264: איך AI יכול לשפר את שיחות הפידבק השנתיות

264_ איך שיפרתי את שיחות הפידבק שלי בעזרת AI (איתי שבתאי)

התמלול לפרק הזה נעשה באמצעות שירות AI – אם מצאת טעות, נשמח אם תעדכנו אותנו כאן

אדוה : 

היי לכולם, אני, אדוה שיסגל ואתם הגעתם לסטארטאפ פור סטארט אפ, והיום נדבר על איך לנהל תהליכי פידבק עם AI, ולצורך העניין נמצא איתי איתי שבתאי Senior CX Knowledge team. ליד איתי אהלן טייטל ארוך בהחלט. ואנחנו נדבר היום על איך אפשר גם בתור מנהלים להשתמש ב AI כדי לייעל את כל תהליכי הפידבק שלנו, החל מאיך אתה עובד איתם לאורך כל השנה ועד לממש שיחות הפידבק, וגם אולי על הדרך שבה אתה [00:00:30] ממליץ לעובדים שלך להשתמש גם ב עבור התהליכים שלהם. אז שנתחיל?

 

איתי : 

יאללה 

 

אדוה : 

אז איתי, בוא נתחיל רגע מאיזה קונטקסט כללי? למה אנחנו מדברים איתך על זה פה היום? איפה כל הנושא הזה של פידבק היה פוגש אותך?

 

איתי : 

כן, [00:01:00] אני מנהל במאנדיי כבר כמה שנים במאזדה כחלק מניהול אנשים. אנחנו בעצם מנהלים שני מחזורים של פידבק. אנחנו קוראים לזה בחברה פידבק טוק טוק כל חצי שנה, כל שישה חודשים, ולמעשה במסגרת האירוע הזה אנחנו עוצרים את כל מה שאנחנו עושים ביום יום, את כל הטסטים, את כל הדברים הקטנים ומדברים על החצי שנה של העובד עד כה והחצי שנה הבאה. הכוונה כמובן זה להתרכז בעובד, בהתפתחות שלו, במשימות שהוא עשה עד כה, איפה הוא נמצא בחברה ולתת לו איזשהו Assessment? [00:01:30] לאיפה הוא נמצא?

 

אדוה : 

כן, אז לכאורה כאילו תהליך מוכר פשוט אני חייבת להגיד שסתם כאילו אני כתבתי הודעה בסלנג של החברה. חבר'ה, אנחנו רוצים לעשות חודש היה יספרו לי על use cases מעניינים ואתה כתבת על הפידבק וזה ממש הפתיע לי אותי כאילו אני מכירה AI בעולמות של data. אני מכירה AI בעולמות של פיתוח בעולמות הבינאישיים. מודה שלא הכרתי כאילו. Use cases. לא חשבתי על זה בכלל כרעיון זה זה. זה מתחבר כאילו זה הגיוני [00:02:00] גם לקחת את זה לעולמות שהם לא רק טכניים.

 

איתי : 

כן? אז זו שאלה מצוינת. אני חושב שאנחנו מבינים, וזה גם בדיוק אחת הסיבות שאנחנו נפגשים פה כל החודש הזה וכל ההתעסקות ב AI, שזה באיזשהו בעצם איזשהו עולם חדש שאנחנו נכנסים אליו, שהשמיים הם הגבול ואנחנו לא יודעים עוד איך להשתמש וכולי. יש את האזורים המאוד מאוד ברורים של שכולם באמת הקוד design, כל מה שאנחנו רואים, אבל יש המון שימושים ביומיום שאפשר וצריך וזה באמת רע לנירו וככה [00:02:30] ככה אנחנו עושים את זה. ככה עושים את זה אצלנו. ככה אני עושה את זה, לראות איך היה יכול לשפר אותנו לא רק בדברים מאוד Hardcore, אלא גם בדברים בין אישיים סוף. יש לזה המון יתרונות. יש לזה גם ריסק אם נדבר על זה, אבל זה לגמרי לגמרי מתחבר, ואני חושב שאנשים שלא מאמצים את ההסתכלות הזאת ולא מנסים לראות את ההזדמנות, קצת נשארים מאחורה וגם קצת שורפים הרבה זמן שאפשר לחסוך.

 

אדוה : 

מעולה! אז בואו נצלול ישר פנימה. איך זה נראה [00:03:00] בפועל? זו מגיעה שיחת פידבק החצי שנתית. אתה פותח את הצ'ט GPT אז זה משהו שפוגש אותך לאורך השנה גם כן.

 

איתי : 

אז אני חושב שאם יש משהו אחד שאולי ה bottom line שהייתי רוצה להעביר בפרק הזה, ובכלל בהסתכלות על שימוש ב AI באופן כללי וספציפית בפידבק, זה כמות האנרגיה שאתה תיתן לתוך הדבר הזה וכמות ההשקעה זה כמות התוצר שתקבל. אם אני אפתח את ה GPT רק כשמגיע הזמן לפידבק טוק או רק כשמגיע זמן לחשוב על איזשהו תוכן, [00:03:30] אז אני אקבל גם משהו שהוא שווה השקעה. אז בעצם מה שאני רוצה להגיד זה שההתעסקות היא מתחילה הרבה לפני. זה לא אומר שכל יום צריך להתחבר לצ'אט GPT ולהתחיל לדבר איתו ולשפוך אליו את כל המחשבות שלך בכל דבר. אבל זה כן אומר שצריך. זה צריך לשבת במוח באיזשהו חדר כזה ולהשתמש בו לאורך הזמן. אני יכול לתת דוגמה ספציפית על פידבק. אז לדוגמא כשאני מגיע לפידבק אני מנהל Knowledge Experts איזשהו תפקיד ייעודי בתוך מחלקת CX של מאנדיי, ואני עכשיו [00:04:00] צריך להתחיל לקחת בחשבון לפני הפידבק את כל הקומבינציות שאנחנו רוצים לחברי צוות, את כל ה Pvp, את כל ה professional development plan. אולי נשים סוגריים? ונגיד שבמסגרת העבודה שלנו בכל תפקיד במחלקה וגם במדיה בכללי אנחנו כותבים איזשהו professional development plan איזה שהם אורים ותומים, כאלו שאנחנו מאמינים skills שאנחנו חושבים שהם מאוד מאוד חשובים. למשל אצלנו communication זה א ב Collaboration זה א ב או ג. ויש עוד הרבה דברים שהם יותר ספציפיים לתפקיד.

 

אדוה : 

כן, נגיד [00:04:30] זה כזה. זה ממש מין ציר כזה שאת יכולה לראות בכל רגע נתון מה Skills שנדרשים נגיד לשלב הבא שנרצה להתפתח אליו, נניח מ experience לסינגפור, ואז זה מאפשר גם בשיחות פידבק לדבר על הדברים האלה. אוקיי, זה חסר, זה כבר יש, ולראות מה נדרש בדיוק.

 

איתי : 

אז למעשה, אם השימוש ב Pdc הזה וכל הדברים שאני יודע שצריך להיות לחבר צוות שלי אני יכול להתחיל לעבוד. אז אם מגיע עכשיו הפידבק טוק ואני צריך עכשיו לכתוב איזשהו משוב עבור חברי הצוות שלי. [00:05:00] אם אני סתם אכתוב בכמה משפטים. היי, אני מנהל צוות בחברת מדידת COM ואני רוצה לשפר חברת צוות, אז אני אקבל איזשהו תוצר מאוד גנרי שתעודד אותו להיות יותר טוב באיקס. אבל אם אני אשקיע בזה זמן לאורך השנה, אז אני יכול להגיד על עצמי בתור מנהל אני אי טייפ מאוד. אני אוהב לכתוב Notes. אז אחרי כל וואן וואן שלי או אולי לא כל וואן, אבל כל וואן הוואן משמעותי. אני כותב איזשהו סיכום קטן על חברי הצוות, על מה היה? מה שמתי לב? מחשבות שלי? האם אני אפילו משתמש בזה קל? ברקודים כזה [00:05:30] של וואו, העורך הראשי זה כאילו משהו לזכור פידבק טוב או אני מזהה פה איזה דפוס שחזר על עצמו פעם שנייה שלישית ואומר לעצמי באיזה שהיא מגירה ומנדי בורד במקרה שלנו ומגיע פידבק. טוב, אז יש לי עכשיו בעצם המון המון Notes עם המון דברים שחשבתי עליהם. יש לי PDF שכתבתי ביחד עם המנהלים שלי והשקעתי המון זמן וזה בעצם המון. אם לוקחים את עולמות הטכנולוגיה זה המון דאטה. יש לי המון דאטה על הבן אדם הזה שהוא לא מומצא. הוא אמיתי, הוא. One on one שלי הוא הקשר הבין אישי וחשוב להגיד את זה. כן, כאילו בסוף זה הבסיס, הקשר [00:06:00] הבין אישי והתובנות שלך כמנהל ה AI לעולם לא יחליף את זה. ועם כל המידע הזה אני יכול לבוא לצ'אט GPT בפעם בחצי שנה או פעם בכמה חודשים ופשוט להטעין אותו ולזרוק עליו את כל המחשבות ואת כל התובנות שלי ואז להתחיל לעבוד איתו. אז שוב חשוב להגיד זה לא מתחיל ביום. הפידבק מגיע. זה חייב לבוא הרבה הרבה לפני. צריך להיות איזושהי מחשבה, איזשהי התכווננות, איזושהי השקעה.

 

אדוה : 

תשמע, זה נשמע לי מדהים. בעיקר כי נגיד מה? אחד החוקים הכי חשובים, נניח בשיחות [00:06:30] פידבק שאנחנו יודעים זה לא אתה רוצה לא לנסות להוכיח את הטענה שלך באמצעות איזו דוגמה אחת נכון? או בטח שזה לא רק דוגמה מהזמן האחרון, כי אז כאילו מישהו מגיע לשיחת פידבק ותמיד הנטייה שלנו להתגונן. ואם אני אומרת לך נניח איתי אני מרגישה שאני לא. אתה לא לוקח מספיק עונשים. הנה, בוא ניקח לדוגמה את שבוע שעבר. אז הנטייה הראשונה שלך, כנראה בתור עובד, תהיה להגיד רגע, מה זאת דוגמה משבוע שעבר? זה לא מעיד על בדרך כלל. ומצד שני כמנהלים זה גם ממש קשה להחזיק את כל המידע הזה בראש ומגיעים [00:07:00] לזה פעם בחצי שנה. ומי זוכר בכלל מה היה בחצי שנה האחרונה? באופן כללי, הניהול הזה של Notes מאפשר לך רגע לזכור מה היה לאורך השנה, והשימוש ב AI לצורך זה מאפשר לך גם לאסוף את כל המחשבות הקטנות האלה שהיו לך בחצי השנה האחרונה לכדי תובנה אחת שאיתה אפשר לעבוד לגמרי.

 

איתי : 

זה בדיוק זה. וזה מחדד את העניין הזה שעבודה עם AI חייבת מחייבת איזושהי השקעה, איזושהי מחויבות. כמנהל או כעובד אני יכול לתת [00:07:30] עוד דוגמה שאני חושב שמאוד תחזק את זה מכיוון אחר. לפני כמה חודשים הייתי צריך לגייס מישהו חדש לצוות. אנחנו מגייסים פנימית ולא היה לנו תיאור משרה. הצוות מכיר את התפקיד כי הצוות הפנימי, אבל הוא לא באמת היה תיאור משרה והייתי צריך לשבת ולכתוב תיאור משרה. אז למעשה ישבתי וקצת קצת התאמצתי והוצאתי עשן מהראש ביחד עם AI וזרקתי לשם את כל מה שאני מחפש בעובד חדש שמגיע לצוות שלי. זה לקח לי קצת זמן. זה משהו שבדרך כלל כשעושים אותו [00:08:00] הוא לוקח זמן. מה שיפה זה שהשימוש בעיה ב GPT במקרה הזה הוא משמש אותי גם הלאה. אז זה לא שכתבתי את תיאור משרה וזה חי איפשהו באיזה אתר וזהו. למעשה עכשיו ה AI הזה שהוא בעצם איזשהו יועץ איזשהו מומחה עכשיו, יודע בדיוק מה איתי שבתאי המנהל. אני מחפש בעובד חדש ואת זה אני יכול לקחת לפידבק. אני יכול ממש להגיד לו היי, קח בחשבון את תיאור המשרה שכתבתי לפני כמה חודשים. קח בחשבון את ה pp, קח בחשבון x y וזה דברים שעבדתי [00:08:30] עליהם והשקעתי בהם זמן. אני לא צריך עכשיו להתחיל הכל מאפס. אני בעצם יכול מאותה נקודה להמשיך עם מישהו שכבר ממש מכיר את העומק של התפקיד.

 

אדוה : 

מגניב, אבל, אבל כאילו עולה לי רגע השאלה. בסוף יש הרבה מאוד מערכת יחסים אינדיבידואלית בניהול. נכון, מערכת יחסים שלך עם עובד אחד לא תראה זאת עם עובדת אחרת וכאילו יש איזה שהוא שוני. איך אתה מוודא שה GPT יש לו נטייה קצת להיות Flush? אז איך אתה גם מוריד בסוף את [00:09:00] הדבר הזה לקרקע, שגם זה בצורה שבה אתה מדבר ואתה מתבטא, וגם שיהיה תואם לסוג מערכת היחסים שיש לך עם העובד הזה, וגם לאיך שכאילו כל אחד מאיתנו אוהב או יודע לקבל פידבק בצורה קצת אחרת. איך אתה מוודא שזה גם מונגש בסוף הלאה, ושאתה בסוף לא נשמע כמו זה כמו רובוט? כאילו.

 

איתי : 

אז זה מצחיק, כי אני חושב שהיום אנשים פיתחו מודעות מאוד גדולה למשהו שהוא Prompt של GPT וזה משהו שהוא לא אנחנו רואים בפייסבוק או בכל מיני פלטפורמות כאלה ואחרות. אפילו [00:09:30] ראיתי מייל לא מזמן שמישהו שלח ואמרתי לעצמי וואו, זה הכי GPT בעולם המייל הזה. אני חושב שאנחנו מפתחים מאוד מהר כבני אדם את החשיבה הביקורתית הזאתי. חשוב להגיד ולחדד השימוש במנועים האלה וב AI בכללי אף פעם אף פעם אף פעם לא יכול להחליף אותך. זה חייב להיות. אני רואה את זה כאיזשהו איזהשהו מומחה איזה שהוא קולגה שיושבת לידך והיא משמשת לך מעין סאונד בורד מעין Reflection כזה, ואתה יכול לזרוק לו רעיונות והוא זורק חזרה, אבל בסוף אי אפשר לקחת [00:10:00] את הפרונט, את התוצאות as is ופשוט להעביר אותם כי זה לא אותנטי. כמו שאמרת זה באמת מלא אלף ומלא כזה. זה מאוד רובוטי ובאמת זה לא נכון. זה נשאר עדיין באיזושהי רמה מסוימת. אני חושב שזה יכול להביא אותך לאיזה אחוז מסוים, שבעים אחוז, שמונים אחוז. אבל את הישורת האחרונה, את ההתאמה לבן אדם, את ההיסטוריה שלו, את איך הוא יקבל את זה אתה חייב לעשות ואני חושב שזה הכוח שלנו כמנהלים. וזה בדיוק ה באלאנס בין שימוש במכונה בפידבק כי לא דיברנו על זה. זה גם נשמע איזה משהו [00:10:30] כזה קצת. מה אתה? אתה משתמש בזה? משהו חיצוני בשביל לתת לי פידבק? לא. אני נעזר במשהו שיעזור לי לחשוב ולעשות עם עצמי. ואם בעצם כל העולם עם כל האינטרנט בצורה כזו או אחרת ולהביא לך את זה בצורה הכי מקצועית אבל גם הכי בינאישית, הכי ישירה, הכי תכלס ושהכי מתאימה לעובד וזה אני חושב. החוכמה בשימוש.

 

אדוה : 

אז לצורך העניין העובדים שלך יודעים שאתה משתמש ב AI ככלי לפידבק.

 

איתי : 

כן, [00:11:00] אני והמנהל שלי תמיד צוחקים על זה. אנחנו חושבים על זה לפעמים קצת שונה. העובדים שלי לא רק יודעים שאני משתמש, אני גם מעודד אותם בעצמם להשתמש בזה גם ביומיום, גם בפידבק טוק באופן כללי. וזה אולי משהו שמי ששומע את זה ואומר טוב, אני לא מנהל, אני לא עושה פידבקים לאחרים, זה לא רלוונטי אליי. אני יכול להגיד שאני משתמש בזה גם בעצמי. גם לי פידבק טוב. גם אני עובד ב Monday וגם אני צריך לשבת עם המנהל שלי ולהסתכל על שישה חודשים אחורה, שישה חודשים קדימה. וגם אני כותב לעצמי מטרות. אז אם אני יושב עכשיו [00:11:30] וחושב על מה המטרות שהייתי רוצה להשיג, אני אמנם עובד בתעשיית ההיי טק ואני מחשיב את עצמי אדם בסדר גמור מבחינת האינטליגנציה שלו, אבל יש דברים שאני לא יודע. אז אני יכול לשבת, למשל, לחשוב על המטרות שלי וזה משהו שאני עושה ולהגיד וואלה, אני לא יודע איך למדוד את זה או איך מודדים את זה בתעשייה, או איך אני יכול עכשיו לקחת את עצמי לשלב הבא. אז אני פשוט מתייעץ עם צ'אט. Gpt שואל אותו איך היית עושה את זה? מה נהוג? מה בנצ'מרק בתעשייה? איך עושים את זה בדרך כלל? ואז לבוא לפידבק מהמנהל שלי ולהגיד תשמע, [00:12:00] חשבתי על זה קצת. בדקתי גם קצת באינטרנט. הנה אזורים שהייתי רוצה ממש לקבל איזשהו אישרור ובעצם להתחיל בצורה הרבה יותר פרואקטיבית מאשר רק להגיד טוב זה מה שאני רוצה להשיג, ובו המנהל בוא תגיד לי איך אני עושה את זה? להיות ממש אקטיבי.

 

אדוה : 

עכשיו אני כן רוצה רק לשנייה לצלול לכזה ממש לפרקטיקה של הדבר הזה. מה הם הדברים שאתה זורק לתוכו? מה אתה נותן לו בשביל שיעזור לך שיעזור לך להוציא פידבק כאילו אמרנו [00:12:30] שאתה כזה בא לקראת השיחה? נכון, אתה מכניס אליו כל מיני דברים. אני עכשיו שומעת, רוצה לעשות את זה בעצמי. איזה דאטה אני צריכה שתהיה לי בשביל לאבטח את השימוש שלי בו?

 

איתי : 

כן. אז זו שאלה מצוינת ובאמת בצורה הכי פרקטית שיש. קודם כל יש לנו איזה שהם איזה שהם North stars, כאלה שהם מה שאנחנו רוצים להתרכז בהם. במקרה שלנו. ב Monday יש לנו את PGP פרופשיונל Development Plan, אבל במקרים אחרים זה יכול להיות הערכים של החברה, בין אם זה איזשהו סוג של [00:13:00] אני מאמין או איזה שהם computer Science שאנחנו רוצים לקדם. אז מין כזה קונטקסט על החברה? מה היא עושה? שוב, אם לא קיימת. אגב, אפשר גם להגיד במשפט ובאינטרנט כבר יודע בדיוק אני עובד בחברה כזו. זה מה שאנחנו מאמינים בה. אם יש לך PDF ממש קבצים PDF קובץ של תיאור המשרה, תיאור התפקיד מה חשוב בה? איזה skills hard skills. צריך פשוט לקחת את כל המידע הזה, לזרוק אותו בתוך GPT לפני שאני ממשיך. חשוב להגיד שצריך להכין [00:13:30] את GPT לפני שאתה בכלל מתחיל את השיחה. צריך ממש לכתוב לו Prompt להגיד לו שלום. אני מנהל כך וכך. אני רוצה להתכונן לשיחת פידבק. אני הולך עכשיו לתת לך המון מידע שקשור במה אנחנו מחפשים בחברה. אחר כך אני אתן לך קצת מידע על העובד ורק בסוף בסוף, רק כשאני מסיים ומבקש כזה, התוצאה הסופית תיתן לי את מה שאני מבקש ממש להכין אותו, אחרת אתה פשוט תקבל פורמטים גנריים, חזרה של סיכומים ודברים לא רלוונטיים, וזה קצת מתסכל ומעצבן.

 

איתי : 

אז [00:14:00] ברגע שהכנסתי את כל הדברים האלה אני יכול להתחיל לדבר על השם די גנריים על הצוות. אני יכול להתחיל לדבר על העובד עצמו, ואז אני אומר אוקיי, זה כל הקונטקסט שיש לך את הכל. עכשיו בוא נדבר על דורית, סתם שם שהמצאתי. אין לי דורית בצוות. גם חשוב להגיד שציפיתי זה זה כלי שיש לו הרבה כוח. כדאי גם לשמור על הפרטיות, הפרטיות, המשתמשים והחברים, לא להשתמש בשמות האמיתיים וכולי. יש לי עובדת. הנה מה שדיברנו עליו בצ'ק אין האחרון שלנו [00:14:30] כי יש לי את זה גם כתוב. הרי עשיתי את זה לפני חצי שנה והנה כל מה שהיא עשתה בחצי שנה האחרונה. כי אני באופן אישי כתבתי את זה. יכול להיות שיש אנשים שיכולים במקום לכתוב את זה לקראת הצ'ק אין טוק ואז לתת לו בעצם את מה אתה מצפה. אז עד עכשיו אתם לא היסטוריה וציפיות עכשיו למה אתה מצפה הלאה? אני כותב צ'ק, אין טוק ואני צריך לענות על השאלה הבאה מה הדברים? מה היתרונות או Strength של דורית? בשישה חודשים האחרונים זה יתחיל קצת גנרי. זה יתחיל אולי קצת כזה, אולי [00:15:00] Obvious? החוכמה זה להתחיל את השיחה. זה לא גוגל. אני שואל ומקבל תשובה. זה ממש שיחה. אני צריך לעשות ויקינג תוך כדי ולהתחיל לשאול אותו שאלות ולאתגר אותו.

 

אדוה : 

תן לי דוגמה כזאת לשאלה שאתה שואל אותו כי אני מניחה שהדבר הראשון זה משהו כמו דורית. Has been showing great performance over the past. כאילו משהו כזה מאוד זה מה? מה אתה עונה לו?

 

איתי : 

אז בתור מנהל וגם זה גם החלק. העניין הזה בין בין מכונה לאדם, יש לך איזושהי פרספקטיבה בראש של הבן אדם? זה לא שהוא יפתיע אותך. תגיד [00:15:30] איזשהו grand order ship several ארז ואתה אומר כן, היא באמת הראתה למה? כי זה הניווטים שלך. אבל אתה יכול להתחיל להגיד אוקיי, תיתן לי שתיים שלוש דוגמאות. מה החצי שנה האחרונה של איך היא ראתה את זה? לדוגמא זה פשוט השלב הבא זה האם יש Skill אחר בphp שהדוגמאות שנתת להם מתקשרות אליו, כלומר סוג של לקחת כדי לחזק את הטענה שלך בצורה ששוב אפשר לעשות את זה כבני אדם, אתה יכול לשבת ולעבור על הכל ולייצר כזה ממש תרשימים. פשוט אתה יכול לחסוך זמן ואתה יכול כאילו לעשות את זה בצורה הרבה [00:16:00] הרבה יותר אוטומטית. אז לבקש את זה? עוד דוגמא זה App. שלנו לפחות מחולק לסעיפים והמון דוגמאות חיות שאנחנו נותנים כדי להזין את. לתת לחברת צוות דוגמה איך נראה Skill? איך נראה עונש ב Monday? אז אתה יכול ממש על כל דוגמה שהוא נותן או על כל נקודה שהוא נותן, או שאתה חשבת להגיד אתה יכול בבקשה לקשר לי את זה לנקודה לפי DPI וממש בשיחה עצמה. לבוא ולהגיד שמתי לב שבחצי שנה האחרונה עשית כך וכך וכך, וזה עונה [00:16:30] בדיוק על הצורך שלנו בווינר Ship בצורה כזו וכזו בצוות ב Creating Awareness Among פירס והמון דברים בסגנון הזה.

 

אדוה : 

וכאילו חשוב לי להגיד כי אני חושבת שהמין גם המחשבה הראשונה שלי כשיצאת את הרעיון הזה זה כאילו, אבל אתה צריך לדבר איתה, לא אתה מנהל שלה ומה שאתה. כל מה שאתה אומר פה עכשיו זה מילים שלך. הוא רק עזר לך לסדר אותם או לשלוף מהם בצורה מהירה. אבל זה המילים, הם שלך.

 

איתי : 

כן, אני כמעט תמיד לוקח את מה שהוא כותב שם אותו בתוך [00:17:00] בתוך איזשהו טקסט בתוך הזה פשוט משנה כמעט הכל. המסר כמסר שוב את אותם מסרים שלך וזה שוב לחזור לנקודה ה AI הוא יכול לייצר יש מאין, אבל זה יצא מאוד גנרי ולא קשור וקומפקטי כזה זה לא מחזיק מים, זה לא תופס. אם אתה עושה משהו כזה, ולא הייתי ממליץ למנהל שלא מרגיש מספיק בנוח או שיש לו מספיק תוכן לעשות את זה כי זה יצא פשוט לא אותנטי, ולכן חשוב באמת לקחת את זה באיזושהי הסתכלות ביקורתית ולשנות את זה למילים שלך, [00:17:30] לנקודות שלך, לדוגמאות שלך.

 

אדוה : 

כן, ואפילו יותר מזה. זה לא רק המילים הסופיות שלך, גם המסקנות שהוא מוציא הם כבר המסקנות שלך. הוא רק עזר לך לסדר אותם. אולי לזה אני התכוונתי כי החשש היה כאילו מה? אז הוא יגיד לך מה אתה חושב על העובדת שלך? לא, הוא רק עוזר לך לקחת את כל המחשבות שלך שהזנת ואסף אותו לאורך הזמן יחד עם כל הפרטים היבשים, כמו מה צריך בשביל לעבור לשלב הבא, בשביל להיות מקודמת וכולי ולכנס אותה לכדי איזה פסקה אחת. כן.

 

איתי : 

החלק [00:18:00] חלק השימוש שלי. ככה התחלתי להשתמש ב AI. זה שאת כל החלקים רפלקטיביים של החצי שנה האחרונה בעבר הייתי עושה זה יותר. אני הייתי כותב לגמרי לבד. מאה אחוז. זה מה שעשית? זה מה שקרה והייתי פשוט מכניס את הכל. ויש לנו שאלה אחת אצלנו בפידבק שלנו. אוקיי. מה המטרות של שלוש ארבע מטרות לחצי שנה הבאה? וברגע שהכל הכל היה שלי והכנסתי את הכנסתי את הכל למקום אחד ואמרתי תעזור לי לחשוב על מטרות סביב הדברים האלה. זה פשוט היה בול בפוני, כי [00:18:30] זה פשוט עזר לי לתרגם את כל הגאפ שראיתי לתוך. אוקיי, מה דורית יכולה לעשות כדי להצליח בדברים האלה שאתה חשבת עליהם? לא היה אתה. אני כאילו כמנהל חשבתי עליהם.

 

אדוה : 

מגניב ממש. אוקיי, אז שניה לפני שאנחנו עוברים לחלק האחרון של הפרק, שזה בעצם הסיכונים בשימוש בו. יותר נכון פשוט. ממה? למה צריך לשים לב? יש עוד דרך שבה אתה משתמש בו בהקשר של השיחות פידבק?

 

איתי : 

כן, אז דרך שלישית ואחרונה. ואם לא הצלחתי עד עכשיו לשכנע מישהו או מישהו עדיין אוהב קצת [00:19:00] את השיטות הישנות שלו, את מה שעובד לו והוא רוצה לכתוב את כל הנקודות ולעבור הכל באופן ידני ואישי. הדרך השלישית, אני חושב, יכול להתאים לכל אחד וזה בעצם להשתמש בה כסוג של איזשהו. אני קורא לזה התייעצות עמיתים כמו שאני יושב עם איזה מנהל צוות ביחד איתי. מה שהייתי עושה בעבר הייתי לוקח חדר, אני והמנהל ויושבים ואומר הנה מה שאני כתבתי לדורית עוד פעם השם עולה. מה אתה חושב? איך היא תקבל את זה? בוא נעשה סימולציה וכולי. היום אני לא צריך לבזבז את [00:19:30] הזמן של חבר צוות אחר. אני יכול לעשות את זה לבד. אז מה שממש עשיתי לפני שבוע שבועיים, כהכנה לצ'ק אין, ישבתי וכתבתי את הכל, ואז אמרתי לה אוקיי, סיימתי. תשאל אותי עכשיו בבקשה שאלות שעולות לך כאשר אתה קורא את הטקסט הזה בפרספקטיבה של דורית ואחת השאלות שלמשל אליו ומאוד שמחתי כי לא חשבתי זה איך אתה כמנהל, הולך לעזור לי להגיע ליעדים האלה, שזה כאילו משהו שאצלי בראש היה מאוד כזה. אבי. טוב, אני נותן לך Goal אני אעזור לך. אבל איך אני ממש? איך אני יכול [00:20:00] לעזור לך בכל אחד מהיעדים האלה וממש הכנסתי את זה. עוד דוגמה קטנה זה שביקשתי ממנו בסוף, אחרי שכתבתי את הכל, איזה אזורים בפיד שלנו לא נגעתי בשיחה הזאת. ואז הוא אמר האמת שבכל האזור של ה self growth development. לא נגעת בכלל. אז ממש הוספתי מטרה חדשה שקשורה להתפתחות עצמית לקחת קורס אונליין בתחום. אחד התחומים שנדבר עליהם Product management data מה שנחליט ופשוט לסיים אותו בחצי שנה הקרובה והוא הצביע לי על משהו שרציתי להכניס ופשוט [00:20:30] לא עשיתי כי אני בן אדם וברח לי.

 

אדוה : 

מגניב ממש. אוקיי, אז אנחנו עוברים באמת לאיפה לא להשתמש בו וחלק מהדברים כבר דיברת עליהם או מה? צריך לקחת בחשבון שזה באמת לא להכניס פרטים אישיים. כמובן, זה מאוד מאוד מאוד חשוב לא לקחת אותו כמובן מאליו. כאילו אמרת קצת. הוא לא בא לעשות את העבודה. הוא בא לייעץ אז כאילו לקחת את מה שהוא אומר כהצעה ותוביל. On top of it כזה עוד דברים שצריך לקחת בחשבון כשאני משתמשת בו בהקשר הזה.

 

איתי : 

כן, אז נקודה [00:21:00] אחת שאולי לא דיברנו עליה זה שהכלי הזה הוא מאוד מאוד טוב לכל מה שאתה מכניס לו וכל מה שקיים, אבל הוא עדיין, וזה אולי יכול להשתנות בעתיד, אבל עדיין לא מספיק טוב. Moving forward. אז אין לי שום דרך לדעת לאן החברה הולכת, לאן הצוות שלך הולך, מה האסטרטגיה שלך ושל המנהלים שלך ושל ה Leadership לחצי שנה לשנה לשנתיים הבאות, וזה משהו שבתור מנהל צריך ממש לשים לב אליו ולהגיד אוקיי, הוא מאוד עוזר לי במה עד עכשיו, אבל בכל מה [00:21:30] שקורה קדימה ובחיבורים של הגולש שאני רוצה ליצור לחברה צוות שלי לאסטרטגיה של איפה אנחנו רואים את Monday בעוד שנה, בזה הוא פחות טוב והוא לא יודע לעשות את זה, וזה משהו שאני עדיין מנסה לעשות הרבה יותר בצורה עצמאית.

 

אדוה : 

מעולה. אז רגע לפני שאנחנו מסיימים מישהו, כל מי שמאזין לפרק הזה, מה טיפ אחד שהיית רוצה שהם יסיימו איתו את הפרק?

 

איתי : 

כן, אז אני חושב ש AI זה ממש שריר וזה משפט שאני מאוד אוהב שאנחנו אומרים אותו אצלנו במחלקה זה go [00:22:00] וגו. Slow to go fast. תתחילו לאט תנסו. תכתבו דברים, תשקיעו בו קצת. בהתחלה הפירות אולי לא יגיעו ישר בהתחלה, אבל די מהר מתחילים לראות את הערך וככל שמתאמנים וככל שמאמנים את השריר הזה רואים פירות בצורה משמעותית וחוסכים המון זמן. מקבלים תוצר באיכות מאוד מאוד גבוהה.

 

אדוה : 

מגניב. אני אני שני דברים שאני לוקחת ממה שאמרת שממש אהבתי. א. שהדרך עבודה הזאת היא מחייבת אותך. אתה אומר [00:22:30] שאתה עושה את זה? גם ככה זה מתאים, אבל להיות במעקב על הדברים לאורך כל השנה? כאילו לא להגיע לדברים רק לקראת השיחות פידבק, אלא ממש לשמור נקודות שעולות ב One on one שעולות בשיחות כאילו זה מחייב אותך גם לעבוד בצורה יותר מסודרת כדי שתוכל לאבטח את הכלי הזה. אז זה אולי קצת הפוך על הפוך, אבל דווקא אני חושבת שזה מגניב לגמרי. והדבר השני זה באמת אנחנו. דיברנו פה על Use case שנשתמש בו לפידבק, אבל אני מודה שאני באמת הנטייה שלי להשתמש ב AI כאיזשהו גוגל. אני מכניסה אליו שאלה אני [00:23:00] מקבלת תשובה. השאלה יכולה להיות מורכבת יותר, מורכבת פחות, אבל זו שאלה. ופתאום להשתמש בו ממש כמו איזה בן אדם נוסף שיושב לידך, שאתה ממש מנהל איתו שיחה והוא עוזר לך ובסוף זה הגדולה של הכלי הזה. אז אולי אני אומרת פה משהו שלהרבה אנשים שמאזינים הוא מובן מאליו, אבל אני, לפחות עכשיו בעקבות השיחה, חושבת על איך אני יכולה להשתמש בו ככזה ולא רק איזה פונקציה שנותנת לי תשובה, כאילו שאני מכניסה אליה א ומקבלת ב ובזה נגמר את האינטראקציה שלנו לגמרי. מעולה. אז [00:23:30] אנחנו מסיימים. ואני רק אזכיר שאם יש לכם שאלות לאיתי או אלינו אז אפשר לשאול אותן באתר או בקהילה שלנו. ואם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש אז אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. תודה איתי. תודה רבה ותודה לכם שהאזנתם.

 

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה