263: איך חסכתי שני ימי עבודה בחודש בעזרת כלי AI?

263 איך חסכתי שני ימי עבודה בחודש בעזרת כלי AI

התמלול לפרק הזה נעשה באמצעות שירות AI – אם מצאת טעות, נשמח אם תעדכנו אותנו כאן

אדוה: 

היי לכולם, אני אדוה שיסגל ואתם הגעתם לסטארטאפ פור סטארט אפ והיום נדבר על איך אפשר לייעל את הזמן שלנו משמעותית על ידי שימוש ב AI. אנחנו למעשה בפרק הראשון בחודש שלם שכולו יוקדש ל AI, ובכל שבוע נתמקד בפרקטיקות לשימוש ב AI סביב Use case אחר, וכדי לפתוח את החודש יש איתי פה היום את נתנאל, דרשן Growth Marketing Manager Monday. היי נתנאל.

נתנאל : 

אהלן אדוה, מה קורה?

אדוה: 

ואנחנו נדבר היום על כמה אזורים בעבודה היומיומית [00:00:30] שהצלחת לייעל באמצעות AI. נקרא לזה work hacks וגם על הכלים השונים ובאיזה מקרים שווה להשתמש בכל אחד מהם? שנתחיל? כן.

 

אדוה: 

נתנאל, אולי נתחיל רגע בלהבין למה אתה פה? למה אנחנו מדברים על זה איתך?

 

נתנאל : 

טוב, אז קודם כל צריך להגיד אני לא [00:01:00] איזה מומחה של איי איי או אפילו קרוב לזה. לא מבין שום דבר מאחורי הקלעים של למידת מכונה וכל הדברים האלה. אבל בעצם, מהרגע שצפיתי הוצג לציבור אי שם בנובמבר 2012, לדעתי התחלתי לשחק עם זה. אפילו לא עבדתי במן דייז בעבודה הקודמת שלי, סתם כאילו עבדתי בתקשורת, אז אמרתי וואי, איזה כלי מגניב. אפשר לכתוב מיילים באנגלית, צ'אטים למרואיינים הישגיים וזה פשוט נתן לזה שם ונושא והוא יכתוב לנו את המייל [00:01:30] כי אולי זה מגניב. ועם הזמן התחלתי להתעמק בזה יותר. גם הכלים השתכללו כמובן, והוצגו בעצם לציבור עוד ועוד כלים ופיצ'רים, ופשוט ניסיתי לראות איך אני מטמיע את זה בתוך תהליכי העבודה שלי. בעצם, בכל דבר שעולה לי לראש, כמובן הרבה מאוד נושאים או כל מיני פעולות. לא באמת הצלחתי ככה לשפר באמצעות AI, לפחות בתור התחלה, אבל תמיד כאילו ניסיתי לראות איפה זה. איפה AI יכול להשתלב בתוך תהליכי העבודה [00:02:00] שלי וזהו. ואז ככל שבעצם הכלים השתפרו, הבנתי כמה אפשר לנצל אותם לטובת הפעולות היומיומיות שלנו.

 

אדוה: 

מעולה. כן, אני גם אגיד שבאמת רצינו לפתוח את החודש, שברור ש AI יכול להיות מהפכני עבור הרבה תחומים, וגם יצא לנו לדבר על חלק מהתחומים האלה בעבר, אבל דווקא לקחת Use cases קטנים שכולנו נתקלים בהם ביום יום שלנו בעבודה ופשוט לראות איך אפשר להפוך את החיים לקצת יותר קלים באמצעות הכלים האלה שקיימים היום. אז בואו נצלול [00:02:30] ישר פנימה על איזה use cases אנחנו נדבר היום.

 

נתנאל : 

אוקיי, אז יש בעצם שלושה use cases מרכזיים שהצגתי שנוגעים ליום יום שלנו בעולם העבודה. הדבר הראשון שבחרתי בעצם זה המשימות הלכאורה טפשיות האלה, שבאמת כאילו אנחנו יכולים לעשות לבד. אבל, אבל בעצם למה? ו.

 

אדוה: 

כמו מה למשל?

 

נתנאל : 

אוקיי, אז יש לי סתם איזו דוגמה לקמפיין שהרמנו ב marketing וזה [00:03:00] היה במדינות אירופה והיה לי רשימה של מדינות ששם תרגלנו ובעצם ברמה הכי בסיסית. אני הייתי צריך עכשיו את הרשימה של המדינות האלה לעדכן בתוך Board שלנו ב Monday באיזשהו Update להגיד הוספנו את המדינות האלה. למה? כדי לצורכי תיעוד. כשאני מחפש את המילה פינלנד זה יופיע לי ככה בבוט ופשוט באיזשהו באיזשהו שלב הבנתי שבמקום עכשיו להקליד מילה במילה את כל המדינות לדוגמה שהוספנו, אני יכול פשוט לצלם מסך של המדינות שהוספנו ולהעלות את זה ל AI [00:03:30] ולהגיד תקשיב, שים לי את זה ברשימה, מופרד בפסיקים ואז פשוט נותן לי את זה ברשימה. מופרד בפסיקים, מעתיק את זה, שמה את זה ב board והכל אחלה. עכשיו זו משימה כל כך קטנה, כל כך פשוטה באמת. זה יכל לקחת שתי דקות אם היינו מקלידים את המדינות. נגיד שמים את הקמפיין במסך אחד, את הבורד שלנו במסך אחר ופשוט מסתכלים במסך. מקלידים את שם המדינה ומעבירים הלאה. אבל למה בעצם? אוקיי, זה משהו שהיה יכול פשוט לפשט לנו תהליכים, אבל זה ממש ממש לא נגמר שם, כי משם בעצם יש לי עכשיו רשימה של מדינות שהעליתי. אני [00:04:00] גם צריך להכניס את זה לאיזשהו. יש לנו איזשהו כלי שאנחנו משתמשים בו להציג Data. קוראים לו לוקר. אוקיי, ויש פה נקרא לזה Dimensions מסוימים, שבשבילם צריך איזשהו קוד שבעצם עוזר לנו להציג דברים בצורה פשוטה יותר. אוקיי, אני לא אכנס לנבכי הפלטפורמה הזאת, אבל בשורה התחתונה הייתי צריך להוסיף את המדינות האלה שהוספתי לתוך קוד מסוים, כדי שעכשיו הוא יידע להציג לנו המדינות האלה בצורה יותר נורמאלית.

 

אדוה: 

אוקיי, בוא נסביר [00:04:30] רק מה הכוונה בקוד זה. למשל, שנגיד ישראל הרבה פעמים מוצגת כ Isr נכון או איזשהו קוד שמסמל את המדינה נכון.

 

נתנאל : 

עכשיו אני מניח שרבים מהמאזינים.

 

אדוה: 

היה שיער של האולימפיאדה. זה כן.

 

נתנאל : 

נכון? אז אני מניח שגם אני וגם רבים מהמאזינים, למשל, לא ידעו שאי איזה אסטוניה. אוקיי, זה לא פשוט. לא כל מיני אולג ובעצם אני עכשיו צריך להוסיף את המדינות האלה לתוך קוד שבעצם יודע לפענח שאם זה אסטוניה לשים e [00:05:00] ולהפך. אם יש e אז שיופיע אסטוניה אז במקום. עכשיו שאני עכשיו אוסיף מדינה מדינה ויכתוב את הקוד כן צריך שורת קוד ואז לכתוב. אם זה E אז אסטוניה אז אני פשוט אומר לצ'אט. Gpt ממשיך את אותה שיחה ואומר תקשיב, אם אתה משתמש בזה, נתתי לו סמפל של הקוד שאני משתמש בו ואמרתי לו תקשיב, תעקוב אחרי ה pattern של הקוד הזה ותוסיף את המדינות שהוספתי שנתתי לך, ואז זה פשוט מדפיס לי קוד. עכשיו זה באמת כבר חוסך, זה לא [00:05:30] חוסך. דקה זה חוסך 20 דקות. עכשיו פשוט לוקחים את זה הלאה. אפשר להמשיך את השיחה הלאה. אני נגיד סתם דוגמה. הוספתי את המדינות האלה, אבל אני רוצה רגע יותר קונטקסט. אני רוצה להבין מה ההשפעה שכל מדינה שהוספתי, אם אני עכשיו בעצם מבקש מהצוות שבטי תקשיב, תסדר לי את המדינות האלה לפי אוכלוסייה שנמצאת בכל מדינה, כדי להבין שאם אני מוסיף את ספרד זה לא כמו שאני מוסיף את אסטוניה. אז הוא גם מסדר לי את זה ממש ברשימה. בטבלה בסדר, יורד ממש לפי הבקשה שלי, וזה כבר כאילו זה עוד משהו שבאמת [00:06:00] היה יכול להיות לפחות 20 דקות של מחקר באינטרנט. כאילו אם להיכנס לכל מיני לא יודע.

 

אדוה: 

פדיחות כאלה.

 

נתנאל : 

ויקיפדיות וטבלאות ופילטרים ועניינים. וזה באמת כאילו באמת חבל על הזמן. צריך להגיד שבכל הנוגע לדיוק AI עדיין לא שם. ובאמת מצאתי לפעמים מספרים שהוא לא בהכרח דייק בהם, אבל אוקיי, אז צריך להפעיל היגיון בריא ואינטואיציה. אבל בשורה התחתונה היכולות של הכלים האלה הן מטורפות לגמרי ופשוט [00:06:30] צריך קצת לחשוב רגע איך אני מנצל אותן לטובת המשימה, וקצת יותר יצירתיות לחשוב קצת מחוץ לקופסה ואפשר לראות איזה דברים מדהימים.

 

אדוה: 

מגניב. כן, נגיד סתם משהו שאמרת עכשיו שלא ידעתי. לא ידעתי שאפשר להכניס צילום מסך לג'יפ איטי ולבקש ממנו להפוך את זה לטקסט. אז מגניב ממש.

 

נתנאל : 

אז ממש ככה. והאמת שזה פיצ'ר שהוא יחסית לא להגיד שהוא חדש אבל הוא לא היה בהתחלה. בהתחלה באמת זה היה נטו טקסט בצ'אט GPT [00:07:00] ואז גם בכלים שבאו אחריו זה היה נטו טקסט. עם הזמן הם הבינו שהם חייבים לשפר את היכולות שלהם, כי כי באמת התגברה התחרות. ואז ראינו איזשהי תחרות כזאת של פתאום כלי אחד פתאום הכריז שהוא תומך בקבצי דאטה, ואז הכלי אחר אמר לא קבצי דאטה אלא גם קבצי אקסל. ממש לא רק Csv וזה ממש תחרות שקורית מול העיניים שלנו כל הזמן. לדוגמא Gemini כלי של גוגל עדיין לא תומך בקבצי דאטה. בעצם הוא תומך רק בהעלאת קבצי תמונות ו PDF לפחות בגרסה החינמית כמובן. [00:07:30] אנחנו מדברים רק על גרסאות שלא משלמים עליהם לצורך העניין. ולכולם יש גרסה חינמית. אז זהו. אז מה שנכון להיום שאנחנו מקבלים את זה בשלהי יולי 2024. לא יהיה נכון בספטמבר 2024. הכלים האלה תמיד משתדרגים ומתחדשים ולכן גם להיות עם יד על הדופק ולהבין שיכולות שאולי לא היו כשניסיתי לעשות משהו. יכול להיות שבאמת בעוד חודשיים פתאום זה יהיה אפשרי.

 

אדוה: 

מדהים. אז דיברנו על זה. אז אמרנו היוז קייס הראשון זה באמת המשימות הכי הכי קטנות [00:08:00] ביום יום שכאילו אני יכולה לחסוך בעזרת זמן מה עוד קייס.

 

נתנאל : 

אוקיי, אז עוד קייס מאוד מרכזי. זה כל מה שנוגע לאקסל פורמולות אפילו לנסות להבין איך אני עושה פעולה מסוימת באקסל, שאני אפילו לא יודע מה הפורמולה שאני צריך בשבילה. אוקיי, אז לצורך העניין, וזה אגב, משהו שהיה פיין פוינט מאוד מאוד מרכזי אצלי בעבודה ב מרקטינג אני עובד על איזושהי פלטפורמה שהיא קצת מורכבת ומסובכת. אני לא אלאה אותך בפרטים, אבל בשורה התחתונה הייתי צריך לבנות [00:08:30] איזשהו מערך באקסל שבעצם אני מזין לו שם של קמפיין, והוא כבר יוצר לי לינק עם הפרטים של הקמפיין הזה בתוך הלינק הזה, וזה הפייבוריט המרכזי, הייתי צריך שהוא לשכפל לי את זה חמש פעמים יעבור לקמפיין הבא יש לכבד את זה והכל באוטומציה בלי שאני עושה איזושהי פעולה. עכשיו צריך להבין בלי הכלי הזה שהיה עושה את כל שכפולים ואוטומציה. זה היה ממש לפחות שני ימי עבודה בחודש שהייתי צריך עכשיו לשבת ועבודה מאוד רפטטיבית. מעבר לזה שהיא גם ארוכה, [00:09:00] היא גם כל כך מוציאה את החשק ואת הנשמה. ואני זוכר שכשהגעתי למהנדס והתחלתי לעבוד על הפלטפורמה הזאת, פשוט לא הבנתי איך, איך כאילו זה המצב ואמרתי אוקיי, חייבים לנסות לבנות איזה API ומצד שני לבנות כאילו משאבים ל API זה לא משהו שאפשר ככה בעל הנדלן. אז קצת זנחתי את הרעיון הזה ואז אמרתי אוקיי, אני עכשיו כאילו מתייעץ עם WhatsApp. לא אכפת לי כמה זמן ייקח לנסות להבין איך אני בונה איזשהו מערך באקסל שפותר לי את העניין הזה והתחלתי. [00:09:30] וזה, אגב, זה לקח כמה שבועות. כלומר התחלתי עם איזה משהו אחד. זה פתר לי איזשהו עניין אחד, ועם הזמן אמרתי לו אוקיי, עכשיו בוא ננסה לשפר את זה בצורה כזאת, והכל באותה התכתבות. אוקיי, אז הוא מבין כבר מה אתה עשית. הוא מבין מה לא מתאים לך. אתה ממשיך את השיחה איתו והוא מציע לך פתרונות אחרים.

 

נתנאל : 

אז הרבה מאוד איטרציות זה לא משהו שמגיע ישר בדרך כלל, אלא אם כן יודעים להיות מאוד מאוד מדויקים בשיחה איתו. כן, לפעמים אין לי את היכולת לחשוב רגע איך אני מדייק בדיוק את הניסוח, למה אני אומר [00:10:00] לו ואיך הוא יבין בדיוק. לפעמים פשוט רוצים לדבר בשיחה ולהסביר מה אנחנו צריכים. אז עם הזמן אתה יכול להבין בצורה טובה יותר על ידי השיחה איתו, בעצם על ידי דיוק של כל מיני פרטים שאנחנו נותנים לו. אז זה יכול להיות קצת מייאש לרגעים, אבל בסוף זה כמעט תמיד שווה את זה. ובאמת, בסוף הכלי שעבדתי איתו שזה היה צ'אט שבטי. אם אני לא טועה, נתן לי פשוט איזשהו פתרון [00:10:30] הוליסטי לפייק פוינט מאוד מאוד מרכזי. כמו שאמרתי, שני ימי עבודה בחודש לפחות זה היה דורש ממני. ויותר מזה זה לא רק שני ימי עבודה בחודש. זה היה מעכב אותי מאוד אם לא הייתי מצליח למצוא פתרון לזה, זה היה מעכב אותי מאוד מבחינת ההתפתחות של הפלטפורמה שאני עובד עליה. אוקיי. כלומר, זה לא רק הזמן שזה חסך לי. זה גם שעכשיו בעצם כל היכולת של הפלטפורמה להתפתח גדלה משמעותית. ה AI נתן לי איזושהי נוסחה באקסל, נוסחה סופית שכאילו מאפשרת בעצם לשכפל חמש פעמים ולעבור [00:11:00] לקמפיין הבא עם פונקציות שבאמת אני לא מתבייש להגיד לא הכרתי. אוקיי, אני לא מומחה של אקסל. יכול להיות שאם הייתי יושב עכשיו עם אקסל ושעה ומסביר לו את כל הדברים האלה, יכול להיות שהוא או היא היו מביאים לי איזושהי איזשהו פתרון, אבל לא היה לי את זה נגיש. היה לי את ה AI וזה פשוט נתן לי את הפתרון ובאמת זה אי אפשר להמעיט בערך של של הפתרון הזה וכמה זה כמה זה הסיר נטל מאוד משמעותי.

 

אדוה: 

אז רגע, אני רוצה רגע להבין את הפרקטיקה של זה. בעצם [00:11:30] אמרת לו אני רוצה לעשות את הפעולה הזאת באקסל. תן לי פורמולה שתאפשר לי לעשות את זה נכון?

 

נתנאל : 

ממש ככה. אז זה לא היה ישר, כי בהתחלה הוא קצת התקשה להבין מה בדיוק אני רוצה ממנו. זה גם פעולה קצת מסובכת, אבל בעצם הוא נתן לי איזשהו פתרון. ניסיתי, ראיתי שזה לא עבד. אמרתי לו תקשיב, זה לא עובד. מה אולי יכול להיות? מה אולי יכולה להיות הסיבה. וכן. אז זה לא משהו שקורה ישר צריך להבין את זה, וזה גם קצת מסביר למה. זה לא מהפכה מטורפת שפשוט משתלטת על [00:12:00] על על כל עולם העבודה, כי זה לא משהו שהוא פשוט קורה בלחיצת כפתור. צריך כמה איטרציות. צריך לדבר, בטח בפעולות מסובכות, אבל, אבל בסוף זה נורא משתלם.

 

אדוה: 

מדהים. כן, אני חושבת שאולי איזה טיפ שאני לוקחת מפה סתם אני יכולה להעיד על עצמי שאני חושבת שמה שלמדתי משיחות ההכנה שעשינו לפרק הזה, ובכלל הפרקים הנוספים בחודש זה שאני משתמשת בצ'אט GPT כי גוגל והוא [00:12:30] הרבה יותר מזה. כאילו אני כותבת לו שאלה ולוקחת תשובה וזהו. ואני חושבת שזה איזשהו טיפ שעולה ממה שאתה אומר פה. זה למשל אפשר להתייחס אליו כמו יועץ. כמו יועץ אקסל. כמו מישהו שזו העבודה שלו וישבתי איתו. רק הוא יכול לענות לך בקצת פחות זמן. פלוס מינוס הצורך לתאם ותשלום כמובן.

 

נתנאל : 

ממש ממש ככה.

 

אדוה: 

אז דיברנו על כל מיני משימות קטנות ספציפיות. דיברנו על בעצם להשתמש בו כדי לאבטח שימוש בתוכנות אחרות, [00:13:00] כמו למשל אקסל. איזה עוד use case?

 

נתנאל : 

אוקיי, אז קייס משמעותי מאוד שהוא אגב. דיברנו עכשיו על דברים שהם טיפה יותר נגיד נוגעים ל מרקטינג. או נגיד דאטה פה זה ממש משהו שהוא חוצה מחלקות ותעשיות. אני קורא לזה TLV AI. לא יודע אם זה. אני מניח שזה פשוט מטבע לשון AI שכמו שאנחנו מכירים Tl Dr. אמלק אז פשוט AI יכול לקצר לנו ולתמצת לנו מאמרים ארוכים ואפילו סרטוני וידאו [00:13:30] וממש. Use case מאוד נפוץ, אני מניח. יש כל מיני וובינרים ביוטיוב על נושאים כאלה ואחרים, חלקם יהיו רלוונטיים יותר, חלקם פחות, אבל אנחנו רוצים תכל'ס. יש איזה שתי דקות בסרטון של שעה שיהיו רלוונטיים אלינו. נגיד עכשיו אנחנו לא יודעים את זה ואנחנו בטח לא נצפה עכשיו שעה בוובינר ביוטיוב שהוקלט באיכות של זום על איזשהו נושא מסוים שהוא כנראה לא רלוונטי אלינו. אבל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להשתמש באינטגרציה שיש לכלי של גוגל שנקרא הכלי של גוגל [00:14:00] בעצם נקרא Gemini ולגרמניה יש אינטגרציה עם הרבה מאוד מוצרים של גוגל.

 

אדוה: 

למשל יוטיוב, למשל יוטיוב.

 

נתנאל : 

ומה שאנחנו יכולים לעשות זה להדביק קישור של סרטון יוטיוב ולהגיד לו תן לי את הסרטונים המרכזיים שעומדים פה בסרטון. אוקיי, עכשיו הוא נותן לנו, יכול לתת לנו משהו יחסית יבש בהתחלה, כי הוא נגיד תמציתי ואז אפשר להמשיך את השיחה הזה. רגע, האם בוובינר מתייחסים לנושא כזה או אחר? מה הם אומרים על זה עכשיו? בשיחה של גג חמש דקות אפשר להשיג [00:14:30] את ממש את בדיוק מה שרצינו במקום עכשיו לצפות שעה במשהו שהוא כנראה נטש אותו באמצע מרוב שכנראה הוא לא היה רלוונטי אלינו. אז זה פיצ'ר מאוד מאוד משמעותי, שאגב העברתי איזשהו סשן באמת לחבר'ה שלי במרקט. ובאמת כמעט כולם לא הכירו את הפיצ'ר הזה, והוא מאוד מאוד עוצמתי, ואני חושב שכאילו ככל שנשחק יותר ממש לשחק עם הכלים של AI, גם בחיים האישיים, לא רק בעולם [00:15:00] העבודה, אפשר לגלות יותר ויותר פיצ'רים שיכולים להיות מאוד מאוד שימושיים עבורנו.

 

אדוה: 

אז האמת שקצת מרים לי להנחתה כי דיברת על הכלי של גוגל על Gemini, ואני רוצה רגע להבין שניה מה הכלי היה המרכזיים שאנחנו מדברים עליהם פה. שוב אנחנו בעולמות ה GPT אז חשוב להגיד נכון יש מאות כלי AI אבל אנחנו בעולמות GPT ואולי שנייה. מתי נכון לבחור באיזה כלי?

 

נתנאל : 

אז שאלה טובה. הייתי אומר שסתם לדוגמה, אם אנחנו רוצים להתעסק [00:15:30] נגיד ספציפית עם דאטה יש כלי שנקרא קלוד Claude.

אדוה: 

אנחנו נצרף לינקים גם לכל ה, לכל הכלים, גם בתיאור של הפרק.

נתנאל : 

והכלי הזה בעצם הוא נגיד נורא יעיל עם דאטה. אוקיי, כל מה שקשור לנגיד קבצי אקסל הוא לא תומך באקסל. הוא תומך ב Csv שזה פשוט פורמט אחר של אקסל, שזה יכול להיות מאוד יעיל לדוגמה לניטור הוצאות [00:16:00] חודשיות באשראי. אפשר ממש ללכת לאתר של של מנפיק האשראי מקס קל כל אלה להוריד פירוט עסקאות חודשי. להעלות את זה לתוך חקלאות ולהתחיל לשאול שאלות על איזה קטגוריות זה הכי הרבה? אוקיי. או לדוגמה להפוך את זה למעקב הוצאות חודשי. אז בעצם אני מעלה את של חודש מאי אחרי זה של חודש יוני ואחרי זה של יולי, וכן הלאה. ואחרי שנה אני מתחיל לשאול רגע, באיזה חודש הוצאתי הכי הרבה על זה? ממש כאילו פשוט יודע לנתח את הנתונים ולתת לנו תשובות בשפה של בני אדם.

אדוה: 

ואם אני מחזירה [00:16:30] את זה רגע לעולם עולם העבודה, אז גם אפשר כמובן להשתמש בזה בשביל ניתוחי דעת, נכון?

נתנאל : 

בוודאי לא. אז כאן צריך כמובן להיזהר ולדעת שבעצם את כל המידע, כל המידע שנכנס לשם הוא לא מאובטח. בוא נגיד ברמת הסטנדרטים שרוב החברות עובדות איתו היום.

אדוה: 

ויותר מזה, זה כמעט מאובטח שהם ישתמשו במידע הזה בשביל ללמד את האלגוריתם.

נתנאל : 

בדיוק אני. האמת שככלל אצבע אני אוהב להסתכל על זה בתור נגיד פרסום פוסט אנונימי בפייסבוק. אוקיי, פייסבוק, יודעים מי אתם, בעלי הקבוצה [00:17:00] שבה פרסמתם כנראה גם יודעים מי אתם. שאר העולם לא יודעים מי אתם, אבל יכולים לקרוא את הטקסט. אוקיי. הייתי מסתכל על זה ככה. לא הייתי משתף פרטי אשראי או פרטים שבאמת יכולים לזהות אותי בצורה יוצאת דופן. נגיד. מצד שני, כן לדעת שבסוף יש יהיו גורמים כאלה ואחרים שתהיה להם גישה לטקסט שעכשיו הכנסתם. צריך להגיד אגב, פה ב מאנדיי בעצם בהתחלה קצת לא כל כך ידענו איך להתייחס לכלים האלה של ג'יפי טי. היה [00:17:30] איזו תקופה גם שבעצם זה היה חסום לשימוש עבורנו, והיינו יכולים להשתמש רק בכלי פנימי שנמצא אצלנו בתוך בתוך הביג בריין, שזה כלי פנימי שלנו והוא לא. בתור התחלה, הוא לא באמת סיפק את הצרכים של GPT. זה אחרים סיפקו ואני חייב להגיד שבאמת מוריד את הכובע בפני מי שקיבל את ההחלטה הזאת פה אצלנו, ואני בטוח שהיא לא הייתה קלה כי יש פה הרבה מאוד דברים שקשורים לאבטחה ושמירה על פרטיות, אבל באיזשהו שלב הייתה איזושהי הבנה של אוקיי. הכלים [00:18:00] האלה קיימים והם מאוד מאוד יעילים והם יכולים. אפשר להפיק מהם המון. צריך כמובן להיזהר עם מה מכניסים לשם, אבל בעצם פתחו את השימוש בכלים האלה עבורנו. ומאז באמת אני יכול להגיד על עצמי הפרודוקטיביות שלי שהשתפרה המון, כי זה בעצם בלאק בלאק אאוט, פרד כזה של כמה חודשים, שבעצם הייתי צריך להשתמש נגיד רק בטלפון, בצ'אט ודברים כאלה, ובסוף זה זה לא היה נוח לדברים של עבודה. אז כן, קצת זנחתי את השימוש בזה.

אדוה: 

אוקיי, אז דיברנו [00:18:30] על קלוד. הזכרת קודם את ג'מיני. באיזה מקרים אני ארצה להשתמש ב Gemini Gemini?

 

נתנאל : 

מאוד מאוד עוצמתי בכל מה שקשור לאינטגרציה שלו עם פרויקטים של גוגל, בין אם זה יוטיוב, בין אם זה מאפס, בין אם זה ג'ימייל. אוקיי. סתם לדוגמה ב Gmail הוא ממש יכול להבין את הקונטקסט של מיילים מסוימים ולתת לנו מידע עליהם. אוקיי, אז במקום נגיד לחפש איזו מילת מפתח, נגיד לא כל מילת מפתח ששמנו מופיעות במיילים מסוימים [00:19:00] שקשורים לקונטקסט. אבל היי, אני מבין את הקונטקסט. הוא יכול לתת לנו מייל. מיילים נוספים ולהכניס אותם לשורת התוצאות. אני לדוגמה השתמשתי בזה. אני רוכב על קורקינטים חשמליים. אוקיי והם שולחים לי קבלות במייל. פירוט של כמה דקות נסעתי וכמה כמה שילמתי על כל נסיעה. ואז ניסיתי להבין כמה שילמתי להם בתחילת שנה. אוקיי, הוא פשוט נכנס לכל המיילים ומחפש את נעליים או Received from Line, מאגד את כל המידע מהמיילים ופשוט מביא לי את הסכום ששילמתי [00:19:30] בתחילת שנה. עכשיו צריך לומר הפיצ'ר הזה של ג'ימייל הוא לא מושלם. שוב, רוב הפיצ'רים לא מושלמים עדיין, אבל עם הזמן זה התפתח. ספציפית בג'ימייל נגיד, יש הגבלה של עד 20 מיילים שהוא יכול להסתכל עליהם, אז הוא בעצם לא הביא לי את הסכום בתחילת השנה, אלא 20 נסיעות אחורה. אבל זה עדיין נורא נורא נחמד וכמובן זה לא יישאר שם. זה התפתח מהר מאוד והמגבלה הזאת הוסר, אני מניח. בזמן הלא רחוק אני רק.

אדוה: 

יכול להניח, ובטח גם שוב, אם אני לוקחת את זה למקומות של עבודה, אז אני יכולה להשתמש בזה כדי להגיד find or email with [00:20:00] sara. ותן לי את התמצית של השיחה שלנו. את סיכום השיחה לאורך החצי שנה האחרונה.

נתנאל : 

ממש ממש ככה. שוב, יכול להיות שהוא קצת התקשה עם משימות, נגיד שדורשות הרבה מאוד מיילים, אבל זה פיצ'ר שקיים והוא רק התפתח מפה. עוד דוגמה עם Gemini זה Google maps. אוקיי. סתם דוגמה. אני לוקח אותנו חזרה לעולמות שלי של מרקטינג. יש לנו רשימה של זיפ קודים בארצות הברית שבהם לא יודע. הקמפיינים [00:20:30] נורא מצליחים. ונגיד שאנחנו רוצים גם להרים שם קמפיינים של בילבורד. זאת אומרת, לא רק קמפיינים דיגיטליים. עכשיו אני רגע מנסה להבין. כמה קמפיינים אתה צריך להרים? אוקיי, יש לי רק זיפ קודים. אני לא יודע מה זה 1647 ואיפה זה נמצא. אוקיי, אז יש לי נגיד רשימה שלא יודע 20 זה בקודים. אני מעלה את זה לתוך Gemini ואומר לו תקשיב, תשתמש בפונקציה של maps של Google Maps ושים לי את זה בקודים האלה על מפה. ואז הוא בעצם נותן לי מפה עם ממש מסמן לי איפה כל בקודים האלה ששמתי ואז אני [00:21:00] יכול לראות וואלה באזור שיקגו. יש לי לא מעט קודים שיעבדו לי. אני ארים שם קמפיין האוטובוסים זה ממש סקסי, מאוד קטן שאפשר לקחת לכל כך הרבה מקומות. אז כן, זה היה מאוד עוצמתי בהקשרים האלה של האינטגרציה עם כלים של גוגל.

אדוה: 

מעולה והאחרון הוא בעצם הג'י. פי טי. ציפיתי שכולנו שכולנו מכירים. מתי כדאי להשתמש בו? מתי יש לו יתרון על פני אחרים?

נתנאל : 

אוקיי, אז ברמה העקרונית הייתי אומר שקודם כל open ai [00:21:30] שהחברה של GPT הם הם החלוצים בתחום והם היו הראשונים להציג. הם תמיד משחררים מודלים שבין המתקדמים ביותר. לא רוצה להגיד הכי מתקדמים, אבל תמיד כאילו צעד מאוד קרוב לצמרת והוא פשוט נורא יעיל. הייתי אומר באוברול עכשיו יתרון מאוד מאוד מאוד משמעותי שיש ל GPT. זה מה שנקרא custom GPT. אוקיי. אם תכנסו לצ'אט GPT תראו שם סוג של Marketplace של סוג של. הייתי קורא לזה נגיד אפליקציות [00:22:00] או תוספים שנמצאים בתוך הפלטפורמה שבהם אפשר להשתמש ליותר כיסים מסוימים יותר. אוקיי, סתם לדוגמה למצוא טיסות ומלונות בזול יותר. יש GPT שמיועד ספציפית לזה או לרזומה. כן, קורות חיים הוא יכול לעזור לנו סתם ככה קורות חיים. אבל אם זה GPT ספציפי שאומן ספציפית על קורות חיים הוא יעזור לנו הרבה יותר. Data analyst. כן, יש GPT שיודע ספציפית להתמודד עם Data. כן, זה בעיניי יתרון מאוד מאוד משמעותי [00:22:30] שיש צ'אט GPT על הכלים האחרים שכרגע לפחות נגיד בקלות אין את GPT האלה וגם ב Gemini יש להם את האינטגרציה עם כלים שגוגל אז אפשר לומר שזה סוג של GPT זה שלהם אבל GPT יש. לא יודע אלפי אם לא עשרות אלפי GPT שפשוט זמינים לציבור שוב בהקשרים של דאטה ופרטיות. צריך מאוד מאוד להיזהר עם המשותף שם. אבל כן, זה ממש כלי מאוד מאוד יעיל. הייתי אומר באוברול. זה צריך להיות הכלי בעיניי ה go to שלנו. אני במשך תקופה השתמשתי נגיד רק בג'ימייל כי [00:23:00] זה היה לי זמין בטלפון עם האפליקציה והכל. עכשיו GPT עבר להיות הכלי המרכזי ואני ממש נודד ביניהם ואני ממליץ גם להתנסות בכולם.

אדוה: 

מגניב. ונגיד שיש. לא יודעת אם נכון לקרוא לזה כלי רביעי. יהיה לנו פרק ספציפית רק עליו שזה בעצם GPT פנימי. זה מתחבר למה שדיברת קודם לכל מיני סיכוני אבטחה שמגיעים עם השימוש בחלק מהמוצרים האלה. אני יודעת שב Monday פיתחו בעצם כלי AI פנימי, ויש בוודאות עוד חברות שעשו את זה. ובאמת בהמשך החודש יהיה לנו פרק [00:23:30] איתם על איך בונים בעצם כלי GPT פנימי. זהו. נתנאל, אנחנו עומדים לסיים טיפ אחד שבא לך שאנשים ייקחו איתם מהפרק, ימשיכו איתו הלאה כשהם מתחילים להתנסות בתוך הדבר הזה.

נתנאל : 

הייתי אומר תשחקו עם זה המון. אל תפחדו לקבל תשובות שנגיד לא קשורות בכלל. מה שביקשתם זה רק יתן לכם יותר פרספקטיבה לפעם הבאה על איך לשאול ואיך לגשת. ובאופן כללי פשוט תראו [00:24:00] איך אתם משלבים את זה בפעולות הכי פשוטות ביומיום שלכם. אוקיי, סתם לדוגמה, לא יודע אם יש נגיד מדיח בבית שאני לא יודע מה כל הכפתורים עושים. פשוט צילמתי תמונה של המדיח ושאלתי את צ'אט GPT. תגיד מה הכפתור הזה עושה? אוקיי, והוא נותן ממש סקירה של המדיח שלך הוא של בוש מדגם כזה וכזה. הכפתור הזה עושה ככה וככה סתם. הדברים הכי קטנים שתגלו סקרנות. הכלי הזה יכול לענות על הרבה מאוד סקרנות טבעית שיש לכם, ואני באופן אישי מאז [00:24:30] שכל הכלים האלה הושקו, רק נורא נהנה מזה ברמה האישית גם, אבל גם ברמת הייעול והפרודוקטיביות. פשוט יכול. אין כמעט גבול למה שהוא יכול לעשות.

אדוה: 

מדהים. אז ממש שנייה לפני שנסיים אני אזכיר שאם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש בחודש AI שלנו או בכלל, אז אתם מוזמנים ומוזמנות לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. ואם יש לכם שאלות אלינו או לנתנאל, אפשר לשאול אותנו בעמוד הפייסבוק או בקהילה שלנו. תודה רבה נתנאל.

נתנאל : 

תודה אדווה.

אדוה: 

ותודה לכם שהאזנתם. [00:25:00]

 

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה