32: איך מאזנים בין טווח קצר לטווח ארוך בבניית רואודמאפ? (יהונתן כהן, Upwind)

32: איך מאזנים בין טווח קצר לטווח ארוך בבניית רואודמאפ? (יהונתן כהן, Upwind)

מצאתם טעות בתמלול? פנו אלינו כאן

 

רן ארז: [00:00:13]
שלום לכולם. אני רן ארז ואתם הגעתם לפודקאסט שבו אנחנו מדברים על מנהלי ומנהלות מוצר מחברות שונות, על בעיות מוצריות שנתקלו בהן, איך הם ניגשו לפתור אותן ומה השיעורים שהם למדו בדרך. בפרק של היום נדבר על הבעיה מוצרית הבאה. איך לאזן בין טווח קצר לטווח ארוך ברוב MVP? ומי שיספר לנו על ההתמודדות שלו עם האתגר הוא יונתן כהן [00:00:30] Vp Product ב ווינד. היי יהונתן, מה שלומך?

יהונתן כהן : [00:00:32]
אהלן.

רן ארז: [00:00:33]
מה שלומך?

יהונתן כהן:

מצוין.

רן ארז:

אני ממש שמח שאתה נמצא פה איתנו.

יהונתן כהן:
גם אני.

רן ארז:
אז ככה, לפני שאנחנו נצלול רגע לעומק, אולי קצת תספר מה הבעיה שאנחנו הולכים להתמודד איתה היום? על מה אנו הולכים לדבר?

יהונתן כהן : [00:00:42]
אז אני חושב שהבעיה המשמעותית שאנחנו הולכים לדבר עליה היום היא בעיקר סביב דברים שאנחנו חווינו. כסטארט אפ שהוא נכנס לעולמות של מצד אחד לזוז מאוד מהר ולדאוג לזה שאנחנו תמיד משרתים [00:01:00] את הלקוחות שלנו, זה ערך ראשון אצלנו. אל מול שינויים טכנולוגיים שכל הזמן קורים, ואז אנחנו בעצם היינו צריכים למצוא איזשהו תמהיל או איזושהי משוואה טובה לאיך מצד אחד להמשיך לספק ללקוחות שלנו את הערך, ומצד שני איך להמשיך להתקדם ב-Road map ולייצר Innovation?

רן ארז: [00:01:20]
אני חושב, אבל יש איזשהו פחד כזה די מובנה בתור מנהלי מוצר של לעשות איזשהו Poc ואחר כך אולי זה רלוונטי רק ללקוח אחד, וזה [00:01:30] נורא נורא מפחיד להשקיע את המשאבים הזה. זה מרגיש כזה קצת לא פרודקטי. אני רוצה שתיתן רגע את הזווית שלך על הדבר הזה.

יהונתן כהן : [00:01:37]
ברור. אני חושב שבסופו של דבר גם גם אנחנו, כשאנחנו לוקחים החלטות עכשיו להכניס משהו שהוא לPOC ספציפי, אם זה ספציפי מדי, מדי מדי, זה כנראה לא בדיוק ייכנס בדרך או בצורה שבה זה הגיע פליין מהלקוח, כי הלקוח בסוף מעלה איזשהו צורך, אבל הצורך הזה הוא צריך לנתח [00:02:00] אותו, כי בסוף הוא יכול לבוא ולהגיד אני הייתי רוצה שיהיה X במוצר. אבל יכול להיות שמה שהוא באמת צריך זה משהו אחר לגמרי, נכון? אז צריך לבוא ולשמוע את הלקוח, לשמוע את הבעיה ולבוא עם הפתרון, כי הפתרון הוא לאו דווקא נמצא. בבקשה המקורית. אז אני חושב שהביצוע הוא לאו דווקא ספציפי בסוף. זה בדיוק העניין. זה בדיוק כל המנגנון הזה שאנחנו מדברים עליו פה. איך אתה לוקח בקשה שהיא קריטית לעסק ואתה מייצר [00:02:30] מצב שזה מתאים, בין אם זה בשוטף ובין אם זה ב long term.

רן ארז: [00:02:33]
אוקי, אז אנחנו בעצם רוצים לשבור את הדיכוטומיה הזאת. או שזה כזה קוויק אנד דירטי Poc או פיצ'ר רואדמפי עמוק? אז אתה אומר זה בעצם איזשהו איזשהו רצף?

יהונתן כהן : [00:02:42]
ברוב ברוב המקרים.

רן ארז: [00:02:44]
אז נראה לי שמה שהכי יעזור זה רגע, בוא ננסה לקחת את זה דווקא מהמקום של דוגמאות מוסריות. אני מנסה לקחת דוגמאות שאתם חוויתם ולנסות לראות רגע. לפרק את זה, איך היו השלבים ומה הדברים שאתם עשיתם בדרך?

יהונתן כהן : [00:02:54]
לגמרי. אז אני יכול לתת כאילו רצות לי כרגע בראש שתי דוגמאות שהן יחסית [00:03:00] פשוטות, אבל הן הובילו בסופו של דבר לאייטמים מאוד משמעותיים ובדרך היו Short term. אז אם אנחנו מסתכלים נגיד סתם על דבר מאוד בסיסי כמו פילטרים. אז יש בהם המון מסכים, המון מודולים וכל מודול יש בו בעצם את המידע שבו אנחנו מציגים בדרך כזו או אחרת, בין אם זה מפה מאוד ויזואלית ובין אם זה טבלאות. עכשיו כשזה טבלאות זה מאוד פשוט כי בא לקוח אומר שמע, יש לי את העמודות האלה, זה מה שאני רוצה וגם לרוב זה יהיה חלק מאפיון של העמוד. אבל אז יש עניין של קרוס [00:03:30] מודול אינפורמיישן. זאת אומרת, אתה מסתכל על מודול שהוא כללי כמו המפה שלנו שמציגה הרבה מאוד דברים. ואז בא הלקוח אומר היי, אני הייתי רוצה לפלטר לפי משהו שיש לי בכלל במודול אחר גם כאן, כי זה קשור. אז במקום הזה, כשאנחנו מקבלים את הבקשה הזו של Poc, אנחנו באים ואומרים אוקיי, קודם כל זה מגניב. יש פה משהו מעניין להוסיף פילטר זה יחסית בדרך כלל efforts מאוד מאוד קטנים, אז זה לא בריינר, אנחנו פשוט הולכים ועושים את זה. אבל [00:04:00] מנגד כשאנחנו עושים את הפגישה היומית הזו סביב ID, אז אנחנו באים ואומרים רגע, יש פה משהו יותר עמוק.

יהונתן כהן : [00:04:08]
אז אנחנו בדרך כלל מה שאנחנו עושים זה אחד. יאללה, רצים עם זה, מתחילים להכניס את זה כי זה מעניין את הלקוח. ושתיים מתחילים רגע להסתכל איך זה יכול לשרת עוד מקומות במערכת. זאת אומרת, אם לקוח בא וביקש עכשיו פילטר של באיזה ריסורסים יש לי sensitive data. אוקיי. זה קשור למודול אחר לגמרי. כן, אבל פתאום [00:04:30] זה מעניין אותו במפה הוא רוצה לראות במפה את כל הריסרוסים שיש להם sensitive data. הבאנו את הפילטר, עשינו את זה ואז אנחנו מתחילים לחשוב רגע איפה זה עוד יכול להיות מעניין. אולי גם בדף Vulnerability  לצורך העניין חולשות. אולי גם שם אנחנו צריכים להראות על Resource? האם יש לו sensitive data או לא? אולי ככה הוא ירצה לעשות risk priority על הדברים? והדבר הזה בעצם מייצר איזושהי הידיעה גדול יותר. אז מיד אחרי שהחלטנו שאנחנו מכניסים את הפילטר הזה לפי הבקשה הספציפית, אנחנו כבר פותחים Idea בפורטל [00:05:00] של הIdeas ומתחילים להגדיל אותו. להתחיל לעשות Discovery סביב זה. ללכת לדבר עם לקוחות, לדבר עם Says. לתת לה says. לעשות וודס על ידי הקטנים יותר כחלק מהידע הגדול הזה, כדי רק. Is a solution architect. סליחה, מעולה ואנחנו בעצם מתחילים לעשות discovery סביב הדבר הזה. לראות איפה זה עוד יכול להיות מעניין.

רן ארז: [00:05:21]
אוקיי, אז אתם מסתכלים על בקשת הלקוח הזאת על Poc בתור סיגנל, נכון? ואז אחרי זה אתה אומר אני מגדיל אותו לרעיון יותר גדול, יותר מורכב, [00:05:30] עושה עוד Discovery, אבל יש איזה שהוא מין כזה איזושהי הנחה סמויה, ואני רוצה רגע לשים אותה פה זה כזה. איך אתה יודע שבכלל שווה להסתכל ולהתייחס לסיגנל הזה כאילו, אוקיי. לקוח אחד אמר בסדר, יש לנו הרבה לקוחות, הרבה לקוחות אומרים הרבה דברים. כאילו, איך אתה יודע לעשות רגע את הטרנזישן הזה ולהגיד אוקיי, כן, אני מתחיל לרוץ על זה רגע עכשיו, אבל במקביל אני מתחיל לבשל פה משהו, משהו יותר גדול.

יהונתן כהן : [00:05:51]
אז בסופו של דבר, כשאנחנו הולכים ומייצרים את הדבר הקטן הזה, הדבר הראשון ואוטומטי שעושים זה הולכים ללקוח אחרי שביצענו ואומרים לו היי, סיפקנו. אגב, [00:06:00] מה אתה חושב על א. ב. ג. מה אתה חושב על לעשות עוד דברים באזור הזה? אז קודם כל זה הלקוח הספציפי הזה. ואז אתה יודע בסשנים של Road Map עם לקוחות נוספים בשיחות עם  SA השבועיות שאנחנו מציגים להם את מה ששחררנו ומה שאנחנו הולכים לשחרר, אנחנו מעלים את זה לדיון ואנחנו מתחילים לקבל עוד פידבקים סביב הדבר הזה, ולפי זה אנחנו מתחילים להרגיש כמה הסיגנל הזה חזק או לא. אוקיי, אז.

רן ארז: [00:06:23]
נגיד, בוא ניקח את הדוגמא הזאת של הפילטרים. היה לנו איזשהו Proof of קונספט לאחד הלקוחות הגדולים. אמרנו אוקיי, אנחנו [00:06:30] הולכים על זה. זיהינו שיש פה סיגנל מעניין. עשינו את הדבר הזה, פגשנו את הלקוח, פגשנו גם פנימית, את החברה אנחנו מתחילים לקבל סיגנלים, שזה מעניין. מה השלב הבא?

יהונתן כהן : [00:06:41]
השלב הבא בסופו של דבר, כמו שאמרתי, זה להכניס את זה לפורטל של של Ideas. אוקיי, ושם בעצם אנחנו רושמים אחד מהפרודקט מנג׳רז או אני רושמים בעצם איזשהו אפיון כללי כזה גדול סביב האירוע ומתחילים להסתכל גם על תחרות. מתחילים להסתכל גם על [00:07:00] לאו דווקא תחרות, אלא אפילו פלטפורמות משמעותיות אחרות, כמו נגיד קלאב או ריידרס שהם מספקים פתרונות כאלה ואחרים בתחום ומתחילים לאפיין את זה. ברגע שאנחנו אפיינו את זה בגדול, נותנים ל-SA's. חבר'ה, יש פה איזשהו רעיון? אתם יכולים לעשות לו Vote? תגידו מה אתם חושבים הם יכולים לעשות? Vote on by half of the customers. זאת אומרת, הם יכולים לבוא ולהגיד כן, זה עניין את X זה עניין את y use case הזה, ולפי זה אנחנו אוספים עוד ועוד מידע ובסופו של דבר לדבר [00:07:30] עם לקוחות, לדבר עם לקוחות כמה שיותר. זה משהו שאני מאוד מעודד את ה Product Managers תמיד לעשות. לשמוע כמה שיותר לקוחות ולשתף אותם בתוכניות שלנו. ואתה יודע איך זה? אתה מתחיל בסשן שהוא יחסית עם איזשהו רעיון, והרעיון הזה מתפתח תוך כדי השיחה עם הלקוח לכדי משהו יותר מבוסס ויותר גדול.

רן ארז: [00:07:49]
אני בתור מנהל מוצר שאומר אוקיי, האם שווה לי לעשות רגע את הקונספט הזה? הדבר הראשון שעולה לי רגע בבטן זה וואי, אני הולך לייצר פה איזשהו פרנקנשטיין כי זה עוד כזה. פה קטן ופה קטן [00:08:00] ושם קטן וכאילו זה לא קוהרנטי. אז איך אתם מתמודדים עם זה? כי אני מניח שיש המון המון המון המון דברים כאלה קטנים או כאלה שנכנסים.

יהונתן כהן : [00:08:07]
נכון. וזה גם למה. בחרתי כדוגמה את הפילטרים, שזה באמת משהו כל כך נישתי וקטן באמת ברמה הזו. אבל מצד שני אתה מוסיף עוד פילטר ועוד פילטר ועוד פילטר ועוד פילטר ופילטר מהמסך הזה למסך הזה ומידע מהמסך הזה למסך הזה. ובסופו של דבר באמת אין לזה סוף. אני חושב שמה שקורה בעולמות האלה, נגיד, זה שאנחנו הבנו אחרי כמה [00:08:30] זמן שכמות הפילטרים הופכת להיות מאוד גדולה, כי הרבה מאוד לקוחות מבקשים הרבה מאוד דברים. אז מה שקורה במצב כזה זה שני דברים. אחד אנחנו לצורך העניין, לאחר כמה Ideas כאלה הבנו שאנחנו צריכים קודם כל לבוא ולייצר ויזואליזציה טובה יותר לפילטרים, כי יש more filters ויש פתאום רשימה אדירה של פילטרים. אז ברמה הזו פתאום אנחנו מציגים עכשיו את הפילטרים בצורה דינאמית, זאת אומרת, בהתאם לפילטרים אחרים [00:09:00] שבחרת, אנחנו נציג לך פילטרים שכנראה יותר מתאימים להם. והדבר השני זה הבנה גדולה יותר, פלטפורמית יותר שלקוחות רוצים לעשות קרוס בין מודולים. ולכן באנו עם קונספט שנקרא query builder, שהוא בעצם מאפשר ללקוח לשאול איזו שאלה שבא לו. עכשיו זה כבר רואדמאפ אייטם. זה כבר לא short term. זו הבנה מתוך כל הבקשות הקטנות האלה לכך שצריך לבנות פה פתרון הרבה יותר סקיילבילי וורסטילי שמאפשר [00:09:30] ללקוחות לקבל מענה על הבעיה שלהם. הבעיה שלהם זה הם רוצים לשאול כל שאלה בערך, בכל מסך, אז אתה פשוט מייצר להם איזשהו query builder, שמאפשר להם לבנות את השאלות שלהם על גבי כל המודולים במערכת עם Inventory. טוב, ברגע שיש Inventory טוב, אז אפשר פשוט לשאול את כל השאלות.

רן ארז: [00:09:49]
אני חושב שזה בדיוק זה בדיוק הקפיצה שמנהלי מוצר טובים צריכים לעשות וזה מאוד מאוד מאתגר. אני יכול לספר לך שכשאני הייתי יותר ג'וניור לפני, לפני כמה שנים טובות, היה לנו את הלקוח [00:10:00] הכי אסטרטגי עם מיליוני דולרים בשנה היה משלם, והיה לנו מערכת של ניתוח נתונים שמגיעים מהמון המון המון data sources שונים ומציגים את זה באיזה שהיא ויזואליזציה. והלקוח הזה ביקש אקספורט לאקסל. אוקיי, סבבה. כולנו שמענו את הפיצ'ר הזה של אקספורט והיינו יכולים לעשות את הפיצ'ר הזה לקוח אסטרטגי עם מיליוני דולרים. הוא שווה לנו לעשות את זה, יגדיל את החשבון שלו. אבל הניסיון הזה להתאבסס על מה הם באמת מנסים לעשות גילה לנו שיש [00:10:30] להם אנליסטים מאוד מאוד מאוד ותיקים שהם יודעים באקסל לפלטר לחפש, וככה נוח להם לחפש לפלטר כי הם רגילים. ואז אמרנו רגע רגע, בכלל, אם הם לא מבקשים אקספורט לאקסל, הם מבקשים מנוע חיפוש יותר טוב וזה הרבה יותר רלוונטי. ואני חושב שהקפיצה הזאת והיכולת שנייה להבין רגע איפה זה פוגש אותנו היוזר ג׳רני כמו שאתה אומר, זה לא שהם מפטרים מהמסך הזה כי במסך הזה הם הם נמצאים באיזה שהוא Flow של של עבודה, והקפיצה הזאת היא דרמטית. אז איך אתם ניגשים? ניגשים לזה בדוגמאות [00:11:00] האלה של באמת שבאמת זיהינו את ה-POC, עשינו אותה נגיד פילטר או משהו אחר, ואנחנו מבינים שזה רגע עכשיו חלק מאייטם יותר גדול. מה קורה אחרי שבעצם בישלתם את ה Idea הזה ועשיתם בvoting? מה קורה אז?

יהונתן כהן : [00:11:12]
אז קודם כל אני חושב שהדוגמה של השייר או אקספורט היא דוגמה מעולה, כי כי זה משהו שעולה הרבה מאוד מלקוחות בסוף. גם אצלנו לקוחות באים ואומרים וואו, אני הייתי רוצה את מה שאני רואה בקונסול עכשיו כ PDF. זה פשוט מעניין אותי, נכון? אבל מנגד יש כל כך הרבה מסכים שונים במערכת. ואז מה עושים? אז [00:11:30] אני חושב שאחד הדברים שאנחנו עושים אחריה-Vote זה באמת להתחיל רגע לאפיין את הדבר הזה. בצורה שהיא UX ית, וחשוב לי להדגיש שכל הפגישות שאנחנו עושים על ה-POC Ideas הזו Customer Ideas אנחנו עושים אותם ביחד עם ה Head of Product Design וה UX שלנו בחברה, כי יש להם אינפוטים מאוד מאוד חשובים לגבי איך הדבר הזה צריך להתנהל ברמת החוויה הכוללת. קוהרנטית, [00:12:00] קוהרנטית לגמרי. וגם כשאנחנו באים ולוקחים עכשיו החלטה מאוד נקודתית על משהו, היא כבר לוקחת את זה למקום של רגע. אבל איך הדבר הזה יתנהג גם במקומות אחרים? וכבר בנקודה הזו שאנחנו מחליטים רגע איך לבצע את זה ברמה הנקודתית, היא כבר מעצבת את זה בצורה כזו שזה כבר יתאים לכל שאר המקומות במערכת. אז זה הדבר הבא? זאת אומרת, ברגע שאנחנו מחליטים על משהו נקודתי, הדבר הבא זה רגע לחשוב כבר בנקודה הזו. איך הדבר הזה משתלב [00:12:30] במערכת? וברגע שאנחנו מחליטים איך הדבר הזה משתלב בשאר המערכת, אנחנו מתחילים כבר לחלק את זה למודולים שונים. מתחילים להסתכל רגע על איך דבר כזה יכול להתנהג בכל מקום ומקום בצורה שהיא, כמו שאמרנו, קוהרנטית זאת אומרת, מאוד עקבית גם. ומתחילים לעשות לזה. נקרא לזה נקרא לזה Epic. בסדר. באים ואומרים, יש לי פה Epic עכשיו של share and export. זה משהו שהוא מעניין. מתחילים לרדת מודול מודול ואנחנו אומרים מה מעניין אותנו בכל אחד מן המודולים. הדבר [00:13:00] הזה לאו דווקא חייב להשתחרר בבת אחת. בסדר, לפעמים יש נטייה כזו שאומרת כשאני שם ברודמאפ עכשיו איזשהו אייטם, אז אני צריך לסיים אותו כדי לשחרר אותו. לאו דווקא. אני מאמין יותר לשחרר דברים כשהם מוכנים. בסדר. אז ברגע שיש לנו איזשהו יש איזושהי יכולת גדולה שהיא cross platform כמו נגיד share and export, אז זה בסדר גמור לבוא ולספר קטע שרן אקספורט הזה מודול מודול. לשחרר את זה לאט לאט. לפחות שהלקוח יתחיל לקבל את הערך. לפחות [00:13:30] שהלקוח יתחיל לחוות כבר את הדברים שאנחנו כבר יודעים לתת. אין צורך להשאיר דברים בפארקינג לוט עד לרגע שהכל מוכן.

רן ארז: [00:13:36]
מעולה! אני רוצה עכשיו שבאמת עברנו על המון המון המון דברים. דיברנו על זה שאנחנו רגע מקבלים סיגנל מלקוח, עושים איזשהו Poc. מזהים רגע שה Idea הזה הוא יותר גדול? מבשלים אותו, מכניסים אותו ל Voltage סיסטם פנימי, בונים אותו כעוד אייטם וממש משחררים אותו במנות. את הדבר הזה ובא לי שניקח רגע עכשיו איזושהי דוגמה קונקרטית שממש עברה את כל השלבים אצלכם ונספר עוד רגע שלב שלב. מה [00:14:00] קרה בשלב הזה? מה קרה בשלב הבא? ומה? מה המצב היום?

יהונתן כהן : [00:14:03]
אז אני חושב שאחד מהדוגמאות הטובות שאפשר לתת פה זה אפילו משהו קצת יותר גדול מזה.יש לנו מודול של Identity במערכת מודול שמאפשר ללקוחות לראות איזה Identity יש להם בסביבה, בין אם זה Human ו-non human Identity, ושם אנחנו בעצם מציגים ללקוח את כל הזהויות. ופה בעצם לקוחות התחילו להגיד אנחנו רוצים לראות איזה זהויות יש להם הרשאות גבוהות [00:14:30] ומצד שני לא בשימוש. הם in active כבר X זמן. עכשיו ברמת Idea זה דבר שהוא יחסית קל מאוד למימוש, אז הלכנו ועשינו את זה על בסיס זה שבדקנו את זה עם עוד לקוחות והחלטנו שזה מעניין מספיק. מצד שני, היה לנו עוד אייטם. היה לנו ברודמאפ, איזה שהוא אייטם שמדבר על list privilege capabilities , שזה משהו שאנחנו מאוד מאמינים בו וגם לקוחות מאוד רוצים. היכולת לבוא ולהבין האם יש Identity שיש לה יותר הרשאות ממה שהיא צריכה. עכשיו [00:15:00] אלה דברים שהם יחסית קשורים נכון, כי אין-אקטיב ואקטיב זה מאוד בינארי, כן, לא, אבל אקטיב. השאלה היא האם אתה משתמש בהכל או משתמש בקצת? ופה בעצם לקחנו החלטה. אוקיי, אנחנו נשחרר את הדבר הקטן יותר כדי קודם כל לתת מענה כבר בינארי של יאללה, בוא נעשה את זה. אבל אז יש את ההבנה של אוקיי, יש לנו פה רודמאפ אייטם שאנחנו יודעים שאנחנו רוצים לעשות אותו, אבל אולי אנחנו צריכים לעשות אותו קצת יותר מוקדם. ופה [00:15:30] בעצם פנינו לכל הלקוחות שביקשו את האינטאקטיב Principles ודיברנו איתם. הצגנו להם בעצם את היכולת של אקטיב והצגנו להם את הרוד ליסט. Privilege והפידבקים היו וואו, כן, זה האמת שביקשנו את הדבר הבסיסי הזה. אבל כשאני רואה את הדבר הגדול שאתם רוצים להביא זה אפילו עוד יותר מעניין. ופה זה הנקודה של להתחיל כבר לעשות. אתה יודע, החלטות פרירוטיזציה שכאלה של אוקיי, בסדר, שחררנו טעינה אקטיב. עכשיו [00:16:00] מה קורה עם אליס Privilege וההחלטה שלנו בסופו של דבר, אגב, היא להקדים את זה. הקדמנו את זה ברבעון ואנחנו עובדים על זה דה פקטו, כי ה.

רן ארז: [00:16:09]
Confidence עלה משמעותית ב Confidence.

יהונתן כהן : [00:16:11]
עלה משמעותית בדיוק.

רן ארז: [00:16:13]
מדהים! ואולי באמת אתם עושים את זה עכשיו כבר כצוות די הרבה זמן, אבל אני רוצה רגע לקחת אותך להתחלה על הפיוזים הראשונים. מה היית עושה אחרת? או אילו תובנות מרכזיות יש לך רגע מהתהליך הזה?

יהונתן כהן : [00:16:27]
אני חושב שיש איזשהו [00:16:30] ספר שאני מאוד מאוד אוהב של בן הורוביץ The Hard Thing About Hard Things. אחלה ספר. כן, והוא מדבר שם על קונספט שאומר אין דבר כזה silver bullet. פשוט אין יש leading bullet. אתה מתחיל ממשהו קטן והדבר הזה מוביל אותך לעוד דבר ולעוד דבר ולעוד דבר. ובסוף אתה מגיע לתוצר שמביא אותך להצלחה. אני חושב שהקונספט הזה של [00:17:00] להתחיל מדברים בדברים קטנים ולספק פתרונות ללקוחות ולהקשיב ללקוחות. זה באמת באמת הדבר הכי חשוב בעולם. לעבוד מהלקוח אחורה ולעבוד על הפידבקים שלו ומשם לפתח את זה. זה? זה באמת הדבר הכי חשוב שיש. אז אם אני שואל את עצמי אם הייתי עושה משהו אחרת, אני במקרה הספציפי הזה אני לא חושב, כי אני חושב שהדברים הקטנים האלה שמאפשרים לנו להסתכל על הדברים. ושוב, זה הכל בעניין של לנתח את הדבר. זאת אומרת, זה לא פשוט לרוץ ולעשות, [00:17:30] לרוץ ולעשות ולרוץ ולעשות. זה לא מה שאני מתאר פה. הרי מה שאני מתאר פה זה לעבור יום יום על הבקשות, להסתכל עליהם ולפי זה כבר במעמד ההחלטה של עושים כבר מתחילים לחשוב קדימה.

רן ארז: [00:17:42]
אוקיי, אז יושבת עכשיו מנהלת מוצר ומסתכלת על הבק-לוג שלה ועל כל הדרישות מהסמים או מאנשי מכירות. ויש לה רשימה מטורפת של דברים קטנים, דברים גדולים. מה אתה ממליץ לה לעשות היום בבוקר?

יהונתן כהן : [00:17:56]
אני אחלק רגע את התשובה לשתיים, כי בסוף התשובה לשאלה הזו [00:18:00] מביאה איתה גם איזשהו שיעור שלמדנו בדרך הקשה במירכאות. כשאתה מנסה לייצר מצב שאתה עונה על כל בקשה של כל איש מכירות או כל סוג של ארכיטקט, או בסופו של דבר כל לקוח אתה מוצא את עצמך במקום שבו אתה שורף את הריסרוסים שלך על דברים קטנים, ואתה לא מצליח להגיע באמת לרודמאפ, ואחד מהדברים שאנחנו בעצם עשינו זה לבוא ולייצר איזשהו ממש מנגנון סביב הדבר הזה, וזה איפה שבעצם [00:18:30] הכנסנו איזושהי מתודולוגיה שאנחנו גם משקפים אותה ללקוחות. האר אנד די הוא בסופו של דבר הוא מוגבל ואנחנו מוגבל בכמות, כמובן. ואנחנו באים ואומרים אוקיי, יש לי 100 אחוז. 60 אחוז לפחות בין 60 ל 70 אחוז הולך על road map. אני לא רוצה לפגוע ברודמאפ שלי. יש פה long term capability משמעותיים לשוק משמעותיים ללקוחות גדולים משמעותיים לפיו סיז משמעותיים להכל. זה הכיוון שלנו כחברה ואנחנו צריכים [00:19:00] ולהמשיך איתו. ומנגד יש באגים, יש Infrastructure ויש. רעיונות קטנים או גדולים. שם אנחנו מגיעים את ה 40 אחוז הנותרים. בין 30 ל 40 אחוז הנותרים. וככה, כשיש לך את המנגנון הזה, כשאתה יודע שיש לך אנשים שהם רצים על Ideas ואנשים שהם רצים על Road map, יותר קל לך לקחת את ההחלטות כי אתה לא פוגע במשהו שהוא. Long term על long term. ממשיך לרוץ עכשיו בתוך ה בתוך [00:19:30] הדבר הדינאמי הזה שנקרא Ideas. אז פה אתה כבר משחק ופה זה כבר עניין של פריוריטיזציה.

יהונתן כהן : [00:19:35]
עסקאות מה יותר חשוב? מה יותר משמעותי? מה יותר תורם לכמה שיותר לקוחות? בסוף יש? אתה יודע effort impact value? ואנחנו הולכים לפי זה כשאנחנו לוקחים את ההחלטות של האי דיאז. וגם פה, אגב, נכנס לעניין Poc איי דיאז אל מול איי דיאז של לקוחות משלמים. אחד הדברים שהכי חשובים לנו בעולם באמת זה להמשיך לספק ללקוחות המשלמים שלנו את [00:20:00] את היכולות שהם צריכים כדי לשפר להם את החוויה כדי שהם ימשיכו להשתמש במוצר. ולפעמים Product Managers נוטים כזה להגיע למצב שהם מאוד מקשיבים לאנשי מכירות כדי לדאוג לזה שהעסקה הבאה תקרה. אבל אסור לשכוח רגע את הבייס שלך, את הלקוחות שלך שהם איתך. ולכן האיזון ביניהם הוא מאוד מאוד חשוב. אז אתה שואל אותי מה אני הייתי מציע לאותה Product Manager בהינתן זה שיש לך כבר פלטפורמה שרות לא נפגע. זה כבר יותר קל, נכון? [00:20:30] וברגע שיש לך את הפלטפורמה הזו של אוקיי עכשיו Ideas אז זה כבר הולך למקומות של effort. זאת אומרת אם זה יום יומיים קל, יאללה בוא נכניס את זה עכשיו. אם זה כבר שבוע אז כבר נכנס Bucket יותר גדול של של Ideas כלליים. וגם שם עושים איזושהי ולידציה של פעם בשבוע. מנתחים רגע את את האיידיאז הגדולים יותר ומשם מקדמים את זה לתוך הספרינט. אז בגדול, התשובה היא תייצרו לעצמכם מנגנונים שיגרמו לכם לקחת החלטות בצורה קלה יותר, [00:21:00] כמו לדוגמא לבוא ולהגיד 60 אחוז על רדנאפ, 40 אחוז על הידיעה ובאגים ומשם תתקדמו.

רן ארז: [00:21:07]
האמת זה ממש מרתק כי אמרת פה משהו מאוד משמעותי. הנושא הזה של ה framework לקבלת החלטות מהירה. מעניין אותי לדעת איזה דברים אתם משתמשים שבאמת עוזרים לכם להאיץ את קבלת ההחלטות.

יהונתן כהן : [00:21:16]
אז מעבר ל Structure הזה שיצרנו, כדי לאפשר החלטות מהירות יותר בכל הנוגע להשפעה, אני חושב שיש פה כמה דברים נוספים בתהליך. הדבר הראשון זה כמובן מעבר יומי של Product Manager Vp Product Head of Product [00:21:30] דיזיין ו UX על הבקשות. והדבר השני זה משהו שאנחנו עושים אותו מהרגע שהפרויקט הוקמה, ואנחנו בגדול מאוד גאים בזה שאף פעם לא דחינו את זה. זה נקרא פרודקט אוף סייט. הוא לא אוף סייט הוא on site, אבל אנחנו בעצם מה שאנחנו עושים שם זה כל הסטייט sales בחברה בין אם זה field, CTO, CTO. Vp Engineering Vp product, מנכל Chief Architect כולם נמצאים בחדר בין שעה וחצי לשעתיים ומדברים [00:22:00] בעצם על הדברים שהם הכי Emerging וכן, גם מאשרים אפילו מוקים קטנים. עכשיו מה זה אומר מאשרים? זה לא מאשרים כמו כל קרציה כזאת בחדר אחד. כדי לקחת החלטות מהירות וזריזות. אני חושב שפה יש איזשהו עניין של Product Manager יכול לשרוף הרבה מאוד זמן בללכת לחפש את הזמן, לדבר עם Stack שיכולים לייעץ לו שיכולים לעזור לו, ובסופו של דבר הוא יכול לשרוף על זה שעות בשבוע. ופתאום [00:22:30] כשיש לך איזשהו מנגנון מרכזי כזה שכולם בחדר אחד משקיעים שעה וחצי שעתיים במוצר בשבוע ונותנים את הפידבקים שלהם, לקיחת ההחלטות היא הרבה יותר מהירה ופתאום אתה מקבל גם פידבקים שלא בטוח שהיית מקבל אותם אם היית עושה את זה One on one מכל אחד ואחד. אז אני חושב שזה משהו שמאוד מאוד עוזר לנו כחברה לקחת החלטות מאוד מהר וגם לספק מוצר באיכות גבוהה יותר.

רן ארז: [00:22:57]
אהבתי. אני מה שאני לוקח מהשיחה שלנו זה קודם כל שוק [00:23:00] וויקנד, Dirty או Poc לעומת רודמפ, פייטר זה לא דיכוטומיה, אלא איזשהו רצף שעוזר לנו לגלות באמת מה צריך להקדים, ברור ומה צריך לאחר. אולי ברור. ואני חושב שזה מאוד משמעותי. הדבר השני זה באמת כמו שאתה אמרת אין סילבר בולט. זה לא שיש לנו את הפיצ'ר שיפתור את כל הבעיות. יש לנו הרבה הרבה כיוונים קטנים, ואם לא ניתן מקום רק על ההזדמנויות הקטנות האלה, אין שום סיכוי שנגלה משהו חדש שיפתיע אותנו. אם אנחנו כבר באים עם כל ההערות שלנו מוגדר מראש, נורא יהיה לנו קשה לגלות בעצם את ההזדמנויות הגדולות הבאות שהן נמצאות 2 מעלות ימינה [00:23:30] ו 10 מעלות ימינה. זה המקומות הבאמת מעניינים. אז המון המון תודה יונתן, זה היה ממש מעניין.

[00:23:36]
תודה רבה.

רן ארז: [00:23:37]
ורגע לפני שנסיים אני רק אגיד שאם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש בתוכנית שלנו אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. תודה רבה יונתן.

יהונתן כהן:
תודה תודה

רן:

ותודה לכם שהזמנתם.

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה