה את זה אז הוא רוצה שזה יהיה לכולם וזה מה שהוא מצפה. וזהו. זה הספיק וזה הדהים אותי כי מישהו ממציא משהו ותמיד מישהו ממציא משהו. לא, לא בקטע רע, לא בשביל להמציא, אלא כי יש לאנשים חששות, ואז החששות מובילים [00:29:00] לפחדים כאלה שמובילים לתרחישים. אבל התרחישים האלה לא התקיימו. זה הקטע. הם פשוט מעכבים אותנו בסדר, וזו הנקודה שרציתי לעשות. וכמו שאמרתי לכם, אני תמיד חושב מה אפשר לעשות מהר בשביל ללמוד ואיך אנחנו מייצרים עוד תרחישים שאולי הם חיוביים באותה סיטואציה. אני רק אסיים באיזושהי רשימה לפני שנעבור לשאלות. מה לא לעשות? אוקיי. הרבה פעמים אנשים אומרים לי תקשיב שוב מה שאמרתי לכם, אנחנו צריכים שאנשים [00:29:30] יעבדו קשה יותר, להתקדם מהר יותר, יעבדו כל הלילה. אני אומר להם לא. אנשים מבזבזים זמן על התלבטויות, על ישיבות, על בלבולי שכל. בוא נרוץ על בזבוז זמן. הם בוחרים את A או B או A או B. סבבה. מבחינתי אנחנו מוקפים בכל כך הרבה אנשים חכמים. כנראה לבחור a או B זה שתי האופציות טובות. אנחנו מבזבזים את הזמן על כתיבת קוד, על כתיבת מצגות. זה לא נכון. אנחנו מבזבזים זמן על התלבטויות, על להיתקע במקום. הרבה פעמים אנשים אומרים לי [00:30:00] שזה מסובך. הפרוייקט הזה מסובך. הדבר הזה מסובך, הוא קשה. זה גם לא נכון. הוא קשה כי אנחנו מסתכלים עליו כמקשה אחת, כמשהו מאוד מאוד גדול. הוא קל אם אנחנו מפרקים אותו ליחידות, הרבה פעמים אומרים לי צריך לחכות. הפרוייקט הזה X מסתיים ואז נוכל לעשות פרוייקט Y. אין דבר כזה כאילו אנחנו רוצים להתקדם.

 

ערן: 

הפרוייקטים האלה יש להם משמעות. יש להם דדליין. למה לקשור את עצמך בהמתנה למשהו? והרבה פעמים גם מנהלים אומרים לי תקשיב, אני לא רוצה לתת לצוות שלי פקודות. אני לא רוצה [00:30:30] לתת להם דד ליינים. אני אומר לאנשים תקשיבו ברור, אנחנו לא רוצים להיות הבוס המעצבן, אבל זה לא העניין. אתה מנהל איתם דיאלוג? אתה אומר להם אני רוצה לייצר למידה, אני רוצה לייצר את הלמידה מהר. בוא נחשוב ביחד איך בוחרים את הפוקוס הזה. זה לא להגיד לאנשים כאילו זה מה יש. תעשו את זה בשבועיים או בחודש, אלא זה מייצר דיאלוג של פוקוס. הרבה פעמים אומרים לי המוצר יהיה גרוע. Ux גרוע. הלקוחות יתלוננו על כוחות. זה לא נכון, אני [00:31:00] אומר, גם אם אנחנו ממציאים משהו קטן, בוא נוציא אותו טוב. נייצר למידה שהוא ייראה טוב כשהוא לא ייראה גרוע ואז לא נלמד. אבל בוא נייצר את המינימום והרבה פעמים גם אומרים לי אין משמעות אם לשחרר את זה עכשיו בעוד שנה. ברור שיש משמעות. כל שינוי בחברה עוזר לנו להתקדם וללמוד יותר טוב. זהו, זה הדברים שאני שומע ממנהלים ואני חשוב לי גם לפרק את זה מולכם. תראו, אני חושב שזה מסוג הדברים שאני למדתי על בשרי בסטארטאפ הקודם שלי וגם [00:31:30] בחברה הזאת. זה משהו שבעיניי מלווה אותנו ביומיום, בין אם בעבודה ובין אם בבית, בין אם בחיים עצמם. וחשוב לי להגיד, רוב הדברים שאנחנו עושים בחיים הם לא סופים. הם לא בלתי הפיכים. אנחנו רוצים למקסם למידה. אנחנו רוצים להיחשף, לחיות את החיים, לקבל פידבקים. וזה משהו שאם אתם תוכלו ללמוד אותו מהרצאה כזאתי או ממצגת ולא על ידי זה שתחשבו כמו שאני נכשלתי, אז מבחינתי זה יהיה הישג מדהים. [00:32:00] אז תודה רבה. ואני חושב שיש לנו 10 דקות לשאלות שאלות כן.

 

Speaker5: 

היי רוני מקרב את יואב. רציתי לשאול לגבי איך אתה? ששמים את הדד ליין? גם אנחנו נוהגים לשים הדד ליין. מה קורה שעוברים הדד ליין? כי לפעמים יש את ההרגשה שאתה אומר אוקיי, יש לנו דד ליין, אנחנו רוצים ללכת. יש לנו איזה PR או איזה לקוח הזה, ואז פתאום אתה יודע, יש [00:32:30] איזו דחייה ודוחים בשבוע ואז אתם מגיעים לאיזה מצב שאתה אומר אוקיי, מה אומרים עכשיו? כלומר, כאילו תמיד יש הרגשה שאתה שם דד ליין. כשעוברים אותו אז יש כזה שקט כזה ואז פשוט ממשיכים. ואיך אתה ממשיך את ה? איך? איך אתה מתמודד עם הדברים האלה?

 

ערן: 

תשמע, אני אומר בכנות, לא יצאנו הרבה. לא בגלל שלא היו סיטואציות כאלה, בגלל שאנחנו בנינו איזשהי תרבות, שאנחנו מאוד נאמנים לדד ליין, ואני חושב שיש כל מיני [00:33:00] דרכים לקבוע נדלניים. יש נגיד לקבוע דד ליין שאנחנו רוצים להשיג את זה. נגיד סתם, אני ממציא עד הראשון לאוגוסט ואז לבוא בראשון לאוגוסט ולשאול אוקיי, מה קורה עם זה? בסדר, בתור מנהל. גם היום זו לא הגישה. זאת אומרת אני בעיניי אם שמים דד ליין, אני מבחינתי גם רוצה לייצר את הסט אפ הנכון מבחינתי כדי לעקוב, לוודא שהדבר הזה קורה. אז אם נגיד, החלטנו שאנחנו מוציאים משהו עד לענן או עד לפי אר או עד לקמפיין שקורה, אנחנו נקבע בעצם איזושהי [00:33:30] בדיקה אלטרנטיבית, כי לאורך הזמן הזה, כדי לוודא שאנחנו עומדים בדד ליין, כי לאורך הדד ליין או לאורך היעד הזה, לפעמים אנשים מתבגרים נכון וממציאים כל מיני דברים, ופתאום אתה מגלה כל מיני דברים וצריך לפקס כל הזמן. אז אני חושב שהעבודה היא לא רק בקביעת הדד ליין אלא לאורך כל הדרך. ותראה, אני לא מכיר את המקרה הספציפי שלך או איפה זה בדיוק הולך לאיבוד, אבל אני חושב שאנחנו בתור מנהלים יש גם חלק מאוד חשוב, כאילו לא רק לקבוע את הדד ליין, אלא גם להראות רצינות ולעקוב [00:34:00] לאורך הדרך, לוודא שאנחנו עומדים בדד ליין. אז ככה אנחנו עושים את זה.

 

Speaker5: 

אוקיי, תודה.

 

Speaker6: 

נעים מאוד. אני אמיל אשורוב ואני משדרות אני. יש לי סטארט אפ. קייסי ג'י. אני בן 19 ובאתי לפה בשביל לשמוע וממה שהתחלת את ההרצאה אתה דיברת על מהירות מהירות ה Execution זה זה שווה ניצחון. אבל אני יש לי שאלה כי זה בא ממני ואני בטוח שאתה יכול להתחבר לזה. איך בצוות בצוות שיש הרבה אנשים אמרת בהמשך שצוות והרבה [00:34:30] אנשים הופך את זה לאיטי יותר. אתם. אתם שני מנכלים, מנכלים משותפים. איך אפשר לעשות קבלת החלטות ביחד ולהתקדם במהירות? כי לפעמים יש חילוקי דעות. לפעמים לא מסכימים על משהו וזה יכול להשפיע על המהירות ואז היריב כמו שאמרת החברה היריבה יכולה לעקוף אותך וזה מאוד משפיע על זה, כי גם האיכות של ההחלטה צריכה לבוא מזה ששניכם מסכימים. שני המנכלים. תודה. תודה רבה.

 

ערן: 

אני שנייה אני אראה אם הבנתי את ההחלטה. אתה אומר איך אפשר לזוז מהר [00:35:00] אם אנחנו לא מגיעים להסכמה? בין מנכלים? למה אתה בסיטואציה של מנכלים משותפים? כן. אוקיי, אז תראה, זו שאלה אחרת. כן, אני חושב שמנכל משותפים זה משהו שמי שלא יודע אנחנו מנכלים משותפים במדע יניב ורועי. ובעצם תראה, זה לא לכל חברה מנכלים משותפים דורש הרבה מאוד ויתור על אגו, הרבה מאוד סנכרון. אני ורועי מבלים המון המון שעות [00:35:30] ביחד והגיע למצב שאנחנו בדרך כלל מסכימים על רוב הדברים. במקרים של חוסר הסכמה, אנחנו תמיד אמרנו שאנחנו בחיים לא נתקע את החברה ולזרום אם אחת מהאופציות שוב. אם אני שוב חוזר לצ'אט הזה בהתחלה של לבחור בין אופציה א ליבי, כנראה שאם תלך על הכיוון שלך או על הכיוון של השותף שלך או שניהם. שתי הדרכים טובות. איפה מתחיל העניין להסתבך שנכנס אגו לתמונה? בסדר, אם נגיד [00:36:00] אתה מתבאס שבחרו את האופציה של השותף שלך או מרגיש פגעו לך באגו או השותף שלך מרגיש אותו הדבר, זו בעיה. אם אתה מגיע למקום שאין בינכם אגו ואתה אומר אני בטוח גם מקום שאתה מבין את הסיטואציה, שאם אני אלך על השותף שלי חכם ומוכשר, אני אלך על האופציה שלו. זה טוב. נלך על האופציה שלי. זה טוב. אולי אופציה שלא תוביל אותנו לאופציה אחרת שתוביל אותנו בכלל לאופציה שלישית שתגרום לנו להצליח. אף אחד לא יודע בוא. גם אם אתה הכי חכם בעולם, אתה לא יודע אם מה שאתה בחרת יוביל אתכם להצלחה. אם אתה מגיע למצב שאין לך אגו איתו? אני חושב [00:36:30] שזה לא משנה עם איזו דרך תבחרו, בין אם תסכימו או לא תסכימו זו דעתי. עיינו בשאלה האחרונה, אבל השארתי לכם פה טקסט קצת ארוך אבל מאוד חמוד שמצאתי בטוויטר ותקראו אותו. היה לי גם השתתפות במצגת, אבל בגדול מה שזה אומר זה קצת מסכם את מה שדיברנו. אקשן product information and every time we are in on the information. We have the current moment. Don't [00:37:00] get started. המשפט הראשון אני חושב שהוא חשוב, אבל הטקסט הזה באמת כזה קצר וקולע. אז תקראו אותו בזמנכם החופשי ותודה רבה.

Speaker7: 

תודה רבה ערן.

 

 

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה