268: ממוצר לפלטפורמה – למה ואיך בנינו מרקטפלייס (רועי מן וקרין לוי)

268_ ממוצר לפלטפורמה – למה ואיך בנינו מרקטפלייס (רועי מן וקרין לוי)

התמלול לפרק הזה נעשה באמצעות שירות AI – אם מצאת טעות, נשמח שתעדכנו אותנו כאן

דריה:
היי כולם, אני דריה ורטהיים ואתם הגעתם לסטארטאפ פור סטארט אפ והיום נדבר על איך בונים מרקטפלייס בתוך המוצר שלנו, ובשביל זה נמצאים איתי כאן רועי mondaya co Founder COCO ב mondayday. היי רועי שלום וקארין לוי Head of אקוסיסטם. היי קארין. אהלן. אז באמת היום נדבר על איך נראתה ההקמה של מרקטפלייס שלנו כאן ב monday, איך בניה של מרקטפלייס כזה יכולה ממש לדחוף את החברה קדימה ולשמש כעוד מנוע צמיחה? וגם איך מודדים את ההצלחה [00:00:30] של פרוייקט כזה? שנתחיל? יאללה יאללה.

דריה:
אז רועי, אני רוצה להתחיל איתך ולשאול למה אנחנו עושים את הפרק הזה? וגם למי זה מיועד?

רועי:
כי באתם אליי לחדר ואמרתם שאנחנו עושים את הפרק הזה, נכון. [00:01:00]

דריה:
אבל למה רצינו לעשות אותו?

רועי:
כי זה נושא די ענק ב mondayday שאנחנו כאילו לא הקלטנו עליו פרק. אז שווה לשתף.

דריה:
כן וכמה ולמי זה מיועד?

רועי:
אז גם על זה דיברנו ששאלנו כי זה יכול להיות מיועד להרבה אנשים. לא יודע חברות שבונות על מרקטפלייס שלנו, אבל ניסינו לחשוב איך אנחנו עוזרים לקהילה. אז אמרנו למי שרוצה לבנות מרקטפלייס בעצמו ומה למדנו ומה הגישה שלנו ואיך.

דריה:
כן [00:01:30] שזה יכול להיות יזמים.

רועי:
וכמה ברצינות אנחנו לוקחים את זה גם כי זה משהו שכולם אומרים שצריך אותו וחשוב וזה וזה. אבל בסוף צריך להשקיע שם גם הרבה כדי שזה יהיה טוב.

דריה:
נגיד רגע, כמה זמן באמת אנחנו? בוא נגיד, מאז שהתחלנו לחשוב על מרקטפלייס עד היום.

רועי:
אני חושב שזה לא היה איזה יש לנו כבר כמה שנים. זה ארבע, שלוש שנים, שלוש, ארבע, אבל החשיבה על זה מתחילה הרבה [00:02:00] לפני זה שאת צריכה לרצות לפתוח את הפלטפורמה. כלומר, אני חושב שכאילו יש המון סוגים של מרקל פלייס על מוצרים בסדר. דוגמאות? זה לא יודע. סיילספורס. בוא ניקח דוגמאות מוצלחות. ודרך אגב זה גם נקודה שכל פעם שבנינו משהו הסתכלנו. אבל הנה אלה עשו. ככה אמרנו, אבל הוא לא מצליח שם. אז למה אנחנו לוקחים משם דוגמה? אז כאילו. אז לקחת דוגמאות מרקטפלייס עם מוצלחים? אז אפשר להגיד Salesforce Legion. ברמה מסוימת הם הביאו לנו גם השראה, אבל [00:02:30] גם למדנו מה נניח, פחות טוב מכל מיני פרטנרים וסיפרנו שם. ובגדול. הבסיס אצלנו היה שהפלטפורמה היא מאוד פתוחה. כלומר, אנחנו מאוד רוצים שאנשים יבנו עלינו דברים שאנחנו נהיה פלטפורמה באמת. כן. ואני חושב שזה בניגוד לכל מני חברות אחרות שנניח רוצות מרקט פלייס, אבל שישלים להם אקו סיסטם והם המוצר העיקרי, נניח אצלנו. [00:03:00] היה לנו איזה משפט כזה שתמיד אמרנו שהם, וזה גם לא רק המרקט פלייס. זה מתערבב לי. זה התערבב לי תמיד. זה גם האפ Framework. היכולת לבנות אפליקציות עלינו בכלל.

דריה:
כן, זה קצת הופך להיות המהות של מאנדיי. נכון, זה כאילו זה לא בא לידי ביטוי רק במרקט פלייס.

רועי:
מרקט, פלייס. זה המקום שבו לקוחות יכולים להתקין מוצרים של Third Party של מישהו שהוא לא אנחנו פיתח על גבי הפלטפורמה, ואז יש את השאלה מה מאפשרים להם לבנות כמה תומכים בהם, ביכולת [00:03:30] שלהם לבנות, ושם אנחנו רוצים ללכת עד הסוף. מה זה עד הסוף? זה שמישהו יכול לבנות מוצר מתחרה לאחד המוצרים של מאנדיי, נניח שהוא יוכל לבנות CRM ולהתחרות בנו, נגיד יאללה נהדר, כאילו אנחנו בעד זה, וזה אומר לתת להם את כל היכולות באפ Framework, ביכולת לבנות אפליקציות שהם צריכים כדי לבנות אפליקציות ושהם לא יהיו היו Second class בתוך הפלטפורמה. כן, שמה שאנחנו בונים הוא תמיד טוב.

דריה:
יותר.

רועי:
טוב. שמים נמצא [00:04:00] בצד.

דריה:
מוגבל ביכולות שלו.

רועי:
אז זו החלטה שאנחנו לקחנו. חברות אחרות אומרות בסדר, יש אזור של Addons והוא שם ועל זה תפתחו וזה גם בסדר.

דריה:
שזה עוד סוג נגיד של מרקטפלייס.

רועי:
זה עוד סוג של Framework, כאילו של מה שאת יכולה לבנות על הפלטפורמה ומעל זה בונים מרקטפלייס. גם פה, דרך אגב, יש שתי שיטות של אפל ושל גוגל. כן. כאילו של אפל זה עושים ולידציה ורק דברים איכותיים נכנסים. לכאורה בסדר ב scale הזה זה כבר כאילו [00:04:30] פסיכי. כן, אבל זה השוק של מרקטפלייס של אנדרואיד שאומר כל אחד.

דריה:
יכול לבנות.

רועי:
רוצה וכאילו הגישה זה שהדברים הגרועים יורדים בדירוג והדברים הטובים עולים ולאט לאט כאילו האוכלוסייה מדרגת וככה יודעים מה טוב ומה לא.

דריה:
כן. אז אני רגע כזה ממסגרת באמת הפרק מיועד. אז למי שרוצה לבנות מרקטפלייס. אנחנו מדברים על הסוג שלנו. יש עוד סוגים. יש גם חברות שלמות שהמוצר עצמו מרקטפלייס. [00:05:00] נכון שזה כזה? כן, זה מאוד שונה משלנו. נגיד ניקח את Fiverr או נכון אנחנו באופן כללי.

קרין:
אנחנו בעצם מרקטפלייס בתוך חברה שהיא SaaS. כלומר זה שונה מ play store שהוא באמת מרקטפלייס. נכון?

דריה:
אז נדבר על זה בקונטקסט שלנו. כן, וגם אני רוצה.

רועי:
אז לשאול זה שווה אולי לעשות את ההבחנה הזאת? כלומר מרקטפלייס זה תחום התמחות של איך לייצר דבר כזה. יש גם את Nfx. נראה לי הם [00:05:30] משקיעים שהם מתמחים בתחום הזה. אז כאילו יש המון ידע לאיך לבנות מרקטפלייס. אם אנחנו מדברים על שוב מהפרספקטיבה.

דריה:
בדיוק ממה שאנחנו.

רועי:
ספציפית שלנו. לבנות מרקטפלייס למוצר SaaS. שרוצה לבנות אקוסיסטם שלם מסביב למוצר עצמו שיש צורך בדבר הזה, שאפשר להשלים את היכולות שיש לנו בעזרת Third party developers. בעצם, וזה מאוד ספציפי. זה מרקטפלייס [00:06:00] ספציפי זה.

דריה:
בדיוק זה מהניסיון שלנו. ואני כן אשאל בהזדמנות הזאת באיזה שלב אולי נכון לגשת לזה, כי אנחנו כבר ניגשנו לבנות מרקטפלייס כשהיינו כבר לא יודעת. נגיד לפני שלוש ארבע שנים היינו כבר חברה גדולה, כאילו לא לא עולה כמו היום, אבל עדיין כן. אני לא יודעת מה היה היעד שלנו לפני שלוש שנים, אבל כאילו.

רועי:
קטן יותר.

דריה:
קטן יותר אבל גם לא קטן. אז אני בא לי [00:06:30] לשאול אותך רועי, כאילו, האם יש איזה שלב נכון להתחיל את הדבר הזה?

רועי:
אנחנו הרגשנו שבנקודה הזאת השקענו המון בלפתוח את הפלטפורמה ולאפשר אפ אקוסיסטם רציני, ואז אם אנחנו משקיעים באיזור הזה, אנחנו רוצים גם להשקיע בזה שבאמת יעשו עם זה משהו.

דריה:
כן, אז זה כן הגיע באיזו רמת בשלות של הבוצה של המוצר.

רועי:
לכן זה לא מה שאני מנסה להגיד. זה לא stand alone אי אפשר לעשות מרקטפלייס. כדי לעשות מרקטפלייס זה פשוט לא ילך. [00:07:00] צריך קודם כל לפתוח את הפלטפורמה או לרצות לתת מקום למפתחים חיצוניים ולקחת על זה Commitment בסדר כי זה בפני עצמו. זו השקעה ענקית. נניח רק ה API עצמו. כאילו לעדכן אותו ושהוא יהיה כל דבר שאנחנו עושים בפלטפורמה. השינוי חייב להיות משותף היום גם ב API כדי שהוא יהיה זמין ל.

דריה:
שכולם יוכלו.

רועי:
להשתמש בו, הם יוכלו להשתמש בזה. אז נניח צריך להיות שם את הצוות הזה, המודעות הזאת וזה עושה כל [00:07:30] מיני יכולות. צריך. צריך לחשוב כל הזמן גם על היכולות שאת מביאה למי שבונה את זה ומעל זה בונים מרקטפלייס.

דריה:
כן. אוקיי. אז קארין, אני רוצה עכשיו ללכת אליי אחד כזה. הצטרפת נגיד בערך לפני שלוש שנים.

קרין:
כן, קצת פחות שנתיים, כשכבר היה.

דריה:
היה משהו פה?

קרין:
כן, כן, אז זה היה. כלומר אני הצטרפתי באמת אחרי של מרקטפלייס. היה בנוי בערך שנה. שהשנה הראשונה הייתה ממש [00:08:00] MVP. כלומר באמת לראות שנייה אם הדבר הזה תופס. עם מפתחים באים בונים על הפלטפורמה שלנו. מה הם מייצרים? האם הם לקוחות של מאנדיי? משתמשים מורידים? איך הדבר הזה נראה? אז היה פה. בשנה הראשונה עשינו משהו כמו 200 אלף דולר בערך. שזה כבר לא סכום קטן, אבל זה כן סכום שנתן לנו איזשהו הרגשה.

רועי:
עשינו המפתחים משהו של אפליקציה.

קרין:
ממש ממש טובה, אז נדבר על זה אחר כך. איך אנחנו מודדים אותנו? אבל אנחנו כל הזמן מסתכלים על כמה מפתחים עושים. [00:08:30] כלומר, לפחות כרגע חשוב כמה מאנדיי עושה. כלומר, זה חלק ממה שגם דיבר עליו. שאנחנו מסתכלים על ההצלחה של המפתחים כהצלחה שלנו. אז בשנה הראשונה באמת ראינו שאפליקציות של מפתחים מכרו ב 200 אלף דולר Arr באפס. שיווק באפס קידום. לא, לא עשינו שם יותר מדי. במקום של השיווק של האפליקציות ובעיקר כזה הבאנו אותם בכל מיני. זה היה ממש ולידציה כזה של לראות מי מגיע ואיך הם מגיעים. אז עשינו אז כל מיני [00:09:00] האקתונים כזה עם טסלה, אם אתה זוכר היה כזה.

רועי:
כן, זה מה שבאתי להגיד. זה כאילו היית כבר היית בא. היית אחראי אתה.

קרין:
כבר בהתחלה.

רועי:
להתניע את הדוחות. חילקנו טסלה שאף אחד לא לקח. דרך אגב, הם לקחו את הערך, הם לקחו.

קרין:
את הערך הכספי.

רועי:
שלהם.

דריה:
אף אחד לא.

קרין:
רצה.

דריה:
את הטסלה.

רועי:
כי מישהו מסרי לנקה זכה. אז כאילו את יודעת, אני לא יודע כמה טסלה אפשר לקנות שם. כמה כסף?

קרין:
כן כן.

דריה:
בדיוק. הכסף של טסלה שווה הרבה גם בסרי לנקה אז בכלל כן.

רועי:
בסדר, אבל.

דריה:
אז [00:09:30] אוקיי, אז אולי רגע, באמת נחזור? נחזור רגע ממש להתחלה. רועי, החלטנו שזה כזה מתחבר לחזון של מאנדיי. נכון, זו הייתה הסיבה המרכזית והמרכזית להקים את מרקטפלייס ומן הסתם גם ללקוחות. נכון, צריך שתהיה פה איזו התאמה.

קרין:
כאילו כן, זה גם נקודה חשובה. אני חושבת שזה שיש המון ורטיקלי שבעצם אני משרתת, בין אם זה חברות ממפעלים, צבא HR tech זה אומר שיש בה יש המון המון צרכים. [00:10:00] כלומר, גם אם אנחנו בסופו של דבר להעסיק אלפי אנשי מוצר, אנחנו לא באמת נוכל לענות על כל הצרכים שיש לכולם. אז גם יש פה פיץ מאוד נכון לקהל, כלומר לא רק למוצר אלא גם לקהל שאנחנו משרתים ולצרכים שלהם.

רועי:
וגם אפשר לחשוב על זה מנקודה של Maintenance כאילו מה שאנחנו רוצים להתרכז בו זה לעשות את ה. אם אנחנו מוציאים מוצר אנחנו צריכים להמשיך לתמוך בו ולהשקיע בו, ואם נתפרש יותר מדי זה פשוט [00:10:30] בלתי אפשרי.

דריה:
כאילו אם נעשה אלף מוצרים אז נצטרך פה.

רועי:
לתמוך גם באלף. בדיוק לעשות את החלק הקל?

דריה:
כן.

רועי:
אז יש אזורים ואנחנו במיוחד אצלנו, שהקהל שלנו הוא אולטרה רחב, כאילו זה כולם בסדר. זה מפעלים לייצור מטוסים, לניהול תהליכים ללא ידע. מחקרים קליניים זה כאילו חברות היי טק זה כאילו אין. המגוון הוא אינסופי ואי.

דריה:
אפשר לתת מענה מותאם לכל אחד.

רועי:
ובנוסף [00:11:00] היה לנו גם הבנה מאוד עמוקה שחברות גדולות שהולכות לבנות עלינו את הקורס שלהן, הן צריכות גמישות ברמה גבוהה יותר. כלומר, קראנו לזה נוקאאוט לואו קוד, אז צריך את האיזור של הלואו קוסט. בסדר, אז אנחנו ב. זה לא מרקטפלייס, אבל זה Framework. השקענו בזה המון כדי שכאילו כל אחד יוכל אף פעם שלא ייתקעו בקיר. שאם יש משהו שהם רוצים ורוצים [00:11:30] לדחוף את זה, לעשות את זה. אינטגרציה לתוכנה הישנה שהם אפילו פיתחו פנימית, שהם יוכלו גם לעשות את זה ושזה ירגיש כמו פלטפורמה אחת. אז פתחנו את כל הדברים האלה, ואז זה נפתח גם לפרטנרים שפיתחו להם דברים. ואז גם ה Marketplace תומך ב פרטנרים האלה שיודעים כבר לפתח. למה שהם לא יעשו עוד כסף ועוד זה וישלימו את האקוסיסטם. אז כבר הכל עבד פה ביחד.

דריה:
זהו. זו נקודה חשובה כי מרקטפלייס לא. הוא לא נוצר בוואקום [00:12:00] כי הוא לא נוצר מאפס, אלא היה פה תשתית שקצת בנתה לתוך הדבר הזה, נכון?

רועי:
כן, עכשיו אני חושב שיש את התשתית הזאת כמעט לכל חברה.

קרין:
כן, אני חושבת שכן. יש לנו ארגון פרטנרים שהוא גדול, שהוא גם תשתית מאוד טובה. כלומר יש לנו כבר Reseller יש לנו מטמיעים. יש לנו אנשים שמכירים כבר מאד טוב את מאנדיי ואת הלקוחות שלנו, אז זה מן הסתם איזשהו מעגל מאוד קרוב, כזה שגם משם יש לא מעט אפליקציות שמגיעות מתוקף ההיכרות שלהם. אז זה משהו שתמך. אני [00:12:30] חושבת שעוד דבר שתמך זה באמת מה שהוא אמר מקודם. שהאמונה של everything וויקנד build External builders build. כלומר אנחנו לא עושים פה איפה ואיפה וזה באמת מוכיח את עצמו כאילו העובדה שאנחנו פתוחים. אז אם אני לוקחת את זה, כלומר לאיזה אפליקציות בונים אצלנו אז זה גם מאוד מתחבר, כי אנחנו רואים שיש סוג אחד של אפליקציות שהן באמת אפליקציות שפותחות use case לאיזשהו קהל שהוא ספציפי. נגיד אנשי HR שמעלים את הקורות חיים שלהם ורוצים עכשיו לסנן [00:13:00] ולהגיד האם קורות חיים אלה מתאימים לדרישות שלי או לא. אז אפליקציה שעושה את זה בצורה אוטומטית. לעומת אפליקציות מסוג אחר שהן באמת לוקחות פיצ'רים שקיימים אצלנו, אבל ממש הופכות אותן למוצר. כלומר לדוגמה Time tracking, שזה משהו שאנחנו יש לנו אותו טבעית בתוך המערכת, אבל באמת לוקחים את Time Tracking והופכים את זה לעולם שלם שבסוף החודש מגרד לך דוחות לכמה עובדים עבדו במספר שעות, כלומר וכמה צריך לשלם לכל עובד. זה משהו שמאוד [00:13:30] עוזר למפעלים וסוכנויות. אז באמת יש לנו כל מיני סוגים שונים של אפליקציות שעושות את הדברים השונים בשביל להתאים למה שהלקוחות שלנו צריכים בסופו של דבר.

דריה:
אבל זה מה שאת יודעת להגיד עכשיו כבר מרקטפלייס עושה. אני כן רוצה להתעכב על ההתחלה. ידענו שלשם נגיע, ידענו שזה מה שאנחנו רוצים שיקרה.

רועי:
כן, כי הסתכלנו על ידענו. גם הסתכלנו על מרקטפלייס עם אחרים שהם מאוד מוצלחים. כלומר, מה זה Salesforce בעיניי? מאוד מוצלח. [00:14:00] למה? כי יש חברות ששוות מיליארדים שהם בנו אפליקציות על מרקטפלייס של.

דריה:
כל הרווחים שלהם הן עושות מתוך זה שהמוצרים שלהם נמצאים בסל.

רועי:
ספורט, אז זה אומר שכאילו אפשר לבנות על זה עסק? אני תראה הבסיס של האמונה. אולי את מקלפת לי שכבות מהראש עכשיו וזה הבסיס. זה איפה שיש כסף, זה מצליח, זה הבסיס. בסדר, אף אחד לא בונה בשביל הכיף דברים לאורך זמן ובצורה מוצלחת. זה [00:14:30] לא עובד, אז צריך להיות כסף. מה זה אומר? כסף זה שיהיה אפשר לבנות על זה חברה שיהיה אפשר לגייס לזה כסף ממשקיעים שיאמינו בזה. כאילו החברות האלה שקמו ב Salesforce. יש דוגמא ישראלית טובה on backup. כן, הם כאילו נניח חברה רצינית, הם עושים backup ועוד כל מיני דברים ל. והם עשו את זה על Salesforce. אז השקיעו ב MVC והם התקדמו וכאילו אז זה אומר שזה.

דריה:
כן [00:15:00] זה אינדיקציה.

רועי:
מתעניינים בזה שיש שם פוטנציאל של כל מיני דברים כאלה. אז. אז שאלנו את השאלה מה צריך כדי שיוכלו לקום עלינו אירגונים כאלה?

דריה:
זהו, שזו חשיבה אחרת. זה לא רק איך אנחנו נגדל ונביא עוד מוצרים, אלא זה איך אנחנו מצליחים, איך חברות חברות אחרות מצליחות לקום על בסיס mondayday כאילו זה ממש.

רועי:
שזה אומר שבבסיס היינו צריכים גם לשדר מסר החוצה, לא רק לעשות את זה, אלא להגיד את הדברים שאנחנו אומרים פה עכשיו שאכפת [00:15:30] לנו מהרבנים של אחרים, שאנחנו רוצים לגדל חברות, כאלה שאנחנו פתוחים ועושים את הדברים האלה. אני חושב שהמסר הוא חשוב לא פחות מזה שאנחנו עושים את זה, כי כשמישהו בא לפתח עלייך מה שהוא רוצה לדעת שזה לאורך זמן. אני זוכר שאצלי זה היה פעם שבנינו אפליקציות אל פייסבוק וכל שבוע הם שינו את זה.

דריה:
את האלגוריתם.

רועי:
את האלגוריתם הזה, את מה שאפשר לעשות. רדפנו רק אחרי השינויים שהם הכניסו כל הזמן ובסוף הם מחקו את הכל שם.

דריה:
ואז אם אתה בונה [00:16:00] את העסק שלך על פייסבוק אתה.

רועי:
נתפס Social Network. זה היה בכלל קלאסי של הבעיות האלה, כי בנו, נניח אפליקציות לטוויטר וטוויטר אמרו אנחנו לא רוצים בכלל כאילו לפתח אפליקציית מובייל, ואז איזו אחת הגיע שם לטופ ואז הם סגרו את הכל לכולם ואז פשוט מחקו חברות. אז אף אחד לא רוצה להיות בסיטואציה הזאת. ומהצד השני יש לך מקומות כמו סיילספורס שנניח בנויות שם חברות ענקיות. ואז את שואלת את עצמך איך אני? אני מפתח? איך אני יודע באיזה אחת מהסיטואציות [00:16:30] אני הולך להיכנס אליהם?

דריה:
כן, גם נגיד אתה רועי לא רוצה להיות כזה שבונה את כל החברה שלך, על על איזה? על פלטפורמה אחת. כי אם היא תיסגר אז או שכן.

רועי:
אם היא ממש טובה בדיוק.

דריה:
אבל אתה יכול להיות הפלטפורמה הזאת עבור חברות אחרות. אם אתה אומר אני יכול להחזיק את האבטחה הזאת.

קרין:
כן כן, אני חושבת שיש פה גם באמת המון אחריות. אגב Salesforce, סתם מעניין ששם לפני כמה שנים הם הודיעו על זה שהם מרקטפלייס שלהם בעצם עובר במכירות את Salesforce. המוצר עצמו, כלומר כל דולר [00:17:00] של סיילספורס מוכרת מרקטפלייס מוכר בכמעט 6 דולר. אז זה באמת להבין שבונים פה שוק. ויש גם אחריות מצד אחד בעולם שלנו שבאמת לדאוג להצלחה של מפתחים, לוודא שיש גם סדר וגם אנחנו בעצם מוודאים שכל המחלקות השונות יודעות שיש את הדבר הזה מרקטפלייס ואיפה זה עוזר לכל אחד. אני חושבת שגם פנימית בתוך מאנדיי אנחנו, בין אם זה לדבר עם הקליינט Facing ולראות איך אנחנו מצליחים לדעת אם יש אפליקציה שבדיוק יכולה לעזור להם [00:17:30] באיזשהו מקרה אחד, או לעשות מודעות בכלל לקהל שלנו שיש דבר כזה מרקטפלייס. אז יש פה באמת המון אחריות מהצד שלנו וגם להבין שזה עולם בפני עצמו. כלומר, יש דברים שנוכל לשלוט ויש דינמיקות של שוק שאנחנו צריכים לדעת לפעול בתוכם, אבל הם דברים שהדבר הזה פשוט יביא.

דריה:
וגם אם הקונטקסט הזה זה גם כן יותר הגיוני עכשיו להבין אוקיי, למה היו האקתונים שחילקו בהם אסלות? כי זה לא שזה לא שאנחנו מחלקים טסלה אלכוהול כזה כל שבוע. זה לא זה לא הקטע שלנו, [00:18:00] לא זה. למרות שזה יכול להיות מעניין. בוא נחשוב על זה, אבל כאילו זה דבר גדול, אני אומרת. אז בשביל מאנדיי עכשיו להציע את אסלות לאנשים? זה גם מראה על רצינות, כאילו על הכוונות שלנו, על מה אנחנו רוצים שזה יהיה ואז. אז עכשיו אני כן חוזרת למה שאת אמרת שהצטרפת? היה פה איזשהו MVP עם כמה אמרת 200 אלף דולר Arr שבעצם המפתחים זה 200? זה לא זה לא הערך שלנו, [00:18:30] לא.

קרין:
זה נקודה חשובה ומבלבלת. זה ממש אנחנו סופרים נור סטאר שלנו, כוכב צפון שאנחנו מסתכלים עליו זה כמה כסף המפתחים שלנו עושים חישוב.

דריה:
זה הגיוני. כאילו אם רועי אמרת שהמטרה שלנו זה לאפשר לחברות אחרות להיבנות על בסיס הפלטפורמה, אנחנו צריכים לראות כמה הן מצליחות להצליח כאילו עכשיו.

רועי:
אחת הנקודות שהגבילו אותנו, נניח ביכולת להגדיל את זה. זה שלא רצינו לחשוף את האתגרים שהיו לנו, שיש לנו לקוחות [00:19:00] שהם Enterprise. לא רצינו לחשוף להם אפליקציה, שזה מישהו. סליחה על זה בסרילנקה בנה בבית. את לא יודע מה הוא עשה שם? כן, את לא יודעת מה הוא עשה שם, במיוחד אם יש לו איזה שרת שמתחזק את זה. זה גם לא יעמוד Scale. הם מתקינים את זה אצלנו. פתאום הוא הלך לחופשה? לא יודע, זה נופל. אז פתאום כל האפליקציות הן לא רלוונטיות ל enterprise והם לא יכולות להתקין אותם ואנחנו עדיין הרבה בתוך הדבר הזה. כן? כרגע, חוץ מחברות רציניות שהבאנו שכן [00:19:30] בונות ל enterprise בדיוק.

דריה:
אז איך מתמודדים עם המורכבות הזאת?

קרין:
אז קודם כל אני אלך להתחלה. כלומר, אחד מהדברים שהבנו זה שבאמת בשביל לבנות פה מרקטפלייס נכון. אז יש אנשים שיודעים את זה יותר טוב מאיתנו והם השותפים שלנו שזה developers. אז כן, התמקדנו בהתחלה גם להביא developers שכבר מה שנקרא שוחים במים האלו. הרבה זמן שכבר.

דריה:
פיתחו פיתחו אפליקציות אחרות על פלטפורמות אחרות.

קרין:
ומכירים, וחלק מלהביא אותם היה באמת גם [00:20:00] שנלמד מהם. כלומר שהם יעזרו לנו גם לפתח מרקטפלייס יותר נכון וגם באיזשהו מקום איזשהו תעודת Trust שמראה לאחרים שאנחנו באמת בונים פה משהו שהוא.

דריה:
פה, חברות רציניות ולא רק מישהו שישב בבית ופיתח כזה בשביל הכיף. בדיוק יש לנו על זה גם פרק באמת למי שרוצה לשמוע איך עשינו את אחת השותפויות הגדולות על עם Empire זה פרק 202. נכון.

קרין:
אז קודם כל חברות האלה צריך להגיד הם באמת. הם באות כבר עם Compliance שהן מותאמות [00:20:30] לאפ Market, בין אם זה Gdpr או היפו. הן כבר חברות ענק של 1500 איש בעולמות בעולמות האלו, אז הם כבר מביאות גם את הידע וגם את הביטחון. בשביל שנוכל לדעת שאף Market Accounts יכולים להשתמש באפליקציות שלהם.

דריה:
אז אתם כבר מראש אפשר להנגיש אנטרפרייז עם איזו שהיא רמת ביטחון יחסית גבוהה.

קרין:
נכון? ועכשיו עולה השאלה איך אנחנו עושים את זה לכל השאר?

רועי:
כן, זה א שאלה אם רוצים לעשות את זה לכל השאר. כלומר, האם זה בעיה שלנו שצריך פרטנרים [00:21:00] רציניים? כאילו אם אנחנו חברה רצינית שבונה דברים ל enterprise שיהיה לך פרטנרים רציניים שבונים דברים ל enterprise ופה אני חושב שהחלטנו משהו שהוא מיוחד, שאמרנו כאילו בא לנו שיהיה אפשר לעשות. בוא נפשט, בוא נעשה את זה קל. איך כאילו אני אגזים מישהו מסרי לנקה יכול לפתח אפליקציה שאינטר תשתמש בה? כן, בסדר. למה? כי הוא מפתח מאוד טוב. הוא מאוד מבין את הבעיות של הפלטפורמה. הוא פשוט לא ארגון שכבר לדבר עם מישהו ולעשות [00:21:30] איתו הסכם וחוזה ופה ושם וכל מיני דברים כאלה. האם אפשר לעשות לו בוטים בצורה כזו שהיא תהיה? אז התשובה כרגע היא לא.

דריה:
הרמת ידיים?

רועי:
נכון, זה לא משעשע. למה? כי בסופו של דבר כאילו מה אפשר לעשות? אז את כן רוצה להתקין? את לא תתקין אפליקציה של מישהו שאת לא יכולה לסמוך עליו. ברמה חוזית, משפטית, ארגונית.

דריה:
כן, ולנו יש את האחריות הזאת מול הלקוחות שלנו.

רועי:
טכני כן, אבל [00:22:00] את הצד הטכני כן. אני חושב שלקחנו את זה לכיוונים מאוד מאוד קיצוניים שכן יוכלו לסמוך עלינו. אני נותן טיפה רקע טכני לדבר הזה. יש הרבה דברים של אנטרפרייז. בסדר, נניח Multi region מלא ארגוני enterprise צריכים שהדת יישב באזורים שהם פועלים, נניח גרמניה. זה חוק, אין מה לעשות ככה. עכשיו כדי שאת בתור מפתחת חיצונית ונניח מרימה שרת עם האפליקציה שלך ומתקשרת איתנו ב API ויש איזה interface [00:22:30] תהיי מולטי Region את צריכה את כל השרתים שלך multi region. את צריכה לקבל מאיתנו את העובדה שהם מולטי Region לתחזק את זה וזה פשוט פסיכי. בסדר, אז אם האפליקציה ענקית ויש לך כבר הסכמים והכל וזה וזה גם Installation רציני והרבה כסף אז סבבה. אז כשעושים את ההתקשרות אומרים זה גם יהיה מולטי. Region Multi region עושים את זה. אבל איך אפשר להפוך את זה להיות כמו אייפון שהתקין לי וזה יהיה מולטי Region? זה לא יכול להיות אף פעם גם בשרת צד שלישי, [00:23:00] לא משנה כמה נתאמץ. אז כלומר, אז שאלנו מה צריך כדי להיות מולטי Region בשביל זה? אז יש בוא נראה את האפליקציה לכמה דברים פשוטים קוד ו UI כן בסדר ו Storage. כן, בסדר, זה שלושת הדברים שצריך ושמנו לעצמנו כיעד לשים את זה, לבנות את זה על הפלטפורמה של האפליקציה תהיה על הפלטפורמה.

דריה:
זאת אומרת אוקיי, אז אני לוקחת. אני חוזרת חזרה למפתח מסרי לנקה שהוא עכשיו ניגש לכתוב את הקוד. כל [00:23:30] מה שהוא צריך. זה יושב מיד כבר על שרתים שהם מולטי Region.

רועי:
כן, על השרתים שלנו, שלנו. אז הוא מפתח אפליקציה אנטואנט שיושבת עלינו. הוא לא צריך כלום. הוא לא צריך שרת, הוא לא צריך זה כדי לפתח את הדברים האלה. כלום.

קרין:
כן, בסופו של דבר חברות גדולות אומרות אני כבר עשיתי את הבוטיק שלי מאנדיי. אני כבר יודע שאני יכול לבטוח בחברה הזאת. אז פה זה בעצם לקחת את זה ממש צעד אחד קדימה, ובעצם לאפשר למפתחים שלנו גם ליהנות מאותו בוטיק Process שכבר נעשה.

דריה:
ואני מניחה שגם עבור המפתחים זה איזשהו חסם משמעותי שיורד. נכון, [00:24:00] כי אנחנו מספקים להם את השירות הזה.

קרין:
גם כספית, גם מבחינת שימוש. כלומר, זה באמת משהו שהוא הרבה יותר פשוט. זה נקרא מאנדיי code מה ש כן.

דריה:
ואז איך מפצחים. אבל את העניין של אז בסוף אוקיי, הוא בנה אפליקציה עם מולטי ג'ן מעולה, אבל אנחנו לא יודעים אם הוא ייתן את התמיכה שצריך.

רועי:
קודם כל ניקח צעד אחד אחורה, כאילו להרים את מאן דקות. זה לא היה קל. בסדר, זו השקעה ענקית שהיא לא במרקט פלייס שהיא בתשתיות בסדר, אבל ההשלכות שלה על מרקטפלייס לטווח הארוך הן מטורפות. [00:24:30] אז כלומר.

דריה:
וזה משפיע רק על רק על מרקטפלייס. כאילו כן, כי שלנו אנחנו.

רועי:
המפתחים שלנו שמים את הקוד איפשהו.

דריה:
אצלנו. כן כן.

רועי:
כאילו בתשתיות שלנו אז זה זה כבר שם. התשתיות שלנו הם כולם מולטי Regions, זה כל מה שצריך. זה כאילו הכל שם, אז זה רק לתת את היכולת הזאת עכשיו כדי לעשות Marketplace טוב. היינו צריכים לקבל החלטה של לפני כמה שנים שמשקיעים [00:25:00] בדבר הזה ומכניסים אותו לשם, ואז זה כאילו אני סתם. אני נותן כל פעם את אותה הדוגמה שאפשר לראות את זה שאת הדובדבן שבקצפת ואיך גורמים למשהו לקרות. אבל מתחת צריך השקעה מאוד עמוקה.

דריה:
ותוך כדי כבר מרקטפלייס רץ, כאילו בזמן שאנחנו בונים את התשתית.

קרין:
לגמרי, כבר.

רועי:
סגרנו את האפליקציות.

דריה:
אנטרפרייז אנטרפרייז. כלומר, כן.

רועי:
הם גם בעצמם ביקשו כאילו שאנשים לא יוכלו להתקין לבד.

דריה:
כי אוקיי, אז אתם אומרים להם בהמשך אנחנו [00:25:30] נוכל להציע לכם את הדבר הזה. כרגע אנחנו לוקחים צעד אחורה.

קרין:
כאילו היום מאנדיי קוד כבר בחוץ, אז היום זה לגמרי שמיש לכל המפתחים שרוצים. אני חושב אנטרפרייז זו חיה באמת שונה. כלומר, יש שם כמה דברים שחשוב להם גם כמו שרועי אמר הקוד וה סקיוריטי של אפליקציה. יש שם גם עוד דברים של איך לשלם. כלומר חברות גדולות לא משלמות בכרטיס אשראי. העולם של חוזים של באמת. איפה הפיזי של כל חברה נמצא הזמני עלייה לספורט, [00:26:00] כלומר ה Sla שלהם יש באמת כאילו רשימה של דברים שכל חברה גדולה שעכשיו באה לקנות אפליקציה מסתכלת עליהם. אני כן רוצה להגיד.

דריה:
פתאום זה הופך להיות האחריות שלנו.

קרין:
אז זו נקודה ממש חשובה. כלומר, אני חושבת שבאופן כללי במרקט פלייס היה המון שאלה של מה הוא מאנדיי ומה הוא third party. וכן, חשוב לייצר פה את ההבדל. אנחנו בסופו של דבר מסתכלים עלינו בפלטפורמה. כלומר, אנחנו פלטפורמה שמזמינה מפתחים לבוא ולבנות על גביה אפליקציות. אנחנו נעשה, אנחנו עושים המון, כאילו כל הצוות שלנו בעצם בנוי בשביל לעזור להם לבנות אפליקציות [00:26:30] טובות, בשביל לעזור להם להשתפר, לקבל יותר Discover דביליות מול הלקוחות שלנו. אבל בסופו של דבר זה לא מוצר של mondayday, ולקוח של מאנדיי בא להתקין ולקנות אפליקציה. הם יודעים שזה מדובר במוצר אחר. אז זה כן הבדל.

רועי:
כמו באייפון, בסדר. אז או כל מרקטפלייס את לא מתקינה אפליקציה ואומרת טוב, היא גרועה, אז אפל גרועים.

דריה:
משימת האפליקציה זה כן הייתה השאלה שלי אם זה אין פה איזה חשש שזה יפגע לנו ב brand? אבל כשאתה מתאר את זה ככה שזה באמת [00:27:00] מראש מוגדר כאיזה אזור שהוא חיצוני לפלטפורמה, נכון? אז אפשר ליצור את ההפרדה הזאת בראש.

קרין:
כן, זה גם דרש מאיתנו גם להבין איזה מנגנונים נגיד עכשיו מישהו כותב סיפור. האפליקציה לא עובדת לי. פתאום אנחנו צריכים לייצר איזה שהוא טיקט כזה Support, שכאילו בעצם פותח את הסיפור גם מול החברה שלנו במסעדה, אבל גם מול המפתח, כי בעצם הוא בסופו של דבר ידע לפתור את זה. אז אנחנו כן יצרנו כל מיני מנגנונים שעוזרים לנו גם לספק ללקוח שבעצם האפליקציה הזאת היא לא שלנו, וגם לדאוג [00:27:30] שהם כן מקבלים מענה נכון.

דריה:
איך מתכוונים לעשות את זה ב scale? כאילו דיברנו פה הרבה על זה שיש פה בסוף. כן המון. בטח בהתחלה המון כזה פיקוח שלנו ואנחנו מבינים איזה אפליקציות אנחנו כן מציעים ל enterprise ואיזה לא. בסוף אנחנו רוצים שיהיו פה יוניקורן שייבנו על גבי mondayday.

קרין:
נכון, זה יכול להגיד שקודם כל היום במרקט פלייס יש 580 אפליקציות, יש כבר מעל ל 300 מפתחים, אז אנחנו כבר בעולם [00:28:00] שהוא לא זה כבר. אני לא מכירה את כולם בשם שלהם. כן כן כן, זה כבר סוג של Scale. אני חושבת שהדבר הראשון זה להבין שהמפתח הוא כרטיס הביקור שלך. כלומר, אם אני עכשיו רוצה כל חודש להעלות את מספר אפליקציות שמגיעים, אני לא אעשה את זה בעוד האקתונים עם טסלה ואני לא אעשה את זה בעוד הודעות. אני אעשה את זה באמצעות סיפורי הצלחה. אז זה להבין שהגרעין הראשון שמגיע זה הגרעין שממש משקיעים בו ויש לו אדוות והוא הולך ואחר כך מביא עוד. וזה משהו שהוא בגדול. [00:28:30] כמו שאמרתי מקודם זה כוכב הצפון שלנו. כלומר ככה אנחנו מגיעים ל scale באמצעות המיקום של developers.

דריה:
כאילו כמה שנתאמץ בהתחלה לדייק כזה את מי אנחנו רוצים להביא ולהשקיע בהם, אז מן הסתם זה יביא קהלים דומים אחר כך בדיוק.

קרין:
וזה דורש המון השקעה. כלומר, יש לנו קהילה שהיא מאוד מאוד אקטיבית ומאוד פעילה. יש לנו partner program שזה באמת תוכנית שבנינו בשביל לעזור לפרטנרים להצליח ולהגיע לתדר הבא. כלומר הכל בנוי לפי כמות הכסף שהם מכניסים. אז באמת יש לנו כל מיני דברים שונים [00:29:00] שאנחנו עושים שם בשביל לעזור להם. ובצד השני יש את customers, כלומר אנחנו כן איקומרס. בסופו של דבר יש לנו גם את הצד של המפתחים וגם את הצד של הלקוחות של מאנדיי, וגם שם יש המון עבודה. כלומר זה שם.

דריה:
לעודד אותם להשתמש באפליקציות.

קרין:
נכון, אבל ושם יש כזו עבודה. בעצם בשלושה וקטורים יש את הווקטור הראשון שזה מול הלקוחות עצמם, שזה קודם כל להעלות מודעות לזה שיש Marketplace. יש לך בעיה או יש לך איזשהו צורך שאתה רוצה לפתור? אתה לא מוצא אותו בתוך הפלטפורמה. אז. [00:29:30] אז הנה המקום שבו אתה יכול אולי למצוא אותו. זה המון עבודה מול צוותים שונים ב marketing ובשביל להעלות את המודעות. הווקטור השני זה באמת מול client facing. אז גם במקומות שהם כבר עושים מדיטציה כבר יש לנו דוגמה. בוא ניקח את CS. המטרה שלהם בסופו של דבר להעלות engagement של account, כלומר לראות שבאמת account משתמש ב mondayday ומוצא את מה שהוא צריך, והמון פעמים אפליקציות זה דרך מעולה לעשות את זה, ומצד שני יש לנו 580 אפליקציות אז לא נוכל [00:30:00] לעשות חינוך שוק על כל אפליקציה? כן, אז למצוא שם את הדרכים שלנו שהם קצת יותר פרגמטיים בשביל לדעת מה להמליץ למי ובאיזה סנריו. אז הווקטור השני באמת עבודה מול קליינט Facing support סיילס team, כלומר כל ה value chain שבעצם client facing teams. הווקטור השלישי זה בעצם עבודה מול מפתחים ולעזור להם להיות business Owners בסופו של דבר, ולעזור להם להיות בעצם Advocate יותר טוב של האפליקציות שלהם.

דריה:
זהו. אני גם בא לי לשאול אם אנחנו בהכרח רוצים [00:30:30] פה. Scale ענק. כאילו מה אם יהיו לנו לא 200 אפליקציות אלא 200? אוקיי, 200 שהם ממש טובות שהם ממש כאילו יש בהם שימוש. סופר סופר רחב זה גם הצלחה.

קרין:
אז כבר נוכל לראות את זה מהנקודה שלי. זו נקודה מעולה. אני חושבת שאחד מהדברים שהם Health Matrix שאנחנו מסתכלים עליהם כל הזמן זה דבר בפיקציה של Marketplace. כלומר, אני לא רוצה לקום בבוקר ולראות ש 95 אחוז מהאי ערער. [00:31:00] מרקט פלייס מביא לפילטרים מגיע משותף אחד, כי אז בעצם אנחנו עושים Partnership ואנחנו לא בונים פה. אקוסיסטם אקוסיסטם אומר שאנחנו.

דריה:
עוזרים לחברה אחת אולי לגדול, אבל לא עכשיו להמון חברות.

קרין:
ואני חושבת שאחד באמת half Matrix זה לראות שאנחנו עוזרים כשאנחנו בונים פה שוק, אז אנחנו כן נרצה לראות Diversity. אני לא ארצה בסוף שיהיה לנו רק 50 או רק 200 אפליקציות. מצד שני, זה חייב לבוא יחד עם הדמיון. כלומר, אם אני עכשיו מסתכלת על אפליקציה וכמו שרועי אמר המטרה של אפליקציה בסופו של דבר היא לבנות עסק ולהרוויח כסף. ואני אומרת אם [00:31:30] אני עכשיו אביא 5000 אפליקציות האם יש לנו Demand מספיק לדבר הזה? האם אפליקציות ירוויחו מספיק כסף בשביל שהם יישארו וימשיכו לפתח את המוצר שלהם ולאבטח אותו? התשובה היא גם לא. אני חושבת שהצמיחה פה צריכה להיות מאוד תלויה בדמיון שיש לנו, וזה משהו שאנחנו כל הזמן מסתכלים עליו.

רועי:
כן, ויש גם שאלה של איזה סוגי אפליקציות בונים, כי. האפליקציות שאני גם מאוד התלהבתי מהן. זה כאלה שפותחות לנו בעיות בפלטפורמה. בסדר דברים.

דריה:
שנגיד.

רועי:
אנחנו לא מאוד רוכבים. כן? [00:32:00] או שהם שמים לנו ספוטלייט על צורך שיש ללקוחות שאנחנו לא הבנו אותו. נניח המפורסמת זה הפיבוט. נכון שהוא לוקח את הבורד ועושה עליו פיבוט טייבל ובנו שם משהו מדהים, אז לא חשבנו על זה. זה לא. אם תשאלי אותי אם היינו מגיעים לפיצ'ר הזה, אני לא חושב שהוא היה ברודקאסט.

דריה:
כן. וגם שאלה שמתבקשת כאן באמת. אז איפה עובר הגבול בין המקומות שאנחנו יודעים שאנחנו רוצים לבנות בעצמנו? למשל [00:32:30] מאנדיי, CRM? כאילו, הנה אמרתם שהתחלנו את מרקט פלייס לפני שהיינו חברת מולטי פרודקט היום זה הכיוון שאנחנו מתקדמים אליו. כן? איפה עובר הגבול בין כזה? רגע, יש פה אולי מוצר שהוא אפילו מתחרה בי לבין כזה באמת לאפשר לכל אחד לבנות מה שהם רוצים?

קרין:
שאלה מעולה! אני חושבת שקודם כל אין גבול כמו מבחינתנו אנחנו לא אנחנו בתהליך Review של אפליקציות. אנחנו לא אומרים להם מה לבנות ואנחנו לא אומרים רגע רגע. לנו יש CRM אז האפליקציה הזאת לא בתוך השוק. חלק מההבנה [00:33:00] שאנחנו בונים שוק. אנחנו בונים שוק פתוח and the best one Wins, מה שנקרא. כלומר, אם מישהו עכשיו יבנה איזשהו פתרון שעולה על הפתרון שלנו מדהים. כלומר זה זכו בזה בצורה. בצורה מעולה. אז אני לא חושבת שאנחנו באים פה במקום ואומרים מה כן לבנות ומה לא לבנות.

רועי:
אבל יחסי כוחות הם הפוכים. כן, אנחנו החזקים והם לא. אז כאילו אם נרצה שמשהו ננצח אנחנו ננצח. כן, אז כאילו זו שאלה טובה מהכיוון שלהם, ששוב הם [00:33:30] צריכים לדעת להגיד גם איפה אנחנו לא נכנסים.

דריה:
כן?

קרין:
כן. אני חושבת שהאחריות שלנו בדבר הזה זה להיות מאוד פתוחים מבחינת התקשורת שלנו Road map שלנו. כלומר מפתחים שבעצם באים אלינו הם הופכים להיות שותפים שלנו, הם מאמינים. הם תולים את העתיד הכלכלי שלהם במהנדסים. יש לנו אחריות פה. אז האחריות שלנו. היא מתחילה בלהראות למערכות שלנו שיבינו מה כן לבנות ומה לא לבנות, לאיזה כיוונים אנחנו מתפתחים. וגם הבנה שככל שהם בונים משהו שהוא יותר Core לפלטפורמה, הם לוקחים סיכון יותר [00:34:00] גבוה.

דריה:
כן, שיכול להיות שבסוף אנחנו נחליט לבנות את זה וזה פשוט יהיה טוב יותר או ימכור יותר.

רועי:
כן, ואני שמעתי פה. אני למדתי משהו ממש יפה מהמנכל של Sapphire.

דריה:
שזה אחד השותפים הגדולים שלנו.

רועי:
שהוא אמר לי. תשמע, אם אתם לא בונים על משהו, אם אתם לא עושים משהו זה לא טוב לי. כלומר, זה טוב לי שאתם עושים time tracking. בייסיק כן. למה? [00:34:30] כי אז יהיו לכם לקוחות שיהיו מתוסכלים ואז נמכור להם את המוצר יותר טוב.

דריה:
כן, אבל הוא יכול למכור.

רועי:
אם לא יהיה לכם כלום לא יהיה לכם את הלקוחות האלה.

דריה:
מעולה!

רועי:
בסדר, והוא אומר אני לא כאילו. אני מאוד אוהב לבוא ולקחת מוצר שהוא בייסיק כאילו ולהעמיק בו זה כאילו עושה לי. זה יוצר לי את השוק בעצם. אז כלומר, ההתייחסות שלו היא לא דיכוטומית. כאילו יש או אין לכם את זה. ואז אתם מתחרים בי, אלא כמה עמוק אתם [00:35:00] נכנסים עכשיו. אם ניכנס לטיים Tracking ונוסיף כל פיצ'ר, אני מניח שנוסיף לטיים tracking שלנו כן יעיק עליו. למה? כי כאילו זה פתאום נהיה good enough. כן, הוא צריך שזה יהיה מספיק. כאילו פער כדי שיהיה.

דריה:
יחסית בסיסי שהוא יוכל לשדרג אותו. אבל באמת זה הסתכלות. זו הסתכלות. אנחנו מסתכלים עליהם ואני רואה שגם חברה כזאת מסתכלת עלינו כשותפים, שזה הרבה יותר הגיוני מאשר בסוף. באמת לא באנו להתחרות אחד בשני.

רועי:
ובסוף באמת להיכנס ל time [00:35:30] tracking, שאחת הבעיות שלו זה נניח Invoice ולעשות Invoice לוקאלי ולעשות. יש שם המון המון המון המון דברים שלא בא לנו להכנס אליו. כן, אז כאילו זה נהדר שגם זה. מצד שני כל הזמן לקוחות אומרים אולי תוסיף את זה, אולי תוסיפו את זה. אז איזשהו? יש איזשהו גבול פה ומתח.

קרין:
כן כן, אני חושבת שגם ממש מסכימה. אני חושבת שגם הרבה תלוי פה באיזה שהוא חינוך שעושים בתוך החברה. כלומר בעצם פרודקט. אתה חושב עכשיו על [00:36:00] הרומן שלו? והוא אומר אוקי, הצוות שלי יש לי צוות של ארבעה מפתחים. אני חושבת שהחשיבה יכולה להיות שונה. החשיבה יכולה להיות אוקיי, אין לי ארבעה מפתחים, יש לי ארבעים אלף מפתחים. כלומר, מה הקור בייסיק שאני צריך לעשות ולדעת שאחר כך הדבר הזה זה לא נעצר שם. אז גם חשיבה שונה במה שאתה חייב להכניס, להראות במה הוא באמת באמת קור לבין מה שהוא הסתובב שזה טוב.

דריה:
זה גם בפקס, זה גם בפקס, זה גם בסוף זה יוצר לנו כזה מלא מכפילי כוח נכון למוצר ממש.

רועי:
כן, [00:36:30] אני יכול להגיד שבמקומות נניח אבל זה זה. נו, תיאוריה נחמדה הדבר הזה לא אהבתי פרודקט לא זה, אבל אני אגיד איפה אנחנו לא שם. בסדר, זה בתהליך מכירה. זה תמיד עוד המון פריק. כן, בסדר, נניח אני מפתח X ואני אומר בוא ניקח עוד ארבע אפליקציות מרקטפלייס שישלימו את זה. אפשר. אבל אז, בתהליך המכירה הפנימי שלנו, את בעל הלקוח אומרת לו אין בעיה, בוא תיקח עכשיו 7 מוצרים. כן, עכשיו תעשה תהליך עם כל אחד מהם וזה [00:37:00] תוקע אותנו בצורה קיצונית וזה fiction שהוא ככה.

דריה:
ושוב בטח.

רועי:
נרטיבי הוא לא טכנולוגי.

דריה:
אז זה אתגר. מה עוד כזה מאתגר קדימה כשאנחנו מסתכלים על זה.

קרין:
אני חושבת שבאמת שני האתגרים הם אחד באמת. איך אנחנו מייצרים מספיק מקום לאקו סיסטם הזה שנגענו בו? ואני חושבת שהאתגר השני, איך אנחנו פותחים את זה לאפ מרקט בצורה שהיא simple כמה שאפשר. ופה דווקא אני מרגישה שאנחנו ממש פיוניר. זה [00:37:30] בשוק הזה. כלומר אנחנו עושים דברים שחברות אחרות לא עושות להכניס אפליקציות לעסקה שאנחנו סוגרים עם חברות ענק, חלק מהממשק כחלק מהחוזה שאנחנו מוציאים להם. זה משהו שאני לא מכירה, שעוד מרקטפלייס עם אחרים עושים ואנחנו ממש מתחילים להשקיע שם. אבל יש לנו עוד דרך ארוכה לעשות שם, וגם מבחינת החינוך שיש בתוך מאנדיי, כלומר האפליקציות, וגם מבחינת ההכנה של אפליקציות שיהיו מוכנות להימכר שם. זה שני אתגרים שכרגע אנחנו רואים, [00:38:00] ואני חושבת שבהמשך יש המון התפתחות שאפשר לעשות מרקטפלייס כשאנחנו מסתכלים על החזון של הדבר הזה. יש שם עוד המון המון דברים שאנחנו יכולים להוסיף ומוצרים שונים שאנחנו יכולים להוסיף לשירותים שונים.

רועי:
אפשר לגעת בזה טיפה, כי שם זה גם ויז'ן שהיה לנו אפילו מההתחלה. זה שאנחנו רואים את עצמנו כפלטפורמה אמיתית והיינו רוצים כל Marketplace שם הם בעצם כולם פנימיים. כלומר אני לקוח של Salesforce, אז תבואי ותבנה אפליקציה ותבנה על תוספת בסדר [00:38:30] או זה. ולפעמים אם אין את התוספת הזאת אני לא אקנה Salesforce. אבל זה Salesforce First. מה שאנחנו רוצים לעשות זה בגלל שאנחנו כל כך פתוחים מבחינה טכנית והיכולת לבנות על הפלטפורמה. אנחנו רוצים לעשות שיוכלו לבנות מעלינו מוצר בכלל נפרד שיוכלו לבנות.

דריה:
לא יצטרכו את מה.

רועי:
שיש לו Go to market בפני עצמו. נניח סתם, אני אתן דוגמה Hotel Management כן. זה לא שוק שאנחנו ניכנס אליו והוא לא זה. למרות שיש כמה מלונות שכאילו אמרו לנו [00:39:00] שהם בנו דברים מטורפים, אבל אפשר לבנות פה סטארט אפ. נניח שלא תל. Management. עכשיו אין סיבה לתכנן כאילו אפשר לתכנת את זה מאפס. בסדר, אבל בסופו של דבר כנראה שזה מביא אותך לאיזה 90 אחוז לפתח על מאנדיי יותר Management אפילו בלי לכתוב קוד. ואז אחרי זה כותבים קוד אינטגרציה לכל המערכות טיקטים ללא יודע מה בוקינג דוט קום לפה לשם כאילו לכל מיני מערכות ניהול ויש לך מוצר שלם.

דריה:
שלא קשור למנהל.

רועי:
בכלל. לא קשור למדיה. יש לו go to [00:39:30] market משל עצמו. אתר משל עצמו, האייקון של האפליקציה שאנחנו בונים את כל מולטי פרודקט שלנו עם אייקונים משל עצמו. כשהלקוח נרשם הוא רואה רק את האייקון הזה.

דריה:
חברה נפרדת לכל דבר.

רועי:
אבל זה בלטון Top of the wall. כועס. בסדר, זה לא שאנחנו מסתירים את זה, זה לא שיהיה לו פאנל, זה לא שזה זה גם עוזר להם. יש כמה שהתחילו לעשות את זה. הם משווקים את זה ככה. זה כיף להם שכאילו כתוב להם לגיטימציה כאילו לתשתית. ובניגוד [00:40:00] לחברות אחרות שאני חושב שזה טורפדו דברים כאלה. ויש לי כמה דוגמאות, הרבה דוגמאות שאפילו שהתשתית שלהם לא הייתה מספיק בנויה בכלל לאפשר את זה כי הם לא חשבו על זה. גם כשזה קרה הם הרגו את זה עסקית כי הם לא רצו שיתחרו בהם או שיעשו בהם דברים אחרים בצורה כזאת. אז אנחנו מחבקים את זה כאילו אני חושב שזה זה. העתיד שלנו בהרבה בחינות. ותחשבי שכאילו הוטל Management אולי ירצה גם לקחת [00:40:30] כל מיני אפליקציות שמישהו אחר פיתח ולהכניס אותם.

דריה:
לתוך.

רועי:
המוצר שלו ולארוז את זה ביחד, ואז בכלל זה כאילו זה עוד הרחבה ענקית של של האקו סיסטם למקומות שאף אחד עוד לא היה בהם. לא. אין היום חברה שראיתי שעושה את.

דריה:
זה ואנחנו לבד. לא היינו מגיעים לשם. שזה אולי הנקודה.

קרין:
אנחנו לא יכולים. זה ממש בנוי על עוד אנשים.

דריה:
זה מדהים, חזון מטורף. נראה לי שאנחנו הולכים לדבר על זה עוד שעה. אולי נעשה פרק המשך כזה. יאללה נעדכן גם בהתפתחויות שלנו. הצלחנו לפצח [00:41:00] את אתגר האנטרפרייז או לא? אז רק רגע לפני שנסיים אני אזכיר שאם יש לכם שאלות על הנושא לקארין או לרועי, אתם יכולים לשאול אותנו בקהילה, בפייסבוק או באתר שלנו סטארט אפ פור סטארט אפ. נקודה. קום. ואם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. אז תודה קארין וכיף תודה. היה כיף. תודה רועי.

רועי:
תודה.

דריה:
תודה שהזמנתם.

 

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה